colectivAdina Apostol (27 de ani), unul dintre cei 39 de răniți transferați în străinătate în urma incendiului din clubul #Colectiv, mărturisește că tratamentul primit la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles i-a salvat viața.

Într-un interviu pentru PressOne, ea spune că apreciază eforturile pe care le-au făcut medicii români, dar nu poate uita că a ajuns în Belgia infectată cu bacterii instraspitalicești care i-au prelungit suferința.

Adina a stat mai bine de o lună în comă. Ea se află tot în Belgia, unde urmează un chinuitor tratament de recuperare, care costă 50.000 de euro pe lună.

Statul român va deconta aceste cheltuieli doar până la finalul lunii august. Ulterior, Adina va trebui să continue tratamentul încă un an și jumătate. Nu știe de unde va face rost de bani.

– Ce s-a întâmplat în noaptea incendiului?

– Eu am ajuns destul de târziu în Colectiv, cu maximum 20 de minute înainte de focul de artificii. Nu pot spune decât că totul s-a petrecut cu o viteză incredibilă.

În câteva secunde, mai mult de jumătate din club era cuprins de niște flăcări imense. Când am ajuns în container – trecuseră doar câteva secunde de la aprinderea buretelui – și ne-am blocat acolo, mi-am dat seama ca nu mai am nicio șansă să ies. Eram conștientă că va veni peste noi focul din interior. Nu așteptam decât blackout-ul… să mor…

Apoi, când am simțit focul acela pe mâini, pe spate, pe cap… mi-am pierdut cunoștința și m-am trezit în momentul în care băieții de afară încercau să spargă lacătul de la ușa de metal a containerului, făcând foarte mult zgomot.

Așa am reușit să mă trezesc, să strig după ajutor și să întind mâna afară. În acel moment, un băiat m-a apucat de mână și m-a tras afară. Din păcate, nu îmi amintesc cine este sau cum arată.

Citiți articolul integral pe pressone.ro.