Traian Basescu:

„Poporul si-a facut datoria cu privire la trecerea prin criza, este randul politicienilor sa asigure stabilitatea tarii si continuarea reformei.”

“Sunt de meserie commandant de nava si nu am ratat niciodata destinatia! Nu o s-o fac nici cu Romania”

„E clar pentru mine ca prima obligatie e aceea de a restabili legatura de incredere intre mine si acea parte a populatiei care si-a pierdut increderea in presedinte.”

 „Basescu conduce PDL! Daca-l conduceam eu, era mai bine condus.”

 „Cei care-mi recomanda sa merg pe muntele Gaina sa contemplez si sa mediez din cand in cand, se inseala. Mai ales cand tara trece prin momente de criza si prin transformari presedintele trebuie sa se implice.”

„As vrea ca nimeni sa nu mizeze pe lasitatea mea in a spune ceea ce e de spus cand e ceva de spus.”

„Indemnul meu pentru politicieni e prudenta, iar pentru romani solidaritatea. Din criza ori iesim cu totii, dar numai impreuna cu tara.”

„In ultima perioada societatea civila de buna calitate s-a retras in cochilie. Este timpul sa sa revina pentru a avea din nou un cuvant de spus, altfel va fi inlocuita de neaveniti.”

“Astazi vreau sa ma adresez exclusiv romanilor din tara si de pretutindeni, pentru ca manifestatiile din ultima vreme, scandarile din strada, mesajele de pe mijloacele electronice, internet, facebook, ne-au creat impresia ca pentru o parte din romani s-a creat o ruptura intre presedinte si parte din natiune.

S-a creat impresia falsa ca presedintele nu-i mai reprezinta pe romani. As vrea ca romanii sa inteleaga ca-mi este extrem de clara situatia in care se afla. Masurile luate in ultima perioada: cresterea tva-ului, taierile pensiilor, introducerea contributiei pentru sanatate, i-au facut sa iasa in strada ca urmare a traiului greu. Stiu ca aceeasi abordare o au si milioanele de romani care n-au iesit in strada. Dadeau semnale legate de saracie, de aroganta politicienilor sau legate de coruptie.

E clar pentru mine ca prima obligatie e aceea de a restabili legatura de incredere intre mine si acea parte a populatiei care si-a pierdut increderea in presedinte. In momentul de fata ne aflam in criza. Evolutiile interne din ultimii doi ani au suprapus peste criza si masuri puternice de modernizare a statului. Coalitia aflata la putere, sustinuta de mine a realizat legi doua lucruri extreme de imprtante: lupta cucriza si procesele de modernizare ale tarii extrem de controversate, sau nu foarte bine primite de cei carora li se adresau. Printre acestea se munara codul penal, codul comercial, codul de procedura penala si codul de procedura comerciala, restructurarea aparatului bugetar, reforma justitiei, legea raspunderii magistratilor (de asemenea dificila), legea micii reforme, ceea ce a dus la dezbatere si insatisfactii, codul muncii, moment in care societatea intreaga a fost afectata din ingrijorarea ca ar putea fi mai rau, legea educatiei  ce a impins catre reformarea unui sistem mare, niciodata reformat de la Revolutie incoace, legea asistentei sociale ce a afectat un numar mare de oameni care traiau nejustificat din ajutoare sociale. Toate acestea arata ca procesele de modernizare a statului impreuna cu masurile de austeritate au dus la o situatie de nemultumire.

Responsibilitatea mea e majora pentru ca modernizarea statului a fost unul din obiectivele asupra carora m-am angajat inainte de a deveni pentru a doua oara presedintele Romaniei. Toate au creat un sentiment de nesiguranta in societate, chiar daca eu am avut discursul legat de reforma statului in campania din 2009”.

“Am castigat pe axa de reformare a statului. Suntem acolo unde trebuie pentru ca Romania a iesit din recesiune. Sper ca la mijlocul lunii februarie, cifrele statistice sa arate ca avem una dintre cele mai mare cresteri economice din Uniunea Europeana. Marea problema a populatiei e ce se intampla in continuare, iar eu vreau sa le spun oamenilor ca stiu ce trebuie facut. In parteneriat cu Guvernul deschidem un orizont de tara noua: revizuirea Constitutiei (Parlament unicameral si 300 de parlamentari); toate partidele, fara exceptie, se fac ca uita de votul pe care romanii l-au dat la referendumul din noiembrie 2009, insa spun ca asculta vocea poporului, vot dat de peste 80%; nu vizez un singur partid, ci toate partidele, obligatie elementara a politicienilor fata de poporul pe care pretind ca-l servesc. Poporul nu se serveste numai cu declaratii la televizor. Revizuirea Constitutiei e o proba a  maturitatii clasei politice. Avem nevoie de o lege electorala care sa nu mai permita celor de pe locurile 2, 3, 4, 5 sa intre in Parlament. Cand in tara se impun masuri de austeritate, deranjeaza lipsa unui comportament modest si decent al politicienilor. Nu spun ca toti au venit saraci in politica, dar cand esti in Parlament si tara e saraca, deranjeaza comportamentul arogant.

Trebuie continuata lupta impotriva coruptiei si a evaziunii fiscale, trebuie create locuri de munca, valorificand banii europeni, prin crearea de IMM-uri si prin redeschiderea exploatarilor miniere. Trebuie sa avem curaj sa cream locuri de munca in minerit. As face o mentiune speciala, multi incearca sa stabileasca ce e valoros sau ce nu e, ce e important sau nu, insa nu exista lucru mai important pe criza decat cel de a crea locuri de munca pentru a sustine sanatatea, invatamantul, agricultura etc.

Este clar de ce trebuie sa ne ocupam in continuare sau care ne sunt prioritatile: absortia fondurilor europene; avem nevoie de accelerarea programului de autostrazi, de agricultura, de dezvoltarea turismului si de dezvoltarea industriei alimentare.

Oamenii politicii pot deveni credibili prin transparenta proiectelor. Cetatenii trebuie sa poata accesa in orice zi, pentru a vedea aprobarile pentru cheltuirea fiecarui leu. Doar asa vor iesi politicienii de sub suspiciunea fraudarii.

