ion cristoiuLucrurile se precipită în privința valului de refugiați din Uniunea Europeană.
Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans a declarat răspunzînd unei întrebări:
„Președintele Juncker va anunța săptămâna viitoare o propunere consolidată de relocare, în special pentru cele mai afectate trei țări – Grecia, Italia și Ungaria. Încă o dată, le vom propune statelor membre să ne asigurăm că avem un algoritm de distribuire, astfel încît solidaritatea europeană să fie pusă în aplicare, pentru a garanta că oamenii care sosesc în Europa sînt răspîndiți în statele membre. Comisia va insista asupra acestui aspect. Sînt încrezător că vom obține astfel rezultate”.

Potrivit unor scurgeri intenționate în presa britanică, României îi va reveni o cotă de 6.937 de refugiați.
Deși Traian Băsescu, în acord cu o mare parte a opiniei publice susține că România trebuie să refuze primirea refugiaților, e greu de crezut că ea își va putea permite așa ceva. Cu un premier ud tot de frica DNA, cu o splitare la nivelul conducerii PSD, cu un Klaus Iohannis absolut incapabil să gestioneze o criză, cu excepția celor conjugale, țara noastră va accepta cota de refugiați fără să zică Miau! Ba chiar nu-i exclus să ceară și ceva pe deasupra, dată fiind noua criză de pisiceală a lui Victor Ponta.

Traian Băsescu, ca politician care știe despre ce-i vorba a atenționat pe români că nu-i vorba de 7000 de persoane care vor sta în corturi temporar, pentru ca la un moment dat să fie trimise în țara lor.

E vorba de 7.000 de persoane pentru care România își ia obligația să le asigure integrarea în viața social-politică și economică din țara noastră.
7.000 de persoane, cărora li se vor adăuga și membrii familiilor din Orientul Apropiat, familii numeroase, pentru care România va trebui să garanteze:
Masă, casă, serviciu, asigurări de sănătate, condiții culturale specifice, condiții privind practicarea religiei lor, școlarizarea copiilor, adaptarea la viața europeană.

Dincolo de efortul însemnat în plan economic, România se va confrunta cu o provocare pentru care nu e pregătită de loc.
Refugiații, așa cum se vede din comportamentul de pînă acum, consideră că li se cuvine un tratament aparte, mult mai bun chiar decît al cetățenilor țărilor respective.
Ei nu amintesc prin nimic de refugiatul clasic, cel rămas fără nimic, disperat să ajungă undeva unde să aibă un loc în care să-și pună capul.

Sunt agresivi, forțează cordoanele de polițiști, se pricep mai ceva ca specialiștii la manipularea presei, lasă impresia că n-au plecat în bejenie, ci într-o excursie pentru care au plătit bine și, în consecință, fac scandal dacă standardele oferite pe parcurs nu sunt la înălțimea banilor dați.

Mai mult ca sigur, urmînd pilda rromilor, ei vor invoca tot felul de pretexte pentru a pleca în Vest din România.
Și unul dintre acesre pretexte va fi prostul tratament din România, persecuțiile la care sînt expuși zilnic.

Cu o presă mondială căzută-n limbă după refugiați, nu va fi prea greu refugiaților să provoace în presa din Vest o campanie menită a dovedi cît sînt de persecutați în România.

Dar nu numai atît.
Obligativitatea de a primi refugiați are nevoie de o convingere încă de pe acum a opiniei publice de la noi că refugiații trebuie acceptați.
În timp ce adversarii primirii, precum Traian Băsescu, au pornit deja campania, în timp ce sînt semne clare că românii vor refuza cota de refugiați, Autoritățile nu fac nimic în materie de convingere.

Întrebat vineri cînd se va discuta chestiunea refugiaților, Victor Ponta a dat un răspuns care ne-a aruncat în beznă.
Se va decide la ședința CSAT.
Întrebat cînd va avea loc această ședință, Victor Ponta a răspuns:
„În zilele… în săptămînile următoare”.

