ion-cristoiu1Scrie Arghezi într-o tabletă din Adevărul, 16 noiembrie 1946:
O vorbă franceză spune că nimeni nu e om mare pentru sluga lui. Valetul, aducîndu-i stăpînului papucii, apa caldă, numărîndu-i ciorapii şi cum le zice izmenele pentru spălătoreasă şi uitîndu-se în fundul lor, are motive să fie decepţionat. Prestigiul se chirceşte şi se face meschin”.

Acest citat ar putea fi singura reacție la dezvăluirile prin care Adriana Săftoiu a devenit vedeta mediatică a momentului.
Tudor Arghezi invocă în stil propriu vechea învățătură potrivit căreia Nu există erou pentru lacheul său, deoarece lacheul e lacheu.

Ce vrea să spună învățătura exploatată magistral de marele nostru publicist?
Că o personalitate e văzută de un lacheu, de o cameristă, de o menajeră, de un vizitiu de la nivelul slugii mărunte.
Pentru lacheu, Napoleon nu e învingătorul de la Austerlitz, ci insul care lăsa urme în izmene.

Așadar, pentru a vedea o personalitate în esența și nu aparența ei omenească trebuie să te ridici la înălțimea ei.
Adriana Săftoiu n-a fost nici menajera, nici camerista, nici măcar secretara lui Traian Băsescu.
A fost consiliera pe probleme de Comunicare a președintelui Traian Băsescu.
Mai mult s-a numărat printre apropiații lui Traian Băsescu, odată ce acesta l-a impus pe Cladiu Săftoiu, la vremea respectivă soțul Consilierei Adriana Săftoiu, în funcția de director al SIE.

În prezent, Adriana Săftoiu nu e o fostă menajeră muritoare de foame și care, pentru a-și asigura existența, și-a călcat pe inimă și dînd curs ofertei generoase financiar făcute de dușmanii lui Traian Băsescu, s-a decis să scrie ce-a văzut ea prin gaura cheii.
Traian Băsescu n-a zis niciodată vreo vorbă rea despre Adriana Săftoiu.
Traian Băsescu n-a persecutat-o pe Adriana Săftoiu după plecarea de la Cotroceni.
Adriana Săftoiu a avut o carieră politică deosebită după plecarea de la Cotroceni, carieră datorată tocmai înaltei funcții care i-a fost dată de Traian Băsescu.

Adriana Săftoiu a fost recent propulsată în funcția de vicepreședinte al PNL cu Probleme de Comunicare.
Cartea ei mizerabilă o coboară pe ea și nu pe Traian Băsescu.
Într-o României în care s-ar face altfel de politică, liderii PNL ar trebui s-o ocolească și s-o înlăture din preajma lor.

Cine-i garantează lui Vasile Blaga că Adriana Săftoiu nu-i consemnează pe ascuns pîrțurile pentru a putea scrie în următorul volum de memorii că e un bășinos?
Cine-i garantează Alinei Gorghiu că Adriana Săftoiu n-o pîndește cînd se apleacă pentru a consemna în caiet că purta chiloți care nu se asortau cu ochelarii?

O cunosc cît de cît pe Adriana Săftoiu.
Nu mi-am imaginat niciodată că o ziaristă (a lucrat la Mediafax) cu o carieră deosebită ca funcționar public (a fost purtător de cuvînt al Guvernului Radu Vasile, consilier la Cotroceni) și ulterior de om politic (parlamentar, lider PDL) se poate coborî peste noapte la postura de menajeră care se uită prin gaura cheii ca să vadă cum se scarpină Stăpînul prin părțile păroase.

De ce a comis Adriana Săftoiu acest gest care o descalifică total ca minim Doamnă?
Sunt mai multe posibile răspunsuri:

  1. A fost și este geloasă pe Elena Udrea.
  2. A vrut să se dea drept cea care-l influența pe Traian Băsescu. Sub puterea acestei supralicitări a propriei persoane, Adriana Săftoiu scrie negru pe alb că ea l-a făcut pe Traian Băsescu să întoarcă din drum decretele prin care Florian Coldea și Silviu Predoiu erau numiți de președinte în funcția de director al SRI, respectiv director al SIE. Numai că nu numai Adriana Săftoiu, dar nici măcar Sfînta Paraschiva nu putea să-l facă pe președinte să întoarcă decretele din simplu motiv că potrivit legii, directorul SRI și directorul SIE sunt numiți de Parlament și nu de președinte.
  3. A vrut să cîștige ceva parale?
  4. A vrut să fie de folos dușmanilor lui Traian Băsescu, mai precis acelor care regizează din umbră campania de compromitere a celor 10 ani de mandat prezidențial?

Eu înclin să cred în ultima ipoteză.
Dvs ce credeți? Aveți și alte ipoteze?

sursa: cristoiublog.ro

6 COMENTARII

  1. Nu stimate dodo( imi cer scuze de modalitatea in care am inceput – in esenta suntem pe aceeasi lungime de unda!, cartea nu a coborat-o in mocirla pe adriana saftoiu, cartea ne-a dezvaluit mocirla morala in care se zbate! Cartea asta este cumva similara ca efect si continut cu ultimul sondaj de opinie care il scot pe badea si gadea cu nivel de incredere de 80% – sondfajul comandat unui anume pieleanu, evident de aceeasi teapa cu ei! Evolutia afost interesanta: a plecat udrea de la cotroceni ca s-o pastreze pe astam ea a plusat determinandu-l pe basescusa-l numeasca pe barba-su la SIE – ce dracu o fi fost in capul presedintelui nu stiu(l-am urmarit pe saftoiu cu mai multe ocazii – nu se ridica, intelectual vorbind, nici la nivelul ei – si cand s-a convins presedintele de chifla(la strigatul SIE) le-a facut vant amandoura! Un timp am crezut ca are chiar o relatie, poate, cu ea – este incitant sa ai o amanta desteapta(pentru ca este), dar s-a dovedit falsa premisa! Aveti dreptate: sa-i uram la mai multe premii! – si la propriu si la figurat

  2. da ,bine spus domnule Cristoiu ,cartea a coborat-o in mocirla cu porci pe Saftoiu …infect caracter ,EU care credeam ca-i o mare doamna…..acum sunt convins ca frecventat multe hoteluri de poate gandi si scrie in asemenea hal…… mare scriitoare de lecturi ieftine povestite stil antene !….asteptam cu interes urmatoarea carte cu dezvaluiri ale doamnei despre cei cu care a avut relatii si contact in ultima perioada ….nu de alta dar sa nu-si iese din mana !…..domnilorrrrrrrrrrrrrrr…atentie stati cat mai departe de ADRIANA ,ca cine stie va treziti incondeiati printr-un urmator roman de mare cautare si nominalizat de Uniunea Scriitorilor la premiul de „cel mai bun roman al anului „…..nu pierdeti ocazia !

  3. eu am in minte scena in care „menajera care se uită prin gaura cheii” a fost prinsa cu „dansa-ntransa” la un hotel, cu amantul, fapt ce a si dus la divort de sotul incornorat. in concluzie, imorala, este ultima indreptatita sa faca judecati de valoare, indifferent despre cine ar fi vorba! caracter=ZERO BARAT!

    • Mare om mare caracter ! Oare D-na saftoiu s-a uitat in oglinda inainte sau in timp ce lucra la cartea care-i dezvaluie caracterul?

Comments are closed.