defrisari

Decizie istorică luată de Organizația Forest Stewardship Council (FSC). Reprezentanții acesteia au anunțat că retrag definitiv certificarea pentru lemnul procesat de compania austriacă Schweighofer. În urma acestei decizii, lemnul tăiat ilegal din pădurile României nu va mai fi certificat ca fiind sustenabil și nu va mai putea fi vândut sub marca FSC pe piețele internaționale, conform b1.ro

FSC a considerat că prelungirea perioadei de probă pentru Schweighofer este inacceptabilă în condițiile de în care compania nu respectă standardele de sustenabilitate.

Comunitatea de-clic a lansat această campanie în decembrie 2016, iar vineri au anunțat succesul obținut împotriva Schweighofer.

fsc-decizie-defrisari

Potrivit mai multor ONG-uri, compania austriacă Schweighofer a procesat lemn ilegal din pădurile României, la o scară fără precedent. Ilegalitățile au fost semnalate în repetate rânduri de organizațiile românești și jurnaliști de investigație, făcând totodată obiectul plângerii oficiale realizate de WWF Austria și Germania către FSC.