Ofiterul Alexandru Gheorghe

Locotenentul Alexandru Gheorghe si-a dus uniforma in Piata Universitatii. Si fiindca nu avea umeras, a pus-o pe el. Cind a dat cu gingiile de microfoane a inceput sa delireze despre viata grea a romanilor si despre solidaritatea lui cu cei napastuiti. Intr-o clipita, locotenentul Jiji a devenit eroul lui Gadea si a vuvuzelelor. In tara in care militarii o duc mult mai bine decit alte categorii sociale, iar tinerilor pensionari militari, in procent de 80%, le-a crescut pensia, iar celor care aveau pensii mari nu le-a scazut sub 30 de milioane de lei/luna.

Dovada ca Antena 3 naste monstri o avem de mult. Iata ca, si in cazul locotenentului, avem un exemplu. Dupa ce i s-a suflat in dos o emisiune intreaga, noul JIJI a luat-o razna. A cerut superiorilor sai ca Armata sa dizolve Parlamentul, un Consiliu Militar sa preia controlul si administrarea tarii dar Jiji sa aiba 50% din puterea de decizie, sa se instaureze starea de urgenta si sa fie instaurata monarhia, cu Regele Mihai sau Printul Duda. Curat de Balaceanca!

Imi aduc aminte de o emisiune cu Gigi Becali invitat la “Nasul”, in care il trageam de limba sa aflu ce mai gindeste jupinul Hrebenciuc. Pe atunci, Gigi il sustinea pe Geoana. Atunci am aflat visul ascuns al “baietilor destepti” despre o democratie foarte originala: instalarea unor indivizi gen senatorul Catalin Voicu sau chiar locotenentul Jiji in fruntea structurilor militare si a serviciilor secrete, dizolvarea puterii Parlamentului prin aducerea unor prostalani care sa fie slugile lor nu ale poporului si instalarea la Cotroceni a unor sefi de stat fara forta, de tipul Mircea sau Mihai I, sau chiar Duda.

Ce rol sa aiba viitorul sef de stat, l-am intrebat pe Becali. “Sa se plimbe cit mai mult prin lume si sa ne lase pe NOI sa ne facem treaba!” Au trecut de atunci 3 ani dar delirul continua, cu alte chipuri, dovada ca “baietii destepti” au acumulat foarte multi bani si energie. Ce noroc au avut sa exploateze o tara atit de bogata!

Sa fiti iubiti!

225 COMENTARII

 1. Timan si Alex vad ca ati gasit intrarea prin portal. Probabil ca nu a fost usor dar reusita conteaza pana la urma.

  Sunteti atat de comici amandoi incat era pacat sa nu va avem aici, printre noi! 🙂 🙂

  • Dl.Alex, cred ca acest slogan ti se potriveste. Lasa dumneata “mana intinsa” ce o promite USL-ul si apucati-va de munca.

  • Gerrr…onimo, mai terminați cu politica minciunilor sfruntate…c-ați înghețat bocnă România…Nu mai e drum de întors…vi se vede …goliciunea minților. Împăratul …e gol, a strigat acel militar în piață, a făcut-o într-un mod infantil, dar meritul îi rămâne…iar adulții, din ce în ce mai mulți, se dumiresc…Ce ne prezintă Radu Moraru în înregistrarea de la Sibiu? Vorbe…cu sala goală. S-a dus vremea vorbelor, chiar venite de la meseriași ai lor, iar voi veniți cu gângăveli penibil de portocalii…pe vreme de cod portocaliu…Vorbiți de funie în casa spânzuratului…

   • La un moment dat, o comunitate doreste sa isi cladeasca un locas de cult, o biserica, o manastire, etc. Bun, zis si facut. Unii cu bani, altii cu muca, altii cu bunavointa, toti au pus umarul si au ridicat, din nimic, un loc unde se strang cu bunacredinta pentru cateva clipe, un refugiu unde, alaturi de cei asemeni lor, se simt bine si isi gasesc linistea. La un moment dat, nebunul satului intra in cladirea proaspat construita si spune ” Ba, nefericitilor, voi nu vedeti ca in acest lacas construit din banii vostri, din munca si efortul vostru, numai preotul poate intra in altar? Voi stati ca idiotii in naos sau pronaos, ascultati slujba si, patrunsi de un spirit pe care nu pot sa il inteleg, faceti donatii si prestati munca voluntara in folosul comunitatii. Idiotilor! Sculaţi, voi oropsiţi ai vieţii, voi, osîndiţi la foame, sus! Să fiarbă-n inimi răzvrătirea, Să-nceapă al lumii vechi apus! Sfîrşiţi odată cu trecutul negru, sculaţi, popor de osîndiţi! Azi nu sînteţi nimic în lume, luptaţi ca totul voi să fiţi! Hai la lupta cea mare, Rob cu rob să ne unim, internaţionala prin noi s-o făurim!”
    Cam asta este imaginea, Timan. Esti nebunul satului, individul cu colectivizarea.

   • Acel locotenent a incalcat cateva legi si regulamente militare , dar dvs si PSD-ul asta provaduiti de ani de zile furtul si incalcarea legilor.

    • Așa este, trebuie să răspundă pentru faptele sale. Chiar și-a asumat acest risc.Să vedem cine ridică primul piatra …să-l …lapideze. De ce vă grăbiți voi?
     Și mai ales de ce trebuie făcut…„JIJI”? Asta-i deontologie? L-ați bălăcărit la fel și pe Arafat? Acum …e altul?

 2. lasa timane grija banilor nostri.vezi de treaba ta.nu esti obligat sa cumperi si pleaca de pe blog ,ca oricum nu ne schimbi parerea.-
  – semne de intrebare sint mereu in capul tau.tu esti un semn de intrebare ptr romania.
  -e o subscriptie publica,nasul tv,dar cel ce nu subscrie sa-si vaca de prostiile lui.

 3. sa-l aduci odata pe locotenent nasule in direct cu romanii.sa vedem si noi ce prostii zac prin armata romana.

 4. Foarte credibile informațiile luate de la Becali. E un politician de forță. O întrebare intuitivă, …Care va fi prima femeie, ministru, ce va fi remaniată…din istoria României? Nu acum, puțin mai târziu, după …Funeriu… Câtă forță și credibilitate mai poate avea un om care spune că-și dă demisia în 5 minute, și uită ce a promis,când spune că nu și-o va da vreodată…Nici Cărtărescu nu mai crede, dar se teme de pluta …Meduzei…

 5. Radu Moraru-și schimbă blogul da năravu…ba.
  Sunteți în bani…de la acționari. Vedeți că la adunarea generală trebuie să prezentați contul …intact. De ce vă feriți de CNVM? Radu Moraru are majoritate în SRL? Păi nu sunt doi asociați cu câte 50%? Nu vrea nici Președinte la CA? Normal, SRL-ul hotărăște…Cam multe semne de întrebare nelămurite….

  • Dl Timan nu ai dormit bine, si te-ai gandit ca poti sa-ti emiti ideile pe care aici pe acest blog nu ti le sustine nimeni.
   De ce nu iti vezi linistit de USL-ul matale si sa bei linistit cafeau fara sa te injure nimeni?

 6. Rivolutia acestui “ofiter” NU este evolutie

  RIVOLUTIE –INVOLUTIE

  Pancarte mari,demolatori,lozinci obscene,
  Ciocoi mai noi ,ciraci si furi un cor de vuvuzele
  Impaunati gradati,ciutaci cu verva sparg decorul
  Bolborosind spasmodic: jos ,jos cu dictatorul.

  Spectacol ieftin de mascarici fardati,
  Sforari de teatru sadici,regizori devotati,
  Pleiade intregi de tantosi si critici amuzanti
  Turbati coioti,cu apetit de sange si ochii bulbucati.

  E-un zgomot sec ,acneic de seceri si ciocane
  Vuiesc sageti si lancii,se-nfig adanc crampoane
  Multimea-i in delir si asmutesc bastoane,
  Iad delirant ce macina strident scrasniri de nicovale.

  O vrajba nefireasca si-o nesfarsita ura,
  Aprinde nesimtirea si spiritul de turma.
  E semnul fiarei ce ragaie insulte si seamana ocara,
  Cu sabia tradarii si ascutita-i lama.
  Pe trupul sfant al tarii ,presara foc si para.

  Lozincile inepte nu-s pentru-n sef de tara,
  Si cainii credinciosi nu-s una cu javra ordinara.

  G.M.

  • @ gabriel
   Mi-aţi amintit de Dante. 😆

   Am să scriu şi eu o strofă de răspuns.

   O poezie despre România slută,
   Pur oglindită politic-involut,
   De cinci partide adormite-n rut,
   Atâta de stătute că încep să pută.
   (Gheorghe Florescu)

 7. Am retinut din declaratia locotenentului că el este delegat să reprezinte un număr x de ofiteri superiori care se arată a fi solidari cu protestul.Cred că există la această data suficiente informatii despre tot ce ar putea da un raspuns la atitea intrebări sau controverse.Băiatul s-a simtit EROU fără să realizeze că este manipulat ,folosit intr-un scop murdar,al cărui continut diferă de instructia făcută.A fost asigurat că nu i se va intimpla nimic si că va fi recompensat,intr-un fel sau altul.Toate intimplările ,cu suporteri,cu falsi revolutionari,cu sprijin regal se perindă prin anticamera Trustului Intact.Să ne amintim de ”sprijinitorul” regelui Mihai,in persoana Voiculescu.Toată povestea asta este MURDARA,pentru că scoate la lumină lipsa de onoare si demnitate,prin incălcarea jurămintului de către cadre militare,fie el si un simplu locotenent.Iar dacă el nu a mintit ,atunci avem un complot in care s-au implicat si ofiteri ai armatei romane ,mergind mai departe cu logica se contureaza autorii,scenariul,actorii,recuzita…

  • Cartianu e neobosit ca de obicei, are mereu umorul la el si nu iarta pe nimeni nici macar pe bietul Ghita. SUPER!

 8. Personal, prezenta acelui ofiter in P-ta Universitatii, mi-a facut niste conexiuni in creier.Grupul de la Cluj incepe sa intre in carti.Dupa discutiile cu Felix, s-au gandit la o lovitura de imagine si au trimis un pion la Bucuresti, sa le arate acestora ce putere mai au. Au facut rahatul praf. Masa romanilor este tocata,faramitata si naucita de toate mesajele venite pe canale mass-media.Multa lume, confunda tara cu televizorul.Sau sunt convinsi ca Bucuresti inseamna Romania. Romanii nu inteleg ca posturile TV au ajuns sa aiba doar rolul de purtatoare de publicitate. Nu sunt vectori de opinie. S-a lucrat cu ardoare la disparitia din sufletul romanului a oricarui sentiment.Nu exista decat exacerbarea placerilor trupului. Si asta cu ajutorul banului. Noul zeu al majoritatii romanului este zeul BAN. Nimic altceva. Romanii in marea lor majoritate sunt spalati pe creier. Li se cultiva instinctul de animal vorbitor, de a ataca alt semen. Sistemul actual socio-economic nu mai este valid in aceste vremuri. Gata, ajunge! Trebuie alt sistem social. Tehnica IT ne permite accesul la informatie instant. Trebuie o societate organizata pe noua tehnologie. Trebuie ca principala actiune a societatii sa fie in a sigura conditiile necesare, ca fiecare om sa-si poata asigura hrana si adapostul prin munca proprie. Sa avem ca motto in noua societate, sloganul: JOS LABELE DIN BUZUNARELE NOASTRE !

