iohannis vaticanZilele acestea, România de mici și mujdei înregistrează o nouă și zurlie premieră:
După o sută de zile de mandat, în care singurul fapt istoric rămîne aruncarea paltonului pe capota mașinii de pe aeroport, și după o campanie electorală dusă de Structuri și nu de el, rolul său rezumîndu-se la cel de tablou care trebuie să tacă, un președinte își publică a doua carte de Memorii. Prima s-a numit Pas cu pas. A doua se numește Primul pas. După prima, vîrîtă pe gît de Partidul Meu membrilor și activiștilor de partid, Klaus Iohannis s-a pricopsit cu o sumă frumușică în cont.
După a doua cu cît se va pricopsi?

Sunt sigur că după următoarele o sută de zile va mai arde o carte. Presupunînd că-și va duce mandatul pînă la capăt, Klaus Iohannis va avea în, 2019, 22 (douăzeci și două!) de cărți. Sadoveanu, cunoscut ca practicînd anul și romanul, ca să mai pună mîna pe ceva parale, e un biet copil pe lîngă Klaus Iohannis.
N-o să facă el, Klaus Iohannis, mare brînză ca președinte, dar, în schimb, va da lovitura ca autor de cărți.

Din fragmentele publicate în avanpremieră de presa publicitară, am reținut dezvăluirile despre ora și jumătate în care Traian Băsescu i-a predat ceea ce sunt numite Dosarele Strategice ale României, însoțite de un briefing pe care, peste tot în lume, cel care pleacă îl face celui care a venit în chestiuni sensibile din relațiile externe ale țării și din viața internă.

Acest briefing e peste tot în lume strict secret!
A avut loc în Biroul Președintelui, dar mai ales a avut un caracter strict secret.
Klaus Iohannis dezvăluie însă ce i s-a spus pe parcursul acestui briefing:
„In acelaşi interval, Traian Băsescu a reluat avertizările in legătură cu puterea crescută a serviciilor secrete.
Personal, nu m‑am simţit deloc avertizat. Făcuse deja nişte afirmaţii similare in timpul campaniei, şi acelea destul de deplasate. După ce a fost 10 ani preşedinte şi a tot lăudat Serviciile, era evident că a avut o contribuţie semnificativă la transformarea lor.”

Repet, nu numai procedurile de siguranță națională, dar și minimele reguli de comportare civilizată, cele care despart un gentilom de o țață, cereau ca, înainte de tipări aceste dezvăluiri, Klaus Iohannis să-l sune pe Traian Băsescu și să-l întrebe dacă poate să dea publicității ce i s-a spus în timpul briefingului.
(Eu, de exemplu, deși nu sunt Președinte de țară, cer întotdeauna permisiunea interlocutorului dacă pot să dau publicității conținutul unei discuții pe care am avut cu el între patru ochi)

Sunt sigur că n-a făcut-o.
Pentru că Traian Băsescu i-ar fi atras atenția c-a fost o convorbire deopotrivă secret de stat și deopotrivă privată. În dese rînduri, cînd a fost vorba de a se apăra de Binomul SRI-DNA, Traian Băsescu a invocat regula potrivit căreia cele spuse și petrecute în Biroul Președintelui României nu se fac publice.

După ce-am citit, crucit, dezvăluirile de țață ale Neamțului Klaus Iohannis, mi-am zis:
Dumnezeule! Sper că Traian Băsescu nu i-o fi destăinuit ceva strict secret despre bărbatul Obama sau despre femeia Angela Merkel, ceva care nu se spune în public de către un președinte nici în fața plutonului de execuție.

Nu de alta, dar în cartea următoare, Klaus Iohannis e în stare să dea pe goarnă și astfel de secrete pe care i le-a spus Traian Băsescu la predarea mandatului!
Ca să nu mai spun că-i stare să-și amintească, în scris, de exemplu, că la vizita la Berlin, Angela Merkel era descheiată la prohab!

 

sursa: cristoiublog.ro

27 COMENTARII

 1. A.Merkel descheiata la prohab !? Intradevar, stire foarte importanta !

 2. La cat are viteza de procesare, ii vor trebui vreo 4 manadate ca sa reactioneze corect ca presedinte; din pacate noi nu-i putem oferi decat doua!

  • Doua mandate poate sa indeplineasca cu brio si acest mandat pentru ca el nu este un Om stabil ci este condus din unbra de consilieri slab pregatiti!!!

  • Doua mandate ?! Domnuleeeeeeeee, PIRAT ! Pe cat pariem ca acest ipohimen nu termina nici acest mandat !?
   In privinta secretelor pe care le-ar fi avut de la alt PACALICI, mi-ar face o deosebita placere sa le cunosc ! Nu de alta,dar parca intineresc cand vad ca sunt si altii mai prosti ca mine !

 3. Foarte bine face domnul președinte Iohanis.
  Ziceți secrete de stat spuse de păcăliciul Basescu, el nu are secrete are prostie in cap. Domnule președinte nu va lăsați, spuneți tot ce aveți despre măscăriciul de Basescu, in timp ce el împărțea bugetul tarii lui Udrea si ai lui servitori, sănătatea, învățământul sunt făcute ruina.
  Acești indivizi penali trebuie sa intre la pușcărie pentru genocidul împotriva României.
  Cum e posibil ca un profesor sa aibă salariul de 1139 brut, la care se scade naveta de minim250 de lei brut care nu e decontata de primarii penali, pe motiv ca ” profesorii nu merita “iar măscăriciul de Basescu si prietenul sau de pahar Ponta sa nu plătească in fata instanței pentru distrugerea invatamantului?
  Cat mai durează acest joc de distrugere a tarii?