De asigurarea condițiilor pentru primirea refugiaților, răspunde Guvernul României.
Nu Președintele, nu CSAT, nu Parlamentul, ci Guvernul.
Șeful Guvernului nu lasă impresia că l-ar preocupa așa ceva.
Noroc că e dublat de Liviu Dragnea.
Aflat la Budapesta, Liviu Dragnea a răspuns în locul lui Victor Ponta.

Potrivit unei știri date de întreaga presă, Liviu Dragnea a spus că îl va convoca luni pe Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la şedinţa Coaliţiei, pentru a le prezenta liderilor guvernării un raport referitor la cotele de imigranţi şi dacă instituţiile statului pot să facă faţă acestora.
„Vreau să ne spună, sîntem pregătiţi sau nu, cîţi vin, exact, ce înseamnă asta pentru statul român, ce măsuri luăm”.
Da, dar Liviu Dragnea nu e premier.
Încă.
Pînă atunci n-ar strica să-l cheme Liviu Dragnea la ordine pe Victor Ponta!

sursa: cristoiublog.ro

8 COMENTARII

 1. Nimeni nu misca nici un deget nici pentru ,,refugiatii autohtoni” , bnu vad cum s-ar misca ceva pentru niste oameni care nici macar nu sunt romani. Poate daca ar da cineva niste spagi………… .

 2. Art. 3 – Teritoriul
  (1) Teritoriul României este inalienabil.
  (2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.
  (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.
  (4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

  • Corect. Chiar daca pe aici vor ajunge sa treaca oameni care astazi sunt in conditia de refugiat, ei trebuie sa inteleaga ca aici sunt doar musafiri (nepoftiti) si ca in casa noastra atata timp cat vor sta , vor rebui sa respecte legile noastre.

 3. nimic nu va mai fi la fel!totul se va duce de rapa!vom fi jubjugatii de tziganii astia!crestinismul in europa noastra se va duce naibii!peste tot vom vedea astel de tuciurii …….peste tot!

 4. Europa de Vest a fost puternica, civilizata, dezvoltata. Dar a derapat foarte tare cu cele 2 razboaie mondiale si un razboi rece. Unii inca mai simt fiori pe sira spinarii cand isi amintesc aceste evenimente. Unii au tras invataminte. Locul statelor natiune, cu etnii, limba si religii clar delimitate este pe punctul sa ia sfarsit. Nu li se va mai permite sa scoata capul. Numai „deștepții” trebuie să conducă lumea, restul , adică „proștii” trebuie să li se dea doar pâine, circ și, la nevoie, un glonț rece.
  Exista persoane care nu doresc o Europa puternica pentru ca ar fi periculoasa si atunci metiseaza cat pot acest teritoriu extraordinar, cu o veche cultura, cu indivizi din tari extrem de inapoiate, cu o religie si traditie a intolerantei si inapoierii. Vai si amar va fi…pacat! O masa mare de manevra cu indivizi prostiti de mass-media si de ipocrizia unor interesati semnifica declinul batranului continent.

 5. Privind mecla „maestrului” am impresia ca nici el nu crede in produsul lui editorial. Iar faptul ca se vor primi mai multi i-mi aminteste de un banc din „Epoca de aur”.
  la sedinta de partid, secretarul pune fiecarui membru in fata un kkt spre digerare verbala. Un membru care voia sa se afirme in organizatie ia cuvantul solicitand:
  – Tov secretar, nu aveti un kkt in plus?
  Puneti in ecuatie pe mut si plagiator.

 6. Ingenuncheatul de Ponta si-a propus s-o faca si pe asta pe ascuns si sa ne minta in fata cu ranjetul lui tembel dupa aia, doar e obisnuit… Iohannis e un spectator mut si intepenit… Asemeni unei statui pe capul careia se pot gainata, linistite, pasarile… Pana si Hawking e mai guraliv si mobil decat el… Devine jenant sa ai niste papusi de hartie goale pe dinauntru, drept reprezentanti in stat…

 7. Pai noi intram la categoria „tembeli cu staif”…….E firesc ce se intampla….

Comments are closed.