ion-cristoiuDuminică, 4 octombrie 2015, seara.
Televiziunile de știri sînt pe telecomanda mea, cu excepția lui Digi24, una lîngă alta. De la France 24, zapînd înapoi, ajung la Realitatea Tv, de unde încep, tot înapoi luînd-o, canalele de popularizare a științei.
Uneori, seara, cînd vreau să consum o porție de realități efemere, străbat toate televiziunile de știri, în sensul dezvăluit mai înainte.
Penultima pe scala zapării mele e Antena 3.
Ca să ajung la Realitatea Tv, trebuie să trec și prin Antena 3, Canalul colector al lui Dan Voiculescu.

Duminică seara, nu m-aș fi oprit la acest post, dacă tocmai cînd am ajuns în dreptul Antenei 3, unde rula Sinteza zilei, n-aș fi citit pe burtieră, pentru a ne avertiza că vorbește o persoană și un șurub, precizarea:
Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Parlamentului European şi fost ministru al Apărării.
Invitatul lui Mihai Gâdea tocmai deschisese gura pentru a ne zice ceva.

Am rămas pe Antena 3 din două motive:

  1. Mihai Gâdea își încheiase predica sa zilnică, dedicată lui Dumnezeu Tatăl – Dan Voiculescu, și Fiului Acestuia – Camelia Voiculescu, un moment aiuritor, din punct de vedere al omului diferit de maimuță, prin faptul că vreo cinci inși, denumiți invitați, stau pe scaune în jurul moderatorului, cel care teoretic i-a invitat ca să-i audă, în timp ce Mihai Gâdea deapănă cu ticuri de actor de provincie din Rusia țaristă, un monolog de jumătate de oră. În tot acest timp, fiind vorba de șeful postului, camerele de luat vederi îl transmit doar pe Mihai Gâdea. Celelalte ființe vii din platou nu se văd. Presupun însă că, deși Predicatorul ar putea să se supere că nu-l urmăresc transportate de admirație, ființele vii se scarpină, se foiesc, se mută de pe o bucă pe alta, se întreabă dacă le stau bine ciorapii (femeile) sau dacă nu le-au crăpat pantalonii (bărbații).
  2. Ioan Mircea Pașcu era prezentat drept ditamai vicepreședintele Parlamentului European, fost ministru al Apărării.
    Îl mai știam pe invitat și ca lider PSD, Aripa Moștenirea FSN-istă a lui Ion Iliescu, dar și ca personaj lunecos, cu multe conexiuni cu serviciile secrete membru al Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European. Uniunea Europeană se confruntă cu probleme dramatice de politică externă și securitate:
    Criza refugiaților, poziția de adoptat față de implicarea Rusiei în Siria, Rezolvarea situației din Ucraina, tulburările din Republica Moldova.
    Cum să nu rămîi pe Antena 3 pentru a vedea, direct de la sursă, de la Bruxelles, adică, ultimele poziții ale UE în chestiuni care, pînă la urmă, vizează și România, țară membră a UE și care-l ține pe Ioan Mircea Pașcu, pe banii contribuabililor, în condiții de lux crezînd că el o va reprezenta temeinic în organismele Uniunii?

După cîteva fraze rostite de Ioan Mircea Pașcu, am simțit nevoia să mă mai uit o dată la burtieră.
Nu, nu era Monica Tatoiu.
Nu era nici Manelistul Guță.
Era chiar Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al Parlamentului European, fost ministru al Apărării.
Ioan Mircea Pașcu vorbea despre Elena Udrea!

Ce-o fi zis și ce-o fi făcut simpatica politiciană? m-am întrebat, convins că Ioan Mircea Pașcu se referea la vreun fapt crucial al Elenei Udrea sau măcar la vreo declarație despre scena noastră politică.
Ei bine, ditamai vicepreședintele Parlamentului European, fost ministru al Apărării, lider al Partidului de guvernămînt, comenta gestul Elenei Udrea de a-și fi dus degetul la năsuc în clipa cînd a fost întrebată despre Alina Bica.
Și n-o făcea în glumă, ironic și autoironic, ci serios, grav, dramatic, ca și cum ar fi vorbit despre pericolul ca România să-și piardă nu numai integritatea teritorială, dar și independența, descoperind și oferind telespectatorilor semnificații de politică internă și externă într-un gest care, după cum însăși Elena Udrea a susținut, nu trece peste hotarele unei ștrengării cochete.

Iată o mostră din analiza întreprinsă năsucului Elenei Udrea de vicepreședintele Parlamentului European:
„Să le luăm pe rînd. Prima chestiune care mi se pare destul de ciudată – am făcut legătură între acest gest al doamnei Udrea şi avocata doamnei Bica, care spune că aceasta este într-o stare de cădere psihică şi că în aceste condiţii, deci, e foarte greu de controlat comportamentul ei. Acest mesaj, în acest sens, are logică. Legătura dintre declaraţia avocatei şi gestul doamnei Udrea se poate face (…). Nu pot să spun că m-aş aştepta la o acţiune coordonată. S-ar putea ca din aceste «bits and pieces» să apară ceva care apoi să fie foarte greu de controlat. Şi atunci nu va mai putea fi oprită acţiunea. Sînt foarte mulţi oameni implicaţi în aceste acţiuni. Discutam într-o emisiune că erau aleşi exact aceşti oameni şantajabili din sistem. Eu bănuiesc că aşa ceva s-ar putea întîmpla, mai degrabă, decît o acţiune concertată. Organele statului ignoră anumite informaţii. Sau par să ignore anumite informaţii.”

Emisiunea a mai durat vreo o oră și jumătate.
Am trecut în grabă la Realitatea Tv și n-am mai revenit la Antena 3 în seara respectivă.
Elena Udrea are și alte organe, decît năsucul, despre care se putea pronunța Ioan Mircea Pașcu, vicepreședintele Parlamentului European, fost ministru al Apărării.
Și n-aveam nici un chef să urmăresc un talk show porno!

NB: Site-urilor fomiste, care trăiesc din copy paste, SRI le-a dat pe gratis, luni, 5 octombrie 2015, un material de senzație:
Imaginea aparatului foto utilizat, în anul 1972, de echipa de filaj care a contribuit la dejucarea atentatului care se pusese la cale împotriva Goldei Meir, premierul Israelului, în timpul vizitei acesteia la Bucureşti.
Se vede treaba că n-am pariat greșit pe numirea jurnalistului Ovidiu Marincea ca șef al Departamentului Comunicare din cadrul SRI.
Sunt sigur că materialul de Facebook e doar începutul.

sursa: cristoiublog.ro

1 COMENTARIU

  1. de data asta ,punc ochit punct lovit de domnul CRISTOIU !…referitor la laturile de antene si loazele de invitati !

Comments are closed.