Esecul in legea sanatatii mi se datoreaza in cea mai mare parte. Va trebui revenit pe o alta platforma de incredere, pe o alta voce, avem nevoie de eficientizarea regiilor autonome si de desfiintarea clientelismului politic la conducerile acestor regii. Va atrag atentia ca acesta nu e un program de guvernare, dar vreau sa stiti ca acestea sunt obiectivele pe care le voi sustine in continuare, pentru ca vor crea locuri de munca. Si, as trage o concluzie pana la acest punct. Stim unde suntem, stim ce avem de facut, stim care e orizontul pentru ca la terminarea crizei, Romania sa valorifice din plin resursele pentru a putea castiga batalia cu viitorul. Batalia cu criza o va castiga natiunile cu birocratii flexibile. In momentul de fata nu se mai poate miza pe investitiile straine pentru crearea si mentinerea locurilor de munca, cel putin in Europa. De aceea, orientare a corecta a resurselor bugetului de stat e esentiala pentru mentinerea bugetului in limitele asumate.

Inainte de a incheia, as vrea sa va mai spun cateva lucruri care nu tin neaparat nici de unde suntem, nici de ce avem de facut pentru ca romanii sa aiba o perspectiva buna. Sunt cateva constatari: oricat de mare ar fi presiunea cu eticheta de dictator, voi continua fara rezerve sa sustin institutiile statului care vor lupta impotriva coruptiei. As vrea sa mai dau o explicatie pentru niste etichetari pe care le-am primit constant in mod nedrept. Un dictator pe care il injuri de dimineata pana seara, nu mai este dictator.

Unii spun: ”Basescu face dosare”. Despre ce om politic e vorba? Aproape s-a creat o imagine propagata politic ca DNA este sub tutela presedintelui. Nu exista ca presedintele sa fi cerut sa faca un dosar. E sub demnitatea unui presedinte sa faca asa ceva. Eu ii rog sa fie corecti.

”Basescu conduce PDL”; daca-l conduceam eu, era mai bine condus.

“Basescu conduce Guvernul”: intrebati-i pe cei de la UDMR de cate ori am intervenit. M-am implicat cand a fost vorba de reformarea statului pentru ca tara avea nevoie de aceste legi. Cei care-mi recomanda sa merg pe muntele Gaina sa contemplez si sa mediez din cand in cand, se inseala. Mai ales cand tara trece prin momente de criza si prin transformari presedintele trebuie sa se implice. Nu e in folosul meu personal sau al ministrilor, e in folosul poporului.

Si pentru a continua cu dictatorul: “presedintele influenteaza deciziile CCR”: am tinut legatura cu CCR adesea pentru explicarea proceselor legislative care au loc in tara.

Alta explicatie: toate analizele arata ca 2012, in partea a doua,  e un an in care zona euro risca sa intre din nou in recesiune. Din acest motiv e esential ca Romania sa fie pregatita sa faca fata cu resursele ei unei asemenea situatii. Nu vom putea miza pe sprijinul partenerilor nostri europeni. Va treebui sa faca fata singura oricarei crize, indemnul meu pentru politicieni e prudenta, iar pentru romani solidaritatea. Din criza ori iesim cu totii, dar numai impreuna cu tara. Salvari individuale in criza cu care se confrunta Europa si lumea, nu exista. Avem un orizont, avem resurse necesare sa trecem cu pagube minime. Suntem mult mai bine pregatiti decat in 2009, dar trebuie sa acceleram ce am facut in ultimii ani si sa fim responsabili. Am semnat parteneriat stratagic cu Turcia. Trebuie sa privim si catre Polonia si catre tarile baltice. Daca se va intra din nou in recesiune, primele care vor iesi din criza, vor fi statele din zona non-euro. Interesul statelor din zona euro va fi platirea datoriilor. Nu trebuie sa uitam India, traditionalii prieteni China sau zona Golfului.

As vrea ca nimeni sa nu mizeze pe lasitatea mea in a spune ceea ce e de spus cand e ceva de spus. Nu am nimic de schimbat in comportamentul pe care l-am avut in cele doua mandate de pana acum, in afara acelor gafe pe care le fac din cand in cand, de genul interventiilor la telezivor, cum a fost disputa cu Raed Arafat.

In ultima perioada societatea civila de buna calitate s-a retras in cochilie. Este timpul sa sa revina pentru a avea din nou un cuvant de spus, altfel va fi inlocuita de neaveniti. Avem o intelectualitate care a fost intimidata de criza, de unele probleme, si s-a retras. E un apel pe care-l fac catre aceasta de a reveni in prim planul societatii.

Mai am o observatie legata de partidele politice. Foarte multi oameni politici, practic toate partidele, sustin ca pot moderniza Romania. Vreau sa fac o singura afirmatie despre acesta asumare a partidelor. Politicienii nu pot fi credibili cand spun ca reformeaza Romania, cand partidele politice nu s-au putut reforma ele insele.

Fara modernizarea Romaniei, politicienii condamna romanii. Nimic nu va mai fi ca inainte de criza. Institutiile vor trebui sa functioneze altfel, sa se implice. Asa a fost modelul UE. Au crezut ca Europa sociala inseamna sa primesti bani. Ce se va intampla in anii urmatori ne arata ca sunt sanse ca natiunile sa o duca bine, acolo unde politicienii imprumuta bani pentru dezvoltare, nu pentru consum.

Pentru a reusi poporul si-a facut datoria, a fost supus proceselor de austeritate cu privire la trecerea prin criza. Este, de data aceasta, randul politicienilor sa asigure stabilitatea tarii si continuarea reformelor, fara stabilitate nu avem nicio sansa. E treaba lor ce data stabilesc pentru alegeri. Ar fi pacat ca politicienii lipsiti de responsabilitate sa dea cu piciorul sacrificiilor pe care oamenii le fac de doi ani.

Sunt de meserie commandant de nava si nu am ratat niciodata destinatia. Nu o sa o fac nici cu Romania!

85 COMENTARII

 1. Sunt destul de tanara si stiu cand un om nu e sincer, stiu ca nu sunt trecuta inca prin viata, dar totusi de cand ma stiu mi-a placut Dl Basescu.Sunt incantata de faptul ca a venit cu un discurs foarte bun, in care a aratat tuturor ca stie doleantele romanilor si ca le-a dat replica USL!! Voi merge alaturi de el in continuare si ilvoi sustine, sper doar ca si oamenii sa inteleaga ca trebuie sa fim uniti!! Nu trebuie sa-l criticam pentru ca deciziile luate de dansul trebuiau luate pana la urma!! Avem nevoie de un om ca el pentru a pune tara pe picioare, si de o echpipa de oameni care sa fie uniti si sa vrea binele tuturor, nu doar sa faca avere pe spatele nostru!! Avem nevoie de oameni de cuvant, iar acesta cred eu ca este Traian Basescu!!

