ion-cristoiu_94328300În vara lui 2012 am fost în primele rînduri ale celor care au denunțat Suspendarea Președintelui drept o Tentativă de lovitură de stat.
Am dat Loviturii de stat semnificația de schimbare prin forță a unei realități politice de către Un Grup Organizat.
Am denunțat tentativa nu pentru că m-ar fi impresionat persoana fizică a lui Traian Băsescu, ci pentru că aveam încredere într-un principiu:
Cel potrivit căruia doar electoratul poate schimba o realitate politică de la un moment dat.

Desigur, atunci, dar și ulterior, autorii tentativei și propagandiștii tentativei au susținut și susțin că au făcut totul în limitele Legii. Da, dar pentru a fi legal ceea ce au comis ei, au schimbat în prealabil Legea.

Pe Victor Ponta nu-l simpatizez de loc.
N-am mai scris nimic rău despre el în ultimul timp nu numai pentru că a pierdut alegerile în urma Diversiunii puse la cale de Trinomul SRI-DNA- ÎCCJ, dar și pentru că tot ceea ce aveam de spus despre Victor Ponta am spus în zeci de editoriale și comentarii anterioare.

Mai mult de iresponsabilul vesel, ce puteam să-i mai spun în ultimul timp?
Asta nu mă oprește să denunț, cu aceeași revoltă ca și în vara lui 2012, încercarea de a schimba o realitate politică printr-o Lovitură de stat.

Se vede chiar și din mijlocul Bărăganului că la Cotroceni Sistemul și a atîrnat în cui Tabloul de care aveau nevoie pe post de președinte. După 25 de ani, Sistemul și-a găsit președintele ideal:
Președintele care dă din coadă și măcăne, asemenea unei rațe mecanice, atunci cînd îl întorc Băieții cu cheia.

Se vede și din cer, fără binoclu, că PNL e un amestec de nevolnici dintre foștii liberali și de bandiți dintre foștii PDL-iști. Moțiunea de cenzură n-avea nici o șansă să treacă.

În aceste condiții, Binomul SRI-DNA ( chestia cu SRI care nu apare în Comunicatul DNA e o șmecherie ieftină, deoarece Codruța Kovesi nu face nici o mișcare, nici măcar la coafor nu merge, pînă nu-i întreabă pe cei de la SRI cum să se vopsească) a pus la cale punerea sub învinuire a lui Victor Ponta.

La o simplă lectură, Rechizitoriul pare întocmit de unul care e beat de dimineață pînă seara și de aia crede că și noi, ceilalți, suntem beți de dimineață pînă seara. Să-l acuzi pe Victor Ponta de conflict de interese, pentru că l-a propus pe Dan Șova ministru ( doar l-a propus) e ca și cum ai acuza-o pe Codruța Kovesi că s-a amorezat de șoferul pus la dispoziție de SPP. Acuzație cu atît mai sfidătoare cu cît, nu demult, ÎCCJ, condusă de Tovarășa Livia Stanciu, l-a achitat pe Klaus Iohannis într-un Dosar în care conflictul de interese se vedea cu ochiul liber.

Pe ce s-au bazat Conspiratorii în acest caz?
Pe spaima care-i va cuprinde pe parlamentari, pe oamenii politici, pe jurnaliști prin lovitura pe față, sfidătoare.
Dacă Victor Ponta nu demisionează pînă atunci, Guvernul va pica la Moțiunea de cenzură. Cu un președinte atîrnat în cui pe post de tablou surîzător, Binomul SRI-DNA poate înhăța pe oricine odată ce nu s-a dat înapoi de la provocarea unei Crize politice punînd sub acuzare un premier în exercițiu.

De ce au făcut asta acum?
Pentru că Scandalul Mariana Rarinca, dar mai ales Scandalul declarațiilor iresponsabile ale mai mult decît iresponsabilului General SRI Dumbravă creșteau în amploare de la o zi la alta. Valurile acestui tsunami riscau să dea peste zidurile de cazarmă ale Binomului SRI- DNA.

Punerea lui Victor Ponta sub acuzare are astfel două țeluri:

 1. Să schimbe configurația de Putere în favoarea Binomului SRI-DNA, astfel încît să nu mai cuteze nimeni să se întrebe cine plătește pentru cele șase luni de pușcărie ale Marianei Rarinca.
 2. Să acopere mediatic Scandalurile în care sunt implicate SRI și DNA.

Deși e victima unei nedreptăți, Victor Ponta trebuie să demisioneze.
Pentru că:

 1. Ar da șah Bolovanului de la Cotroceni care va trebui să lase excursiile cu familia în străinătate și să se apuce de administrarea țării.
 2. Ar da electoratului posibilitatea de a vedea cum va jefui țara Gașca lui Vasile Blaga, revenită la cazanul cu jumări al Guvernării.
 3. Din Opoziție, PSD ar putea prelua în sfîrșit steagul politicii de reinstaurare a Statului de Drept demolat de Statul de Drepți.

