ungureanuCu chiu cu vai, MRU a trecut de votul Parlamentului.
Deoarece tendința tot mai accentuată a Raței mecanice de la Cotroceni de a ne trata ca pe niște cicisbei ai neveste-si a transformat un moment democratic într-o confruntare politicianistă, s-a văzut în rezultatul votului o mare victorie a PNL și o înfrîngere a PSD.

Pupila lui Klaus Iohannis, zisă Alina Gorghiu, a sărit într-un picior, ca nepoțica de bucurie, bîiguie ea, că s-a format o nouă majoritate pentru o Moțiune de cenzură care s-o parașuteze pe ea din Dealul Cotrocenilor în Valea din Piața Victoriei.

Jubilația Pupilei s-a întemeiat pe intrarea în sală, mai ceva ca Napoleon în Moscova incendiată, a lui Gabriel Oprea în fruntea oștilor UNPR-iste. A mai fost folosit drept motiv de bătăi încîntate din palme votul UDMR și votul minorităților. O neghiobie, deoarece, cum zicea Kelemen Hunor, MRU trece în ochii ungurilor drept un membru al UDMR, iar minoritățile votează după cum primesc ordin pe Unitate.

Rezultatul votului trebuie raportat la miza confruntării.
PSD nu s-a dat de ceasul morții să aibă un om în fruntea unui Serviciu care poate fi condus și de fărașul de după ușă pe post de director civil.
Nici n-avea de ce.
În postdecembrism, funcția de Director SIE, infinit mai puțin importantă, fie și în planul vizibilității, decît cea de Director la SRI, a fost văzută de partidele politice drept o sinecură. Așa va fi socotit-o și Klaus Iohannis, fericit că MRU acceptă tragerea pe linie moartă după ce aspirase la funcția de premier al Guvernului Meu și, prin asta, deschide calea pentru Pupila Alina Gorghiu.

De ce a făcut atîta caz PSD de numirea lui MRU la SIE?
Din motive strict electorale.
Greșeala lui Klaus Iohannis de a vîrî pe gît Partidelor politice pe MRU fără minimul preludiu numit, în democrație, consultare, a fost speculată magistral de PSD. Pentru Victor Ponta, care indiscutabil a dovedit aici viclenie politică, felul antidemocratic în care a procedat Klaus Iohannis a fost un bun prilej de a face mare caz de întoarcerea lui Klaus Iohannis la ceea ce propaganda PSD a numit năravurile lui Traian Băsescu. Mai mult, trecînd peste adevărul că MRU l-a trădat pe Traian Băsescu, atacîndu-l în ultimul timp (poziția PMP mi s-a părut contraproductivă electoral), propaganda PSD a prezentat numirea lui MRU drept numirea unui om al lui Băsescu. Bun prilej de tărăboi pe tema supraviețuirii sub noul președinte a Sistemului și a oamenilor lui Traian Băsescu.

PSD a mai speculat și abjecta slugărnicie a PNL față de Președinte. Aici pare a se fi întîlnit eterna experiență a lui Vasile Blaga de milițian de strajă la poarta fostului președinte cu dragostea înflăcărată pe care i-o poartă Alina Gorghiu noului președinte.

MRU a fost dat jos și de PNL la moțiunea de cenzură din 2013.
Vorbele de atunci ale liderilor PNL sunt încă proaspete în amintirea electoratului. Punîndu-și iobagii din PNL să-l voteze și mai ales să se bată pentru MRU, Klaus Iohannis i-a obligat să se facă de rîs în ochii electoratului.

PSD, prin boicotarea votului, prin tărăboiul anterior, de credeai că MRU va fi numit Președinte al Republicii, a urmărit să vîre în cap electoratului că el rămîne consecvent nu numai democrației, dar și considerării lui MRU drept adversar. Dacă ar fi pipăit nițel și propriul electorat, PNL ar fi sesizat că nici acestuia nu i-a plăcut numirea lui MRU, din motive care-mi scapă electoratul de Dreapta antipatizîndu-l pe proaspătul director SIE.

Dacă aș fi lider PNL, după ce nepoțica Alina Gorghiu va fi terminat de sărit în picior de bucurie că i-a mai îndeplinit o toană unchiului de la Cotroceni, aș trece la o analiză lucidă a întîmplării, analiză care nu poate să nu conchidă că PSD-ul, căruia mulți îi cîntă prohodul, a dovedit că-n materie de viclenie politică are resurse nebănuite.

 

sursa: cristoiublog.ro

10 COMENTARII

 1. cristoiu, penibil din nou. ai nota 4, „maestre”. ia-ti 2 tineri in echipa sa-ti citeasca articolele inainte si sa-ti toarne niste apa rece in cap daca e cazul.

 2. Victoria PSD? A trebuit sa citesc de 3 ori ca sa inteleg ca … nu inteleg! Victoria PSD? Cristoiule (ca nu stiu cum sa te numesc), despre care victorie a PSD-ului vorbesti? La turca, la table, la furat… ?

 3. Tocmai ati citit Basina Sulfuroasa Zilnica, marca „maestru'” sub-mediocru Cristoiu! sau „Pamfil Seicaru” de Gagesti!

 4. Penibil dl Cristoiu. Pacat. Candva era un punct de reper. Ce.a fost si ce.a ajuns….

 5. Tovarasul Tonomat cu prune in gura a mai primit o fisa de la comunisti si recita ceea ce i-au dat sa recite comunistii PSD. Bine bre molfaitule! Esti penibil pana la capat!

  • Termina pre cu comentariile astea penibile, crezi ca lumea nu intelege cat de prost si frustat esti?
   Faci scarba tuturor.

 6. Gica Contra este ac Cristoiu ….totd. doreste sa epateze cu idei „originale”…dar nu se „adevereste „nimic din ce gandeste mintea lui .. imbarligata!!

Comments are closed.