 2. ma intrebam ca prostu „de ce nu apare din rindul manifestantilor nici un lider?” iata de ce …liderii erau in spatele lor.
  Basescu are dreptate….dar totusi avem nevoie de ALTCEVA IN POLITICA…nu mai este credibil
  nici nici un politician(de fapt este mult spus politician)
  daca in Basescu mai avem incredere nu stiu ce vom vota in continuare…este dificil

 3. Romani ati uitat de mineriade, de marele jaf facut asupra Romaniei de oamenii apropiati tovarasului Ion Iliescu sub directa lui coordonare? Unde sunt resursele de petrol si gaze ale Romaniei, unde sunt fabricile, uzinele, unde sunt pamanturile acestei tari, unde este Justitia din Romania care nu vede tunurile date prin CARITAS, SAFI, FNI, unde sunt padurile Romaniei? Cine a jefuit Romania domnilor? Cine a pus mana pe banii romanilor din conturile lui Ceausescu? Apropo de rezervele de petrol si gaze ale subsolului terestru. Cine le-a dat austriecilor sa le exploateze gratis pana in 2014? Puteti sa-mi spuneti ca Parlamentul a aprobat contractul. Dar cine forma majoritatea atunci? Nu PSD? Ingineriile Petromidia Rompetrol nu au ca autori pe Adrian Nastase si Dinu Patriciu? Cine i-a oferit lui Patriciu 600 milioane de dolari fara nici un cent ca dobanda in 2003 pe 7 ani? Nu tu mai Bombonel? Apropo de resursele de petrol si gaze din Marea Neagra si afacerea STERLING. Cine a facut magaria asta? Nu Tariceanu? De cine era sprijinit in Parlament guvernul ultraminoritar lui Tariceanu? Nu era cumva sprijinit de PSD? Ne trezim ca Romania are mai multi pensionari decat oameni activi. Cine i-a scos la pensie? Nu Ion Iliescu? Ca sa privim spre viitor trebuie sa ne cunoastem trecutul domnilor moderatori! Sunt profund dezamagit de prestatiile dvs, la toti cei din IRealitatea si ANTENUTZE. V-ati pierdut echilibrul, bunul simt. Antenutzele si-au pierdut echilibrul in 2004 dupa alegerile locale cand s-au vandut lui BOMBONEL.Apropo, de ce nu se pot da salariile si pensiile intregi? S-ar fi dat daca PNL in cardasie cu PSD la finele anului 2008, cand criza batea la usa, nu praduia cei 3,2 miliarde euro din FONDUL DE DEZVOLTARE + 5.2% gaura la bugetul de stat. Apoi au fugit ca niste lasi si TARICEANU a spus DUPA MINE POTOPUL.

 4. Cand va fi liniste in Romania? Cand securistii si comunistii vor pune din nou mana pe putere? De ce a vandut Antonescu Porumbacu partidul lui Felix Voiculescu? Spuneau ca sunt de dreapta. De ce au vandut partidul PSD-ului, un partid de stanga si dusmanul lor declarat? Bratienii se invart in mormant ca titirezii!!! Ion Iliescu si-a pus basca pe memoriile Bratienilor si a lui Maniu care au sfarsit tragic in inchisorile comuniste! Iata o parte din tradatori si modul in care au intrat in Parlament: Tariceanu a castigat circumscriptia in care a candidat dar era sa-si piarda locul in Parlament pentru 17 voturi desi a “spart in Ilfov ”multi bani de la bugetul de stat!!!!. In schimb, Orban e si el unul dintre beneficiarii redistribuirii. „Recordul” ii apartine lui Bogdan Olteanu: locul 3 in circumscriptie, validat deputat prin redistribuire, ales vicepresedinte al Camerei Deputatilor, iar apoi viceguvernator al BNR. Apoi culmea tupeului, Ghise care a primit sub 4000 de voturi, a iesit pe locul 3 in circumscriptia din Brasov, si a primit medalia de aur! Tot la categoria „recorduri” l-as inscrie si pe Antonescu, care dupa ce a intrat in Parlament gratie redistribuirii (de pe locul 2), a ajuns candidat la cea mai inalta functie in stat. Cam astea-s valorile liberale ale acestui inceput de mileniu… Niste nulitati!!!! Acum au vandut partidul comunistului de Iliescu si securistului Felix Voiculescu. Cu acte in regula la tribunal! Tradatorii si vanzatorii de neam si tara astia sunt uslasii care merg cu paratul la Bruxelles prin fosta secretara a lui Ion Iliescu, prin Daciana Sarbu si Adina Valean!! Ce europarlamentari avem!

 5. M-as referi la doua parti ale discursului de ieri al Presedintelui: invitatia facuta „societatii civile” de a se implica sau reimplica si la remarca privind iesirea din criza, cu intaietate, a tarilor non-euro (cum suntem noi, cei care nu am adoptat inca Euro ca moneda nationala, renuntand la moneda proprie.

  Ei bine, privind societatea civila, Presedintele are dreptate, societatea civila s-a retras in propria carapace si ar trebui sa ne intrebam de ce sau mai bine zis care societate civila? Am constatat in timp, spre dezamagirea mea, entuziasmata (desi e mult spus)in primii ani dupa ’89, ca, de fapt, noi nu am avut si, inca, nu avem o AUTENTICA SOCIETATE CIVILA! Societatea civila de la inceputurile democratiei prosdecembriste nu era decat marioneta SFORARILOR care au pus la cale „revolutia” si „democratia”. Finantata masiv de cercurile oculte ea nu servea atunci decat interesele acestor cercuri, respectiv acapararea economiei nationale si din, cate am inteles in acesti ultimi 22 de ani, distrugerea economiei nationale in favoarea consumatorismului, ce le servea perfect interesele comerciale si care, vedem, in final a dus la o saracire masiva, aproape totala.
  Marea mea dezamagire a fost: GDS, ProDemocratia, APADOR-CH, Liga ProEuropa, etc-lista poate continua cu toate, absolut toate asa zisele reprezentante ale asa-zise-i societati civile…puternic finantate si influentate mai ales pe linia finantarii soros

  Privind iesirea din criza propriu-zisa cu intaietae a tarilor non-euro si aici Presedintele are dreptate. E de fapt cheia de care trebuie sa tinem cat putem de mult amanad adoptarea monedei unice cel putin pana cand vom fi TOTAL convinsi ca am scapat de tot pericolul prabusirii totale a tarii. Cat vom mai avea LEUL, asa prapadit cum e el, vom mai avea o sansa; noi batem moneda noi stapanim situatia; cand altii vor bate moneda pentru noi ei vor fi stapanii nostri absoluti.

