ctp-2Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a criticat pe șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru atitudinea sa după întâlnirea cu ambasadorii străini, care erau îngrijorați propunerile de modificare a Codului penal.

CTP consideră că NATO încearcă să ne apere de un război cu noi înșine și că actualul sistem își are rădăcinile înainte de 1989.

„Firește, în spatele domnului Tăriceanu este domnul Ponta și PSD-ul, fără de care n-ar putea domnul Tăriceanu să facă ce face. Firește că îl avem și pe domnul Traian Băsescu, care este și el un atacator al justiției din toate pozițiile în acest moment”, a spus jurnalistul.

NATO încearcă să apere România de atacurile la adresa ei din interior, de oameni ca dl. Tăriceanu sau acea doamnă senator, cunoscută artistă a foamei, d-na Cristiana Anghel care tocmai a propus un proiect de lege acceptat tacit, prin care, dacă ai fost găsit incompatibil ca primar, atunci poți în continuare să candidezi cu succes la Parlament”, a spus jurnalistul, potrivit Digi24.

Întrebat dacă parlamentarii vor ține cont de mesajele ambasadorilor, CTP a spus:

„Depinde ce mijloace de presiune au țările acestea asupra vârfurilor politice din România. În 2012 s-a văzut că se poate să fie împiedicate niște abuzuri grave de natură juridică pe care le-au făcut chiar acești domni, chiar domnul Tăriceanu era atunci printre cei care făceau așa ceva. S-a văzut atunci că e posibil să se blocheze din exterior lupta aceasta împotriva justiției și ideii de justiție pentru toți, în România”, a subliniat Popescu.

Editorialistul a criticat declarația făcută de Tăriceanu, potrivit căreia „Statul de drept nu înseamnă întărirea instituțiilor represive ale statului, ci înseamnă instituții puternice care să fie capabile să apere libertățile și drepturile cetățenești în fața abuzurilor pe care unii le pot face, vedem, la adresa cetățenilor”.

CTP spune că justiția și instituțiile statului trebuie să apere cetățenii „de nemernicii pe care îi reprezintă domnul Tăriceanu”.

„De cei care fură cu sutele de milioane de euro și miliardul de ani de zile în țara asta și din cauza cărora simpli cetățeni, oamenii cinstiți din țara asta, trebuie să fie mai săraci,trebuie să fie mai bolnavi, fără speranță de vindecare, trebuie să fie fără locuri de muncă și gata să-și ia câmpii, să se ducă să muncească în străinătate. Datorită indivizilor ăstora, hoților care fură cu miliardul din țara asta și pe care îi apără domnii parlamentari, domnii senatori în cap cu domnul Tăriceanu. Deci, da întradevăr, instituțiile statului trebuie să îi apere pe cetățeni de abuzurile acestor indivizi”, a subliniat jurnalistul.

sursa: paginadepolitica.ro

4 COMENTARII

  1. Evident, CTP-ula nu putea sa abordeze un subiect fara sa-l implice si pe Basescu… Macar un pic, sa dea bine la „independent” lui de jurnalist de doi bani… CTP-ula stie prea bine ca Basescu nu este impotriva Justitiei, ci a unor practici ale acesteia dar si subliniind anumite probleme pe care Justitia trebuie sa si le lamureasca si sa si le corecteze. Abordarea si intentiile lui Basescu sunt total diferite fata de cele ale slugoiului Motocicleanu si clicii care graviteaza in jurul derbedeului de Ponta. Numai ca CTP-ula abordeaza un subiect introducandu-l in mod diversionist si pe Basescu…

  2. Tariceanu, aceasta Parasuta Rosie a politici romanesti, e sluga supusa a plagiatorului mitoman Poanta si a partidului comunist PSD, cunoscut si drept partidul hotilor!

Comments are closed.