ion-cristoiu1Din cîte și-au dat seama cei care se uită la televiziunile de știri, Traian Băsescu va fi duminică, 21 iunie 2015, seara, de la 21.30 la 23, invitatul lui Cătălin Striblea.
Am acceptat să fiu, cum s-a mai întîmplat și altă dată în cazul unui interviu cu Traian Băsescu, secundul lui Cătălin Striblea.

De B1Tv, ca și de orice altă televiziune de pe cuprinsul patriei, nu mă leagă nici un contract de colaborare.
Așadar, prezența mea în emisiunea de duminică seara e de bunăvoie și neplătită de nimeni.

Sincer să fiu, am avut unele șovăieli înainte de a răspunde pozitiv rugăminții adresate de Mura Frânculescu, producătoarea lui Cătălin Striblea, de care mă leagă o lungă colaborare, pe vremuri, la alte televiziuni.
Mi-am zis, cum de altfel nu-i exclus să-și zică și unii cititori ai acestui blog aflînd că voi fi din nou prezent la un interviu cu Traian Băsescu:
-Iar?

După ce m-am gîndit nițel, mi-am dat seama că trebuie să accept invitația Murei Frânculescu.
De 25 de ani, de cînd scriu aproape zilnic despre realitățile noastre politice, n-am cunoscut o situație asemănătoare celei prin care trece acum Traian Băsescu.

Am urmărit perioadele de după plecarea de la putere ale celorlalți doi președinți – Ion Iliescu și Emil Constantinescu.
Desigur, adversarii din politică și din presă au atacat mandatul fiecăruia dintre cei doi președinți.
Nu s-a întîmplat însă niciodată pînă acum ca mandatul președintelui plecat de la Cotroceni să fie supus unei campanii crîncene de discreditare din partea Instituțiilor de forță ale noului președinte.

E drept, o campanie de discreditare a avut loc la trecerea de la un regim politic la altul:
După 23 august 1944, în ce privește regimul Mareșalului Antonescu, și după 1989, în ce privește regimul lui Nicolae Ceaușescu.
În cele două cazuri am avut de a face însă nu cu o simplă plecare a fostului într-un context democratic, ci de o răsturnare, împreună cu fostul conducător, a unui regim politic.
În cazul lui Traian Băsescu, avem de a face nu cu o răsturnare de regim, ci cu o plecare de la conducerea țării prin încheierea mandatului.

Culmea e că noul președinte e din aceeași familie politică cu fostul.
Și mai culmea, dacă poate exista așa ceva, instituțiile de forță, cele care s-au năpustit asupra celor 10 ani de președinție a lui Traian Băsescu sunt conduse de oamenii promovați de Traian Băsescu, de oamenii cu care Traian Băsescu a realizat Proiectele sale social-politice.
Și cu toate acestea, campania de discreditare a președinției lui Traian Băsescu de către Instituțiile de forță ale noului președinte lasă impresia unei răsturnări revoluționare de regim politic.

Mandatele lui Traian Băsescu sunt supuse, în ultimul timp, unei campanii de discreditare totală din partea instituțiilor de forță trecute de partea noului Stăpîn pentru că ștabii acestor instituții, promovați la șefii de Traian Băsescu, vor să-i dovedească lui Klaus Iohannis că sunt gata să-l slujească în orice ticăloșie.

Parchetul General, condus de Tiberiu Nițu, cel care ar trebui anchetat penal pentru obținerea prin declarații false a unui certificat de revoluționar dătător de avantaje necuvenite, a purces la rescrierea penală a Istoriei încercînd să arate că propaganda lui Dan Voiculescu are dreptate cînd spune că rezultatele Referendumului au fost falsificate de CCR.
Binomul SRI-DNA l-a activat brusc pe Omar Hayssam din pușcărie pentru a face denunțuri la DNA împotriva lui Traian Băsescu.
La fel ca în cazul Parchetului General, DNA se pregătește să rescrie penal istoria României încercînd să arate că Răpirea jurnaliștilor a fost o afacere mafiotă a lui Traian Băsescu.

