iohannisRomânia are un președinte.
Se numește Klaus Iohannis.
Ce face Președintele?
Decide.
Decide să ceară demisia premierului.
Decide să intervină la premierul interimar Gabriel Oprea ca să i se mărească salariul.
Decide să ceară, la rectificarea bugetară din 28 iulie 2015, o suplimentare a banilor pentru voiaje în străinătate, cu consoarta.
Știți că într-o jumătate de an Klaus Iohannis a cheltuit deja bugetul Președinției pe întreg anul la capitolul călătorii externe?
Decide să retrimită Codul fiscal în Parlament spre reexaminare.

Codul fiscal a fost aprobat aproape în unanimitate de Parlament.
Dacă ne gîndim la importanța Documentului, n-ar fi fost normal, n-ar fi fost civilizat, n-ar fi fost democratic, n-ar fi fost european ca președintele să explice poporului român de ce a retrimis Codul fiscal?

Ordonanța prin care i se triplează salariul a stîrnit multe discuții în spațiul public:
N-ar fi fost normal, civilizat, european ca președintele să explice poporului român de ce a insistat pe lîngă guvern ca să fie dată Ordonanța?
Firește c-ar fi fost normal, c-ar fi fost democratic.

Aflat în vizită la Nairobi, pentru a fi pe placul kenyenilor, Barack Obama a dansat la Dineul oferit de președintele Kenyei.
Noi nu-i cerem lui Klaus Iohannis să danseze pentru a fi pe placul poporului român.
Noi îi cerem, și nu de azi, de ieri, ci chiar din prima sa lună de președinției, să arate un minim de respect față de poporul român stînd de vorbă cu el, explicîndu-se, justificîndu-și deciziile. Nu poți să faci atîta deranj, atîta tulburare în opinia publică respingînd Codul fiscal fără a catadicsi să te explici, să spui poporului român de ce l-ai respins.

Ei bine, după ce a lăsat un consilier să explice poporului de ce nu e bun Codul fiscal, spună poporului român ce va face el, Klaus Iohannis, dacă Parlamentul va vota Codul în actuala formă.
Dan Mihalache a spus duminică, 26 iulie 2015, la Antena 3, prin care, iată, a inaugurat colaborarea dintre Președinție și Trustul lui Dan Voiculescu:
„Dan Mihalache: Dacă legiuitorul, parlamentul, forţele politice constată că, la un moment dat, rămân pe această formulă foarte bine, vor rămâne pe această formulă, preşedintele nu mai are ce să facă, nu va sesiza Codul la Curtea Constituţională…
Realizator:
Curtea îi mai rămâne, într-adevăr.
Dan Mihalache:
Nu. Nu e cazul în această situaţie, dar poate că se răzgândesc şi eu vă spun că, în momentul în care va deveni… şi cred că, şi dacă se răzgândesc şi dacă nu se răzgândesc, acest lucru poate să intre, e fezabil ca acest Cod să intre în vigoare la 1 septembrie, cum îşi doreşte guvernul.

Că președintele nu și-a explicat vineri, 17 iulie 2015, imediat după Decizie, de ce a retrimis Codul fiscal la Parlament înțelegem.
N-a avut timp.
Era vineri la prînz, și vineri la prînz, Klaus Iohannis rupe ușa președinției pentru a pleca în week-end, pe motiv că s-a terminat programul pentru care e plătit. Astfel că a șters-o la mare, la Neptun, cu nevastă-sa.

Luni însă a revenit la serviciu. Fiind deja în timpul programului, nu putea să explice, totuși, poporului român cum stă treaba cu Codul fiscal?
Așadar, Klaus Iohannis ne-a transmis prin sluga sa, Dan Mihalache, că nu va trimite Codul fiscal la CCR dacă Parlamentul va vota Codul în forma sa de acum.

Era atît de greu să ne spună însuși Klaus Iohannis asta?
Nu, nu era atît de greu.
Era însă un gest văzut de Klaus Iohannis ca o coborîre a sa din Înălțimile în care stă tolănit ca un Imperator.

 

sursa: cristoiublog.ro

9 COMENTARII

 1. are dreptata Cristoiu,presedintele sa coboare de pe tron si sa ne explice ca noi suntem cei handicapati si spalati pe creier sau isi murdareste mintea daca ne explica ?…de ce mama drak l-am ales ,ca sa ne conduca si sa explice nu sa se plimbe el si nevastasa !…sa nu mai fie arogant ,increzut si plin de el ca-i doar un amarat de profesoras de liceu nici macar de universitate …asa ca sa ne mai scuteasca de ifosele lui de educat …asta da dovada de prostie si parvenitism nu de educatie si lipsa de bun simt …..MAlAI MARE SA-SI COBOARE CURUL DE PE SCAUNUL PREZIDENTIAL SI sa se apropie de populatie ca nu v-a rezista numai cu forta la Cotroceni …ce daca l-a atras pe oprea de partea lui asta inseamna ca pun gazele lacrimogene pe noi daca ne infiintam la poarta Cotroceniului ?

 2. Tonomatul comunist molfaitor de prune Cristoiu e foarte deranjat ca presedintele nu merge la taclale cu viermi comunisti ce activeaza ca “jurnalisti”, precum mare guru din metropola Gagesti.

    • da ce vrei vierme comunist sa te apere pe tine rasuflatule,mai animalule cu chip uman ….

     • Vierme comunist, ai vocabularul tatucului vostru, KGBistul Ilici Iliescu – Ciuma Romaniei! :)) Cum va mai sprijiniti intre voi, viermii comunisti! Pana la urma, o sa va bage in puscarie toti liderii vostri – cei care au furat tara asta! 😉

 3. “Maestre”,

  Nu incerci sa maninci si o halvita? ca-ti PUT articolele a CACAO de Gagesti de la o posta!

Comments are closed.