  Ma opresc, deocamdata aici.

 6. Presedintele a lansat un „pont”. MINEREUL DE FIER! Este vorba de o resursa extraordinara ce o detine Romania!

 7. Foarte multi romani au inca mare incredere in presedintele Basescu . La prima chemare cei mai multi vor veni in strada pt un miting autorizat de sustinere a presedintelui si impotriva manipularilor antenelor

 8. buna dimi dragii mei,
  felicitari DOMNULUI PRESEDINTE BASESCU.
  mi-au placut postarile voastre dragii mei. am de comentat doar mica „disputa” apropos de E. UDREA, consider ca o personalitate de calibru isi poate permite sa faca ce-si doreste in timpul liber. daca unii oameni au ramas ancorati in trecut e treaba lor, din partea mea pot isteriza cit vor.

 9. Un discurs bun si consistent al presedintelui.
  Trebuie subliniat ca s-a adresat acelor romani care SI-AU PIERDUT INCREDEREA in presedintele Romaniei, deci celor care au avut incredere in 2004,2007, 2009.
  Sper ca acest mesaj sa ajunga la mintea si sufletul tuturor romanilor responsabili si pentru care REFORMELE si INTERESUL NATIONAL sunt cu adevarat importante. Peste timp, vom avea ocazia sa intelegem si mai bine ca acesta este drumul bun si corect pt noi si copiii nostri.
  …………………………………
  Nasule, felicitari si cu incredere, inainte!
  Romanii au nevoie de o televiziune a lor, libera, profesionista si responsabila.Trebuie contracarata manipularea!

 10. Fratilor hai sa dezbatem un subict fierbinte:REFERENDUM PENTRU INSTAURAREA MONARHIE

  • Salut!
   O sa-ti spun parerea mea:
   Subiectul cu „monarhia ca solutie pt Romania de azi” este lansat de USL/Iliescu/Voiculescu/Duda.
   Nu am nici cea mai mica incredere in el. In ce il priveste pe fostul suveran, alaturarea sa publica unor personaje ca acelea mentionate mai sus, prezenta in Piata Rosie la sarbatorirea victoriei Armatei Rosii si a URSS, sau pastrarea decoratiei primite de la Stalin, sunt cateva motive de mare si definitiva dezamagire personala.

  • Parerea mea: ar fi un subiect de discutat daca lucrurile ar fi simple. Dar sunt prea complicate. Si o sa-ti spun de ce:
   subiectul nu e nou. S-a mai incercat si reusit asta si dupa abdicarea lui Carol al-II-lea. Asa s-a instaurat dictatura carlista. Mizand pe popularitatea monarhiei din vremea respectiva si pe varsta prea frageda a regelui Mihai, oculta mondiala, care functiona si atunci ca si azi s-a reusit readucerea in tara si reinscaunarea lui regelui Carol II prin influenta „sinistrei” Elena Lupescu, culminand cu spolierea tarii si cu durerosul act de la Viena (pirderea unor importante parti din corpul Tarii). Astazi, cand vad cine se invarte prin preajma Regelui si a Curtii Regale ma ia cu fioori. Ce bine se simt si ce importanti se cred alde Ilici Iliescu, COnstantinescu si toata protipendada lor de „intelectuali” vazandu-se si filmandu-se in companii regale. De fapt indivizilor de speta lor le-a placut intotdeauna sa se afiseze ca „fii ai poporului”, „saraci si cinstiti” si sa se dea bine si sa se pozeze cu fete regale, de parca ar avea ceva in comun!

 11. Sunt de acord ca Presedintele Romaniei sa iasa cat mai des sa comunice poporului tot ce se poate ptr. a tine lagatura cu acesta ,cel mai indicat este sa evite toate vuvuzelele si sa faca conferinte de presa direct de la sediul sau,parerea mea.
  La fel si premierul si toti ceilalti ,sau macar sa trimita purtatori de cuvant.
  Oamenii au nevoie sa fie informati.Si asa este si NORMAL.

 12. UN PRESEDINTE LIBER ESTE UN PRESEDINTE PUTERNIC! Asta s-a observat din discursul Presedintelui. El nu trebuie sa „multumeasca” pe nimeni, nici nu depinde de nimeni, nici de moguli, nici de PDL, nici de adversari, si ca intotdeauna, este franc, spune lucrurilor pe nume, isi recunoaste greselile- fapt exotic in politica romaneasca.
  Sunt de parere ca Guvernul ar trebui sa mearga in Parlament, sa vedem daca se mai bucura de sustinere, sau sa faca o remaniere consistenta, nu neaparat din cauza competentelor, sau poate si pentru asta, insa pentru a da un semnal de prospetime, poate unii ministri sunt deja obositi sau rutinati,dar nu poate sa se faca ca ploua, afara ninge totusi… Basescu, intradevar, este destul de sigur pe el, unii analisti vazandu-l deja infrant. Este un luptator, un Presedinte activ, opusul lui Constantinescu, cel care s-a recunoscut infrant de structuri.
  Unii „analisti” s-au grabit sa afirme ca, iata, si Curtea Constitutionala l-a parasit pe Basescu, insa, eu zic ca i-a intins o mana Presedintelui, scotand castanele in locul lui, nemaifiind nevoit sa nu semneze promulgarea legii- eu cred ca n-ar fi promulgato. Basescu nu este atat de slab pe cat, voit cred, lasa sa se inteleaga.

