iovan accident apuseni

Coordonatorul echipei de salvatori din Apuseni, Corneliu Olar, a vorbit în cadrul emisiunii “România, acum”, difuzată la B1 TV și moderată de Irina Petraru, despre tragedia aviatică, și a susținut faptul că “spre dezamăgirea noastră n-am putut salva încă două vieți”.

De altfel, căutările avionului au fost începute de moți în toată raza munților Apuseni.

“Peste 300 de moți au plecat seara în zonă. Nu ne-a informat nimeni unde căzuse avionul. S-a localizat după ce au ajuns salvatorii noștri acolo. Am ajuns din instinct, din noroc pentru supraviețuitori. Cred că bunul Dumnezeu a vrut pe câțiva să îi țină în viață și pe câțiva să îi ia”.

Întrebat dacă Aura Ion și Adrian Iovan erau în viață în momentul în care salvatorii au ajuns, Olar a răspuns afirmativ.

“Aura era în viață. Au ajuns trei salvatori. Din spusele lor, încă spunea doctorul Zamfir că o perioadă mai lungă striga Iovan <salvați-mă și pe mine>. Era prins, încarcerat în fiarele avionului”, a povestit coordonatorul.

“Salvatorii noștri au luat pe cei care mai erau în viață. Aura era în viață. Din ce au declarat medicii și supraviețuitorii, Iovan a mai trăit, poate, și câteva ore”.

Întrebat ce crede că s-a întâmplat de echipele de salvare au ajuns atât de târziu, Olar a subliniat că “să spunem o eroare. Vinovații sunt aceia care trebuiau să își facă treaba. Noi am acoperit o parte, am reușit să facem noi ce trebuiau să facă instituțiile. Erau și ei derutați. Nu aveau o comandă precisă că acolo se găsește avionul. Profesional nu-s de meseria asta. Ne așteptam și la asta <Cine e de vină? Mortul!>”.

“Bine ar fi să fi învățat câte ceva. Sunt sceptic. N-am văzut concret că s-a luat o măsură. Ar fi bine să prevenim înainte de a se întâmpla”, a conchis bărbatul, citat de b1tv.ro

1 COMENTARIU

  1. …daca nu erau motii, totul ar fi fost ascuns sub “zapada”! Inca o data: BRAVO MOTILOR!

Comments are closed.