Crin Antonescu a precizat luni ca nu va avea loc un scandal in urma unor afirmatii facute de Tariceanu dar si faptul ca nu se simte amenintat de fostul premier.
Presedintele PNL a declarat joi ca fostul lider PNL,Calin Popescu Tariceanu este manipulat pe tema pozitiei USL fata de UE.

Preesdintele PNL considera ca Tariceanu a preluat una din temele promovate in mod mincinos de Basescu si Videanu.

„Reia teza cat se poate de neadevarata, cat se poate de parsiva, cum ca cineva in Romania – ca ma viza pe mine, ca-l viza pe Ponta, nu stiu pe cine viza in orice caz din Guvernul USL – ar fi facut declaratii impotriva UE, impotriva occidentului, impotriva unor valori si orientari ale politicii externe romanesti. Asta e una dintre cele mai mari minciuni pe care mincinosi profesionisti de la Basescu la Videanu le-a spus in ultimi ani de zile, si anume ca USL, ca eu, ca Victor Ponta, am fi anti-occidentali”, a declarat Antonescu.

De asemenea, Antonescu a mai spus ca nu este dispus sa primeasca sfaturi de la Tarciceanu in ceea ce priveste politica externa.

„Este greu sa primesti sfaturi in materie de atitudine diplomatica si de politica externa de la cineva care in calitate de prim-ministru intr-o dimineata a anuntat ca se retrage dintr-un angajament in politico militar al Romaniei din Irak, fara a-si preveni sau informa macar aliatii”, a mai declarat liderul PNL.

Intrebat la Realitatea TV, ce se va intampla daca Traian Basescu il va numi premier pe Calin Popescu Tariceanu, Antonescu a raspuns: „Calin Popescu Tariceanu nu va primi acest mandat (…) Daca primeste acest mandat Calin Popescu Tariceanu se intampla doua lucruri: Traian Basescu este suspendat si Calin Popescu Tariceanu este exclus”.

Dreptul la replica l-a avut si fostul premier, marti, in plenul celor doua Camere ale Parlamentului unde a declarat : „Cred ca declaratiile total neinspirate la adresa Uniuni Europene, a institutiilor europene, a unor lideri europeni, au fost o greseala care risca sa ne puna intr-o postura de tara izolata, marginalizata si frustrata, de tara care nu a inteles mecanismele europene, n-a inteles practicile si conduita europeana. O pozitie puternica in acest domeniu se construieste foarte greu, se construieste in timp si se construieste cu eforturi si nu cu eforturi de orice fel, eforturi mari, care presupun sa nu existe in aceasta atitudine nici tafna, nici artag, dar mai degraba diplomatie, conexiuni in lumea occidentala cu prieteni si aliati puternici, cu prieteni si aliati puternici statornici, demersurile sa fie facute cu calm, cu rabdare”.

5 COMENTARII

  1. Cred ca in 22 de ani nu s-au spus atatea minciuni cate s-au spus de ce doi neseriosi in 7-8 luni,incredibil ,s-ar umple mii de pagini.Trebuie sa scapam de prezenta lor in politica,

  2. nasule de ce pe noi românii ne f…..e cind rusi cu camarila,u.s.l cind americani cu p.d.l,,acuma a venit rîndul rusilor…si tot asa,,ultima solutie o revoluție, adevâratâ.

  3. ,,Tariceanu reia teza cat se poate de neadevarata, cat se poate de parsiva, cum ca cineva in Romania – ca ma viza pe mine, ca-l viza pe Ponta, nu stiu pe cine viza in orice caz din Guvernul USL – ar fi facut declaratii impotriva UE, impotriva occidentului, impotriva unor valori si orientari ale politicii externe romanesti. Asta e una dintre cele mai mari minciuni pe care mincinosi profesionisti de la Basescu la Videanu le-a spus in ultimi ani de zile”
    Aşadar prieteni ceea ce am auzit şi am văzut noi nu este adevărat, suntem nişte mincinoşi băsişti în capul lui Căcărău! Alo 112!

  4. p.s. cred ca ar fi bine pentru intreaga societate romaneasca sa te-ntorci acolo de unde ai venit.
    ne-ai face un serviciu imens,si cred ca te vei putea (poate)recridibiliza.

  5. abulic cum esti ,poti spune orice,dar nu te ma crede nimeni de foarte multa vreme,dormi in pace

Comentariile sunt închise.