  • Daca va mai amintiti, cand PDL a lansat ideea amanarii alegerilor locale, Presedintele a spus ca nu vede rostul unei asemenea amanari daca pana la alegeri nu se modifica legea organizarii teritoriale. Se pare ca TOTI comentatorii de pe TOATE televiziunile au uitat…

 13. Apoi,dragilor,io nu mai intaleg diloc ci mai vre lumea aiasta!
  Intai di tati,desi o vinit iarna si ninji cu nabadai,o mana di protestatari tat stau in strada,desi nimnea nu-i mai baga in sama si nu-i mai intreba di sanatate si desi prezidentu i-o chemat in case la caldurica ca sa se impace cu domniile lor,ei nu si nu,ca sangura lor doleantza e sa se faca oameni di zapada,sa inlocuiasca mobilieru stradal distrus di ultrasi.
  Al doilea,analistii infirbantati dupa discursul prezidentului care di regula era dur si evident tiran,acu nu si nu,ca parca nu-i Base aista ase calm si care n-o luat di guler nici guvernu,nici partidili si sh-o mai cerut si scuze pentru gafe,di li s-o bulbucat ochii si sh-o facut cruce cu limba ca aista nu-i lucru curat si pace buna!Unii jurnalisti careli 12 zile au facut spume la gura plangand pi ghetii oamini din strada ca is nacajiti si au motive intemeiate sa sa planga si sa urle,iaca acu s-o razgandit si au tras ei concluzia ca aistia is platiti di opozitie ca omul poa sa strige ca-i trebe o bucata di paine,nicidicum nu-i trece lui prin gand sa ceara alegeri anticipate.
  Cat despre opozitie,ba isi doresc anticipate,ba sar in sus di bucurie ca baietii aia di la CC au hotarat ca e musai sa nu fie comasate,bashca le promit la oameni ca daca vin ei la putere o sa curga numa miere,luati la bani marunti recunosc ca nici pomeneala de mariri de toate cele mai devreme de un an.
  Si bomboana di pi coliva sau cireasa di pi tort,Nea Antenescu care isi doreste di nu mai poate sa devina president,o da cotita cand sa se intalneasca cu ambasadorii din Europa.
  Singurii care au iesit aiurea din toate astea se pare ca-s sarmanii jandarmi carili dupa atatea zile si nopti de paza in strada,hopa…amu tre sa alerge pi vifornitza sa-i scoata pi plimbareti din masinile inzapezite pi coclauri.
  Haoleuuuu,boieri si cuconese,ziciti si domniile voastre daca nu carecumva lumea asta nu s-o intors cu dosu-n sus!

  • :)))))Adnana m-am distrat pe seama postarii tale .

   s-o intors .s-o intors, de dupa ’89 incoace ,poate reusim cu totii s-o intoarcem ,macar sa incercam . 🙂

   • M-am necajit ca am uitat sa scriu despre partea cu comandantul,dar cand m-am uitat mai sus,la cat de frumos a scris Andreea,m-am linistit.Imi pare rau ca nu-i pot da un like.

 14. „Avem orizont. Avem resurse”. Avem comandant! Imi place cum a formulat tot discursul dl. presedinte; iar finalul, cu adevarat personalizat! 🙂

 15. Sub atacul piratilor Ponta si Antonescu, cu soareci rozand din scandurile subrezite si marinari care incearca sa paraseasca corabia, cu pasageri isterici care urla non-stop, Ca un adevarat comandant de nava, Basescu se mentine ferm pe pozitie, incercand sa scoata nava din furtuna. Pentru toate categoriile Presedintele ofera solutii: „valorificarea banilor europeni, prin crearea de IMM-uri si prin redeschiderea exploatarilor miniere, realizarea de rezurse pentru sustinerea sistemelor de sanatate, invatamant, agricultura etc, continuarea lucrarilor de infrastructura rutiera si turistica”. Sunt programe implementabile in situatia in care promovarea lor nu este impiedicata de balastul opozitiei. Poate ca in miezul furtunii acest balast se va revarsa peste bord facilitand navei calea spre victorie. Sper sa scapam de Antonesti, Pontasi, Vadimi si de toate vuvuzele lor. Oricum trebuie ca marinarii PDL sa-si asculte capitanul, iar cei corupti si cu comportament evaziv sa fie debarcati. E pacat ca oameni de valoare sa paraseasca partidul, iar altii sa ramana pe loc, stand ascunsi pana trece valul si delimitandu-se de Presedinte. Cei din PDL care nu-l sustin deschis si cu toata forta pe Traian Basescu nu realizeaza ca fara carmaci corabia se va sfarama? PDL are marca Basescu, chiar daca acum Basescu nu e presedintele partidului, iar PDL fara Basescu are toate sansele sa se faramiteze.

 16. night, gp, alice, miha, laura, frumoase si corecte comentarii. Felicitari. Am scris acest comment pentru ca nu pot da like-uri desi sunt logata. Avem o seara frumoasa nu? HAI ROMANIA!

  • nicolleta,
   Eu trebuie sa ma „log-in” pe fiecare pagina, inclusiv sa dau like. Dar inca mai ma plimb pe-aici si ma joc 🙂

  • Dora,desi multi se asteptau ca Base sa renunte,aceia n-au fost atenti la episodul cand a fost provocat intr-o emisiune de Cristoiu.Atunci Basescu l-a condamnat pe rege pentru ca si-a lasat poporul la greu.Atunci a zis cu indarjire ca el n-ar face niciodata asa ceva.

 17. Excelent discurs. Desigur ca ft multi romani sunt dezamagiti dar a avut Romania un presedinte mai bun decat Traian Basescu? Oamenii sunt nemultumiti ca nu au caldura dar ati vazut vre-unul sa iasa in fata primarului care l-a votat si sa-l ia la rost? A raspuns Ilici pt mortii de dupa 22 decembrie si pt cei schiloditi? Pt mineriade? Pt imbuibarea psd-istilor? Ce usor uita romanii.
  Bravo Traian Basescu! Diaspora canadiana e alaturi de tine!

 18. Eram sigura ca discursul Presedintelui nostru va unul foarte ferm si corect. Sper ca macar PDL-ul sa tina cont de el. Mi-ar place ca in prima zi de emisie a televiziunii NASUL sa aiba ca invitat pe Domnul Traian Basescu. Ce cadou frumos am avea!!!

 19. Un discurs asa cum m-am asteptat. Pentru aceasta l-am votat.

  Azi Prostacii(Ponta si Antonescu) au cerut o intalnire cu ambasadorii UE. S-a fixat ora si surpriza Antonescu nu s-a dus ceea ce l-a enervat pe ambasadorul Olandei. Antonescu a motivat absenta spunand ca e bolnav dar la o jumatate de ora aparea la o conferinta de presa.
  Intamplarea a comentat-o Dan Andronic la B1TV.

