cristoiu ionGrecii au răspuns Nu la întrebarea dacă sunt de acord cu condițiile impuse de Creditorii internaționali în proporție de peste 61 % infirmînd previziunile potrivit cărora va fi un rezulta strîns.
Îmi încheiam comentariul anterior de pe cristoiublog.ro cu o profeție pesimistă:
„Din ceea ce văd, ca urmare a presiunii, a amenințărilor occidentale, a uriașei manipulări, grecii vor spune Da noilor sacrificii cerute de Creditorii internaționali.”
Rezultatul votului m-a infirmat.

Pe ce se baza profeția mea pesimistă?
Pe sesizarea uriașelor, incredibilelor presiuni cu iz de șantaj la care a fost supus poporul grec de către Marile Puteri pentru a vota Da.

S-a făcut totul pentru a-i speria pe greci și, prin asta, a-i îngenuchia. Și era cît pe-aici să se întîmple asta, dacă n-ar fi fost tinerii, care au dovedit că nu sunt ușor de speriat.
Împotriva grecilor s-au năpustit toate manipulările și diversiunile.
Presa occidentală s-a învoit bucuroasă să participe la această Operațiune.

S-a văzut încă odată că presa occidentală e independentă doar cînd vine vorba de planul intern al fiecărei țări.
Cînd vine vorba de planul extern, presa occidentală devine o slugă amărîtă a guvernelor occidentale.

Sincer să fiu n-am mai întîlnit o asemenea năpustire asupra unui popor pentru a-l face să voteze ce vor alții de la alegerile din Italia din 18 aprilie 1948, cînd CIA a apelat chiar și la Mafie pentru a impune drept cîștigător Partidul Creștin Democrat.
Între noi fie vorba, ani în șir după aceea, CIA a făcut ca alegerile să fie cîștigate de creștin-democrați, creînd astfel baza unuia dintre cele mai mari corupții politice din Europa. Convinși că vor cîștiga oricum, pentru că sunt favoriții Americii, creștin-democrații n-au mai avut nici cea mai mică reținere în a se da în stambă.

Și cu toate acestea, grecii nu s-au lăsat intimidați.
Vă imaginați ce s-ar fi întîmplat la noi dacă am fi fost supuși nu la toate șantajele, presiunile, diversiunile și manipulările la care au fost supuși grecii, ci doar la o mică parte din ele?
Am fi votat condițiile impuse de Stăpînii Europei într-un procentaj de 200%.

Nu știu dacă grecii au făcut bine sau rău din punct de vedere economic.
Din punct de vedere moral, grecii ne-au dat o lecție, nouă. românilor, care ne scăpăm pe noi și cînd trage un pîrț spre București vreun terchea-berchea de la Bruxelles.

Am consacrat comentariul de pe cristoiublog.ro nu situației din Grecia, cum s-ar fi putut crede, ci turnesolului pe care-l reprezintă pentru politicienii noștri convocarea unui referendum de către premierul Alexis Tsipras pentru a afla dacă poporul grec e de acord sau nu cu măsurile de austeritate cerute de Creditorii internaționali, de Marile Puteri europene, sau mai precis de Germania.

E absolut necesară precizarea în legătură cu Germania, deoarece, așa cum s-a putut vedea, America a preferat să rămînă deoparte de dispută, fie și pentru că ambițiile Germaniei de a instaura în Europa stăpînirea unui al treilea Reich sub masca Uniunii Europene nu sunt prea pe placul Americii. Nici Franța, Italia, Spania, Anglia nu s-au omorît să amenințe poporul grec c-o să-l ia dracu dacă nu acceptă noul val de măsuri de austeritate.

Am încercat să arăt că situația Greciei de azi nu se rezumă – așa cum trăncănesc politrucii și guriștii din presă – la refuzul de a accepta măsurile de austeritate. Grecii simpli n-au nici o vină că Guvernele anterioare au făcut datorii atît de mari încît darea lor înapoi în doi timpi și trei mișcări ar însemna o și mai mare strîngere a curelei, după ce, în ultimii cinci ani, au strîns-o de-a fost cît pe-aici să moară de atîta strîns.

