Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat, joi seara, la Bruxelles, ca autoritatile din Romania analizeaza ideea de a participa la misiunea militara a UE in Mali. Corlatean a spus ca va recomanda la Bucuresti sa se ia o decizie in acest sens. “Am mentionat in cadrul dezbaterilor ca suntem intr-o faza destul de avansata de reflectie institutionala, analiza, privind o contributie concreta la misiunea UE. Si aici o spun ca posibilitate, putem vorbi de personal care sa vizeze operatiunile de pregatire, de instruire a armatei respective, poate elemente de stat major si echipament, logistica pentru antrenament”, a declarat Corlatean.

Ministrul roman a spus ca discutiile de joi cu colegii europeni si omologul din Mali, Tiéman Hubert Coulibaly, l-au dus la concluzia ca Romania trebuie sa participe concret la misiunea militara a UE. “Discutiile de astazi si informatiile primite in cadrul reuniunii, inclusiv de la ministrul malian, dar si de la partenerii europeni, mie mi-au consolidat pozitia privind necesitatea unei contributii a Romaniei in ceea ce inseamna un efort necesar de combatere a terorismului si aceasta va fi pozitia mea la intoarcerea acasa. Voi sustine si voi recomanda celorlalte institutii direct competente in acest domeniu sa luam o decizie la nivelul statului roman privind o contributie din acest punct de vedere”, a spus Corlatean.

Ministrul de externe a mai aratat ca una dintre cele mai mari vulnerabilitati din teren este nu numai dotarea, dar si pregatirea slaba a armatei guvernamentale din Mali, care are nevoie de instructori bine pregatiti pentru a se confrunta cu fortele din Nord.

9 COMENTARII

 1. zice corlatean : ” … MIE mi-au consolidat pozitia privind necesitatea unei contributii a Romaniei …”
  Daragoi tavarish, nu e de competenta postului corlatenesc aceasta decizie, ci a Presedintelui tarii. “Institutiile” unde se analizeaza oportunitatea acesteio interventii care-s ? Sa fie Grivco ? sa fie ONG-ul lui dogaru ? sa fie insusi PSD-ul ?
  Inteleg ca interventia lui Hollande este “justificata” in stil socialist pentru Franta, in sensul ca dl Hollande a promis verzi si uscate inainte de alegeri si acum se confrunta cu o realitate catastrofica, ceea ce-l obliga sa deturneze pe cetateni de la problemele reale. Dl Holland a lansat problema casatoriei homosexualilor si cea a liberalizarii drogurilor care incep sa imparta societatea in doua. Daca se mai incing nitel, ajung sa se urasca, ca la noi si sa-si uite propriile interese. Si, ca bomboana pe coliva, viteazul Holland mai deschide si doua fronturi in Africa unde, dupa interventia francezilor creste ametitor numarul victimelor. Ce poate fi mai socialist ?
  E clar ca_corlateanu nostru sustine hollandismele ca un socialist de rit neobolsevic iliescian ce se afla.

  • Erata : regret ca i-am scurtat de-un E numele Presedintelui Frantei… probabil ca subconstientul meu il vede si mai mititel
   .
   A se citi HollandE. Merci.

 2. Ce doamne iarta-ma cautam in Mali???Nu au ei africanii lor slava domnului, plus ca avem noi pe ale noastre pe aici prin apropiere. 😉

Comments are closed.