unire 1
Este cutremurător să constați la ce nivel suntem o țară sub ocupație, o țară unde o presă centrală, într-o bună parte cu patroni străini, ignoră la maxim un eveniment care ar fi trebuit să fie o sărbătoare a tuturor românilor.

Acum o săptămână, la Chișinău, 40.000 de români din Republica Moldova s-au adunat în centrul orașului pentru a cere unirea cu România. Apoi, simbolic, 1.000 de basarabeni au pornit pe jos spre România și au ajuns ieri în București unde, stupoare, au participat alături de ei doar vreo 2.000 de bucureșteni la MARȘUL PENTRU UNIRE!

unire 3

În condițiile în care s-au organizat aceste evenimente atât la Chișinău, cât și la București, orice presă normală la cap, cu un minim simț patriotic, cu o minimă dorință de reparare a răului istoric făcut de criminalii sovietici prin ruperea Basarabiei de România, ar fi trebuit să mobilizeze oamenii atât sâmbătă, cât și duminică dimineața, pentru ca marșul pentru unire să fie cât mai mare!

Ei bine, cu foarte mici excepții, majoritatea ziarelor și a televiziunilor centrale au tăcut mâlc și au ignorant evenimentul. De ce? Pentru că stăpânii lor nu doresc ca românii să se trezească la viață.

Știrile despre acest eveniment au început să apară atunci când marșul era pe sfârșite și desigur, în mai multe rânduri, într-o abordare manipulatoare: filmări în care au apărut doar câțiva oameni cu steaguri sau în care se comenta că doar 500 de bucureșteni i-au așteptat pe basarabeni.

Da, asta este presa din România, aceeași care a ignorant cât a putut protestele împotriva Gold Corporation (Roșia Montană), aceeași care ne otrăvește prin emisiuni imbecile, aceeași care promovează țiganizarea țării, manelizarea și telenovelizarea ei.

Oameni buni, așa arată o țară care se află sub ocupație! Așa arată un popor lobotomizat, căruia nu-i mai pasă decât cu ce își umflă burdihanul.

Din păcate, nici presa pretins naționalistă nu a spus prea multe despre eveniment… Am făcut-o noi cât am putut pe siteurile cunoaștelumea.ro și adevaruldespredaci.ro, pe siteul nasul.tv și toate paginile de facebook pe care le coordonăm.

Ceea ce este trist este faptul că nu am văzut la acest marș nici măcar o vedetă de televiziune dintre cele de la posturile unde se plătește cu 5.000-10.000 de euro sau mai mult prestația lunară și nu am văzut măcar un mare artist prezent în mulțime.

Dar, mai mult decât atât, deși mesajele noastre au ajuns, totuși, la vreo 100.000 de români în aceste zile și cu toate că, urmare a mediatizării din ultima săptămână a evenimentului de la Chișinău, informația a ajuns la câteva milioane de persoane, doar vreo 2.000 de români din România au venit la MARȘUL PENTRU UNIRE. Unde au fost ceilalți patrioți? Unde este conștiința națională? Unde este responsabilitatea, onoarea, demnitatea, curajul? Jenant! Rușinos!

De altfel, basarabenii au penalizat pe bună dreptate această puturoșenie și iresponsabilitate a românilor în general și a bucureștenilor în special, cu scandarea: MINCINOȘII BUCUREȘTI, DOUĂ INIMI ROMÂNEȘTI!

Dacă am mai fost uimit de ceva, au fost mesajele pe care le-am descoperit pe paginile de facebook, la postările despre eveniment, ceea ce m-a și făcut să banez vreo 50-60 de persoane. O armată de imbecili și de troli s-au întrecut să spună cuvinte urâte despre Unire, Basarabia și românii de peste Prut. De necrezut câtă prostie este în țara asta!

În orice caz, să vă fie rușine tuturor celor care spuneți că vă pasă de acest popor, ați știut de acest eveniment, puteați să veniți dar nu ați făcut-o! Vă meritați politicienii și mizeria din această țară!

Daniel Roxin

unire 2

unire 4

Foto: Mădălina Diaconu

9 COMENTARII

  1. Nu stiu de unde ati inteles dvs. „MINCINOSII BUCURESTI, doua inimi romanesti”, dar va asigur ca scandarea a fost „CHISINAU SI BUCURESTI, DOUA INIMI ROMANESTI!”. Si asta o poate confirma orice om care a participat la marsul asta si nu numai. E o scandare cunoscuta, care se aude la toate marsurile organizate de ACTIUNEA 2012 si TINERII MOLDOVEI. Va sfatuiesc, pe viitor, daca aveti dubii, sa intrebati, inainte de a pune basarabenii intr-o lumina proasta doar pentru ca nu ati auzit dvs. bine.

  2. Îmi pare rau!!! Abia acum am aflat despre eveniment!!! Dorim Unirea dar sa o faca „altii” in timp ce noi dormim…sincer îmi pare rău

    • Nu ar trebui sa mai dormim, chiar daca ne canta astia „nani-nani…” Vor sa ne adoarma inainte sa ne ucida ca natie… Ati patit la fel ca zeci de mii de oameni din cauza presei vandute dusmanului. Asta le-a fost scopul, sa afle lumea mult prea tarziu…

  3. Jos palaria in fata d-stra d-le ROXIN si multa putere de munca ca sa realizati manualul cu ISTORIA ADEVARATA a neamului nostru de la GETI,DACI si pena in zilele noastre.Multa stima pentru tot ce faceti !

  4. au avut exemplu de la Presedinte! NU ne putem uni acum, insa puteam sa ne purtam altfel. deh, suntem mici … in suflet

  5. Ieri, am butonat toate canalele TV. Doar la unele de stiri au fost maximum 2-3 minute de emisie pe tema asta; in timpul manifestarilor erau difuzate majoritar reluari ale unor emisiuni total inutile, cu audienta total nesemnificativa in termeni de rating. In consecinta, sunt dispusi sa piarda audienta doar pentru a cenzura si a dezinforma, mai ales prin omisiune (ca nu se poate condamna penal). Multi cunoscuti de-ai mei au aflat abia aseara de eveniment. Cred ca in toata tara a fost la fel. Mediatizarea voit execrabila a acestui eveniment de importanta istorica a avut drept urmare un impact diminuat asupra populatiei al mesajului transmis de unionisti. Daca era mediatizat cum trebuie, presiunea pe autoritatile antiromanesti de la Chisinau dar si de la Bucuresti ar fi fost suficient de mare, sa nu mai poata evita inscrierea pe un traseu legal si institutional in vederea punerii in fapt a reintregirii.

  6. ……care presa domnule Roxin,presa cumparata de mafiotii nostri ?….uitati-va la ei cum le atarna balele si buzunarele !…….sa dea dumnezeu ca lupta dumneavoastra pentru descoperirea identitatii noastre sa nu fie in zadar …..tot binele si mult succes in ce faceti …multa stima si respect !

    • Presa este cumparata de iudeo-americani! De aceia NU o sa auzi nicidata cine este kabala, cine sunt sionistii, cine controleaza „federal reserves” in USA!

Comentariile sunt închise.