Totuși, nu acesta a fost scopul comentariului meu.
Scopul comentariului meu a fost de a arăta că în poziția luată față de situația din Grecia se dezvăluie brusc adevăratul chip al politicienilor români, al celor care conduc țara asta de 25 de ani.

Am spus în comentariul anterior că acest chip e unul de slugi șmechere.
Comentariile dedicate rezultatelor Referendumului de către politrucii invitați prin studiourile televiziunilor de știri mă fac să fiu și mai dur, și să spun că vedem cu toții acum fața abjectă a politicianismului român.

Ce spun politicienii noștri, de la Traian Băsescu pînă la Ludovic Orban?
Că Alexis Tsipras e un iresponsabil, un aventurier, un derbedeu, pentru că a convocat un Referendum prin care a întrebat poporul grec dacă vrea să suporte măsuri de austeritate.

De ce e iresponsabil?
Pentru că un politician responsabil – zic politrucii noștri – ar fi impus poporului grec măsurile de austeritate cerute de Creditorii internațional fără să-l consulte prin Referendum!
Un popor – continuă politrucii români – nu trebuie consultat cînd se iau astfel de măsuri.
Un Popor, inclusiv poporul român, nu e responsabil cînd vine vorba de destinul său.
Noi, cei care suntem la putere sau vom fi la putere, știm mai bine decît Poporul ce-i bine și ce-i rău pentru Popor.

Ați recunoscut aici Sindromul Nicolae Ceaușescu?
Valul de măsuri de austeritate făcea Poporul român să bombăne.
Bine, bine, am înțeles că România trebuie să dea cea mai mare parte a venitului național investițiilor și nu consumului, pentru că generațiile de azi nu trebuie să bea și să mănînce pe rupte fără a lăsa ceva generațiilor viitoare, dar dacă sporesc aceste măsuri, generațiile azi nu vor mai avea nici ce să bea nici ce să mănînce pur și simplu.
La aceste obiecții, Nicolae Ceaușescu se grăbea să răspundă că El, Conducătorul, știe mai bine decît Poporul ce-i bine și ce-i rău pentru Popor.

Un al doilea sindrom manifest în reacția politrucilor noștri e cel al slugii scoase din sărite că alții cutează să nu fie slugă.
Nimeni nu spune că politicienii români ar trebui să atingă îndrăzneala lui Alexis Tsipras de a sfida Marile Puteri în numele Poporului grec prin refuzul de a accepta măsurile de austeritate.
Asta nu înseamnă că politicienii români n-ar putea spune și ei Nu din cînd în cînd Marilor Puteri, Comisiei Europene.

E suficient să citești titlurile înspăimîntate din ziare, gen România discutată în Parlamentul european, România criticată de Comisia europeană, pentru a înțelege cît de slugi am fost, suntem și vom fi.
România e membră cu drepturi egale a Uniunii Europene.
Teoretic, România se poate pronunța cu îndrăzneală asupra deciziilor Uniunii Europene nu numai în ce privește relația UE cu țara noastră, dar și în ceea ce privește toate problemele UE.
Îndrăznește vreun politruc român să afirme dreptul României de a avea un cuvînt de spus la Bruxelles?
Firește că nu.

Și atunci cînd cineva din UE cutează să fie și altceva decît slugă, slugile de la București sunt indignate:
Cum adică, a îndrăznit premierul grec, premierul unei țări mici, să-i sfideze pe Stăpînii noștri?!
Ce mai încolo și încoace, politicienii români au dovedit încă o dată că au suflete de valeți.

 

sursa: cristoiublog.ro

22 COMENTARII

 1. DEMNITATE NU MAI ARE ACEST POPOR ! DIN PACATE NU A AVUT NICIODATA DECIT
  DACA A AVUT SI UN CONDUCATOR SA-L DIRIJEZE ! ACESTA A FOST NICOLAE
  CEAUSESCU !