 20. Comparati ce spune Basescu cu tampeniile lui Ponta sau ale lui Antonescu!
  Daca-l asculti iti dai seama ca Base este mult peste clasa politica romaneasca.
  Sa ne imaginam o clipa Romania condusa azi de Mircea Geoana si maine de Crin Antonescu .

 21. din pacate unii dintre noi s-au obisnuit cu verbul a primii; si nu mai stiu ce inseamna a muncii!!!!

 22. Ne-am saturat de conducerea lui Iliescu,de moaca lui ponta si antonescu care manipuleaza tara si cer sanctionarea poporului roman la Parlamentul european .

 23. Nu Presedintele tarii este de vina, ci acea parte din neamul de traista: badarania, mirlania, nemunca, lipsa de politete, grosolania, hotia, furtul, lipsa de educatie, tradarea intereselor tarii etc .

 24. pentru mine e clar mesajul…:D ultima fraza imi place mult de tot si ea de fapt Exprima tot ceea ce a facut pana acum Presedintele si va mai face in continuare!!! sa fim uniti si vom trece primejdia rea!!:D

 25. Daca eu care sunt pensionar cu
  1379 lei dupa 48 de ani de munca
  nu am zis nimic, de ce fac scandal cei cu pensii nesimtite?, de peste 3000.
  Am fost si sunt langa Presedinte.
  I-ai ciuruit a nu stiu cata oara.
  Sa fim uniti.

 26. a dovedit a nustiu cata oara ca este mai presus de aproape toata clasa politica , urmeaza doar ca noi sa-l sustinem si sa fim alaturi de el dragii mei

 27. Comandantul nostru de tara s-a incadrat in asteptarile mele, banuiam ignorarea opozitiei si asta e de nota 10! Sa ignori mogulii e de bine, dar a atins si aspectul scuzabil vis a vis de reforma sanatatii ! Eu atat am asteptat, de acolo de la rangul prezidential, o tentativa de scuza in fata mea ca alegator, referitor la comportamentul arogant, si l-am iertat! Trebuie sa avem incredere !

 28. La un moment dat presedintele a spus ca o relansare economica dupa criza va fi mai vizibila in Romania si tarile din est. De ce? Pt ca cele din zona euro trebuie intre timp sa-si rezolve datoriile suverane si ajustarea nivelului de trai in functie de productie si nu de imprumuturi pt consum. Ele cam au tot ce le trebuie la nivel de infrastructura, industie, etc. La noi terenul este ca un burete care absoarbe, poti crea locuri de munca cu sutele de mii, NUMAI SA VREI. Nu trebuie institutiile statului sa faca lucruri extraordinare ci SA NU PUNA piedici si deja ar fi mult. Organismul se regleaza de la sine. Daca ii este frig, emana energie pt a se incalzi, daca ii este foame ia din zonele unde organele nu au nevoie de prea mult pt a functiona, etc. Organismul-societate si economia se regleaza de la sine daca nu le sufoci cu taxe si taxute, hartii si birocratie stufoasa doar pt ca progeniturile comunistilor care inca nu au aflat ca a cazut regimul, sa aiba un loc caldut de munca.GARANTAT. Presedintele a mai spus un lucru esential: daca intelectualitatea si profesionistii stau ascunsi spatiul public le va fi luat cu japca de catre diletanti si tradatori. De ce? Simplu: este liber! Daca te intereaseaza cum vot trai copii tai in acesta tara, nu poti sa stai pe margine si sa asisti.

 29. Am citit discursul Presedintelui, dar vreau sa-l aud. Am nevoie sa-i aud discursul. Pentru mine este important sa stiu exact tonul folosit, chiar daca din context se poate intelege, tot doresc sa-l aud. Sper ca lumea a inteles ca drum de intors nu este, ci Ro trebuie sa mearga mai departe pe drumul reformei, iar clasa politica TREBUIE sa ia in serios votantii. Se vor trezi dati la o parte ca o masea sticata, daca nu devin lucizi si nu se implica in progresul tarii.

 30. „Sunt comandant de nava si n-am ratat niciodata destinatia”

  Asta am vrut sa auzin domnule Presedinte !!!

  un discurs clar,hotarat ,calm si uman !!!…ca un Roman Adevarat !!!

  e clar ca vor urma „lupte greco-romane” din moment ce si-a anuntat iesirea la „rampa” 🙂 🙂 🙂

  si cred ca va curata si PDL .

  MUlta putere de munca si sanatate ,va doresc Domnule Presedinte.

 31. Astazi am mai prins ceva, din intamplare, dar cum nu pot sa-l suport pe tonta am mutat pe lat post, oricum, un moderator l-a intrebat „d-le ponta, ati fost astazi in regatul danemarcei” atat am auzit.
  Acum ma intreb ce-a cautat acest infantil acolo?, Danemarca detine Presedintia Parlamentului European!
  Continua sa ceara pedepsirea Romaniei?

 32. @ admin, te rog, sa faci o chestioara unde sa vad si eu la ce post se comenteaza ca ma trezesc ca vorbesc singur pe blogu asta mare, ma pierd de tot.

 33. Am uitat sa mai spun ceva…Adevaratele „lovituri” vor urma in perioada urmatoare, a si spus ca va participa la emisiuni tv. Si mai cred ca discursul lui de-acum a fost in asa fel construit, incat sa smulga reactii dupa care isi va reconsidera pozitia. In functie de reactiile venite in urma acestui discurs, va face urmatoarea miscare. Merge pe varfuri, pana gaseste poteca sigura de pasit.