  • Cat timp exista batuti in cap ca tine, placere pe care au avut-o romanii cu mintea acasa timp de 25 de ani.

  • de ce-l periati pe “malai mare ghinion” ….nu vezi bre ca tara e napadita de talharii care o conduc sau te-a prostit dumnezeu si pe tine ?

 4. eu, l-am votat pe iohannis in turul doi ca sa nu iasa plagiatorul incino, daca ar mai fi alegeri iohanis nu mai pupa votul meu nici daca ar iesi presedin te wctudor!omul asta este parca muuult mai las si fara bunul simt ca plagiatorul ponta, nu cred nici o boaba ca acest individ este “marele neamt” ci mai degraba omul varanului si a useleilor!!!GHINION.

  • am o satisfactie amara sa constat ca multi dintre cei care l-au votat regreta acum; eu nu l-am votat

 5. Biata Romanie ! O tara scoasa la mezat de fel de fel de camatari, de suflete mici lipsite de noblete.

 6. l-am votat pe Johannis ca nu am avut pe cine ,acesta a fost ales numai ca sa nu ajunga ponta presedinte …sunt convins ca orice roman si-ar fi dorit un presedinte cu nume romanesc si-n venele lui sa curga sange romanesc…..acest presedinte care a batut birourile lui Voiculescu si care a fost de acord cu lovitura de stat din 2012 ,in vecii vecilor nu ar fi ocupat scaunul de la Cotroceni … …dezamagirea si mai mare a venit cu preocuparea lui imediata de a publica cartile scrise de altii,de a se afisa la toate sindrofiile pentru imagine ,de a se plimba pe banii mei prin lume fara nici-un rezultat ….pentru ca noi nu am aflat nimic bun in folosul tarii si al poporului …….de fapt si-a scos doamna in lume …probabil telul suprem ii va fi sa viziteze lumea gratis cot la cot cu prima doamna, cat este presedinte ….in concluzie primeaza numai si numai interesul personal …ca neamt il doare in spate de tara si popor !…….il urasc am avut incredere ca se schimba ceva dar m-am inselat amarnic……asteptam in continuare gafele pe care urmeaza sa le faca la porunca derbedeilor care-l inconjoara si-l sfatiuesc !…..in rest asteptam cu nerabdare analizele maestrului Cristoiu …..

 7. Cristoiu ramane acelasi mancator de rahat! De fapt el e facut din acelasi material scarbos!…

   • Pana una-alta se poate sti ca acest Cristoiu e facut din rahat si mananca rahat! Dar tu din ce esti facuta ca-i sari in aparare rahatului?

     • Vezi ca trebuia sa-i pui intrebarea rahatului de Cristoiu! lui nu-i e rusine sa arunce cu rahat in Johannis la comanda de cate ori poate! Hai valea ogarule ca te asteapta Nutzi cu un pumn de oase proaspete!

  • Mult mai sigur este ca tu esti motul de pe ….. deci pana acum te-a macat si pe tine….motiv pentru care a facut indigestie :)))))

  • Fa comentarii de acest gen cand ai curajul sa-ti dai si numele ….nu un pseudonim !…..sau nu ai curajul sa jignesti numai cu un nume de imprumut?

  • Vad ca toti cei care comentati in acest mod sunteti plini de ura si invariabil porcosi…este singurul mod de a va manifesta…murdar…BRAVO VOUA!!!!

 8. Un scandalagiu interest numai in aruncarea de paltoane si infiintarea functiei de prima blanara a tarii.

 9. singurul lucru pe care pot sa-l spun: acest johanis are atata ura impotriva lui traian basescu, incat e in stare sa faca orice ca sa-l denigreze pe predecesorul sau! si totul se intampla din cauza ca basescu nu a vrut sa-l numeasca premier pe acest REPREZENTANT al tradatorilor de la grivco! sa fie de capul lor. oarba dupa ei!

  • Nu cred ca este ura ci mai degraba o invidie care pur si simplu ii taie respiratia. Sunt convins ca si-ar dori sa fie la fel ca T B dar nu este usor.Fiecare a trait in medii diferite, johanis la catedra cu elevii ,Basescu pe mari si oceane cu marinarii.Sunt f mari deosebirile.

   • Copii, copii, si nu va mai certati ca la usa cortului ! Halal de mamica voastra ! Sa va spun eu cam cum sta treaba _ nici basescu, nici Iohannis, nici Ponta nu sunt nici de zeama oului ! Si eu am votat Iohannis, insa nu pentru ca ar fi meritat, nu, ci pentru ca nu am avut cu cine vota !

     • OOh, tante Marioara, stiu ca nu e bine!! Imi insusesc critica, insa m-am luat dupa spusele nevesti-mi si ale fiicei mele si, ca atare … acu’ ,ce sa mai fac ! Mai bine ma duceam sa ma imbat, decat sa-l votez pe ariciu’ asta, serios !

Comments are closed.