Omul de afaceri Ion Tiriac a facut duminica o radiografie a climatului socio-politic din Romania dupa declansarea protestelor din Piata Universitatii. El s-a referit la masurile implementate de Guvernul Boc in perioada de criza, dar si la discursul presedintelui de miercurea trecuta. Omul de afaceri considera ca masurile luate de executiv pentru stoparea crizei sunt foarte bune, chiar daca au fost luate tarziu. El a apreciat  ca alegerile anticipate nu ar fi oportune, dar ar putea fi luata in calcul solutia unui guvern tehnocrat, dandu-l ca exemplu pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. In legatura cu evolutia leului in raport cu euro omul de afaceri sustine ca este un “miracol”. Despre discursul presedintelui Ion Tiriac a afirmat ca este o radiografie corecta a Romaniei, chiar daca presedintele nu a oferit si solutii. In contextul crizei mondiale, omul de afaceri considera ca nimeni nu are solutii in acest moment. Fostul tenismen mai spus ca nu este adeptul protestelor publice, referindu-se la manifestatiile din Piata Universitatii si ca nu intentioneaza sa intre in politica.

Ţiriac: Guvernul a luat măsuri necesare în perioada crizei ( sursa: Mediafax)

Guvernul a luat multe dintre măsurile necesare în perioada crizei, chiar dacă uneori mai târziu şi fără să găsească soluţii suficiente pentru mediul de afaceri, iar o eventuală demisie a premierului Emic Boc “ar fi de respectat”, susţine omul de afaceri Ion Ţiriac.

“Din 1990 până în 2012 toţi au făcut ceva, ce-au putut. N-au făcut destul, asta-i sigur. dar nu pot să iau numai clasa politică de azi, să o blestem, pentru ce mi s-a întâmplat mie din 1990 până acum, în special în această situaţie de criză. (…) După părerea mea, şi-am spus-o la începutul crizei, dacă acest Guvern face ce trebuie să facă – şi acest Guvern a făcut multe din ce trebuia să facă, cam târziu, dar le-a făcut -, nu poate să reziste mai mult de şase până la zece luni. Atât de populare o să fie măsurile pe care trebuie să le ia, încât erodează (…). Nu ştiu şi nu înţeleg ce este atât de complicat, dacă este, ca acest partid să-şi pună alt Guven”, a declarat omul de afaceri la emisiunea “După 20 de ani“, difuzată duminică la Pro TV.

Intrebat dacă sugerează că premierul ar trebui să demisioneze, Ţiriac a răspuns negativ.

“Eu nu sugerez nimic. Dacă domnul Boc şi-ar da demisia, după părerea mea ar fi foarte de respectat, pentru că ce a făcut, a făcut ca lumea. Târziu, cum am spus, dar ca lumea. Ba poate este criticat pentru că a făcut prea mult”, a afirmat Ţiriac.

E a adăugat că deşi Guvernul Boc a luat multe din măsurile pe care trebuia să le ia, nu a găsit “cheia” pentru a încuraja pe antreprenori să producă mai mult.

Referindu-se la intervenţiile premierului Emil Boc cu ocazia ninsorilor din ultimele zile, Ţiriac a spus că acesta a avut unele reacţii demonstrative şi populiste.

” Asta a fost o treabă, respectos spun, populistă. A venit acolo ca să vadă lumea că este alături de popor. Şi sunt convins că este alături de popor, dar după părerea mea, în loc să dea cu lopata, ar fi trebuit să-i ia de gât pe ăştialalţi care erau acolo, să-i pună pe ei să dea cu două lopeţi, dacă aveau două mâini. Un prim-ministru nu prea are timp să dea cu lopata. A dat demonstrativ, e în regulă, nu o consider negativă “, a spus Ţiriac.

Legat de subiectul manifestaţiilor care au avut loc în România, în ultima perioadă, omul de afaceri a afirmat că el nu ar fi optat pentru proteste publice.

“Eu nu m-aş duce în piaţă. După părerea mea, aş lua 5-6-7-8-9-10 cunoştiinţe, prieteni, şi aş face o cerere la domnul preşedinte sau la domnul Boc. «Ia uite domnule, ia primeşte-ne, pentru că ne-a ajuns oarecum cuţitul la ochi şi noi asta credem». Şi-atunci poţi să te duci chiar la domnul preşedinte, sau la domnul Boc, să-i spui «Domnule, eu cred că dumneata trebuie să demisionezi» (…). Aceşti puţini, mulţi, câţi sunt, pentru că nu sunt foarte mulţi, mulţumim lui Dumnezeu, pentru că numai asta nu ne trebuie, o răscoală pe aceste vremuri, complexe, pentru că depindem mult de altul, şi complicate, pentru că ceea ce putem să facem noi poate n-o facem ca lumea. Eu pe oamenii ăştia i-am văzut, îi respect foarte mult, dar nu înţeleg ce vor. Sigur că a început, înţeleg, nu eram în ţară, treaba asta cu un domn Arafat, şi cu SMURD. Dar aia după 24 de ore s-a stins, iar oamenii aştia vor, înţeleg, jos Băsecu, jos Boc, jos Ponta, jos Antonescu, jos Roberta … Dar cu cine mai rămâi dacă toţi jos?”, afirmat Ţiriac.

