cristoiu ion14 decembrie 2014.
Pe blogul său Robert Turcescu publică un document de 22 de pagini intitulat Ordonanța de disjungere a cauzei din Dosarul Bica.
Pe 15 decembrie 2014 Alina Bica e trimisă în judecată în Dosarul ANRP.

Potrivit Documentului publicat de Robert Turcescu, pe 8 decembrie 2014, Gheorghe Popovici, procuror șef secție, și Dănuț Volintiru, procuror șef adjunct secție din Cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupție, disjung din Dosarul ANRP alte fapte de corupție ale Alinei Bica și întocmesc un nou dosar:
„Un exemplar al prezentei ordonanțe împreună cu materialul de urmărire penală privind faptele disjunse menționate în prezentul dispozitiv în prezentul dispozitiv în pct. 1 – 6 se va înregistra separat la Secția de combatere a Corupției din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.”

Ce spune Ordonanța de disjungere la punctul 3, unul dintre cele șase puncte?
„În baza aceluiaşi proces verbal de sesizare din oficiu, din data de 15.10.2014, al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei s-a reţinut în fapt că, în contextul în care inculpatul Ioan Niculae era cercetat într-un dosar al DIICOT, inculpatul a apelat în cursul anului 2013, prin intermediul vicepremierului din Guvernul României, Dragnea Nicolae Liviu la Bica Alina Mihaela, procuror-şef al DIICOT pentru soluţionarea favorabilă a dosarului sau pentru tergiversarea soluţionării pînă la intervenirea prescripţiei.
Bica Mihaela Alina în scopul tergiversării soluţionării dosarului penal care îl viza pe inculpatul Iona Niculae a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea în instrumentare dosarul pentru ca acesta să stopeze investigaţiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui anumit număr telefonic pe care îl folosea Dragnea Nicolae Liviu.
În schimbul acestui folos, inculpatul Ioan Niculae a oferit inculpatei Bica Alina Mihaela suma de 3,5 milioane euro şi promisiunea celor doi de sprijinire pentru promovarea acesteia în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.”

La atît se rezuma Documentul în privința lui Liviu Dragnea.
Deși Ordonanța se baza mai mult pe ca sigur pe documente, am fost sceptic la vremea respectivă în legătură cu soliditatea Dosarului. Am considerat publicarea Documentului o tipică scurgere în presă menită a compromite nițel pe cei implicați. Țin minte că l-am mustrat nițel pe Robert Turcescu pentru riscul de a lăsa impresia că face un joc de imagine al DNA.

L-am crezut pe cuvînt pe Liviu Dragnea care, în seara lui 14 decembrie 2014, declara presei că n-are nici treabă cu Alina Bica. Alina Bica era omul PDL și al lui Traian Băsescu. Nu vedeam legătura cu un PSD-ist de talia lui Liviu Dragnea.

Luni seara, la emisiunea sa de la România Tv, Victor Ciutacu a dezvăluit în premieră Documente din Dosarul creat prin disjungere, mai precis din ceea ce Ordonanța numește Materialul de urmărire penală.
Documentele dovedesc o relație neobișnuit de apropiată dintre cei doi Alina Bica și Liviu Dragnea.
Ele aduc argumente temeinice pentru acuzațiile din dosar lui Liviu Dragnea.

Iată cîteva fragmente din Referatul procurorilor luate de pe site-ul România Tv:
„În cursul anului 2013, mai exact după numirea în funcţia de procuror-şef DIICOT a numitei Bica Alina Mihaela, între aceasta şi Dragnea Nicolae Liviu, vicepremier al Guvernului României, au avut loc mai multe întâlniri la sediul firmei TAWIL, situat în Bucureşti, pe strada Mareşal Alexandru Constantinescu, nr 22. Dragnea a precizat că el ar fi de profesie inginer şi nu s-ar pricepe la justiţie şi doreşte să fie consiliat de către Bica. În acelaşi context, Dragnea i-a cerut procurorului-şef DIICOT să-l sprijine pe Ioan Niculae, inculpat într-un dosar al DIICOT, în sensul de a rezolva în mod favorabil dosarul acestuia sau, dacă nu se putea repede, să întârzie soluţionarea lui până după alegerile prezidenţiale, mai exact până la sosirea unui moment politic favorabil. Pentru acest serviciu, Dragnea i-a promis lui Bica suma de 3,5 milioane de euro, banii urmând a fi luaţi de la Ioan Niculae şi ulterior înmânaţi magistratului. Totodată, Dragnea a promis că o va sprijini să obţină funcţia de procuror general al României în scopul celor mai sus arătate”.

Cei doi țineau legătura într-un chip care seamănă cu cel folosit de amorezații adulterini:
„Legătura dintre Dragnea Nicolae Liviu şi Bica Alina Mihaela se ţinea cu ajutorul unor telefoane dedicate numai acestor convorbiri, un telefon fiind la un om de încredere sau şofer al lui Dragnea şi celălalt la Bica. Convorbirile aveau loc numai prin sms-uri, iar la momentul în care se stabileau întâlnirile dintre cei doi, respectiv între omul de încredere al lui Dragnea şi Bica, aceasta se deplasa în zona “Rondul Francis” aflat pe strada Ghe. Brătianu şi de acolo era preluată de şoferul lui Dragnea şi dusă la sediul firmei TAWIL, unde o aştepta Dragnea”.

Așa cum se arată în Ordonanța de disjungere, Alina Bica a intervenit pentru a salva de la monitorizare un număr de telefon folosit de Liviu Dragnea pentru a ține legătura cu ea:
„Procurorul de caz în cauza care-l priveşte pe Ioan Niculae, cu care Alina Bica nu se află în relaţii bune, a solicitat în timpul şi în interesul urmăririi penale un document unei firme care trebuia să arate cine era utilizatorul unui anumit număr de telefon. Acel număr de telefon ar fi aparţinut chiar lui Liviu Dragnea şi acesta, neştiind ce răspuns să ofere firma intervievată, i-a cerut sfatul Alinei Bica. Aceasta i-a indicat lui Liviu Dragnea ca firma să răspundă că era telefonul unui angajat. Ulterior, Alina Bica şi-a dat seama că vocea îi aparţinea lui Liviu Dragnea şi putea fi recunoscută, motiv pentru care a făcut presiuni asupra procurorului de caz să renunţe la solicitare sau să găsească o soluţie şi să nu se mai lege de acest număr de telefon, în scopul de a nu-l mai implica pe Liviu Dragnea”.

Suntem în 14 iulie 2015.
De la deschiderea acestui Dosar au trecut 7 (șapte) luni.
Dacă ar fi să credem Ordonanței de disjungere și documentelor dezvăluite de Victor Ciutacu, Dosarul viza un fenomen de corupție la nivel înalt și mai ales transpartinic.

Alina Bica a fost trimisă în judecată în 25 februarie 2015 într-un al doilea dosar, prezentat de DNA ca disjuns din primul.
Un dosar fără nici o legătură cu faptele disjunse în 8 decembrie 2015.

Ați mai auzit ceva de acest dosar? Ați auzit ca Liviu Dragnea să fi fost chemat la DNA măcar ca martor?
Să nu ne întrebăm atunci, văzînd hărnicia cu care Liviu Dragnea contribuie la dărîmarea Guvernului Victor Ponta dacă nu cumva Dosarul din 8 decembrie 2014 e cel cu care e șantajat liderul PSD de Binomul SRI-DNA?!

 

sursa: cristoiublog.ro

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.