Mult mai important decît toate acestea, Victor Ponta trebuie să demisioneze, pentru că în fața abuzurilor comise de Binomul SRI- DNA a umblat, cum zicea inspirat Crin Antonescu cu fofîrlica.

Premierul Victor Ponta a aplaudat tripla arestare preventivă a Elenei Udrea deși puțea de la distanță a răzbunare din partea Binomului.
Premierul Victor Ponta a aplaudat redeschiderea Dosarelor lui Traian Băsescu, și hăituirea fostului președinte de către foștii lingători ai bocancilor săi. Premierul Victor Ponta s-a lepădat de toți lideri PSD înhățați de Binom: de la Viorel Hrebenciuc pînă la Liviu Dragnea.

Credea că pisicindu-se pe lîngă Binom, el o să scape:
Uite că n-a scăpat!

sursa: cristoiublog.ro

6 COMENTARII

 1. La rubrica: O basina sulfuroasa pe zi, l-ati citit din nou pe „maestru” (sub)-mediocru Cristoiu~

  „Pe Victor Ponta nu-l simpatizez de loc.”

  „Maestre”! DE LOC esti matale din Gagesti! Mai sus insa trebuia sa-l scrii legat; intr-un singur cuvint! La „valoarea” lu’ matale! se poate?

 2. Ei se afunda singuri, trebuie doar lasati.Nu cumva toata „taresenia „asta este facuta ca sa ne dorim venirea lui Putin in Romania ,sa ne conduca?!

 3. Căutăm colaboratori part-time care vor să câstige bani în
  timpul liber, într-un proiect pe piata mondiala de carti. Oferim curs gratuit. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul Info la adresa de
  email: [email protected]

 4. Maestre citesc din cand in cand textele matale… N-ai dom’le ,n-ai! N-ai sare si piper esti cam egocentrist, logica scartiie iar toata structura argumentelor matale se balangane amenintator deasupra cititorilor cuprinsi de groaza in fata maretiei matale de publicist sever si (im)partial!
  Nu prea ma dumiresc ce ai matale cu ”cancerul” asta de DNA care mananca corupti pe paine.. Ca nu e legal ce fac ei, ca nu e moral,a nu e constitutional ca nu stiu ce masa nu-ti convine…De parca astia de au secatuit tara si poporu si au alungat milioane din tara au fost ingerii dreptatii!
  Vrei sa stii ceva ? Ca sa invingi un rau cum e clasa politica actuala iti trebuie niste ”banditi mai banditi decat banditii care sunt politicienii astia de ne conduc” .E o parafraza si stii bine cine a zis-o!
  Schimba placa , si nu mai fi matale Gica Contra , hai curaj, vino cu noi , vino cu poporu! Iar trendy e ca poporul draculan vrea sange de politician, da-i bre sange!

  • dna nu vrea sa invinga raul. vrea, in concubinaj cu sri, sa faca ce ne promitea varanu’, sa preia toata puterea, sa schimbe fetele de fatzada.

   varanu zicea ca nu pot avea puterea pana nu au si justitia. iaca ca sri are si justitia, controleaza si palavramentu’, si guvernul, cum maior a recunoscut prin tacere, in interviul privind acoperitii din palavrament si din administratie. singurii acoperiti recunoscuti, caci nu avea incotro, era vizibil pt. orice cetatean, au fost cei din presa.

   nu, mai draga, daca cristoiu, sau basescu, sau nasul, sau orice alt personaj de notorietate, critica anuiti magistrati, sau anumite actiuni ale procuraturii sau judecatorilor, nu inseamna atac la adresa justitiei.

   in sua, tribunalele au deliberat si au hotarat cu zeci de mii de oameni iesiti in strada. acolo se contesta public hotarari judecatoresti, de sute de mii de oameni, in strada, sau de multe posturi, pe sticla. ba, la cazurile grele, in curtea suprema a sua, la portile acesteia se protesta fie pt. o parte, fie pt. alta.

   da, dottore tre’ sa plece. nu pt. ca o vrea opozitia, ca e lovitura de stat, ci pt. ca asa se procedeaza in lumea civilizata, cu democratii bine asezate.

   la noi, democratia e inca o demokratura. iar, cum spune cristoiu, binomu’, trinomu’, cineva face cartile, cineva trage sforile, atat pe cele ale lui Pinocchio, doctor di Catania, cat si a altor mari Conducatori, alesi cu multe sperante, fara sa inteleaga ca si ei sunt trasi pe aceleasi sfori, ale manipularii.

 5. Veţi
  descoperi că în momentul în care veţi înceta să oscilaţi şi veţi lua o decizie
  clară, fermă, de a face ceva, indiferent cât costă, totul începe brusc să
  acţioneze în favoarea voastră. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea
  ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige
  bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de
  comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de
  email: [email protected]

Comments are closed.