Alegatorii romani din Republica Moldova stau la o coada de cateva zeci de metri la sectia 184 din centrul orasului. Oamenii au spus ca voteaza pentru un viitor mai bun al Romaniei si spera ca aceasta va continua sa ajute si Republica Moldova.

Andrei, unul dintre tinerii care astepta sa voteze a declarat ca : “am venit sa votez pentru ca sunt roman”.

Oamenii se inghesuie si la sectia de votare 185 din cadrul liceului Gaudeamus, insa cei care nu au pasaport romanesc sau buletin de identitate moldovenesc sunt nevoiti sa se intoarca acasa fara a vota.
Oamenii care asteptau sa voteze au declarat ca voteaza pentru un viitor mai bun al Romaniei, dar si al Republicii Moldova.

“Votez pentru o Moldova libera si independenta de rusi, sa fim noi stapani in tara noastra si sa vorbim o limba corecta, romana”, a declarat Valentina Lungu.

“Eu votez pentru cea mai buna investitie a mea – este copiii si nepotii. Votez pentru demnitatea si pentru verticalitatea noastra”, sustine Maria Prodan, care i-a chemat pe toti romanii sa se prezinte la vot deoarece, “daca stam acasa si nu votam, sansa noastra se reduce la minim”.

“Votez pentru ca poporul nostru sa aiba un viitor european, decent, cu bunastare. Eu votez pentru Parlamentul nostru si pentru parlamentarul care o sa apere drepturile noastre”, a spus Dumitru Holban.

“Vrem un viitor bun pentru tara noastra, Romania, ca oamenii sa se inteleaga unii cu altii si sa fim o natiune”, sustine Eugenia Pruteanu.

In Republica Moldova au fost deschise 19 sectii de votare, dintre care patru la Chișinău. La referendumul din 29 iulie au fost aproximativ 2.350 de alegatori si 13-14 sectii de votare deschise in Republica Moldova, conform Agerpres.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.