 34. Pe b1 deja i se dadeau note imediat dupa discurs. Ce penibil! fiecare in functie de asteptarile personale, adica subiectivi. Boda i-a dat -7 (Gusa, nota 4) si l-a criticat la greu. Nu, nimic de continut, numai si numai de persoana si de atingerea adusa (cat s-a simtit fiecare aratat cu degetul). Discursul presedintelui a fost doar un index la o lucrare scrisa in ultima vreme. Va urma descrierea detaliata a capitolelor prin noile aparitii in spatiul public. Ce se poate vedea deja: hotararea de a nu ceda, importanta pe care o da votului si poporului, viziunea despre tara in Europa si in lume, miscarile la nivel economic in toata Europa, dezonestitatea partidelor, suprapunerea a doua procese grele si anume criza si reforma statului care au slabit anticorpii natiei si asa vulnerabili. A atins cam tot. Salvarea Romaniei este in crearea de noi locuri de munca si in cresterea productiei. Cu globalizarea s-a cam terminat si omenirea se intoarce la small parasind BIG BIG BIG…Ritmul va fi mai lent ca sa se poata absorbi schimbarea.
  Punctul important subliniat de presedinte a fost rolul intelectualitatii adevarate in acest timp. Acea intelectualitatea care vrea binele tarii.
  Presedintele stie ca nu este singur si noi stim ca nu suntem singuri, deci, suntem PUTERNICI.

 35. Cum trebuie sa procedez pentru a da click pe „Imi place”. La mine nu functioneaza.

   • @iojamaria
    Multumesc mult pentru ajutor.
    Asa am procedat. Am dat Log in, apoi mi-a aparut ca sunt „logged in”, dar totusi nu functioneaza. Cred ca calculatorul meu are ceva, sau eu nu ma pricep cum sa umblu cu noul blog.

  • A avut exact atitudinea care trebuie sa o aiba un conducator de tara.. de nava. Comandantul paraseste ultimul barca. Cum isi inchipuiau cei de la USL ca o sa-si dea demisia? Ar fi un act de lasitate din partea dansului daca ar face asa ceva. Nici nu cred ca este capabil sa renunte exact cand e clar ca este nevoie de o mana de fier in tara. A dat dovada de nenumarate ori,ca stie intotdeauna ce este de facut si stapaneste situatia. Un barbat adevarat! nu muieri ca USL-ul…

 36. Mie mi s-a parut altfel decat de obicei…parca mai „potolit” mai cuminte, chiar rezervat.

  Ce smetie i-a tras Udritei :))) vis-a-vis de opulenta. Aici are dreptate, o fi Nutica noastra blonda si frumoasa, dar e politician si nu vedeta tv. Madam, a cam sarit calul, mai ales ca toti sunt cu ochii pe ea.

  E clar ca exista o ruptura intre PDL (prim ministru), inte Guvern si Presedinte. Boc trebuia schimbat inca de anul trecut. PDL, nu a convins. Faptul ca si-au facut de cap, fara nici o jena, la fel ca PSD-istii, nu mai au credibilitate. Nu se poate ca ditamai Blaga, sa aranjeze contrace pentru fetita lui, cu o casa de sanatate dintr-un judet (Hunedoara, parca)! Pai ce i-a lipsit acestei fetite ca sa poata face o cariera intr-un domeniu ales de ea? Presupun ca a avut suficienti bani pentru studii ca sa reuseasca sa performeze in ceva, pe munca ei. Ce sa mai zicem de tinerii de varsta ei? Adica aia sa munceasca cate 10-12 ore pe bani putini, si beizadelele sa se rupa-n figuri cu firmele lor, aranjate de tatici si mamici.
  e doar un exemplu de mare PDL-ist mincinos, neserios.

  Eu unul i-am votat pentru ca l-au sustinut pe Basescu.

  Cu Basescu pana la capat!

  • Dar vis-a-vis de rezultatele muncii doamnei Udrea, tot o smetie? Sincer, nici nu ma intereseaza opulenta cu care se etaleaza atata timp cat se vede rodul muncii ei si a echipei ei. Si are multe. Hai sa fim corecti si sa vedem si lucrurile bune. Este printre putinii ministrii care lucreaza bine. Asa ca… ti-ai ales gresit tinta.

   • Draga mea, nu toti gandesc asa.
    E adevarat ca ea a intrat bogata in politica, dar ca si om politic, trebuia sa fie ceva mai discreta, asta-i tot. Cati dintre cei din piata, care protesteaza, pe bune, crezi tu ca stau sa citeasca despre Udrea? Ei aud si vad la tv ca Ministrul Udrea, poarta cisme dior de 1500 euro, geanta de 7000 euro s.a.m.d. Pentru ei si multi altii ca ei, e o sfidare.

    • Sunt si alti „aparatori ai intereselor poporului” care in plina criza isi etaleaza posibilitatile financiare, vezi Ponta-raliu (anulat la reprosul colegilor din linia a doua), Vanghelie si Oana – concediu, Mazare-expeditie in jungla. Bineinteles, odata cu ei si noi, „poporul”, am fi participat la raliu, la un concediu fabulos sau la o expeditie exotica, prin reprezentantii nostri iubiti.

    • Si crezi ca doamna Ponta si celelalte „doamne” care n-au intrat in politica bogate, se imbraca de la Dragonul Rosu? Se vede clar manipularea vuvuzelelor. De ce Doamne iarta-ma tebuie sa lovim in oamenii harnici din tara asta? Chiar asa necivilizati am ajuns? Personal refuz sa ma las manipulata.
     Am fost in vizita in zona Tulcea-Babadag- Cetatea Enisala si apoi spre mare. Intrebati oamenii din zona cum e cu turismul local. Oameni cu palmale batucite de atata munca isi scot palaria cand vorbesc de doamna Udrea. Este un exemplu doar. Dar asa trebuie sa fie NORMALITATEA. Asa trebuie sa munceasca TOTI. ca de-ai sunt platiti.

 37. Un speach concis, bine punctat si care ar trebui sa dea mult de gandit tuturor, inclusiv PDL-ului si guvernantilor care au fost cam „smotociti”. Implicarea domniei sale in viitor va fi mult mai transanta si mai transparenta. Va iesi mai des la „rampa” si va impulsiona deciziile bajbaite si ambigue. Mie mi-a mers la „casa sufletului”.

  • cred ca Nasul ar trebui sa il invete pe domnul presedinte sau pe echipa lui cum sa spuna romanilor ceea ce au nevoie sa auda la fiecare cateva zile, …. ca tara asta merge inainte…

 38. Mi s-a parut un discurs echilibrat si totoadata pentru cine vrea sa inteleaga faptul ca toat clasa politica trebuie sa fie REsponsabila si nu in ultimul rind sa-si faca Curatenia necesara

 39. Tot discursul lui Traian Basescu a fost cel mai normal discurs al unui Presedinte in functie.
  Prin discursul sau a lasat in offsaid toata clasa politica.
  Si cel mai important,toti dar absolut toti trebuie sa lupte si sa puna mana pe munca ,pt. ca nimeni nu o ne ajute cu nimic.
  Tara are si va avea potential economic,numai ca romanii sa nu se amageasca cu promisiuni…Nu Mai Merge!