 9. Totusi cred ca prea multa toleranta dar si gresit inteleasa nu este deloc benefica nici pt.cei veniti cu pluta dar nici pt.restu populatiei.
  Recunosc intrnsigenta lui T.Basescu fata de cei rau intentionati dar ffff,prrrrosti.In special aceia care se pricep la calitatea pe care o au ei insusi aceea de JAVRA.
  Inrest ce sa mai zic altceva decit sa fim rezistenti dar si vigilenti.

  Salutare lume buna si fluturi liberi de pretutindeni vorba aceea buna de tot”SA AUZIM NUMAI DE BINE” PENTRU TOT CE INSEMNA ROMANISM.

 10. Buna seara Nasule si dragi fluturi
  Am vz si eu franturi din ce a sustinut acest locotenent in piata universitatii,nu am vz emisiunea de la antena 3 pt ca eu din principiu nu imi pierd timpul cu balivernele si ideile lispsite de originalitate si de sens pe care le creaza antenele
  Am fost oarecum mahint ca un angajat al statului,care a depus un juramant si care tre sa isi respecte juramantu in care este cuprins si respectul fata de superiori si fata de puterea statului. Nu am inteles cum a fos lasat sa mearga acolo…de fapt este democratie,dar eu ca un om care a facut armata in tara asta si care stiu ce inseamna sa ai niste grade pe drept luate nu pot sa intleg cum de s-a ajuns ca un cadru militar sa faca asemenea gesturi ,prin care sa pangareasca o institutie in care inca poporul mai are incredere ARMATA…
  Poate ca sunt eu prea …greu de cap…sau poate ca nu vreau sa inteleg…ori sunt la fel de entuziast ca si Nasul si ca voi toti cei de aici…Esta asta oare un lucru rau????
  SA FIM IUBITI!

  • @Liviu imi place cum gandesti, e mult mai bine, mai constructiv sa fim entuziasti decat sa ne minunam toata ziua de cat de mare poate fi gradina Domnului si cati nebuni ii pot sari gardul.

   Cat de frumos suna la comentariile de la acest articol Sa fim iubiti fluturi liberi!

 11. “JIJI” ăsta… face armata şi uniforma militară de râs.
  Mai mult ca sigur pe undeva individul ăsta trage nişte ponoase că altfel nu se prea explică gestul lui.
  Acolo, în Piaţa Libertăţii, în faţa protestatanţilor şi mai apoi a suporterilor agresivi se aflau alţi locotenenţi care iau salarii cu 30% mai puţin decât pămpăliciul ăsta şi nu fac mascarada asta deşi poate ar fi înmiit mai îndreptăţiţi să o facă.

  Un glonţ în cap ar fi prea scump pentru el şi nu merită atâţia bani, poate ştreangul dar fără săpun că şi ăla e scump.
  Să-ţi fie ruşine… JIJI.

 12. Acest tanar, a incalcat o serie de legi si regulamente, pentru a sfida o tara intreaga. pentru ce protesta el? Ar trebui dat afara din armata si pus sa plateasca pentru prejudiciul de imagine adus acestei institutii. Sunt tare curioasa atunci daca cei din spatele lui ii vor achita acest prejudiciu?

  Ai un banc pentru cei din armata:
  – După colonel ce vine?
  (Întrebă cu-o voce groasă)
  – Don sergent, se ştie cine,
  Vine… coana preoteasă…

  Bulă, după stagiul militar
  Întreabă mama-ngrijorată:
  -Te-au înjurat mulţi în armată?
  -Nu, mamă, prea puţini pe mine,
  Mai toţi te înjurau pe tine!

 13. cum de e tineretea lui militara la vatra? neaparat in Afganistan sunt mai multe microfoane :))

 14. si eu cred ca acest baietas in uniforma a aparut (a fost trimis la inaintare) la intimidare; cred, retrospectiv, ca intradevar ce s-a intamplat in ultimul timp a fost o incercare de lovitura de stat, ca si in 2009 sper nereusita; de fapt dupa ultimele zile cand s-au discretitat masiv si “vocea” le-a cam pierit asta se si constata; au incercat in forta tot arsenalul disponibil, tot ce le-a trecut prin cap, noroc ca prin capetele lor trec preponderent prostii si se fac de cacao singuri; ca si in 2009;

  Banc:
  “-Mai Strul, stii ce i-a trecut prin cap lui Itic?
  -Ce?
  -Un glont!”

 15. Dle Moraru,m-am intors de la serv.v-am citit comentariul,am savurat fraza cu fraza 😉 ce sa va spun mai mult…….. sunteti EXTRAORDINAR pentru mine.
  Jiji si Catalinutz trebuie sa dispara cat mai repede 🙂 de pe pozitziile unde sunt acum(parerea mea..) si tzinuti in’ VIZOR ‘ cum suntem noi cei care vrem CU ADEVARAT BINELE ROMANIEI 😉

 16. Comportamentul acestui cadru militar da nastere la intrebari firesti :
  – Doar consternarea la nivelul SMG al armatei ?
  – Gabriel Oprea “doarme in papuci” si se face ca nu stie ce fac subordonatii lui ?
  – N-au fost suficiente stimulentele materiale primite, maririle de pensii, ajustarile acestora de fiecare data cand creste solda si alte beneficii de cand maria sa este la conducerea acestui minister?
  – Cum poate un ministru sa tolereze asemenea manifestari si care sunt masurile care se impun, mai ales ca acest cadru militar avea acces la documente speciale? Gestul acestui
  locotenent dezonoreaza.
  Modul cum manageriaza Gabriel Oprea acest
  minister nu ii face onoare.

  • dupa cum se afiseaza Oprea si cu Iliescu inseamna ca joaca la doua capete.

 17. Trebuie sa recunosc,ca am avut de-a face cu multi frustrati in uniforma militara,in perioada stagiului militar.Majoritatea dintre ei fac militarie si acasa cu sotiile lor si nu numai..

 18. Ma intreb, toate aceste TV-uri, nu se fac vinovate de “tradare”?
  Pentru cite deservicii au adus celor care reusesc sa se informeze si altfel?
  Si atunci, nu-i cazul sa se sesizeze, macar CNA, sau DNA?!!

 19. Daca Dl Locotenent ar fi dorit sa se alature celor care protestau in strada, trebuia sa lase uniforma acasa.
  Nu e de joaca – imbracat in haina militara, locotenentul se afla in serviciu public, sustinut din taxele si impozitele platite de contribuabil.
  Eu nu vad decat o singura sanctiune aplicabila pentru acest caz : indepartarea din structurile militare. Altfel, precedentul creat ar fi periculos.
  Am tot respectul pentru militarii care isi fac onest meseria si isi risca viata atunci cand participa la misiuni in zone de razboi.
  Cred ca acesti militari ar fi dezonorati sa aiba printre ei un asemenea “coleg”

 20. Prin sustinerea si promovarea imaginii unui asemenea personaj,Antena3 se face partasa la destabilizarea tarii,la sabotarea democratiei,la instigarea realizarii unei lovituri de stat.Oare ce face CNA-UL??Oare e nevoie ca de data asta sa iesim noi in strada sa cerem presedintelui sa intruneasca CSAT si sa ceara acestuia desfiintarea si pedepsirea postului Antena3 pentru subminarea statului roman??Cat rau mai trebuie sa mai faca securistul Voiculescu acestei tari ca sa fie sanctionat?

 21. Buna ziua.Acest militar al romaniei,cred ca se afla acolo intamplator,si finca cei care cauta subiecte erau prin preajma…………ce si-a spus “el…bobocul de militar,,,,,,,,,acum e de mine,si hai cu declatatiile care sa-i multumesca pe cei care tin microfonul,,,,,,,,,,,nu?Eu imi doresc ca romanii care mai simt romaneste si mai au capul pe umeri sa ne vedem de treaba si sa facem ceva pentru ca noi toti sa o ducem mai bine

 22. UDMR va analiza săptămâna viitoare, în cadrul forurilor de decizie, oportunitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate, procedură care ar mai “linişti vocea străzii” şi ar asigura un consens cu opoziţia, a declarat Ministru Mediului, Laszlo Borbely. Pentru cunoscatori, Proiectul Rosia Montana mai sta intr-un aviz. Ghici, ciuperca, al cui?

 23. Oameni buni !!!

  ce nu este clar aici ????

  Baiatu’ a avut de transmis un mesaj Presedintelui plus poza care a publicat-o dl Moraru .

  care este mesajul ??

  exista un grup de fosti in Armata care sunt gata sa se revolte si cam asta ar urma sa se intample ..dizolvare Parlamentului si Declararea Starii de Urgenta ,cu toate acareturile aferente .

  credeti ca-i intereseaza ca baiatuì asta si-a mancat viitorul in armata ??….nu ….banuiesc ca l-au platit destul de bine pentru asta
  in Armata sunt reguli foarte clare…baiatu’ n-a venit de capul lui in Piata Universitatii….dovada si pe cine au ales .

  • asa este, night….pana unde merge coruptia!… 🙁 Ma intreb, oare mai exista un domeniu in care sa nu fie implicati mogulii si claca lor?

  • Ceva de genul” armata e cu noi” vezi ’89 .
   Ma uimesc la cate sint dispusi sa faca ptr. as continua planul lor diabolic.
   Ne mai intrebam de ce il vor pe D-nul Presedinte jos ,nu .Ptr. mine toate sint clare .
   Iar acest individ nu merita uniforma .Deja a ”murdarit-o” .

