OTV a intrat în insolvență, a anunțat ieri Paginademedia.ro. Tribunalul București a admis cererea casei de producție Mamitzu Production de intrare în insolvență a SC Ocram Televiziune, firmă deținută în proporție de 80,1% de către Dan Diaconescu, restul de 19,9% fiind deținute de GMG Media Box SA. Care firmă este deținută, la rîndul ei, de câtre PSV Company SA, și aceasta din urmă fiind proprietatea altei firme, un off-shore din Cipru, Elbahold Limited, firmă despre care Cosmin Gușă a declarat că ar fi cumpărat-o de la Sorin Ovidiu Vîntu. Ahh, încurcați oameni, încurcate căi. Firma care a cerut insolvența, Mamitzu Production se află, la rîndul ei, în faliment, așa cum au scris cei de la Hotnews aici.

Firma Controlată de Dan Diaconescu, Ocram Televiziune, cea care deține și licența postului OTV, are datorii la stat în valoare de 1.406.541 RON, la o cifră de afaceri de 11.987.054 RON în ultimul an fiscal, conform datelor de la ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) și Ministerul Finanțelor. Din pricina datoriilor pe care le are la Fisc, la Ocram este deja în desfășurare procedura de executare silită.

Pe lîngă societatea care deține OTV, Dan Diaconescu mai controlează următoarele firme: Oglinda Press SRL – în care îl are ca asociat pe cetățeanul sirian Al Attar Khaldoun, Dan Diaconescu L.V. Distribution SRL, deținută în părți egale cu Neculai Vultureanu și Oglinda Television SA, în care alături de Dan Diaconescu se mai regăsesc și Iulius Mario Diaconescu, Ion Florin Flostoiu, Diana Voiculescu și același sirian, Al Attar Khaldoun. Un plus al societății Oglinda Television este datoria pe care o are la ANAF în valoare de 447.576 RON și pentru care statul a început procedura de executare silită. Taman cum îi place lui DD.

Pe lîngă datoriile la stat acumulate prin firmele deținute, firmele lui Dan Diaconescu au și datorii la bănci. Astfel, în octombrie 2011, Oglinda Press a împrumutat de la BRD suma de 5 milioane euro. Împrumutul a fost garantat cu multe contracte comerciale încheiate între Oglinda Press și nenumărate sereleuri. Cifra de afaceri a sereleului care a luat cu împrumut ditamai suma a fost de 8,4 milioane RON în anul 2010. În plus, Diaconescu însuși a făcut un împrumut în nume personal în valoare de 2,3 milioane euro de la Volksbank. Împrumutul a fost contractat în martie 2011, iar DD a garantat cu un contract de management încheiat între el și firma pe care o deține Oglinda Press. Adică, viitorul președinte, cum îi place să se laude, are cam toate businessurile gajate în baza unor împrumuturi.

12 COMENTARII

 1. de unde aveti informatiile?! pe pagina oficiala a anaf societatea respectiva nu apare cu datorii!

 2. Felicitari domnului Bacescu ca la facut pe Diaconescu sa se indatoreze asa de mult. Cei care erau pusi de DD sa strige jos Basescu trebuiau platiti gras,pentru ca riscau mult vezi doamne sa il ponegreasca pe presedinte.

 3. Excrocul acesta a invrajbit populatia cu minciunile lui.E diabolic acest maimutoi.Pentru cite datorii are la bugetul statului (18 miliarde-vechi) ar trebui sa putrezeasca in puscarie.ANAF-ul pe cine protejeaza?De ce nu a luat masuri pina acum si l-a lasat sa ajunga la asemenea datorii?De aceea injura el la greu puterea si pe Basescu,fiindca nu-i anuleaza lui datoriile?

 4. „Casa de productie Mamitzu”…nici ca putea sa detina altceva acest GOE al audiovizualului care se crede viitor presedinte!

 5. Saltimbancul asta se viseaza viitorul presdinte al Romaniei! Se lauda ca va sustine usl la o viitoare guvernare,cine se seamana se aduna. Excrocul asta se foloseste de oameni doar pentru ascensiunea proprie.Se incurca in propriile-i minciuni Sarmana tara,pe ale cui maini ai incaput!

 6. Las’ c’ajunge el preşedinte şi dă lege de murături, că adică nimenea să nu mai aibă voie să-şi plătească datoriile!!!

 7. Asta treaba cu o firma care este detinuta de alta firma si alta firma…. care la randul ei e detinuta de o firma off shore – clar nu-i treaba curata – eu cred ca-i spalare de bani, evaziune fiscala samd.Incurcate caile sunt ca sa le piarda urma. Mai ma intreb de ce ANAF a permis o datorie asa mare cand restul firmelor sunt executate silit la sume infinit mai mici – asta se cheama protectie politica sau ma insel eu ?
  Si toate aceste imprumuturi , tot cu aparatul PCR s-au facut (Pile , Cunostinte si Relatii), doar ca politice. Eu asa vad situatia.

  Intr-un final DUCA-SE PE PUSTII , ca de acolo a venit!!!! 🙂

 8. Cand va fi declarat falimentul si incepe a se vinde la licitatie ?

  Unde sunt bunurile luate pe numele firmelor, ce fel de faliment, MADE in ROUMENIA ?

  Se râd si curcile de modul cum se ancheteaza in ROMANIA!!!

  BRAVO OLANDA !!!

  ROMANII din DIASPORA sustin OLANDA !!!

  • dar romanul din iasi rezident intr-un helvetic scaun cantonal ,mai sustine gubernizarea raional-regionalistica a tarii in care se ancheteaza de o maniera a provcarii rasului curcilor in timp ce si simona subscrie ?

Comentariile sunt închise.