ghita-coldea-sri-mafia

Sebastian Ghiță a cutremurat întregul sistem al Justiției cu dezvăluirile sale absolut șocante. Pe alocuri exagerat de spectaculoase, în cele din urmă, s-a dovedit că fostul deputat deține totuși dovezi cu care a reușit să-l zdruncine pe cel mai puternic om din România, deținătorul secretelor, Florian Coldea.

Un analist de peste ocean susține că scandalul Ghiță se dorește a fi acoperit cu unul la fel de important. Este vorba despre celebrul dosar Bechtel care ar reprezenta de fapt un șantaj la americani. Bechtel Corporation este cea mai mare companie de construcții și inginerie din Statele Unite ale Americii.

Contractul pe care România l-a încheiat cu aceasta este considerat cel mai costisitor contract de infrastructură din țară, de după Revoluție, și a dus la deschiderea mai multor dosare de către DNA. Statul a fost prejudiciat cu sute de milioane de dolari.

„Bechtel a apărut ca șantaj la americani într-un moment în care se clatină niște scaune foarte importante în stat”, a declarat același analist.

Copia celebrului contract încheiat de CNADNR cu Bechtel pentru autostrada Braşov-Cluj-Borş, declarat pierdut de fostul ministru Dan Șova, a fost pusă la dispoziție zilele trecute de organizația non guvernamentală România Curată, ceea ce înseamnă că documentul a fost mereu în posesia statului român, doar că nu a dorit să-l utilizeze.

 

Sursa: bugetul.ro