De cînd au început diversiunile împotriva sa, Traian Băsescu a refuzat să treacă la contraatac, pentru a arăta opiniei publice de la noi cine sunt cu adevărat copiii săi politici deveniți acum, din motive de lichelism, ciocanele cu care Klaus Iohannis îi dă în cap antecesorului său.

După opinia mea, Traian Băsescu trebuie să ne spună, în fine, cine sunt cu adevărat cei care acum îl hăituiesc pentru a se răzbuna că l-au slujit timp de 10 ani.
E o datorie ivită nu numai din nevoia de a-și apăra mandatele, dar și din nevoia ca noi, muritorii de rînd, să știm cu cine avem de a face sub noul președinte.

Acest argument a fost hotărîtor în acceptarea invitației de a participa la dialogul de pe B1tv cu Traian Băsescu.
Poate că, în fine, Traian Băsescu va renunța la prostia cu întorsul celuilalt obraz.
Dvs ce credeți, va trece, în fine, Traian Băsescu la contraatac sau se va iluziona mai departe că foștii săi copii politici se vor dovedi mai puțin abjecți decît par?

sursa: cristoiublog.ro

11 COMENTARII

  1. Ar trebui sa atace , sa faca plangeri penale sau civile, sa faca ceva .Nu este corect sa taca nu castiga nimic. Dansul este tot timpul in aparare si nu este corect ca ce-i care-l blameaza sa fie bine mersi.Acel gădea de la antena aseara spunea:”scărba de basescu sa scărbos” am inchis televizorul . Mai spune ca a fost sau este si pastor.Oare unde este Dumnezeu? Presedintele Basescu a trecut prin multe , a facut istorie , nu merita terfelit in felul asta , nu merita nimeni sa se vorbeasca de el in stilul lor. Arata ca nu au clasa , ca au fost crescuti pe maidan etc.

  2. Totusi Basescu ramine cel mai bun presedinte si cred ca ar fi si cel mai bun premier ,eu nu cred in binom asta e un scenariu sa nu creada adversarii lui Basescu ca DNA si SRI sunt de partea lui Basescu Eu cred ca Cristoiu face parte din joc sau e credul ca copii lui Basescu sunt impotriva fostului presedinte.Adversarii lui Basescu au stat linistiti cu gindul ca DNA si SRI LUCREAZA PENTRU NOUA PUTERE si ei si-au vazut de treaba si au strins dovezi noi despre mafia din Romania.Eu cred ca odata cu dosarul lui Ponta a inceput ofensiva contra mafiei anul asta este decisiv o sa pice multi .

  3. nu e binomul . este reteaua de fosti secu, cea pe care a finantzat’o varanu din banii lui al batran. ei au latrinele si otv ghitza. binomul a scapat de sub control otv’ul ctitorit de ghitza si codlea. fostii secu, adunati intr’o oculta subterana, retzea mult mai influenta decat dna plus sri. binomul nu cred ca e impotriva lui base, fostul protector.

  4. “Daca nu exista nici un inamic in interiorul nostru, inamicul din exterior nu ne poate face nici un rau”. Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convinss dee seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: wakeuptime88@yahoo.com

  5. Va va arata inca odata ceea ce este evident pentru toata lumea, respectiv ca aceasta campanie este o diversiune de la subiectele grave si importante pentru tara si un motiv pentru distrugerea institutiilor anticoruptie, dirijata evident de cei carora le foloseste acest lucru.. Si, ca de fiecare data, majoritatea analistilor vor interpreta si reinterpreta afirmatiile d-lui doar pentru ca persoana Traian Basescu reprezinta un subiect suficient de senzational si comod pentru a-si asigura audienta.

  6. când a întors băse un obraz ca să-l întoarcă şi pe celălalt. cristoiule, încă te mai plăteşte sau ţi-e dor de pupat un fund şi nu ai găsit încă unul disponibil?

  7. Nu va trece…și nu va trebui să treacă…e un fost președinte…nu un invitat tembel care vrea să fie la televizor…la b1! ca va?e în franceză…!

Comments are closed.