ponta copilDe miercuri, 22 iulie 2015, Victor Ponta nu mai e președintele PSD.
Mult mai grav pentru el, Liviu Dragnea, cel care i-a luat locul în fruntea partidului, printr-o lovitură de palat tipică unei formațiuni cu obiceiuri de bandă din Groapa lui Ouatu, (vă mai amintiți din Groapa lui Eugen Barbu cum l-a curățat Paraschiv pe Bozoncea?) s-a manifestat a doua zi nu ca un președinte interimar, nici măcar ca un fost al doilea om în PSD, ci ca un nou venit de la Teleorman și, în această ipostază, descoperind un partid ajuns într-o situație dezastruoasă, pentru a cărei corectare l-a ales pe el Ion Iliescu.

Fără nici cea mai mică prudență, Liviu Dragnea a vorbit despre partidul condus pînă mai ieri de Victor Ponta ca despre unul pe care el îl va salva printr-un program de urgență.
Dar nu numai atît.

 1. Liviu Dragnea i-a cerut pînă mai ieri șefului său Victor Ponta să se prezinte cu proiectul de rectificare în dinți să-l aprobe el.
 2. De cînd a fost proțăpit în fruntea PSD prin șmecheria pusă la cale de Mumia stalinistă Ion Iliescu – președinte interimar, cînd de fapt e președinte plin – Liviu Dragnea cu contenește a-l asigura pe Victor Ponta că PSD, ajuns pe mîinile lui, ale lui Liviu Dragnea, îl va sprijini politic pe premierul Victor Ponta. Sprijinul politic al PSD pentru premierul Victor Ponta pare de la sine înțeles.

Necontenita reafirmare publică din partea lui Liviu Dragnea pute de la distanță.
Fie a intenție de a-l schimba pe Victor Ponta cu un premier tot al PSD, dar care să fie supus lui Klaus Iohannis, dar mai ales Poliției politice a acestuia, fie a dorință de a arăta lumii că fostul lui șef e la mîna lui ca premier.

Oricum, contrar comediei PSD-iste jucate de Victor Ponta- Liviu mi-e prieten, Partidul mi-a dat totul, rămîn recunoscător partidului bla, bla, bla – e limpede că și el știe că baronii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, sprijiniți de Ion Iliescu, i-au tras-o.

Lovitura de palat de la CExN ar fi fost imposibilă dacă Victor Ponta n-ar fi demisionat din fruntea PSD după ce doar se autosuspendase.
Cum explică el renunțarea la funcția vieții sale, pentru că șefia unui partid e mai importantă decît șefia Guvernului?
Joi, 23 iulie 2015, Victor Ponta a intervenit telefonic la România Tv pentru a-și explica gestul de a demisiona:
„Nu mai aveam realmente, nu mai aveam nici timpul, şi aici vorbesc de faptul că totuşi îmi cresc copiii şi nu-i mai recunosc când îi văd din nou pe acasă, şi de dorinţa, şi de – este o uzură după trei ani şi jumătate de guvernare este o uzură foarte mare – de a merge zi de zi în organizaţiile judeţene, de a mă întâlni cu toţi colegii mei, de a-i pregăti şi a-i motiva pe ei pentru alegerile locale în primul rând şi după aceea…Vreţi să vă zic un lucru pe care, toţi sunteţi totuşi oameni cu experienăţ în politică, numai când mă gândeam că trebuie să fac iarăşi listele de candidaţi, cred că aţi trecut unii dintre dumneavoastră prin acele momente, sunt momente grele, de negocieri, de supărări, nu toată lumea încape pe listă, Liviu are încă energie. Eu l-am întrebat dacă se simte în stare şi mi-a zis ‘da, mă simt în stare să fac aceste lucruri’, care sunt esenţiale pentru bucătăria politicii. Nu sunt foarte spectaculoase, dar sunt importante. Şi atunci – sigur că şi ştie să le facă foarte bine, că le-a făcut de multe ori în locul meu în aceşti cinci ani şi jumătate. Deci din punctul acesta de vedere este bine.”