  • cred ca Romania trebuie sa devina tara unde „merge si asa” nu mai merge, unde profesionistii, tipicarii, pasionatii, creatorii au primul cuvant

 40. Ma intreb, cine vrea prabusire acestei tari, cu exceptia usl-lor care o tradeaza din prostie, sau din natura lor(?)?
  Si pro.tv-l la care ma mai uitam din cand in cand m-a scarbit in aceasta seara!
  O sa ma uit, de acum, cum spunea un coleg de blog, doar la desene animate, nu mai vreau sa ma incarc negativ.
  Vor cu orice pret sa ajunga maine la putere fara sa tina cont si de noi?
  Vor demisiile astazi, de ce oare, vin dosarele grase la termene? Vor sa le dizolve? Multe, prea multe semne de intrebare!
  Nasule suncces pe unde esti!
  Sincer, sunt putin ingrijorata, daca cineva stie ceva, altceva decat se vede la tv-i, va rog sa-mi spuneti!
  Inca ceva, cred ca tovarasii blocheaza intrarea pe Nasul.tv (intrarea directa), m-am chinuita ceva, am intrat, in cele din urma, pe google si de acolo am reusit, altfel nu!

  • da si eu am avut probleme.
   apar dosarele grele. Ei sperau ca expira timpul in care pot fi instrumentate. EU sper ca acest termen limita sa fie uitat cat mai curand si sa se reintroduca pedeapsa cu moartea. Pe timp de criza este absolut necesara o sabie de genul acesta deasupra capului

 41. Shoc MARE pentru A3 si Irealitati, doamnelor si domnilor! Presedinte Romaniei Traian Basescu a dat lovitura de gratie agitatorilor. Asa cu l-am stiut dintotdeauna presedintele Basescu a reintrat in dialog cu toti romanii, punctand cateva impresii si constatari fata de evenimentele din ultimul timp. Avand regretul ca TOATE PARTIDELE « se fac ca uita de referendumul » in care romanii au votat pentru un parlament unicameral si cu doar 300 alesi, ne aduce la cunostinta, noua tuturor, ca nu ii mai crede pe politicieni cand acestia zic ca sunt « vocea poporului ».
  Asa, ca un simplu cetatean, eu constat ca Traian Basescu a luat atitudine fata de comportamentul politicienilor care considera ca, venind toata ziua la TV, chiar ne reprezinta interesele. Acum vedem inca odatata- daca mai era nevoie- ca presedintele tarii S-A PUS IN SLUJBA NOASTRA : El chiar si acum sustine ca noua lege electorala sa fie pusa in functiune. A fost vointa noastra la referendum, este si vointa presedintelui : alesii sa nu mai intre in Parlament de pe locurile 2,3 sau chiar 5. Si, ca sa nu mai planga vuvuzelele de mila romanilor, presedintele le arata TUTUROR ca stie de doleantele noastre :
  – i se pare deranjant « comportamentul arogant si lipsit de modestie » al politicienilor ;
  – are in obiectiv, alaturi de Guvern combaterea evaziunii fiscale CU PRIORITATE;
  – il preocupa dezvoltarea IMM-urilor, prin crearea de locuri de munca cu bani europeni;
  – vede o buna strategie de valorificare a metalelor pretioase prin CREARE LOCURI DE MUNCA (din nou) in minerit.
  – Pune mare pret pe strategia de dezvoltare a Agriculturii, Turismului, Ind. Alim., aceasta din urma prin « valorificarea produselor agricole in mediul rural »
  In aceste conditii, in care presedintele unei tari iese in public in timp de “criza”-cum singur a zis- si isi asuma esecul privind proiectul Legii sanatatii concluzia este doar una singura: Presedintele Basescu este ACELASI PE CARE L-AM VOTAT IN 2004, romanii de buna credinta nu l-au abandonat in 2007, iar in 2009 am dorit sa ramanem impreuna.
  O dorinta a mea personala(de simplu cetatean) mai veche am regasit-o azi in discurs: “eficientizarea Regiilor Autonome”. Asta mi-a confirmat ca presedinteleTraian Basesu STIE de toate nemultumirile noastre si nu este indiferent. Dar ce m-a inpresionat cel mai mult este APELUL pe care l-a facut catre societatea civila.: “Societatea civila de buna calitate s-a retras in cochilie. Trebuie sa revina!”. Comandantul de nava ne-a reamintit ca nu abandoneaza vaporul in vreme de restriste.

  • @alice, sunt in asentimentul Dvs. dar il/ii vor lasa sa faca treaba?
   Eu l-am urmarit pe tvr 1/info, am auzit, dupa terminarea discursului, doua comentarii, m-a pus pe ganduri, credeam ca mai sunt ziaristi care nu au pactizat cu usl-l, dar, inafara de D-l Moraru, nu stiu cati mai sunt inpartiali, din cati am vazut majoritatea sunt anti-presedintie si anti-Boc.
   Usl-l nu stiu daca vor pleca din strada, vor forta nota, vor pune si mai mari presiuni acum ca vine FMI-l la bucuresti!

   • Pai daca fac tocmai acum presiuni si mai mari cu FMI de fatza, si-au dat foc la valiza. Cat despre jurnalistii impartiali, ce putem constata acum: PRIMEAZA BUNASTAREA INDIVIDUALA. Eu asa consider comportamentul unora. Nu mai au coloana vertebrala. Cine refuza azi un ban in plus? Ca unii se vand pe 2 arginti si penduleaza stanga-dreapta orice comentariu e inutil.

 42. Hai Basescu! Usl-istii cred ca au fost socati cand au auzit ca nu demisioneaza. Un discurs clar asa cum ne-a obisnuit.

   • felicitari pentru discurs, e o mutare interesanta. Sper continuarea sa fie mult mai rapida.
    Astept ca cei ce au informatiile si mintea necesara sa se uneasca cu acei ce au forta necesara, iar in spatele lor sa se coaguleze toti romanii.
    Astept sa vad ca D-nul Iliescu isi termina procesul cu o condamnare corecta fata de popor pentru genocidul uman si intelectual al acestei tari

Comentariile sunt închise.