 2. JOS CU MAFIA DIN UNIUNEA EUROPEANA ! CIND PE VREMEA LUI CEAUSESCU NU ERA DE MANCARE EI SPUNEAU CA -S DE VINA COMUNISTII ! ? CIND ACUM ESTE DEZASTRU IN EUROPA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE CICA ESTE RECESIUNE ! CE NE INTERESEAZA CUM O NUMITI VOI DESTRABALATILOR . IMPORTANT ESTE CA ACUM PE INTREAGA PLABNETA SE TRAIESTE PROST, IMORAL SI CHIAR DEMONIC !!!

 3. Mai nea Ioane, esti om batrin, pai compari pe greci cu romanii?:)) Pai grecii sint neam de slugi ca noi? :))

 4. Noi nu trebuie să fim slugile nimănui. Suntem o țară mică, dar nu am avut și nici nu avem pretenții oneroase referitoare la țările din jur, dar și al altora cu care avem relații. Numai că cei „aleși” să ne reprezinte, ne-au dovedit, de multe ori în istorie, că și-au apărat fotoliile cu „orice preț”. Din păcate la conducerea țării sunt oameni care din când în când își mai aduc aminte de poporul român, în rest (și restul acesta este destul de mare, chiar rușinos) își văd de ale lor: starea familiilor lor, poziția socială. Când va înțelege acest popor că în fruntea țării trebuie aleși doar „oameni pe sprânceană”, adică buni creștini și trăitori desăvârșiți în legile Ortodoxiei, atunci, și doar atunci, poporul o va duce bine. De ce? Pentru că respectând legile Biblice(vezi Noul Testament), acei oameni respectând prima și a doua(la fel de importantă ca prima) lege biblică, vor face să prospere poporul pe care îl conduc. Deocamdată „aleșii” jură pe Biblie la investitură, mai apoi se pun strașnic pe furat. La conducerea țării trebuie să fie un om plăcut lui Dumnezeu. Cum îl vom găsi? Simplu. Prin concurs. EXCALIBUR. Dacă ar fi ca probă obligatorie, privind candidatura la președinție, intrarea persoanei respective într-un foc aprins, pentru a i se vedea bunele sale intenții referitoare la conducerea acestei țări, dar și gradul său de desăvârșire, vă spun, și cred că nu-i greu să intuiți, că vor fi puțini, foarte puțini candidați. Poate niciunul. Și totuși, poate va apare unul care să treacă proba.Acestea nu sunt „basme„ sau povești de adormit copiii.Ele au precedent în istorie, dar cine să le ia în seamă. Va veni timpul când se va căuta un astfel de conducător care să pună ordine în țară. Meditați și nu luați în derâdere căci ăsta e viitorul. Să fim sănătoși să ajungem acele timpuri !

  • Și așa va fi și la ruși, și dacă va fi precum spunem, acel conducător al rușilor ne va și restitui toate câte acum președintele Putin nu voiește. Vedeți deosebirea între un conducător ales de Creator și unul doar îngăduit de Dumnezeu? Dar toate la timpul lor. Poate că nici nu e departe acel timp, având în vedere ce se întâmplă la greci. Există o carte intitulată: ”Secolul XXI va fi mistic sau nu va fi deloc”, a lui Jean VERNETTE . Titlul este foarte semnificativ . Nu uitați că : „Fiecare soldat are în raniță un baston de mareșal”, adică șansele sunt egale pentru fiecare, departajarea o face însă „darul lui Hristos”, căci fiecăruia i se dă harul după măsura „darului lui Hristos”. Cine dobândește cel mai mare har, acela va fi conducătorul căutat. Cu bine

 5. Grecii sunt viteji foc, dar pe banii altora! Urlă patriotismul în voi, dar furați și cu stânga, și cu dreapta! Vă place traiul bun, dar n-ați plăti o taxă! Vreți demnitate, dar stați cu mâna-ntinsă!
  Aveți pensii mai mari decât nemții, dar pe banii nemților… Că vreți, că nu vreți,, așa ceva nu se mai poate!