 24. Imi imaginez bizonii(vorba’ lui Dan Badea) uitindu-se hipnotizati la vuvuzeaua lu’ felix(nu-i nevoie de majuscula). Cred ca si bizonii s-au prins ca ceva nu-i in regula cu baietasul asta-n uniforma. Mai tre’ insa ca bizonii sa se prinda ca e ceva in neregula cu ei insisi daca au ajuns sa puna botu’ la intoxicarile de slaba factura pentru o minte zdravana. Un militar activ executa un ordin asumandu-si, in deplin discernamant si in baza juramantului fata de tara si popor, consecintele executarii ordinului primit. Odata trecut in rezerva prin pensionare sau demisie cadrul militar nu mai este obligat sa execute ordine insa ce uita unele dintre fostele cadre(bine ca sunt singularitati) este ca juramantul depus fata de tara si popor ii urmareste toata viata. Stateam si ma intrebam oare ce-a urmarit vuvuzeaua cu mediatizarea bizonului imbracat in uniforma? Pe scenariul revolutionar(care revolutie…?!) ar fi ceva de genul “Armata e cu noi” insa din punctul meu de vedere mai este ceva mult mai perfid si anume incercarea subtila de decredibilizare a unui simbol national. Desi institutia armatei nu este o putere in statul de drept, in constiinta multor romani ea este perceputa ca atare. Cand iti apare un bizon imbracat in militar activ la o manifestatie publica sau pe sticla si culmea cu revendicari absurde pentru o minte echilibrata si logica te-ntrebi vorba lu’ nea Marin ”ba frate-miu or mai fi d’astia..?!”. Ca tot vorbeam de vuvuzea, spicuiesc acum cateva dintre “cadrele” pe care le are, printre ei figurand si lideri (…aiurea) de opinie: Gadea fost popa fara parohie,
  Radu Tudor fost cadru militar, Ciutacu si Badea fosti si-n prezent nobody’s si peste toti… troneaza Seres deasemenea fost cadru militar…!
  Ca sa vedeti cat de derutat e bizonul in uniforma, ar trebui sa-l intrebe cineva cand oare in istoria moderna a natiei noastre am avut noi dictatura militara sau si mai mult, cand oare a organizat armata alegeri libere si democratice de la 1859 si pana-n prezent?
  Sa fiti iubiti dragi romani!

 25. Ca militar , nimeni nu avea voie sa apara in postura astui lunatec , perfect de acord cu cei de mai sus care fac trimitere la armatele profesioniste , americana , franceza , israeliana , britanica , etc. Pe de alta parte , in momentul intrarii in armata copilul asta facut la apelul de seara trebuia sa stie ca a jurat si poporului roman dar si sa respecte regulamentele militare , ceea ce se pare ca nu prea a facut , argument destul de puternic sa fie trecut rapid in rezerva fara prea multe discutii ! Cand a intrat in armata si-a asumat si sa accepte fara cracnire regulamentele si ordinele militare , nu s-a dus acolo sa faca sedinta de partid sau sindicat , asta face diferenta intre armata si civili si de aceea au nenumarate avantaje materiale , tinuta , hrana , salarii si pensii mult mai mari decat in civilie . Ca o parere personala , la ce a facut armata romana in ultimii vreo saizecisiceva de ani , nici nu vad la ce mama naibii fac atata galagie legat de pensii ! Exact acei putini care mai sunt in viata dintre veterani sunt batjocoriti cu pensii de nimic iar lingaii care si-au facut serviciul militar pe timp de pace , fara sa stie cum arata razboiul (Doamne-ajuta sa nici nu stie)au pensii de zeci de mii de lei !Si tot ei tipa cel mai tare ! Cred ca trebuie acest tanc pedepsit exemplar pentru a se preveni vreo noua manifestare gen CADA !

 26. In paralel cu episodul Arafat, aflam despre continutul unor stenograme, unde un miliardar, Ioan Niculae, stabilea cine si unde trebuie sa ajunga in conducerea unor institutii publice.

  Daca una dintre puterile statului se amesteca in treburile altei puteri a statului, actul este profund nedemocratic. Corect! Dar cand un reprezentant al mediului privat se amesteca in treburile statului roman, cum se numeste?

  Cine ar trebui sa puna capat obiceiului de a planta marionete in functii publice, numai bune de paravan pentru devalizarea tarii?

  Aici n-am mai auzit pe nimeni sa condamne atacul la democratie. De ce? O fi poate democratic asa si n-am inteles eu, noi?

  Democratie! Forta poporului!

  Cum poate fi puternic un popor format in majoritate covarsitoare din oameni saraci ori in curs de saracire, adus la cheremul unor indivizi tocmai de catre cei care se pretind a fi reprezentantii lui?

  Asta este democratia?

 27. ..acesta este produsul acelora, (cercetati pt aranjarea examenelor de admitere in scolile militare)… un om cu convingeri patriotice nu poate gindii si actiona asa cum a facut acest “ofiter”…cred ca nici psihic nu sta prea bine ..deci afara din armata si condamnat pentru incalcarea regulamentelor militare…!!

  • Sforarii, vroiau sa faca in asa fel incat sa semene cu ceva ce altadata a fost un succes pentru ei si grupurile mafiote.
   Alexandru Gheorghe = Mihail Lupoi
   Mihai Gadea = George Marinescu
   Radu Tudor = Teodor Brates

   Tradatori!
   Istoria ii va aseza acolo unde le este locul.
   Depinde cine o v-a scrie!?

   • De obicei, Academia Roamna. Dar daca mai fac multe afaceri cu Voiculescu( vezi Enciclopedia Britannica) nu se stie la ce masa vor fi nevoiti sa cante.

    • Merci Rodica!
     Recunosc ca in ultimii 20 de ani in afara jurnalului de bord nu am mai scris nimic si fac multe greseli,dar incet, incet o sa-mi revin.
     Multumesc inca odata pentru incurajare!

     • sa-ti revii repede, are nevoie de tine dl. Radu Moraru. 🙂 si noi, bineinteles 🙂

 28. Contrar a ceea ce trebuie sa fiu recunosc apasat ca nu respect deloc armata romana nici ca oameni nici ca institutie. O felicit pentru actele de vitejie din trecut, dar atat. Din 1989 incoace nu am ce sa respect la ea. Mi-am satisfacut stagiul militar si am vazut jegurile de acolo; cata spaga se lua, cat combustibil se fura si cate alimente se furau ca sa fie date de mancare la porcii de acasa si mai exploatau soldatii in scopuri personale. Cand spun armata nu ma refer la soldatii care-si satisfac stagiul, care vin si pleaca ci la angajati. Am vazut cum au tras in populatie la Timisoara. Asa ca ciuciuricul asta nu reprezinta nimic pentru mine.

  http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1222900-viata-secreta-lui-vasile-frank-timis.htm

  • @tracul.
   Subscriu!
   Mi-am satisfacut stagiul militar in 1996 si am vazut ce este armata romana la acea vreme si pana in prezent.

   • un subiect la care ar putea sa iti raspunda NASUL cand va aparea pe ecrane…daca a facut armata; spun asta fiindca are varsta fratelui meu care a fost in armata la revolutie,….deci s-a inrolat la 18 ani si un pic(dupa terminarea liceului.. nu a intrat la fac.fiindca ii daduse ceva din al 14-lea Congres 🙂 🙂 si asa de mult l-a interesat ca a PICAT… in 89 trebuia sa ii elibereze,si le-a fost prelungit stagiu militar pana…….dupa revolutie . inceputul lui ’90

  • Subscriu total si eu la ce ai scris.Mare adevar ai publicat maestre,felicitari pt.logica si adevar.

  • Subscriu total si eu la ce ai scris.Mare adevar ai publicat maestre,felicitari pt.logica si adevar.

 29. Aparitia locotenentului o mascarada ,diversiune e prea mult spus ,produsa de a3.Dupa cite stiu eu pe timp de iarna militarii au o anumita tinuta ; manta,scurta etc. , dar din cite mi-a duc aminte el era in veston asa ca l-a adus cineva acolo.

  • nelusoferu, sunt de aceeasi parere, ca l-a adus cineva.
   Eu cred ca a fost platit sa mearga la miting. Nu poti sa-ti risti serviciul fara a avea spatele asigurat. Probabil ca si-a asigurat viitorul, daca nu cumva va fi pacalit ca si cei din Brasov, ramanand astfel, fara serviciu si fara bani.
   Vom vedea. Mai devreme sau mai tarziu, va iesi adevarul la suprafata.

 30. Buna ziua!
  Dupa parerea mea, ar trebui sa nu-l judecam prea aspru pe saracul locotenent. Atata poate, atata face; ce daca ai lui camarazi isi pun viata in pericol in teatrele de operatiuni? Ce daca au jurat credinta patriei?
  Dar (aici ar trebui sa pun litere mari), cei care il verifica psihologic ar trebui luati la intrebari. Eu ma indoiesc ca vreun superior sa-i fi ordonat sa fie purtatorul de cuvant al cuiva.
  In ce priveste antenutzele, nu ne mai miram, iar despre dom’ Becali nici nu mai comentam.

 31. Corect 😀 A3 naste monstri si in general oricine, dar oricine, da in Basescu, e binevenit in studiouri, eventual ii dau si o emisiune si e facut erou. Se si profita de saracia oamenilor, de probleme, de orice. E inadmisibil sa fie facut erou acest militar. In alta tara era dat DELETE a doua zi fara discutii. La noi se fac analize, se dezbate, e invitat la treijdemii de emisiuni, e vedeta. In tara asta nu se mai respecta nimic, nici legi, nici uniforme, nici presedinti, nici nimic. Toti suntem egali, toti avem dreptul sa facem ce vrem si sa criticam orice, toti suntem la fel indiferent ce am facut in viata, cat am invatat, ce pozitii ocupam. Un fel de Badea=Plesu, Ciutacu=Isarescu, Tiriac=Ciuvica, Gadea=Hala Gorani 😀
  PS. Observ ca Bibliotecaru are enorm de mult timp liber avand in vedere ca posteaza jdemii de randuri si aici si la Elena Udrea 😀

   • Mamaaa! Da’ sunteti omniprezent, nu gluma! Nu prea e in ordinea lucrurilor treabaz asta: numai Dumnezeu e OMNIPREZENT. lool

   • @ alice

    Cineva trebuie să apere şi democraţia în ţara asta. Poate eu nu am o mare forţă, până la urmă sunt un “nimeni”, unul dintre milioane. Încerc şi eu să fac tot ce pot cu speranţa că în viitor vor fi mai mulţi preocupaţi de democraţie.

    • Auzi la el,apara democartia!
     Uite,acum ai ocazia,democratia printre altele inseamna respectarea legilor.
     Poti sa aduni o armata de sustinatori si sa mergeti in Piata Universitatii sa militati pt aplicarea legii in cazul locotenentului Jiji.

     • @ nico

      În cazul locotenentului existe deja o cercetare în desfăşurare. Nu e treaba mea civică să cer o anumită soluţie de la un tribunal, mai ales la unul militar, care are cu totul alte reguli decât cel civil.

      Eu devin interesat atunci când instituţiile statului, prin cei care ocupă organigrama lor, încălca legea şi cei puşi să păzească legea nu reacţionează.

      Nu încurcaţi lucrurile. Aşteptăm şi vedem cum se va soluţiona totul. Cât timp locotenentului nu i se încalcă drepturile constituţionale şi legale, nu am de ce să mă sesizeze cu o poziţie anume. De ce să sar în sus dacă nu sesizez nici un abuz.

      În stradă am ieşit prin 89-90, acum nu voi mai ieşi în strada pentru că “ieşirea în stradă” nu cred că mai poate fi un vector real de schimbare.

