crin antonescu
Crin Antonescu
scria în anul 1991, în revista de orientare legionară „Puncte cardinale” din Sibiu, un articol în apărarea părintelui Calciu Dumitreasa, care fusese acuzat pentru simpatiile sale legionare! Acelaşi Crin Antonescu este iniţiatorul Legii antilegionare (217/2015), prin care vrea să-i bage în puşcărie pe cei care ar face exact ce făcea el în 1991!

În acel articol, Crin Antonescu nu numai că îi lua apărarea părintelui Calciu Dumitreasa în faţa atacurilor venite din partea propagandiştilor comunişti, ci făcea chiar cîteva precizări importante:

– nu se poate admite „desfiinţarea, anularea, condamnarea din principiu şi totală, a oricărui om care a avut, într-un fel sau altul, tangenţe cu mişcarea şi cu spiritul legionar”

– una este condamnarea de principiu a practicilor extremiste şi a oricărui sistem totalitar, şi cu totul alta să te referi la personalităţile care aveau simpatii legionare ca la nişte infractori.

Dar, dacă în 1991, în acel articol, susţinea aceste idei normale, iată că, prin Legea 217/2015, iniţiată chiar de către el, cere condamnarea tuturor celor care ar scrie sau ar vorbi în public exact în acest fel, căci acest lucru ar fi considerat de legea lui Antonescu ca fiind „propagandă legionară”, cf. art. 5 din Legea 217/2015.

Mai mult, chiar, Crin Antonescu subliniază de mai multe ori în articolul său că şi dacă ar vrea cineva să critice orientările legionare ale vreunei personalităţi din acea epocă, acest lucru nu poate fi acceptat din partea unor activişti comunişti sau a slugilor acestora, referindu-se explicit la Dan Marţian („un politruc care, cînd n-a mişunat pe la C.C. al U.T.C. a făcut pe profesorul de “socialism ştiinţific”).

Or, acum, Crin Antonescu promovează Legea 217/2015 chiar alături cu directorul Institutului „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, fiul profesorului de socialism ştiinţific Radu Florian, coleg de catedră cu Dan Marţian la aceeaşi materie, „socialism ştiinţific”, pe care-l punea la zid în 1991.

Citește articolul integral, aici: http://www.cotidianul.ro/crin-antonescu-facea-propaganda-legionara-in-1991-in-revista-puncte-cardinale-266360/

 

 

8 COMENTARII

 1. cacarau a fost, este si va fi un tembel perpetuu! A reusit performanta de a baga PNL in buda, la fel ca si radu tampeanu! Si daca nu a fost in stare sa faca ceva bun, macar sa faca o porcarie! Si a facut-o!

 2. ….asta NU stia – la Jocuri de putere – continutul legii formulat chiar de el; vreti acum sa stie ce a spus si scris in 1991! Zi CACARAU si trage apa.

 3. Daca erau azi urmasii lui Ion Antonescu la putere, acest Cacarau „Antonovici” le canta ode fara nicio retinere… Azi sunt nepotii stalinistilor si ai Anei Pauker la putere – cum vedeti, le canta in struna, fara jena. Acest homuncul politic nu este nici de stanga, nici de dreapta, nici de centru… E de „cum bate vantul”… Un „yes-man” nevretebrat in cautare de „turnatorie” si de Whiskey…

 4. Citiţi articolul : Crimele
  comuniştilor evrei comise împotriva românilor în 1940

  Comunismul a fost creat de evrei si a fost adus in Romania de evrei, pe tancurile sovietice.
  Legea impotriva martirilor anti-comunisti, a fost data de urmasii evreilor comunisti.

  Legea nu condamna comunismul, pentru ca ei sunt criminalii comunisti (1917 – 2015) !

  ş

  • CORECT! De aceia nu vor sa condamne comunismul pentru ca e creatia lor; adus de ei! Se leaga de legionari deoarece legionarismul a fost sufletul romanesc si singura grupare romaneasca care a luptat efectiv – inca de la infiintare – impotriva lor, a comunistilor bolsevici rosii, vopsti acum in neo-comunisti albastri.

 5. Asta niciodata n-a stiut ce vrea.Un turnator ,,porumbacu ”folosit dupa ”89 .A lucrat mul la discursuri dar in rest ii vai de el.

Comentariile sunt închise.