 6. De data asta trebuie sa fiu de acord! Adevarul este tot Adevar, oricum i se spune si opricine il rosteste!

  • Ce adevar? Hai sa fim seriosi, lectia data de greci este ca nu se poate supune orice la vot. Au spus NU austeritatii, si o sa o duca mai rau. Va fi o ilustrare a zicerii „rau cu rau, dar mai rau fara rau”. Ne-au demonstrat ca nu stiu sa foloseasca democraita, chiar daca se lauda ca ei au inventat-o (lasind la o parte ca este vorba despre alta mancare de peste – democratia antica).

 7. Bravo maestre Ion Cristoiu!
  Într-adevăr, tinerii greci nu mai vor să fie sclavii Mafiei Bancare Internaţionale!
  Democraţia s-a născut în Grecia Antică.
  Curajul renaşte în Grecia Modernă.
  Democraţia şi Curajul pun pe jar nesăturaţii lumii!

  • Maestre Cristoiu, se pare ca nu ai vocatia obligatiei sacre de a restituii creditorilor imprumuturile pe care le-ai incasat de la acestia pentru ati salva pielea !
   astfel, nu imi explic aceasta atitudine ?! Se pare ca inca mai ai gena comunismului in lupta lui de clasa contra capitalismului.

   • Domnule Georgescu . Umbli si dumneata cu cioara vopsita . Hai sa-ti dau o lectie de economie europeana stil mafiot asa cum se face in Europa asta de cacat . Mai intai , cine sunt conducatorii europei . Donald Tusck , american facut polonez in 3 zile , fost sluga la Goldman Sachs . Claude Juncker , ani de zile premier al Luxemburgului si care a spalat la bani (evaziune fiscala) pana si-a innegrit sufletul .
    Mario Draghi , presedinte BCE , fost Goldman Sachs ca si Mario Monti si multi altii . Pana in anii ’70 , Franta de exemplu , avea banca nationala , care la nevoie ,emitea moneda si alimenta si bancile . Din anii 70 , Rotchild fiul ,a reusit sa corupa toti politicienii si asa s-a ajuns ca bancile nationale , trezoreria , a pierdut dreptul de a bate moneda , acest drept a revenit bancilor private iar guvernele , obligate sa se imprumute la banci . Asa s-a intamplat si cu Banca Federala Americana cand trezoreria americana a trecut in mainile lui Rockfeller . Asa au aparut datoriile de stat .Cand a aparut euro , precum si BCE , banca europeana , politicienii au decis ca BCE nu are dreptul sa imprumute direct statelor ci bancilor private cu 1% dobanda , statele , fiind obligate sa imprumute la banci cu 5-6-7% . Acum , ca sa cuceresti o tara , nu mai ai nevoie sa ataci cu armele . Este suficient sa indatorezi acel stat . Grecia avea in anul 2010 o datorie de 110 miliarde , in schimb Italia avea 3000 miliarde , Germania 1000 miliarde , Franta ,2000 miliarde . Intrebare . De ce s-a ales Grecia si nu Letonia de exemplu sau alt stat ?
    Et bine , mondialistii , adica tradatorii ca tine , vor sa „adune intr-o singura tara toate triburile de pe pamant si vor fi date in stapanire poporului ales „. Ei bine Grecia , este tara unde s-a nascut democratia si acolo trebuie sa moara . Grecia este bogata prin turism , au atatea locuri magnifice la care ravnesc multi milionari imputiti , din Germania , Anglia etc . De ce Grecia a fost invitata sa intre in EU ba chiar in zona euro cand ea nu avea o economie dezvoltata la nivel european ? Ei bine , ea a fost invitata dupa ce bancherii de la Goldman Sachs , au pus greciei conturile la „adapost” mintind ca economia greciei este ok . Mai mult . Economia greciei era mai mult de stat . Apele , aeropoartele , ministere , canalizare . Acesti banksteri nenorociti , au prins Grecia in chingi si ii obliga sa vanda insule si administratii de stat la preturi de o bucata de branza Salakis . Asa s-a intamplat si in Romania , Germania de Est Polonia etc unde hulpavii occidentali s-au infruptat cu lacomie uitand sa plateasca nota . Politicienii de cacat ,s-au multumit doar cu bacsisul . Grecii au dat o lectie de curaj si demnitate de toata frumusetea numai ca banditii cu gulere albe , nu au stiut niciodata ce reprezinta . Biblia pentru ei este furtul ,crima organizata si terorismul de stat. Asa ca , Nenea Cristoiu iti da lectii la orice capitol

