gabriela_anghela-900x444Impozitarea bacșișului a fost retrasă de ministerul Finanțelor, dar nu mai înainte de a scoate din țîțîni o deputată PPDD, Lola Anghel, care a trîntit, nervoasă, o declarație parlamentară despre definiția și semnificația acestuia, la români. ”Democrațiile consolidate s-au clădit pe bacșiș” și-a informat ea colegii parlamentari.

”Bacşişul în accepţiunea românilor, este modesta sumă de bani pe care oamenii care lucrează în domeniul serviciilor îi câştigă cu sudoarea frunţii şi cu dăruire (…) Şi ce altceva mai înseamnă bacşişul în ochii românului? Înseamnă zâmbet şi amabilitate atunci când nu ai chef nici să zâmbeşti, nici să fii amabil. Înseamnă atenţie, cunoştinţe, experienţă, dorinţă de a evolua în meseria pe care o faci pentru câţiva bănuţi în plus pe care clientul ţi-i dă. Înseamnă acei bănuţi care te ajută încă să trăieşti în România şi să amâni de pe o zi pe alta să-ţi iei lumea în cap ca să devii sclavul Europei, înseamnă, dacă vreţi, alegerea de a fi sclav în ţara ta.
În loc să luăm exemplu de la democraţiile consolidate care şi-au educat serviciile şi au funcţionat zeci de ani cu un sistem de servicii performant clădit pe bacşiş, în loc să încurajăm şi să educăm cetăţenii în spiritul recunoştinţei pentru servicii de calitate şi recompensarea acestora, noi tăiem absolut orice elan al acestui domeniu. Împingem oamenii ca din nevoie să recurgă la ilegalităţi, îi condamnăm să stea cu frica în sân că vine ANAF şi îi controlează în buzunare. Îi condamnăm la umilinţă şi le luăm astfel plăcerea de a-şi face meseria aşa cum ne dorim cu toţii” mai spune deputata PPDD.

sursa: inpolitics.ro

2 COMENTARII

  1. Ce-i mai trebuie minte vacutei LOLA , când se faleste cu tonele de sunci in fata aparatului foto? Intra zeci de politicieni la „racoare” pentru spaga si ea ,vacuta LOLA , arunca un muget de disperare : „Cine -mi mai da mie spaga dupa ce ma mulg toti?
    Din comentariul deputatei PPDD , deducem ca in fruntea tarii se afla si VACI nu numai BOI .

Comments are closed.