   • daca aveti timp sa comentati peste tot, inseamna ca sunteti platit pentru asta, sau aveti un venit foaaarte bun (poate faceti parte dintre baronii opozitiei), sau ma insel? 🙂 🙂 🙂

    • @ lorelayold76

     Vă înşelaţi,
     Lipsa de venituri înseamnă ajustarea drastică a nivelului de trai. Mai jos decât trăiesc eu înseamnă “în stradă”. Până una alta mai are grijă cineva de mine. Când nu o va mai face…

     Dumneavoastră v-aţi asuma pauperitatea pentru un crez? Dacă nu, înseamnă că sunteţi o persoană uşor şantajabilă. Nu e nici o problemă în asta, a visa la avere şi bunăstare nu este un păcat, păcat este să râzi de cei care îşi asumă faptul că o credinţă, un ţel, o ţintă merită renunţarea de sine.

     • din pacate, ajustarea veniturilor, m-a facut sa nu am timp de stat pe net atat cat mi-asi fi dorit ….. trebuie sa ma zbat sa nu ajung in strada!!! … serviciul meu, de la PATRON, se duce pe apa sambetei din cauza crizei …. cred ca am ajuns in momentul in care mi-asi fi dorit sa lucrez la bugetari, pentru a avea cine sa ma apere si cine sa-mi “dea” (sindicatele).

      Diferenta, intre mine si tine, este ca stiu sa ma lupt, sa traiesc, sa imi fac un viitor in functie de circumstante, nu sa ma plang ca mi-a taiat statul din salar pentru ca este criza, sa particip la miting si sa astept cu mana intinsa, poate, poate mai primesc “ajutoare”.

     • @ lorelayold76

      Pentru oameni ca domnia voastră şi lupt. De exemplu spuneţi “mi-asi fi dorit sa lucrez la bugetari, pentru a avea cine sa ma apere si cine sa-mi “dea” (sindicatele).”

      Trebuie să ştiţi că în Constituţie se spune aşa:
      “ARTICOLUL 9 – Sindicatele, patronatele si asociatiile profesionale
      Sindicatele, patronatele si asociatiile profesionale se constituie si isi desfasoara activitatea potrivit statutelor lor, in conditiile legii. Ele contribuie la apararea drepturilor si la promovarea intereselor profesionale, economice si sociale ale membrilor lor.

      ARTICOLUL 40 – Dreptul de asociere
      (1) Cetatenii se pot asocia liber in partide politice, in sindicate, in patronate si in alte forme de asociere.”

      Dumneavoastră ştiţi, nu ştiu de unde, că lucrând la patron nu aveţi cumva dreptul să fiţi membru de sindicat. Este total eronat. Nu se fac diferenţe între sindicate pentru bugetari şi sindicate pentru angajaţi la patron

      Pentru a vă lămuri exact ce drepturi aveţi, puteţi consulta: LEGEA nr.54 din 24 ianuarie 2003 sindicatelor

      Aveţi o singură constrângere: Art. 2. (2) Pentru constituirea unei organizaţii sindicale este necesar un număr de cel puţin 15 persoane din aceeaşi ramură sau profesiune, chiar dacă îşi desfăşoară activitatea la angajatori diferiţi.

      Dacă aveţi 15 colegi la acel loc de muncă, vă puteţi face un sindicat. Dacă nu aveţi sau nu doresc să facă sindicat (există o cotizaţie, desigur), vă puteţi înscrie într-un sindicat naţional. Organizaţiile sindicale sunt independente faţă de autorităţile publice, de partidele politice şi de patronate, în consecinţă nu există sindicate de stat şi sindicate de privaţi. Evident, un sindicat de 15 persoane nu este puternic, dar vă puteţi afilia unei confederaţii sindicale şi atunci veţi avea aceleaşi servicii ca şi bugetarii pe care îi invidiaţi.

      Eu nu am un salariu din care să-mi taie cineva, deci nu protestez că am eu ceva de câştigat sau de pierdut, nu ies nici la mitinguri, nu întind mâna la stat, nu aştept nici o pleaşcă de la stat… Am început mânat de faptul că statul nu făcea acea bază de date cu manuale şi cărţi în format PDF, din dragoste de cultură. Nici astăzi, după aproape 6 ani această problemă nu s-a rezolvat. Sunt convins că suntem diferiţi, se vede că aveţi alte priorităţi. E bine să fim diferiţi, aşa este gândită lumea, să fim diferiţi, uneori alături, alteori contrari…

      Am citit într-o carte ceva interesant.
      22. Isus a zis apoi ucenicilor Săi: “De aceea vă spun: nu vă îngrijoraţi cu privire la viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca, nici cu privire la trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca.
      23. Viaţa este mai mult decât hrana, şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea.
      24. Uitaţi-vă cu băgare de seamă la corbi: ei nu seamănă, nici nu seceră, n-au nici cămară, nici grânar; şi totuşi Dumnezeu îi hrăneşte. Cu cât mai de preţ sunteţi voi decât păsările!
      25. Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge un cot la lungimea vieţii lui?
      26. Deci, dacă nu puteţi face nici cel mai mic lucru, pentru ce vă mai îngrijoraţi de celelalte?
      27. Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii: ei nu torc, nici nu ţes; totuşi vă spun că nici Solomon, în toată slava lui, n-a fost îmbrăcat ca unul din ei.
      28. Dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba, care astăzi este pe câmp, iar mâine va fi aruncată în cuptor, cu cât mai mult vă va îmbrăca El pe voi, puţin credincioşilor?
      29. Să nu căutaţi ce veţi mânca sau ce veţi bea şi nu vă frământaţi mintea.
      30. Căci toate aceste lucruri Neamurile lumii le caută. Tatăl vostru ştie că aveţi trebuinţă de ele.
      31. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Luca 12)

      Nu veţi crede, dar cu cât m-am îngrijorat mai puţin cu atât am primit mai mult. Chiar funcţionează.

     • domnule bibliotecaru, intai sa lucrati la patron si dupa ceva experienta, mai stam de vorba.
      (lasati chestiunea cu sindicatele, ca numai la bugetari se respecta cu adevarat, la patroni este mai mult de forma)

      stiu cum sta treaba si la bugetari, doar am foarte multi prieteni acolo 🙂

     • @ lorelayold76

      Nu sunt chiar foarte bătrân, dar am făcut deja de toate la viaţa mea… 😀 Inclusiv am lucrat la patron. Cea mai frumoasă perioadă a fost când umpleam sifoane, o artă astăzi uitată, lumea consumă apă îmbuteliată luată de la hipermarket.

      Chestiunea este că în momentul în care m-am angajat prima dată, înainte de revoluţie, am început să citesc Codul Muncii, legislaţia muncii, regulamentul de ordine interioară… Un om pregătit e greu de clintit. Atunci mă puteam lupta cu abuzul sistemului cu ajutorul legislaţiei sistemului abuziv. Nu este puţin lucru să vă cunoaşteţi drepturile, şi aşa din ce în ce mai puţine. Atunci când îţi cunoşti drepturile şi obligaţiile e mult mai uşor să te fereşti de necunoscutul generic al viitorului. Este un echilibru între drepturile şi obligaţiile patronului şi drepturile şi obligaţiile angajatului. Nici salariatul nu trebuie să fie abuziv, nici patronul nu trebuie să fie abuziv. Patronul cu siguranţă nu va lăsa salariatul să fie abuziv, el nu are probleme în a angaja avocaţi, contabili, jurist-consult, nu are problemă să dea angajatul în judecată… el nu va ezita. Angajatul este cel care ezită, el nu vrea să cheltuiască bani pe avocaţi, pe sălile de judecată, nu vrea nici măcar să citească cel 1000 de pagini esenţiale legislaţiei muncii.

      Ştiaţi dumneavoastră că la un moment dat în Codul Muncii se spunea că angajarea trebuie să se facă conform aspiraţiilor angajatului…? Poezie, nu altceva. Acum a făcut domnul Boc un cod al muncii numai bun de biciuit angajaţi. Dar încă vă puteţi face sau afilia la un sindicat. Vreţi să vi se dea totul de-a gata? Implicaţi-vă, de aceea sunteţi cetăţean cu drepturi. Dacă nu vă implicaţi, dacă sunteţi un angajat slab şi temător, credeţi că patronii vor avea o milă pentru dumneavoastră sau vă vor pune pielea în băţ pentru a o vinde?

      Îmi păreţi o persoană care iubiţi dreapta şi nu stânga (am eu aşa, o intuiţie, dacă greşesc să mă corectaţi). Citiţi un pic despre omul liberal ca să înţelegeţi ce aşteaptă dreapta de la dumneavoastră. Dacă staţi şi vă plângeţi fără să faceţi nimic, reproşându-mi mie că nu am avut patron… Stimate domn, sunteţi într-o economie de piaţă (e drept, funcţională mai mult pe hârtie). Statul este un jucător pe piaţa la fel ca buticul din colţ. Statul ESTE PATRON. Omul poate fi astăzi şi propriul lui patron, îşi poate face un PeFeu la o adică.

      Dacă vă doriţi să fiţi de dreapta, vă recomand să aveţi mai multă conştiinţă de sine ca cetăţean şi să abordaţi lucrurile uşor mai agresiv. Nu trebuie să vă ruşinaţi cu drepturile domniei voastre, patronul este obligat să le accepte. Dacă nu, daţi-l în judecată, reclamaţi la ITM. Ştiu, domnul Boc a modificat Codul Muncii şi acum vă poate da mult mai uşor afară… Puteţi să-i mulţumiţi şi domnului Boc, printr-un email bine ţintit, ba mai e obligat să vă şi răspundă (sigur, cineva de la secretariat, nu chiar premierul). Dacă staţi şi aşteptaţi să vină altcineva, nu numai că vă comportaţi “de stânga leneşă”, dar vă vindeţi foarte uşor, gratis chiar, drepturile civice. Dreapta se aşteaptă să faceţi tot ceea ce este posibil pentru a vă fi bine, se aşteaptă să exploataţi orice posibilitate legală sau la limita legii (speculând portiţele legii) pentru a vă fi bine. Dreapta se aşteaptă ca binele tuturor să se nască din binele maxim individual. Dacă fiecare om nu va trage din răsputeri de un bine personal, dreapta este un eşec din start.

 32. Nasule, vad ca lumea se ia de tine ca nu scrii ce vor ei sau cum vor ei.
  Se fac ca nu vad paralela pe care ai facut-o cu adevaratul “Jiji” si cu ce ai aflat de la el in legatura cu visul baietilor destepti.
  Practic, aceasta e tema articolului, nu acest tembel care a descoperit microfonul Antenei 3.
  Sa ai putere si timp sa te ocupi de toate, ca multe mai sunt de spus.

 33. Salutare!
  Dupa mine acest locotenent este un dezertor.
  Ce a cautat sa mearga la Bucuresti,daca misiunea lui era sa merga undeva mai aproape, de unitatea sa militara?
  Acest locotenent ar trebui dat afara cat mai repede din armata.
  Nebunia se poate trata in centre specializate.
  Prin gestul sau si cantatul pe la tot felul de Neica Nimeni,nu face decat sa aduca mari prejudicii morale armatei Romane,cat si a intregei tari.
  Daca a fost platit sa faca un asemenea gest,…el si platitorii lui ar trebui sa ajunga cat mai repede la “Balaceanca”.

