maria_ladenburger

Un tanar in varsta de 17 ani din Afganistan, solicitant de azil in Germania, a fost arestat, fiind suspectat ca a violat si ucis o studenta de 19 ani, la Freiburg, un oras universitar din sud-vestul Germaniei, potrivit Deutsche Welle, conform ziare.com

Procurorul din Freiburg a confirmat, sambata, ca tanarul de 17 ani a fost retinut cu o zi in urma, in legatura cu uciderea unei studente, dupa ce s-a stabilit, pe baza probelor ADN, ca a fost prezent la locul crimei.

Tanarul din Afganistan venise in Germania in 2015, ca minor neinsotit, si a fost cazat la o familie, arata Deutsche Welle.

crima-germania-refugiat

Victima este o studenta la Medicina, al carei cadavru a fost descoperit in 16 octombrie pe malul raului Dreisam, in Freiburg, iar autopsia a aratat ca a murit inecata. Cu o seara inainte, ea fusese la o petrecere si se intorcea acasa cu bicicleta.

Trimisul publicatiei britanice Daily Mail la Berlin raporteaza ca tanara lucra si ca voluntar la centrul pentru refugiati din oras, iar tatal sau este un important functionar din Comisia Europeana.

Din ultimele informatii reiese ca tanarul si-a recunoscut faptele si va fi judecat anul viitor.

Arestarea tanarului a fost dezbatuta sambata pe retelele de socializare, unele mesaje fiind insotite de comentarii ironice in care i se multumea cancelarului Angela Merkel pentru politica „usilor deschise” pentru migranti.

Pe 10 noiembrie, o alta tanara, in varsta de 27 de ani, a fost gasita moarta intr-o padure din Endingen, dar pana in prezent ancehatorii nu au descoperit vreo legatura intre cele doua crime.