    • Ați punctat foarte bine în acest articol, cu observația să nu mai folosiți cuvinte urâte oricare ar fi scopul lor. Articolul e frumos dar e tras în jos de câteva cuvinte care nu se folosesc în a exprima adevărul; tot timpul cuvintele urâte miros urât.
     Distingem două cazuri : 1) „Oculta” a încercat și poate încă mai încearcă să-i deposedeze pe greci de propria țară pe care ei, grecii , și-au îndatorat-o destul de mult.
     2) grecii nu au plecat capul, și bine au făcut că nu doresc să fie sclavi în propria țară, dar nici ei nu pot trăi tot primind fonduri din alte surse fără să mai restituie cele ce au primit. Nu se poate să te îndatorezi fără să restitui datoria. Grecii dau dovadă de nechibzuință în folosirea banilor.De ce? Pentru că banii împrumutați trebuie investiți astfel încât prin investiția făcută să se poată restitui datoria în mod eșalonat.
     Creditorii au văzut cum sunt folosiți banii și n-au zis nimic, probabil frecându-și mâinile la împlinirea visului lor de a pune mâna pe Grecia. Socoteala din târg iarăși se dovedește că nu se potrivește cu cea de acasă. Grecii trebuie să-și redefinească strategia de viitor, să fie mai cumpătați, să restituie ce au împrumutat. Ei au văzut clar că cei care i-au împrumutat nu sunt „părinții” lor, ci cumpărătorii lor. Va trebui să fie cumpătați căci nu mai au încotro.

 8. D-le C. ai datorii ? Cred că nu . Ai supravețuit ani și ani cu 100 euro pe lună ?. Poate nu știi că așa trăiesc peste 75 % dintre cetățeni. Grecii trebuie compătimiți numai dintr-un singur punct de vedere. Au și ei proștii lor care votează – ca și noi dealtfel – cu propaganda bolșevică. E rău capitalismul , dar , deocamdată nu e ceva mai bun. Capitalul dictează și trage după el toată societatea. Vrei capital ? Ia, dar mi-l returnezi la timp cu dobânda aferentă . Punct.

 9. Ardei umplut,habar nu are de economie,habar nu are ca ceea ce inteleg grecii prin ,,sacrificii si austeritate”romanilor li s ar parea conditii decente

 10. Eu chiar nu inteleg de ce este promovat acest imbecil…
  Omul este in alt univers, ar fi util sa il lasam acolo unde traieste el, adica in WC…

  • Nu ar fi rău dacă ați fi mai elevat în exprimare. Credem că insultele nu-și au locul în confruntări de opinii, și niciunde. Cu un altfel de vocabular vom reface România Mare sau Dacia Modernă. Încercați un alt limbaj căci se poate, e vorba de schimbarea obișnuinței. Trebuie să ne respectăm ca oameni. Punctele de vedere ale fiecăruia nu trebuie să devină motiv de insultă, ci de tragerea unor concluzii. Nimeni nu v-ar răspunde la asemenea „provocări” pe orice temă . Așa că, fiți mai moderat și mai nobil în exprimarea propriilor păreri, pe care e bine să le și susțineți cu argumente. Să-mi fie iertată îndrăzneala dea corecta.

 11. Tonomatul comunist molfaitor de prune Cristoiu iar molfaie degeaba… Habar n-are de regulile economiei dar el molfaie ca sa nu taca… Nu-ti cumperi Porsche daca n-ai bani sa-l platesti! Nu mergi la restaurante de lux daca nu-ti permiti! Si mai presus de orice, nu iei credit ca sa le faci pe cele amintite stiind ca n-ai cum sa-ti platesti ratele!

Comentariile sunt închise.