 34. Buna! Curtea Martiala, asta-i raspunsul. Va imaginati un soldat, nu un ofiter, al armatei S.U.A. facand acest gest, si el sa fie incurajat? Cretinul asta face parte dintr-o armata aliata a S.U.A, a unui stat memru al N.A.T.O. si Comunitatii Europene. Intrebarea de un milion este: cine l-a incurajat la un astfel de gest?, repet, care face un imens deserviciu Armatei Romane, pe chestiunea credibilitatii. Astfel de atitudini au fost tolerate in interiorul Armatei, sau este ceva mai mult? Este un gest pur si simpu imbecil al unui ofiter, sau a fost incurajat de un anumit cerc din interior?
  Am vazut cu totii cum sunt antrenati puscasii marini, cat de dure sunt exercitiile, astia pe durata “ciclului”, isi injura patria si mama, insa in interior, cand termina instruirea, sunt capabili sa lupte unu contra cincizeci, si sa-si dea viata pentru companierul sau, si pentru patrie. Asta, se intamla si in alte armate de pe glob, cum ar fi cea a israeliana, franceza, etc. Pentru asta sunt admirate si luate ca si exemplu.

  • Pai Catalin Voicu, este rezervist sau general activ al armatei romane? A… cred ca e in rezerva, ca doar e parlamentar. Avand in vedere ca a fost “cadorisit” si cu un post in Comisia ptr. Drepturile Omului(ca, deh!, tocmai ce iesise din arest) putem sa cam banuim cine l-a instigat pe nefericit

  • Adică vreau să spun că orice militar dintr-un partid este în retragere… Recunosc că nu ştiu exact dacă rezerviştii au voie să fie membrii de partid. Sunt însă 99% convins că rezerviştii pot fi membri de partid. Dacă este important, mă pot informa să fiu 100% sigur.

   • Chiar ca nu ma pricep, de aia va intreb. Fara gluma, sa stiti. Este o diferenta intre “rezervist” si “in retragere” ?

   • “Rezervist” înseamnă că “în caz de ceva” poţi să fi activat ca militar. Respectiv nu mai eşti militar activ, nu mai face parte dintr-o structură militară activă, dar poţi să fi activat dacă este nevoie de militari.

    De exemplu, domnul Boc a făcut armata la Securitate (asta nu înseamnă că a fost securist, era militar). El este ofiţer în rezervă (probabil că după facultate a obţinut gradul de sublocotenent şi acum este locotenent or căpitan… nu ştiu precis, dar cam asta este regula). În consecinţă, la o adică, poate fi activat ca ofiţer. Iată, domnul Boc este membru de partid. De aceea spun că 99% rezerviştii pot fi membri de partid.

    “În retragere” înseamnă că deja nu mai ai treabă cu armata, fie din cauza vârstei sau a unui handicap, cei în retragere nu mai poţi fi activaţi pentru că nu mai au capacitatea fizică de a funcţiona ca militari.

    • Bibliotecarul,
     Asemeni D-lui Boc sint milioane de barbati din tara asta.
     Oare,chiar era necesara exemplificare termenului de rezervist facind aluzie la premier?
     Un exemplu concludent ati fii fost d-voastra,sau ma insel?
     Exista posibilitatea sa nu fii facut armata?

     • Auzi tu,mai si specifici “la Securitate”,de parca unitate de Securitate n-ar fii fost in majoritatea oraselor patriei?

     • @ nico

      Exemplu meu nu era deloc concludent, din toate punctele de vedere. Problema era dacă un REZERVIST poate fi membru de partid. Eu nu sunt membru de partid. Domnul Boc este membru de partid, este şi premier (căci şi aici ar putea fi o oarecare restricţie, pentru că există o incompatibilitate între a fi militar şi anumite funcţii publice…). Aş fi putut spune despre domnul Năstase, de exemplu, dar habar nu am ce situaţie militară are domnul Năstase. Nici despre domnul Tăriceanu, nici… Despre domnul Boc este singurul exemplu de care sunt sigur că am citit că a făcut armata la Securitate. Probabil că dacă domnia sa făcea armata în altă parte, de exemplu la tancuri pentru că este mai mic de înălţime, probabil zic că nu aş fi aflat absolut nimic despre faptul că ar fi făcut armata. Am dat un exemplu despre ceva ce am fost sigur. Este vreo problemă?

      Personal nu am ştiinţă ca unităţi militare de Securitate să fi fost în toate oraşele. Eu ştiu de cea de la Băneasa, care deja este intrată în folclor, domnul Boc a făcut armata la Feteşti, motiv pentru care am aflat de o a doua unitate… în rest eu nu mai ştiu de nici una… Probabil că au fost mai multe, poate că este aşa cum spuneţi dumneavoastră şi sunt cu zecile, cu sutele, recunosc că nu m-a interesat acest subiect.

      Nu-mi dau seama de ce v-a deranjat. Am specificat că a face armata la securitate nu înseamnă că eşti angajat al securităţii sau orice altceva blamabil câtuşi de puţin. Militarul este militar, oriunde ar fi militar. De ce aţi simţit nevoia să interveniţi pe această nuanţă?

    • Am simtit nevoia sa intervin,pt ca,faceti ce faceti,si atacati constant pe cei de la guvernare.
     In numele democratiei,pe care sustineti ca o aparati,aria dv. ar putea sa fie mai larga.
     Vi se pare normal ca o persoana urmarita penal,sa ocupe in continuare fotoliul de parlamentar fara nici o problema?
     In privinta premierului,da aveti dreptate,s-a mai restrins cercul pt ca n-am fost atenta la comentariul lui Alice,n-am sesizat ca se referea la politicieni.Dar si asa ati fi putut sa dati mii de exemple.Nu imteleg totusi ce relevanta are faptul unde ai facut armat,de parca era la libera alegere sa-ti alegi arma,si culmea numai in legatura cu premierul aveati aceasta informatie.
     Unitatile de Securitate sint actualele Unitati de Jandarmi,sau gresesc?
     De ce dribuia sa specificati neaparat la Securitate?

     • @ nico

      Vă aduceţi aminte de O scrisoare pierdută?
      TIPĂTESCU: Da, bețiv… uite și acuma ești turmentat, ești băut… (Cațavencu râde.)
      CETĂȚEANUL: Aș!
      TIPĂTESCU (cu dezgust) : Uite, nenorocitule! miroși cale d-o poștă… (îl împinge.)
      CETĂȚEANUL (șovâind) : Ăsta este mirosul meu naturel…
      TIPĂTESCU: Miroși a rom…
      CETĂȚEANUL: Ei bravos! Vrei să miros a gaz?

      Dumneavoastră spuneţi:
      faceti ce faceti,si atacati constant pe cei de la guvernare. In numele democratiei,pe care sustineti ca o aparati,aria dv. ar putea sa fie mai larga.

      Ia să vedem un pic, în afară de cei care se află “la putere”, respectiv Preşedintele ca reprezentant al statului, Guvernul, Parlamentul şi Justiţie… cam cine ar mai putea să ameninţe democraţia? Un beţiv de pe stradă? Nuuuuuu… Vagabonți de pe uliță? nuuuu… Zavragii? nuuuuuu… Căuzași? nuuuuu…

      Păi şi atunci?
      Noi votăm pentru candidatul pe care-l pune pe tapet partidul întreg… pentru că de la partidul întreg atârnă binele țării și de la binele țării atârnă binele nostru…?

      Cam pe aici apar problemele, când de partid atârnă binele membrilor de partid.

      Dincolo de scurtul moment de amintire culturală (că tot se celebrează Caragiale zilele astea), este evident că respectarea democraţiei are legătură cu cei ce ocupă organigrama statului român şi nu cu “simpli cetăţeni”. Vă rog însă să-mi oferiţi toate exemplele de lovire în democraţie, abia aştept “să mă iau” şi de alţii, să fie aria cât se poate de largă.

     • Democratia a fost incalcata in Romania inca din 1990 prin suprimarea opozitiei si ocuparea fiecarui sector lasat liber de PCR de catre FSN prin politizarea excesiva a tuturor sectoarelor statului,fenomen care s-a perpetuat pina astazi.

     • @ nico

      Vreţi să spuneţi că FSN-PD-PDL a tot ocupat din structură din 1990 până astăzi? Eu am avut impresia că alternanţa politica a schimbat şi pionii de prin instituţii.

     • In final,oriunde am duce discutia,discursul d-voastra ajunge la PDL!
      De ce nu acceptati si o alta varianta?
      Ce ati spune de FSN-PDSR-PSD?Au guvernat o perioada mai lunga 1990-1996,2000-2004,2007-2008(din umbra),2008-2009.Nu aveti impresia ca au o parte mai mare de vina?

     • Stimată doamnă,
      Dacă vreţi putem vorbi despre PDSR-PSD… PDSR-ul nu are nimic de-a face cu FSN-ul.
      Dacă vă amintiţi, FSN-ul s-a numit în 1993 PD în timp ce PDSR a fost un partid nou înfiinţat în 1992.

      De ce ar avea PDSR-ul o legătură cu FSN-ul, doar pentru că îl conţine şi pe Ion Iliescu? Păi atunci aţi putea spune că PNL-ul este urmaşul PD pentru că-l conţine pe Petre Roman.

      Stimată doamnă,
      Între PSD şi PDL se întâmplă că NUMAI partidul PDL îşi asumă istoric FSN-ul.

      Partidul Democrat este succesorul Frontului Salvarii Nationale, al Partidului Democrat, al Partidului Democrat al Muncii, al Partidului Unitatii Social Democrate ,al Frontului Democrat Roman, al Partidului Alianta Nationala Romana, al Partidului Pensionarilor si Protectiei Sociale si al Partidului Liberal Democrat, partide cu care P.D.L. a fuzionat prin absorbtie.
      Aparut ca o larga miscare de masa in timpul Revolutiei din decembrie 1989, F.S.N. isi incepe existenta documentara la 23 decembrie 1989 prin declaratia program redactata de Consiliul F.S.N. Ca organ provizoriu al puterii de stat, F.S.N. a format Guvernul provizoriu condus de Petre Roman.

      La 17 iunie 1990 a fost investit primul guvern legitim postdecembrist, format in majoritate din membri ai F.S.N. Prim Ministru al Guvernului a fost numit Petre Roman, lider national al F.S.N. In august 1991 s-a efectuat o remaniere a Guvernului prin cooptarea unui ministru liberal.

      Divergentele din interiorul F.S.N. privind ritmul si caracterul reformei au dus la conturarea treptata a doua grupari: gruparea Roman si gruparea Iliescu. Guvernul Roman se afla intr-o opozitie din ce in ce mai accentuata cu majoritatea parlamentara.
      Fara o motivatie intemeiata, la 24 septembrie 1991 minerii din Valea Jiului sunt adusi in capitala pentru a rasturna Guvernul. Dezordinea provocata de acestia a durat pana la 27 septembrie 1991 cand Petre Roman isi depune mandatul, gest interpretat de catre presedintele tarii, Ion Iliescu, drept demisie. Fara a emite un document prin care sa legifereze inlaturarea Guvernului Roman, Parlamentul investeste un nou Guvern: Guvernul Stolojan.

