Fiecare asigurat se poate informa la casa de asigurări de sănătate de care aparține cu privire la consultațiile de care a beneficiat într-o anumită perioadă și, eventual, de tratamentele ce i-au fost prescrise, a anunțat luni, într-o conferință de presă, președintele CNAS, Doru Bădescu.

Seful CNAS a mai specificat ca, de cand a fost numit in functie i s-au adus anumite nereguli, printre care si „mediatizarea dreptului asiguratului de a se informa asupra prestațiilor medicale raportate în sistemul informatic unic integrat pentru o perioadă dată”.

“Orice asigurat poate merge la Casa de Asigurări de Sănătate de care aparține să solicite, pe baza CNP, informații în legătură cu prestațiile medicale raportate pe numele său. Prin această măsură, s-a pus în practică o prevedere legală potrivit căreia asiguratul, în calitate de contribuabil și de beneficiar, poate verifica prestațiile cu care este înregistrat în baza de date a sistemului de asigurări de sănătate”, a specificat Bădescu.

Presedintele CNAS a mai adaugat ca se va verifica la nivel national si felul in care se va desfasura programul de diabet zaharat, respectandu-se protocoalele pentru acordarea tratamentelor si drepturile pentru medicamentele compensate.

3 COMENTARII

  1. Daca contribuabili ar face asta, mai bine de 90% din medicii de familie ar ajunge la mare belea!

  2. Da’ de ce trebuie sa ma deplasez pana la CNAS si nu pot sa aflu prin intermediul internetului informatiile care ma intereseaza ?

Comentariile sunt închise.