ion-cristoiu1Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat că sentința în Dosarul Referendumului din 2012 va fi pronunțată pe 6 mai 2015.
Cum procurorii au cerut închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea,  mulți politicieni și jurnaliști  și-au exprimat public dorința ca liderul PSD să ajungă la închisoare.
Cînd a fost dat publicității Rechizitoriul în Dosarul lui Liviu Dragnea, am intervenit în scris, dar și oral, pentru a denunța o făcătură.
N-am nici o îndoială că prezența la Referendum a fost fraudată masiv de mașinăria USL de la vremea respectivă, altfel spus de PSD și PNL.

Lectura Rechizitoriului – aproape 500 de pagini- m-a convins însă că Dosarul  Liviu Dragnea nu rezistă din punct de vedere al probelor.
Repet cîteva din argumentele de atunci, pe care le împărtășesc și azi:

 1. Rechizitoriul se ocupă de Liviu Dragnea în doar 15 pagini, cele mai multe editoriale prost scrise. Restul de patru sute și ceva de pagini sunt dovezi ale felului în care s-a fraudat Referendumul  de comisiile electorale locale  din țară, cum ar fi de exemplu cea de la Suraia, din Vrancea.  Nu există nici o probă din care să rezulte că membrii Comisiei de la Suraia au fost obligați de Liviu Dragnea sau măcar rugați să fraudeze Referendumul.
 2. Referendumul a fost fraudat după un mecanism simplu, valabil pentru toate alegerile postdecembriste: Președintele Consiliului Județean a zis primarilor să  facă pe dracu-n patru și să iasă o prezență uriașă la vot. Acolo unde s-a fraudat Referendumul, vinovați sunt primarii USL de la vremea respectivă și președintele Consiliului județean, fie el PSD-ist sau PNL-ist.

Rechizitoriul  mai întîi și procesul mai apoi nu fac nici cea mai mică referire la primarii din localitățile în care s-a constatat  de către procurori fraudarea Referendumului și nici la președinții consiliilor județene.

 1. Fraudarea Referendumului a fost o decizie luată de conducerea USL. Altfel spus, la fraudare au participat deopotrivă Victor Ponta și Crin Antonescu, dar și liderii PSD și PNL. Rechizitoriul se zbate să circumscrie vina fraudării la un singur om: Liviu Dragnea.  Dar Victor Ponta? Dar Crin Antonescu? Dar ceilalți lideri USL? Ei n-au știut de fraudare? Ei n-au fost în țară în zilele respective/

Cînd s-a publicat Rechizitoriul, USL exista.

În consecință, liderii PNL pe stil vechi au denunțat acțiunea DNA ca fiind un abuz politic și au negat cu fermitate fraudarea Referendumului.

Au trecut de la Rechizitoriu trei ani.

Între timp, PNL  s-a rupt de PSD și a fuzionat cu PDL.

Cum rămîne cu fraudarea?

Răspunsul ne dovedește încă o dată că politica e curvă.

Și nu o curvă de lux, ci una de bordel de la marginea drumului.

Liderii PNL își freacă mîinile de bucurie la gîndul că Liviu Dragnea va fi condamnat pentru fraudarea Referendumului.

Fraudare la care ei au particispat din plin!

sursa: cristoiublog.ro

2 COMENTARII

 1. Căutăm colaboratori
  pentru publicare anunţuri. Câştigurile sunt îmbucurătoare, efortul depus este
  neglijabil. Nu trebuie decât să staţi în faţa calculatorului şi să postaţi cât
  de multe anunţuri puteţi. Pentru mai multe detalii trimiteţi un email la adresa
  [email protected] cu cuvântul „INFO”, iar noi vă vom da restul detaliilor.

Comments are closed.