      Prima Conventie Nationala a F.S.N. are loc la 27-29 martie 1992 in Bucuresti. Delegatii la Conventie urmau sa voteze una din cele 3 motiuni sustinute de gruparile din partid. Motiunea “Viitorul azi”, sustinuta de gruparea Roman cumuleaza cele mai multe voturi si devine programul politic al F.S.N.. Totodata, conform Statutului, Petre Roman, sustinatorul motiunii adoptate, devine Presedinte F.S.N. Situatia nu este acceptata de gruparea Ion Iliescu care se desprinde din F.S.N. constituindu-se intr-o noua formatiune politica: P.D.S.R.

      Alegerile generale din acelasi an aduc pentru F.S.N. 11% din sufragii. Respingand conditiile impuse de P.D.S.R. pentru participarea la guvernare, F.S.N. trece in opozitie alaturi de PNTCD, PNL si UDMR.
      La 11 mai 1993, F.S.N. fuzioneaza prin absortie cu Partidul Democrat, schimbandu-si denumirea in Partidul Democrat, inregistrat ca persoana juridica prin decizia nr. 13 din 23 mai 1993 a Tribunalului Municipiului Bucuresti.

      (http://www.pdl.org.ro/index.php?page=PDL&textPag=14)

      Aţi vrea acum să schimb eu istoria pentru că anumitor suporteri ai PDL ar vrea ca FSN-ul să fie PSD şi nu PDL?

     • Bibliotecaru,
      Nu are nici o relevanta istoria descrisa de dv.
      Poate ca istoria acelor ani,nu a fost scrisa inca,este o perioada de timp prea apropiata de zilele noastre.
      Pina si perioada monarhiei si a comunismului este incerta la noi.
      In orice perioada istorica,cei care au fost la friiele tarii,au condus mai bine sau mai prost destinele tarii.Depinde de fiecare dintre noi cum vrem sa interpretam.
      De ex. eu am invatat ca monarhia nu a fost benefica pt. societate,copiii nostri invata ca comunismul nu a fost bun.Poate ca unii considera acum,ce nevoie am avut de un Mihai Vitazu sau de A.I.Cuza pt. a infaptui unirea Principatelor Romane, poate ne era mai bine despartiti, sau poate unii, spun:ce nevoie avem de Basarabia si Bucovina?
      La urma,urmei ce importanta are cine a plecat si cine a ramas in FSN,oricum au origini comune.
      Importante sint actiunile intreprinse de cele doua partide si cum interpretam fiecare dintre noi istoria acestor zile.
      Eu si multi altii, printre care istorici si jurnalisti(cei care scriu istoria)consideram ca Traian Basescu este un conducator bun altii considerindu-l un dictator si o “javra ordinara”.
      Sa lasam,in final,mostenire urmasilor,urmasilor nostrii sa rescrie istoria ,sa faca ei analiza istorica corecta, a acestor ani de zbucium si de tranzitie.

     • Îmi pare rău. Nu mă aşteptam să recunoaşteţi că aţi greşit, dar, după părerea mea, cred că mergeţi prea departe. V-am citat de pe site-ul PDL şi nu este îndeajuns. PSD-ul are şi el o sursă ideologică asumată. Vă citez şi de la ei.

      Începuturile social-democraţiei româneşti
      Ideile socialiste au pătruns în Principatele Române prin intermediul tinerilor care îşi făceau studiile în străinătate, transferul de idei făcîndu-se mai ales pe filiera franceză, datorită predilecţiei pentru cultura franceză. Mai ales după revoluţia de la 1848, ideile socialiste au fost propagate prin intermediul presei muncitoreşti şi socialiste, reprezentate de Telegraful român (1865), Analele tipografice (1869), Uvrierul şi Lucrătorul român (1872). În jurul acestor publicaţii s-au format cercuri socialiste, în cadrul cărora s-au afirmat personalităţi ca Titus Dunca, Zamfir Arbore, fraţii Ioan şi Gheorghe Nădejde.
      Social-democraţia românească în perioada interbelică
      PSDR a salutat Marea Unire din 1918, solicitând democratizarea ţării şi transformarea ei într-o societate socialistă. În decembrie 1918, PSDR şi-a schimbat denumirea în Partidul Socialist, dar din rândurile sale s-au desprins mai multe facţiuni şi grupuri disidente. Congresul din 7 mai 1927 a hotărât centralizarea întregii mişcări socialiste prin constituirea Partidului Social-Democrat (PSD), iar printre membrii săi se numărau George Grigorovici, Constantin-Titel Petrescu, Ilie Moscovici, Serban Voinea, Iosif Jumanca, Ioan Flueraş, Ştefan Voitec, Lotar Rădăceanu, Theodor Iordănescu, Ion Pas.
      Social-democraţia după 1989
      După Revoluţia din 1989, perioada de tranziţie de la comunism la democraţie a fost gestionată, în mare parte, de partide cu vocaţie social-democrată. Din punct de vedere cronologic, primul partid social-democrat apărut pe scena politică românească după căderea vechiului regim a fost Partidului Social Democrat Român (17 ianuarie 1990). PSDR s-a declarat continuator al social-democraţiei româneşti interbelice. Beneficiind de legitimitate istorică, PSDR nu a reuşit, însă, să obţină şi o legitimitate electorală aptă de a-l face să exercite o influenţă semnificativă asupra actului de guvernare. După o alianţă temporară cu CDR, PSDR s-a aliat cu PD în 1995 în vederea participării la alegerile parlamentare din 1996. Noua alianţă, Uniunea Social Democrată a participat la guvernare în cadrul coaliţiei CDR-USD-UDMR, dar existenţa sa a fost de scurtă durată, până în 1999.”

      Nu ştiu dacă observaţi… Nu este PDSR, ci PSDR. Cu alte cuvinte, conceptul PSDR (care era deja membru al Internaţionalei Socialiste) a înghiţit PDSR, şi nu invers, de a ieşit PSD. PSD nu are deci nici o legătură cu FSN-ul, el având originile ideologice în paralel (ba chiar adânc ancorate în Istoria României) cu FSN-ul, ca unitate distinctă de la bun-început.

      Nici acest argument nu vă mulţumeşte?

     • Nu m-ati convins de nici un fel!PSDR nu a “inghitit” PDSR ci a fuzionat cu PDSR si nu i-a transformat in acest fel in Alba-ca-zapada.

      În urma alegerilor legislative din 26 noiembrie 2000, PSDR a obţinut, participând pe listele Polului Democrat Social din România, alianţă care a câştigat alegerile, 7 mandate de deputaţi şi două de senatori, precum şi un post în guvernul Adrian Năstase (Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Georgiu Gingăraş). La începutul anului 2001 au început discuţiile cu PDSR privind modalitatea concretă de fuzionare dintre cele două partide şi de creare a Partidului Social Democrat, iar la 15 iunie 2001 s-a întrunit Congresul partidului, care a ratificat protocolul de comasare prin fuziunea cu PDSR, pentru ca a doua zi să aibă loc Congresul de constituire a Partidului Social Democrat.[8]

      Nu este asa greu sa iti dai seama ca PDSR si-a schimbat doar numele.

     • După 1989, social democraţia (re)organizată de Sergiu Cunescu a presupus un alt tip de generozitate şi anume lupta împotriva unui mult mai puternic „front” de inspiraţie socialistă format în jurul moştenitorilor direcţi ai PCR. PDSR reprezenta, la data fuziunii cu PSDR, punctul final al reformării PCR. După revoluţia din decembrie 1989 cadrele din eşalonul doi şi trei al PCR au format Frontul Salvării Naţionale (FSN), devenit apoi Frontul Democrat al Salvării Naţionale (FDSN) şi ulterior PDSR. Sergiu Cunescu vedea aşadar în gestul fuziunii cu PDSR o reiterare a „trădărilor” ce au dezbinat social democraţia autohtonă în epoca pre-comunistă. Pentru moştenitorii defunctului PCR, miza fuziunii era semnificativă: „ţin totodată să-mi exprim indignarea” afirma S. Cunescu în aceeaşi scrisoare, „faţă de trişul angajat de conducerea actuală a PSDR care a promis să introducă PDSR în Internaţionala Socialistă, ascuns sub mantia curată a PSDR, deşi Marea Organizaţie Internaţională (sic!) refuză de zece ani primirea PDSR în interiorul ei.”

      Domnule Bibliotecar,analizel istorice sint multiple!
      Miza reinventarii a fost in final:Internationala Socialista!

 35. Da’ forurile competente din Armata Romana, nu pot fi interpelate si de cetatenii de rand? Oare nu se poate cere o audienta(nu stiu unde precis, in ce departament)sa se ceara anchetarea lunatecului? Testele psihologice din cat in cat timp se fac, atat militarilor in termen cat si celor de cariera?

 36. Voi fi atent sa aflu sanctiunile ce le va primi,nu poti sa-ti bati joc de uniforma militara,daca nu era manipulat el venea imbracat in civil,spunea ca face parte dintr-o institutie bugetara si putea liber si demn sa-si spuna pasurile.Nu faci asa ceva ce a facut el.
  In capul meu persoana lui este legata numai de securistul si turnatorul DAN VOICULESCU,cel care este printre altele este si un “baiat destept”.

  • iata, Ionut, ca in timp ce tu apasai pe “posteaza comentariu” eu scriam mai jos cam la fel. Adica deja suntem 2 care gandim logic

  • Chiar trei as spune,iar numarul este in crestere.A spus sau nu a spus nu conteaza,nu trebuia sa apara in Piata in uniforma.Trebuie exclus din armata impreuna cu medicul(medicii) psiholog(i) care l-au avizat ca fiind apt pentru serviciul militar.

 37. @ Radu Moraru

  Mi-ar fi plăcut să vă exprimaţi despre semnarea acordului ACTA… dar probabil că libertatea de exprimare nu vă este pe plac, mai bine cenzură… multă cenzură.

  • Documenteaza-te mai bine domnul meu.
   ACTA…de care spui dumneata,se va discuta in primavara,si ceea ce se incearca acolo este pur si simplu…stoparea pirateriei si a altor chestii de factura penala.
   Asa ca lasa “brasoavele” si vino putin mai pregatit.

   • Domnule eram ferm convins ca ai sa-mi raspunzi,crede-ma ca putin ma intereseaza blogul dumitale.
    Dumneata stii ce sunt alea “brasoave”,daca nu atunci lasa gargara ca nu tine.

    • @ veve

     Mă scuzaţi că vă spun, dar cred că aveţi o problemă de concentrare asupra ceea ce spun eu.

     Chiar în link-ul pe care mi l-aţi oferit stă scris că:

     România se numără printre țările care au semnat tratatul, alături de Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Marea Britanie, Australia, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore și Statele Unite.

     Tot eu spuneam că P.E. are o rezoluţie care amână semnarea acordului de către UNIUNEA EUROPEANĂ… dar că nu mă refer la asta.

