Ion-CristoiuSîmbătă, 21 martie 2015, scriam pe cristoiublog.ro sub titlul Ah, de ce nu m-am făcut procuror DNA? Textele mele ar fi fost lăudate de toți deontologii și deontoloagele din presa noastră de ofițeri acoperiți:
„Bag seamă că procurorii DNA au ambiții gazetărești. Cînd nu arestează pe cei care îndrăznesc să nu repete zilnic Codruța Kovesi trebuie să candideze la Președinția României, după cum văd că sună ordinul pe unitate, procurorii DNA se ocupă cu scrisul în vederea publicării. Rechizitoriile lor agramate, compuse cu cotul, sunt publicate pe toate site-urile, în toate ziarele și la toate televiziunile.
Ah, de ce nu m-am făcut procuror DNA?!
Aș fi fost publicat de toată presa românească.

Au trecut de atunci șase luni.
În toată această perioadă, invidia mea față de procurorii DNA a crescut.
Pentru că tot mai mult în aceste luni, procurorii DNA, văzînd uriașul succes de care se bucură întocmelile lor numite Rechizitorii (nici un mare scriitor român, nici măcar sărmanul Eminescu la vremea lui, n-a cunoscut o răspîndire a textelor sale precum au cunoscut și cunosc producțiile procurorilor DNA), s-au apucat serios de proză. Pînă acum în Rechizitoriile lor, proza propriu zisă nu ocupa un loc important. Se dădeau la dulcea plăcere de a scrie proză doar cînd îi fura condeiul. Altfel spus doar cînd în fața ochilor le apărea icoana scumpă a șefei lor, Codruța Kovesi, cea care se alinta joi, 23 septembrie 2015, la Digi 24, că nu mai știe ce să mai facă, atît de mult se scrie despre ea.

Acum, văzînd că producțiile minții lor numite Rechizitorii sunt publicate peste tot și mai ales comentate cu o evlavie întrecînd-o pe cea cu care e comentată Viața lui Iisus, procurorii DNA s-au apucat serios de proză.

Într-o postare anterioară mă întrebam de ce a trimis presei DNA abia acum, la două luni după depunerea la ÎCCJ, Documentul intitulat MOTIVE DE APEL formulate împotriva sentinţei penale nr. 341 din data de 15 mai 2015 pronunţată în dosarul nr.4862/1/2013 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală.

Cum de ce?
Pentru că autorul Documentului s-a gîndit că și producția capului său, concurentă cu mătreața, trebuie să vadă lumina tiparului.
Teoretic, Documentul de mai sus trebuie să convingă Completul condus de Livia Stanciu că pedeapsa primită de Liviu Dragnea de la primul Complet e prea mică. Așa e obligatoriu să se întîmple în cazul unui judecător adevărat. Cum însă Livia Stanciu e o politrucă pusă în fruntea ÎCCJ ca să facă jocurile Binomului SRI-DNA, DNA nu s-a mai ostenit să aducă motive juridice pentru cererea de condamnare mai aspră a lui Liviu Dragnea. Prin urmare, Motive de Apel, teoretic Document juridic, e un soi de editorial pe care, dacă ar fi aparținut unui ziarist, nu l-ar fi publicat nici măcar rubrica de anunțuri mortuare.

Iată un fragment mai mult decît semnificativ:
„Demersurile inculpatului Dragnea Nicolae Liviu demonstrează că vocația și pasiunea sa , ca persoană cu poziţie de autoritate şi influenţă a fost de a impune alegătorilor să voteze…- mai adu-i p-ăia de pe la ţară !
Libertatea de alegere pe care o au cetăţenii şi dreptul de a vota sau nu au fost tratate de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu ca un moft al acestora și nu ca un imn al demnității umane și libertății de opțiune.
Deși, libertatea votului este un drept care trebuie apărat cu orice preț , fiind dovadă palpabilă a libertății individului, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a acționat şi s-a manifestat ca și cum alegătorii sunt simple obiecte ce pot fi extrase din casă prin oferirea de spectacole cu clovni, baloane şi zâne sau chiar cu forța, conform voinței şi interesului inculpatului : Băi, dar organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe.
Aşa fiind, Instanţa Supremă de fond a apreciat pericolul social redus al faptei, implicit cuantumul modic şi modalitatea de executare a pedepsei aplicate inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, numai prin raportare la accesarea fără drept a datelor personale, fără a analiza şi încălcarea libertăţii de vot şi modul umilitor în care acesta a tratat electoratul.. ”

Vă vine să credeți?!
Potrivit Documentului, DNA cere o pedeapsă mai aspră pentru Liviu Dragnea pe motiv că acesta n- a tratat dreptul la vot al celor din Suraia Vrancei „ca un imn al demnității umane și libertății de opțiune”!

sursa: cristoiublog.ro

1 COMENTARIU

 1. Noutate absoluta! Aceasta este cea
  mai cautata oferta de lucru la domiciliu in acest moment! Suntem o echipa
  dinamica si in expansiune spectaculoasa, un adevarat fenomen in Romania! Ne
  veti gasi mereu si mereu, insa e mai bine sa incepeti acum sa colaborati cu noi
  si sa castigati cu seriozitate bani! Va instruim noi, pas cu pas si gratuit!
  Cereti informatii mai multe la adresa de email: mineamihai@gmail.com

Comments are closed.