Premierul Marii Britanii, David Cameron a anuntat, miercuri, ca pana la finalul anului 2017 in Regatul Unit si Marea Britanie se va organiza un referendum cu privire la ramanerea in Uniunea Europeana.

In discursul sau, Cameron anunta ca vrea o renegociere a relatiei Marii Britanii cu UE, inainte de a le cere oamenilor sa voteze in referndum daca vor sa ramana sau sa iasa din Uniune, potrivit BBC.

Vezi alte declaratii ale premierului Marii Britanii, Davin Cameron:

– Vreau ca Uniunea Europeana sa fie un succes si vreau o relatie intre Marea Britanie si UE care sa ne mentina inauntrul ei

-Parlamentele nationale trebuie sa ramana adevarata sursa de legitimitate democratica

– Suntem o familie de natiuni democratice a carei fundatie este o piata unica mai degraba decat o moneda unica; noi cei din afara euro recunoastem ca cei din zona euro vor fi nevoiti sa faca schimbari instututionale mari.

– UK nu va adopta moneda unica si nu va face parte din zona euro

– Sa le cerem cetatenilor britanici sa continue sa accepte o intelegere europeana asupra careia au avut o putere limitata de alegere este o cale prin care ne vom asigura ca, atunci cand se va pune intrebarea, este foarte probabil ca britanicii sa respinga UE

– Ar fi gresit sa intrebam oamenii daca sa ramanem sau sa plecam inainte de a avea ocazia sa reglemantam relatia

– Daca UK paraseste UE, este un drum doar dus, nu si intors