     Eu mă refer la faptul că România a semnat acest acord fără să întrebe pe nimeni în ţară. Nu era normală dezbaterea ÎNAINTE de semnare. După semnare, ce anume mai e de dezbătut?

     “Braşoave”, “gargară”… Nu vă simţiţi un pic jenat de astfel de cuvinte?

     Deocamdată mă deranjează că România s-a angajat într-un acord care scade suveranitatea naţională asupra internetului românesc şi deschide uşa spre cenzură… după ce rezolv asta, care este primordial conţinutul pozitiv al actului, vedem şi beneficiile.

     Dacă mâine dau de un document strict secret care demonstrează, să luăm un exemplu absurd, că aeroportul Kogălniceanu este folosit de armata americană pentru a răspândi în aerul româniei substanţe psihotrope şi că scutul anti-rachetă este de fapt o armă psihotronică… ar trebui să-l dau publicităţii pe net sau nu? Despre asta vorbim relativ la această lege şi nu la faptul că cineva pune pe internet nu ştiu ce manea înregistrată la o cumetrie.

   • Păi vă pasă de adevăr sau de mine? Nu sunteţi prea clar.

    Am impresia că atunci când spuneţi “veniţi puţin mai pregătit” doriţi să spuneţi de fapt “veniţi pregătit mai puţin ca mine”, or nu vă pot satisface această dorinţă.

    V-am adresat o întrebare… Dacă documentul se va discuta în primăvară, ce anume a semnat România în Japonia pe data de 27 ianuarie 2012? Sper că nu faceţi o confuzie între rezoluţia P.E. şi lucrul despre care vorbesc eu. Ar fi regretabil.

    • Dupa cum vad, dumneavoastra aduceti in discutie decat parerile opozante ale acestui tratat.
     Cand o sa aduceti in discutie si parerile pro ale acestui tratat,atunci mai stam de vorba.
     Pana atunci va cer din nou documentare si mai usor cu “brasoavele” :))))))))

     • @ veve

      Citaţi un articol care spune:
      PDL-istii au votat pro cenzură și nu invers.
      Amin.

      😀

      Ce anume dezinformez eu?

      Am vorbit eu despre P.E.? V-am spus clar că nu despre P.E. vorbesc. Dar, ca să înţelegeţi şi domnia voastră cum stă treaba, pentru că văd că nu înţelegeţi… fac un efort de informare şi vă explic cum stă treaba şi cu Parlamentul European.

      Parlamentul European a adoptat o rezoluţie care amână semnarea acordului.

      În concluzie, cine a votat pentru rezoluţie a votat amânarea acordului, cine a votat împotriva rezoluţiei a votat pentru semnarea imediată a acordului.

      Acum vă este clar cum a votat PDL?

   • BIB. 😉 ti-am dat un ‘like’ pe care nu il meriti; din greseala si….cauza oboselii.

    • Aş vrea să vi-l dau înapoi, că nu am ce face cu el… dar se pare că trebuie să fiu logat pentru asta… şi cont nu-mi fac.

  • @Bibliotecaru
   Aceasta lista este edificatoare privind cine a votat acordul ACTA:ată mai jos lista celor care au votat pro
   Cristian Silviu Buşoi (Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa – ALDE)
   George Sabin Cutaş (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
   Vasilica Viorica Dăncilă (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
   Ioan Enciu (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
   Cătălin Sorin Ivan (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
   Ramona Nicole Mănescu (Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa – ALDE)
   Ioan Mircea Paşcu (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
   Rovana Plumb (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
   Daciana Sârbu (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
   Adrian Severin (independent)
   Claudiu Tănăsescu (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
   Silvia-Adriana Ţicău (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
   Corneliu Vadim Tudor (independent)
   Adina-Ioana Vălean(Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa – ALDE)
   Renate Weber (Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa – ALDE)
   .
   Cei 14 care au votat împotriva rezoluţiei au fost:
   Elena Oana Antonescu (Partidul Popular European)
   Elena Băsescu (Partidul Popular European)
   Sebastian Bodu (Partidul Popular European)
   Petru Luhan (Partidul Popular European)
   Monica Macovei (Partidul Popular European)
   Marian-Jean Marinescu (Partidul Popular European)
   Iosif Matula (Partidului Popular European)
   Rareş Niculescu (Partidul Popular European)
   Cristian Preda (Partidul Popular European)
   Csaba Sogor (Partidul Popular European)
   Theodor Stolojan (Partidul Popular European)
   Laszlo Tokes (Partidul Popular European)
   Traian Ungureanu (Partidul Popular European)
   Iuliu Winkler (Partidul Popular European)
   http://www.adevarul.ro/life/viata/Cum_au_votat_reprezentantii_Romaniei_in_Parlamentul_European_in_privinta_adeziunii_la_-tratatul-problema-_ACTA_0_634737129.html

   • @ Graziela

    Încurcaţi lucrurile.
    Nu este vorba despre acest vot.

    Este vorba că reprezentanţii Guvernului României au semnat acordul.

    Votul despre care vorbiţi este o rezoluţie de AMÂNARE a deciziei de semnare a acordului şi se referă la Uniunea Europeană (dacă observaţi, lista este cu parlamentari europeni).

    Asta înseamnă că cei care au votat PRO au votat pentru amânare şi cei care au votat ÎMPOTRIVĂ au votat pentru semnarea imediată.

  • Biblotecarule, un semn de intrebare cu privire la USL si ACTA

   Mircea Marian spune:

   “Nu sunt un aparator al ACTA, dar nu pot sa nu fac o legatura intre numeroasele vizite ale lui Victor Ponta in China, faptul ca aceasta tara este cel mai mare producator de bunuri contrafacute si nu semneaza ACTA si opozitia PSD la acest acord. Daca va amintiti, intr-un gest de admiratie fata de acest regim comunist, Ponta s-a si casatorit la Beijing. Intrebare: au fost deplasari in China ale lui Ponta sponsorizate de catre acest stat sau de catre partidul comunist de acolo?”

     • @ veve
      Aţi recunoscut acel pasaj dat ca citat, cu ghilimele, în articol? Eu nu.

      Vedeţi, asta numesc eu manipulare. Sigur, dumneavoastră susţinând o televiziune de tipul Naşul TV nu înţelegeţi cum stă treaba cu manipularea. Nu-i aşa? 😆 Înţelegeţi cum faceţi deservicii celor pe care îi susţineţi? Şi de ce, ca să mă atacaţi pe mine, un necunoscut?

      Acum că am un link spre spunerea exactă, care diferă radical de ce a fost citat cu ghilimele… pot să vă ofer şi un răspuns relativ la unde manipulează domnul Mircea Marian, pentru că domnia sa este cu mult mai subtil…

      lorelayold76 mă întreabă (prin vocea propagandistului Mircea Marian) cu ce bani s-a dus domnul Ponta în China? Vă pot asigura că eu nu i-am dat banii. De unde să ştiu eu cu ce bani s-a dus dl. Ponta în China, bănuiesc că pe banii săi, pe banii de la partid, pe banii de la parlament sau pe banii celui care l-au invitat (nu cred că a fost invitat de “chinezi” dat fiind că era totuşi un forum… asta dacă nu cumva este vorba despre o altă ieşire în China, că nu prea se specifică exact). Dl. Mircea Marian dacă era mai mult ziarist decât propagandist (şi spun asta cu părere de rău pentru că domnia sa este la bază un ziarist bun, are o exprimare îngrijită şi, destul de des, are un manieră foarte inteligentă de a lua un interviu, din păcate atitudinea tip propaganda îl face neglijent) ar cunoaşte faptul că astăzi China este unul dintre partenerii strategici ai României, au afirmat-o şi premierul, dar şi preşedintele.

      Premierul ţinem minte cu toţii ce a spus când s-a deschis “Oraşul Chinezesc”… aici nu mai insist. Oricum e demult discursul şi mi-e lene să caut un citat exact.

      Ştiţi încă cu siguranţă că acum două săptămâni dl. Băsescu s-a întâlnit cu Şefii Misiunilor Diplomatice acreditaţi în România. Ia uitaţi ce spunea preşedintele:
      Politica externă a României va rezerva şi în acest an un loc special relaţiilor cu China, care se fondează pe o lungă tradiţie de cooperare în plan politic, economic şi cultural. Am toată încrederea că anul 2012 va permite consemnarea unor proiecte importante, în special de natură economică, în contextul aplicării înţelegerilor stabilite în dialogul bilateral, la nivel înalt şi la cel mai înalt nivel.

      Trageţi de aici concluzia că preşedintele pregăteşte nişte transporturi cu produse contrafăcute? A spus doar “va permite consemnarea unor proiecte importante, în special de natură economică” 😉

      Radio China Internaţional i-a luat un interviu domnului Ponta cu ocazia vizitei în China

      http://romanian.cri.cn/381/2011/05/30/1s117445.htm

      Haideţi să nu merge mai departe cu prostioara asta că ne îneacă penibilul iscat de domnul Marian. Dacă domnul Marian era atât de ros de faptul că soţii Ponta nu ar avea cele câteva mii de euro necesare unei vacanţe în China, putea să sune la preşedintele PSD să întrebe. Dacă nu avea încredere în ceea ce spune domnul Ponta, putea să dea telefon la ANI şi să ceară o verificare instituţională. Sau la DNA, insinuarea este sub umbrela anti-corupţiei. Domnia sa ştia însă că vâră o şopârlă propagandistică… Şopârla asta este absolut penibilă pentru un ziarist… dar aşa se face presă în România.

      Cea mai… hai să nu o calific… este că dl. Mazăre este dinozaur al regimului comunist. Asta a fost tare. În primul rând că domnul Mazăre a fost participant la revoluţia anti-Ceauşescu la 22 de ani, deci nu a apucat să fie mare comunist. Ştiu, asta nu înseamnă un argument relativ la “dinozaur”, este evident însă că domnul Mazăre nu poate fi comparat, ştiu eu… cu dl. Bârlădenu. După aceea domnul Mazăre a fost ziarist cinci ani de zile… După care domnul Mazăre a fost deputat ales pe listele PD. Iată că PD-ul a băgat în Parlamentu un “din-ăsta rău” dinozaur comunist. 😆 (ce-mi place când se întoarce lovitura precum bumerangul)

      Domnul Mazăre este primar independent politic din 2000 şi abia în 2003 ajunge lider PSD Constanţa.

      Orice om de bună credinţă ştie că Radu Mazăre nu este legat de PSD. Domnia sa, dacă se supără, iese din PSD şi este iarăşi reales primar. De ce este introdus pe acea listă de dinozauri? Pentru că este foarte incomod PDL care a tot tras în ultimul deceniu să câştige primăria Constanţa.

      Cel mai mult mi-a plăcut asta…
      “să luăm drept exemplu cazul scriitorului Mircea Cărtărescu. Trăieşte de pe urma romanelor sale, la care munceşte ani buni, dincolo de geniul său literar”.