Vă vine să credeți?
Un politician de doar 43 de ani, ajuns șef de partid și premier după o carieră ambițioasă, pe care-l așteaptă poate președinția României, ne spune c-a renunțat la funcția de șef de partid, ceea ce înseamnă practic un pas făcut și în direcția plecării din funcția de premier, pentru că e obosit de moarte, pentru că trebuie să se ocupe și de creșterea copiilor, pentru că se gîndea cu groază cum o să provoace supărări la alcătuirea listelor pentru parlamentare.

Cu 42 de ani mai în vîrstă, altfel spus, de două ori mai bătrîn decît Victor Ponta, Ion Iliescu susține:
„Sunt implicat în viața politică, și în viața de partid. Place sau nu lui Ion Cristoiu, ca fost președinte al României, ca fost președinte al PSD, și actual președinte de onoare al partidului, am niște obligații și niște responsabilități. Pe care înțeleg să mi le exercit, în fața românilor, a membrilor și simpatizanților PSD.”

Din cîte-mi spune mie Istoria, un politician adevărat nu se declară obosit nici la 100 de ani, d-apoi la 43 de ani.
Un politician adevărat nu renunță la Putere pe motiv că vrea să se ocupe de copii, pe care i-a neglijat pînă acum.
Eu nu cred o iotă din explicațiile lui Victor Ponta.

Dvs le credeți?
Dacă nu, care a fost adevăratul motiv al demisiei din fruntea PSD?

sursa: cristoiublog.ro

7 COMENTARII

 1. Motivul cel adevarat e ca tine Dumnezeu cu noi. Si lucreaza, asa cum stim, prin oameni. Plecarea lui Ponta este o lovitura grea data mastodontului PSD care va fi urmata de intrarea la bulau a lui Dragnea si uite-asa de darama cosmelia si nu va fi valabil sloganul ca daca ei sunt multi – nu conteaza ca prosti si hupnotizati de Gadea – au si dreptate. Un fel de legalizare a dictaturii majoritatii.

 2. Oportunitate pentru oricine! Aceasta
  oportunitate este unica, rodul muncii unei echipe de profesionisti inimosi, gata
  sa va ofere si dvs o cale de a va rotunji veniturile! Va asteptam sa incepeti
  si sa castigati bani acum, din prima luna, in ritmul dvs, fara stres, fara
  obligatii! Cereti mai multe informatii la adresa de
  email: [email protected]

 3. Domnule Ion Cristoiu, sant in totalitate de acord cu explicatiile domniei voastre. Referitor la ultima inrebare voi raspunde tot cu o intrebare. Divort – Sotia si toate neamurile acestor divortati nu recunosc copiii – Pontica isi creste copiii nevinovati de faptele acestora – Pontica condamnat la 144 de ani de inchisoare cu neexecutare sau la domiciliul din Baku – Romanii ramin ” cu ori sa ” numere ouale tovarasului penal Nastase – intr-o tara condusa de un sisten condamnat de peste 75 de ani de romani, fara a se da o lege de a interzice sa existe in Romania mai mult de 10 partide indiferent ce denumire le vor da si vor avea – rezultat – tara plina de partide politice da ” KKO ” – romanul moare de foame – Care este diferenta – ” Romania cu 50, 100,1001 partide comuniste si penale = Koreea de Nord ” – Si ne indreptam catre.!?

 4. A fost SANTAJUL! Este singura practica – IUDAICA – folosita cu succes si de bolsevicii rosii si de bolsevicii albastri; si va fi folosita pina cind sionistii mondiali vor fi doar istorie.

  • Tocmai am citit ca vor sa ocupe Moldova, Maramuresul si Bucovina, nu sa scapam de ei…

   • Iliescu, acest”madre santissima” al partidului” mafioso” prin excelenta, nu va putea fi inlaturat decat tot de ai lui, de ” scugnizzi”.

   • Provinciile astea sunt de mult timp ocupate de „ei”, la sionisti ma refer, cam de pe vremea lui Eminescu, doar nu degeaba sarmanul de El tipa la romani sa se trezeasca odata pentru totdeauna !

Comments are closed.