voicuPSD a dovedit, din păcate, că refuză cu încăpățînare să învețe din gafele trecutului, la loc de cinste fiind obiceiul de a desemna în funcții diplomatice personaje cu tinichele majore de coadă. Un semn că Occidentul s-a cam acrit de asemenea manevre e respingerea fără drept de apel a deputatului Mădălin Voicu, propus în iulie drept consul general la Bonn.

În vară, am aflat mai mult pe surse că guvernul Ponta l-a desemnat pe deputatul Mădălin Voicu pentru postul de consul general al României la Bonn. Ulterior a venit confirmarea oficială, mai ales că deputatul s-a grăbit să-și pună pirostriile doar pentru ca distinsa consoartă neoficială să aibă acces la suma alocată nevestelor de diplomați aflați la post, una deloc neglijabilă. Ca să fie tacîmul complet, deputatul a avut grijă, elegant, să arunce, odată cu anunțul plecării din politică, și cîteva invective la adresa politicii din România, în general.

Spre stupoarea generală, în ultimele zile am aflat că Bonnul se mută în Pangratti, unde Mădălin Voicu merge să preia șefia TVR.
Motivul?
Germania i-a trîntit ușa-n nas deputatului PSD, refuzînd să-l accepte.

Potrivit cutumelor diplomatice, asemenea decizii nu se explică, doar se ia act de ele.

Întotdeauna, însă, motivele respingerii sunt extrem de serioase.

Toleranța statelor occidentale la diplomații trimiși de România s-a dovedit, dintotdeauna, extrem de mare; numai astfel a fost posibil să avem ambasadori făcuți peste noapte din figuri jalnice ale politicii, serviciilor secrete, presei, afacerilor șamd.
Indivizi agramați, care nu știau măcar o limbă străină, complet paraleli cu activitatea diplomatică și care, uneori, au dovedit la audierile în parlament că fie nu știu pentru ce țară au fost desemnați, fie nu știu unde se află aceasta pe hartă.

Liderii de regim de la noi s-au ambiționat, de altfel, să trimită la post chiar oameni respinși cu brio la audieri, avizul fiind consultativ.

Faptul că cei sus pomeniți au fost, totuși, acceptați în statele respective confirmă că toleranța, inclusiv la prostie, e mare.
Cu atît mai serios trebuie privită de către guvernul Ponta respingerea lui Mădălin Voicu, transmisă, probabil, pe canale discrete, dat fiind că, oficial, numirea nu trebuie aprobată de statul străin.
Printre cazurile similare relativ recente se numără doar cel al diplomatului Mihnea Constantinescu, respins de Chișinău, probabil în virtutea apartenenței sale la serviciile secrete de la noi.

În cazul lui Mădălin Voicu, surse diplomatice afirmă, pentru Inpolitics, că a fost respins din cu totul alt motiv.

Anume faptul că Voicu este inițiatorul legendarului proiect de amnistie a corupților, care a zguduit România acum cîțiva ani, dar, mai ales cancelariile occidentale.
Să te chinui ani de zile să sprijini constuirea unui mecanism eficient de combatere a corupției, colaborînd cu serviciile secrete, cu poliția, cu parchetele etc și să te trezești, mai apoi, după ce apar primele roade, că totul e spulberat peste noapte printr-un simplu proiect de lege, iată o chestiune care poate scoate din minți și cei mai calmi lideri europeni.
Reamintim că, după lansarea și sprijinirea puternică a respectivului proiect de lege, ambasada Germaniei și-a trimis în regim de urgență adjunctul ambasadorului, Julia Gross, împreună cu șeful Secţiei juridice şi consulare din cadrul Ambasadei la Camera Deputaţilor pentru a se informa despre propunerea legislativă privind amnistierea şi graţierea.

Numai protestele îndîrjite ale celor patru ambasade mari, SUA, Germania, Franța și Olanda a dus, finalmente, la blocarea legii.

Acum, prin desemnarea ”tatălui corupților” drept consul general la Bonn, PSD și guvernul Ponta nu au făcut altceva decît să scuipe Germania drept în față.
Replica a venit, deocamdată sub forma respingerii acestuia.
Un cartonaș galben la adresa PSD, care se dovedește, cum spuneam, incapabil să înțeleagă și să respecte, măcar în ceasul al 12-lea, regulile jocului.

sursa: inpolitics.ro

11 COMENTARII

  1. ce frumos ar fi fost la cosulatul jerman,de lasata secului , cand vin finii la nasi .. parca-i vedem insirati,la interfonul consulatului ,pe toti finii,finele,cu copii… Iar nasul iar fi asteptat,cu caii de pe poarta brandenburgului in sufragerie …langa pian …

  2. Pe bune ! „Omul de cultura” e de fapt muzicant jalnic si nu muzician ! La o intalnire rafinata ar putea trage doar un concert de râgâituri sau de băşini puturoase, si apoi să vomite pe icrele negre. Bun sa-si arate vulturul pleşuv tatuat in prohab, după model Kapatos !

  3. inca o bataie de joc la adresa romanilor,numirea acestui psd -ist in fruntea televiziuni romane…chiar nu au mai gasit un om reprezentativ decat acest derbedeu care nu-i cu ochii decat pe furat ….acest crai intarziat care pupa-n fund pe toti de la partid !…sau trebuie sa-i plateasca serviciile aduse de la votare !…sigur ceva-i putred si nu miroase a bine !…acest odios pupincurist care facea parte pe vremea lui ceausescu din gasca comunistilor cu staif !

  4. Cata lipsa de respect pentru tara sa trimiti sa o reprezinte un tip atat de neserios! Iar numirea lui la sefia TVR e alta bataie de joc la adresa romanilor.

  5. Idiotenia si prostia ,alaturi de hotie si lipsa de demnitate,sint la loc de cinste in tara noastra.De aceea sintem tratati de Europa ca ultimii oameni fara demnitate. Ce sa caute un tambalagiu pe post de consul la Bonn? In parlamentul tarii, de 600 de parlamentari,chiar nici unul nu are creier?Nu vedeti ca rid si curcile de voi,sleahta de profitori,care dormiti in timpul lucrarilor din parlament sau va jucati pe leptopuri,numai de grija tarii nu va pasa voua.Foc v-as da la toti ,o adunatura de profitori nesimtiti si lacomi dupa cit mai multe privilegii. RUSINE SA VA FIE,NENOROCITILOR.!!!

  6. A fost trimis pentru ca stia tiganeste,nu? In rest un individ care a facut parte din burghezia comunista ,dar si din burghezia PSD-ista. Baiatul se descurca ,nu?

  7. Germania l-a respins pe Medelin pen’ ca era clar pentru ei ca merge acolo sa organizeze medelinul tiganesc din Jărmania.

  8. o mare rusine pt tara,acest domn,asemenea sefului,clasei politice.RUSINEEEEEEEEEEEE

Comments are closed.