      Ştie domnul Mircea Marian cât se câştigă de pe urma unei cărţi? Are domnia sa ştiinţă că cineva în România poate să trăiască un an de zile de pe urma publicării a una sau două cărţi? Să fim serioşi… 😆

      Sunteţi mulţumit de răspuns? Vedeţi că am căutat să fiu aproape deloc agresiv, mai mult ironic, încerc să nu fiu agresiv cu cei care sunt agresivi cu mine… întorc şi obrazul celălalt.

  • @Bibliotecaru, in televiziune este o expresie deja consacrata pentru indivizi care insista sa intre in cadru si sa spuna si ei cate o idiotenie de genul celor spuse de descreieratul asta. Sunt tot soiul de “alunecati” din aceasta categorie, care vin exact cand vrei sa faci un live, se aseaza in spatele reporterului si se scalambaie pana vand vine un asistent si ii baga “microfonul in gingii”. Dupa aceea, il trage afara din cadru si il lasa sa vorbeasca la microfon pana se termina transmisia.
   In cazul de fata, insa, Radu a gresit, recunosc. Dementul a fost adus de catre cei din sanatoriul Antenelor, si nu a venit de unul singur, pentru ca n-ar fi reusit sa nimereasca in Piata Universitatii din prima si ar fi ratat momentul de maxima audienta trecut in desfasuratorul revolutiei.

  • Eu tot Biblio iti spun deoarece imi place acest cuvant. Si tot cu tu iti vorbesc deoarece sunt atent la tine si atentia, la mine, este o forma de considerare.

   Pai nu spusesi ca vrei democratie? NA DEMOCRATIE!

   Ieri a trebuit sa suport la fiecare postare asocierea murdara a unor cuvinte alcumva fara de vina saracele, ordinar, javra. afara etc.

   Acum jijescogingivescogigelim.

   Asta avem, cu asta lucram, ti-am mai spus – noi
   lucram cu materialul clientului.

   Mai bine du-te pe forum si lasa-mi o opinie la economic – asa, prinsoare intre noi doi.

    • Biblio este foarte frumos si foarte semnificativ.

     Forum-ul nostru – dreapta sus pe bara. Inauntru sunt o droaie de domenii si, in fiecare, o droaie de topicuri si, inauntru, o droaie de oameni frumosi.

     • Din păcate forumul înseamnă să-ţi faci şi un cont… nu permite intrarea numai cu declararea nick-ului.

      Dar dacă ţineţi neapărat, vă pot răspunde aici (deja mă amuz cu gândul la reacţia “colegilor” de dialog).

      Subiectul pe care îl propuneţi este extrem de vast. Numai eu cred că aş putea să scriu câteva sute de pagini. Nu, nu o voi face. 😀

      Şansa României din punct de vedere economic ar fi refacerea capitalurilor româneşti în sfera utilităţilor publice, energiei şi comerţului. Cetăţenii caută astăzi metode de tezaurizare de frica inflaţiei. Dacă în loc de cumpărarea aurului şi depunerea banilor în conturile băncilor ca să ajungă, sub formă de împrumut, la stat… mai bine statul ar încuraja (re)constituirea capitalurilor româneşti, libera iniţiativă, mai ales în zona IMM-urilor, şi preluarea capitalurilor, aşa cum spuneam mai sus, în sfera utilităţilor publice, a energiei şi a comerţului.

      Prioritatea numărul doi ar fi subvenţiile de orice fel în agricultură.

      Prioritatea numărul trei ar fi încurajarea sectoarelor industriale cu capital românesc, în special cele legate de utilajul agricol specializat pe mică şi medie producţie.

      Dacă România nu va produce nimic, adică va consuma preponderent din import, orice măsură economică, cât ar fi ea de inteligenţă, orice reformă, mama bunicii vrăjitoarei Samantha şi Brăţara, nu va produce nici un fel de revenire a economiei, pentru că nu e de unde.

      După aceste măsuri putem discuta “subtilităţi” funcţie de stadiul în care se va afla economia României, pentru că sunt măsuri pro-ciclice, de nedorit, şi măsuri anti-ciclice, de dorit.

     • In topic pariul era despre altceva. Economia Romaniei nu are a se teme cat timp se continua reforma si se merge pe calea de acum – o atitudine corecta si civilizata in partea statului catre oamenii de afaceri cinstiti si indepartarea risipei.

      Costul scazut al muncii in Romania si pamantul disponibil va salva Romania CU CONDITIA pastrarii actualului drum, reforma, corectitudine, indepartarea risipei.

      In privinta contului – o adresa de email este suficienta.

     • Reforma este o glumă, stimată domn… Toată lumea vrea să schimbe ceva ca să arate că munceşte, reformă înseamnă schimbare. Reformă a fost trecerea de la statul socialist la cel dominat de economia de piaţă. Ceea ce se întâmplă astăzi nu are nici o treabă cu reforma, este o agitaţie agresivă a ceea ce există în speranţa că agitat lucrurile arată mai spectaculos.

      Realitatea este că din cauza acestui război politic contează mai mult cine semnează legea decât ce conţine legea. O reformă ar fi ca politica să colaboreze în loc să se războiască.

   • esti grozav CRISTIAN 🙂 🙂 🙂
    de unde naiba le mai scotzi asemenea cuvinte??! 😉

  • @ FuriousWordPressRipper

   Ştiu la ce vă referiţi, este fenomenul cu “nu ştiuuuu eu d’astea! Să vină toate fetele la mine!”

   Numai că, vedeţi dumneavoastră, acest locotenent este ceva special, dat fiind că domnia sa nu a spus în timpul interviului pe care l-a dat în piaţă NIMIC de acest tip. Eu am ascultat interviul în LIVE şi el a spus ceva despre faptul că a depus jurământul faţă de popor şi aşa mai departe… Nimic despre dictatura militară şi venirea regelui Mihai.

   El a făcut acele declaraţii nu în public, ci în faţa superiorului său.

   Ce spune domnia sa acolo se înscrie la capitolul “lovitură de stat” dar asta s-a făcut în urma cercetărilor asupra domniei sale de după apariţia în Piaţa Universităţii. Nu putem vorbi despre efectul microfonului insinuat “băgăcios” de ziariştii iubitori de senzaţional, el nu a făcut aceste declaraţii în public, înregistrările aparţineau armatei şi au fost efectuate în unitatea militară, departe de ochiul publicului. Ele au fost dezvăluite (nu ştiu cât de legal a fost acest gest, dar nu discutăm asta acum) pentru că nimeni nu pricepea de ce anume este cercetat de armată… Or abia în urma acestor înregistrări lucrurile au început să se lege.

   De ce domnul Moraru nu s-a răţoit la generalul Oprea când apărea în reclama unui partid politic în uniformă. Spune însă despre acest locotenent că “nu avea umeraş, a pus-o pe el” (vorbind despre uniformă).

   Nu mai ştiu pe ce post eram când acest tânăr a venit în piaţă, dar cei din studioul de televiziune opinau în acel moment că ar fi o uniformă din primul război mondial… adică credeau că este un fel de Radu Mazăre. Recunosc că nici mie uniforma nu mi s-a părut a fi oficială în acel moment pentru că diferă de uniforma militarilor pe care îi văd în mod obişnuit. Pe urmă lumea s-a lămurit că uniforma este “pe bune”.

   Punând lucrurile una lângă alta, atacul domnului Moraru este disproporţionat. Mai mult, loveşte într-un om deja căzut, înfrânt cu violenţă.

  • @Bibliotecaru, dar Radu Moraru nu loveste in monstruletul in uniforma militara, ati inteles gresit. Radu Moraru loveste in fabrica de monstri “Dovada ca Antena 3 naste monstri o avem de mult. Iata ca, si in cazul locotenentului, avem un exemplu”
   V-ati grabit, “ca fata mare …”, sa comentati primul si nu ati dus lectura articolului pana la capat.Pe principiul acesta “daca ploua sa criticam umbrela iar daca ninge sa criticam bocancii” s-au discreditat toti jurnalistii cu “cascavalul” in coltul gurii, dispretuind si insultand inteligenta cititorilor.
   Nu mai tine. Sau poate ca tine dar nu intr-o comunitate precum este aceasta.

   • @ FuriousWordPressRipper

    Vă las pe dumneavoastră să credeţi că domnul Moraru de fapt a scris acest articol din grijă şi preţuire pentru locotenentul “Jiji”. Eu nu cred asta. 😀 Sigur, domnul Moraru este pregătit să dea în “concurenţă”, nu despre asta e vorba, dar îl striveşte pe locotenent într-un limbaj mai violent decât jandarmul care l-a lăsat pe acel manifestant cu piciorul în mână. Părerea mea. Dacă greşesc, să-mi fie iertat, este de vină limitarea înţelegerii mele.

   • @Bibliotecaru, iar intelegi gresit, dar sunt aici ca sa iti traduc. Radu Moraru nu il menjeaza pe descreieratul ala si bine face, dar este prea bland cu el. Locotenentul “Jiji” este un personaj foarte potrivit sa il dai drept exemplu precum cea mai mica subunitate de masura a inteligentei.
    Spre deosebire de cei care vor cere, pe buna dreptate, Curtea Martiala, Radu incearca sa il scota de acolo incercand sa ne sugereze ca lcotenentul “Jiji” e nebun, deci iresponsabil.
    Eu sunt unul care cere Curtea Martiala pentru individul asta, pentru ca numai asa vom putea limita sirul celor care mai doresc dictatura militara la noi in tara.

    • Văd că aţi trecut la un limbaj şi mai agresiv decât domnul Moraru. 🙁

     Relativ la Curtea Marţială… mă îndoiesc că pe timp de pace se va constitui Curtea Marţială pentru un militar cu opinii politice. Dacă dumneavoastră ştiţi că pe timp de pace se instituie Curtea Marţială, poate îmi arătaţi în ce normativ aţi citit aşa ceva. Dacă se va merge mai departe, cred că etapele sunt (din amintiri, deci nu puneţi 100% bază pe ce spun, memoria mea nu mai e ce a fost o dată) Consiliile de judecată, Tribunalele Militare şi la final Curtea Militară de Casare şi Justiţie.

 38. Eu inca mai astept de la Radu Moraru aici pe blog comentarii profesioniste de anvergura si nu cateva fraze aruncate.Din pacate vad o diferenta enorma intre emisiunile bune realizate la tv si scrisul de aici.

  • nu este adevarat! comentariul este super O.K. obs.
   explica-te unde este ‘BAIUL’
   msy

   • Acest militar,inca,este un caz patologic,nici macar nu trebuie bagat in seama.Daca unele televiziuni au crezut ca dau lovitura cu el e treaba loc.In precedentul articol acea lozinca…..pe care eu nici nu o pomenesc luata ca titlu a facut un seviciu enorm celor care au lansat-o si un imens deserviciu celui caruia a fost adresata.Eu as prefera subiecte serioase cu impact economic politic social.ex Protestele din piata un produs medi,Alegeri anticipate,de ce?

 39. bună dimineata dacă ar fi asa cum voe acesti cătelusi am muri mai repede si nu imi doresc acst lucru delirul ar trebui tratat in centre foarte bine păzite vă pupă gyna

Comments are closed.