Întrebat de ce nu intră în politică, omul de afaceri a reiterat că nu este interesat de această activitate.

“Eu nu pot să-mi iau responsabilitatea pentru o naţiune. Nu sunt laş, sunt realist”, a spus el.

Fostul tenisman, unul dintre cei mai bogaţi români, controlează grupul Ţiriac Holdings, cu activităţi în principal pe segmentele auto, imobiliare, servicii financiare, leasing şi transport aerian.

Ţiriac: Discursul lui Băsescu – “o radiografie” pentru situaţia României, dar fără soluţii (sursa: Mediafax)

“Eu aşteptam acest discurs, îl aşteptam exact cum a venit”, a declarat omul de afaceri .

El a arătat că nu a fost dezamăgit de mesajul preşedintelui, dar că acesta nu a inclus soluţii.

“Mie nu mi-a găsit încă nici antibioticul, nici aspirina, ca să mă trateze (…) Nu le-a găsit pentru că probabil nu le are. Nu-l are nimeni”, a spus omul de afaceri.

Ţiriac a afirmat că oamenii care au ieşit să protesteze au făcut-o şi pentru demnitate şi nu au fost organizaţi, adăugând că s-ar fi aşteptat la mai multe din partea studenţilor.

“Foarte adevărat că din când în când, toate aceste măsuri drastice – necesare, dar nepopulare, care au fost date – nu au avut în spate explicaţia. (…) Au părut măsuri arogante, iar cei care le-au transmis poporului erau oarecum aroganţi”, a spus Ţiriac.

“Reţeta nu există. N-o are nici dumnealui, n-o are nici Merkel, n-o are nici Monti, nici Sarkozy, şi mi se pare că nici Obama nu o are”, a mai spus Ţiriac.

47 COMENTARII

 1. Credibilitatea e la noi o problema ,de ce sa nu le dam crezare ,daca pot fi viabile ,of noi romanii ne-am pierdut incredera in noi datorita faptului ca politicienii ne-u mintit ca sa ii alegem si cand i-am ales ne-au ignorat (vezi referendumul cu reforma statului Dar trebuie facut ceva sa capatam incredere in cineva , altfel ne ducem tot mai jos .sa deschidem ochii bine si sa ne informam fff bine inainte de a vota . Numai bine sa ne fie ca de rau santem satui. Pe curand amici

 2. malvia,
  Daca stiu solutiile de ce nu au fost aplicate de acesti domni cind au fost pe posturi adica ministri.Acum eu chiar daca ar avea dreptate tot nui cred atita timp cit ei sint in corul vuvuzelelor.

 3. Sant de acord cu cele spuse de I Tiriac dar nu in totalitate. E drept ca masurile trebuiau luate si ca se puteau lua mai devreme dar ,reformele s-au luat cu jumatate de masura se puteau da afara din administratie toti parazitii adusi de politicieni si pastrate valorile , lucrurile mergeau si mai bine si nu se reduceau atat salariile, puteau trece mai repede la actiune contra muncii la negru ,la contracararea evaziunii fiscale .Acestea necesitau ordine date si nu bani , de ce au intarziat atata? Confiscarea averilor celor care au devalizat banci ,celor care au furat, celor care au facut evaziune fiscala .Am o nedumerire Cosa, Blanculescu , Daianu si alti vin cu niste solutii de ce nu sant luate in seama de guvern , eu nu stiu cu adevarat ce e cu ele ,dar par viabile, de ce nu sant chemati la guvern sa se discute
  cu ei.Poate asta ar fi o solutie pentru a face ceva pentru nemultumitii din tara nu din strada pentru ca cei multi stau acasa si asteapta sa se intample ceva bun si pentru ei . Plecarea guvernului nu va face nimic ,doar sant alegeri anul acesta si nu cred ca trebuie sa plece avand in vedere ca au facut ceva bun si pentru tara si ar trebui apreciat faptul ca au pus inainte tara ,atat cat ia dus mintea, si nu voturile ce le-au pierdut ,dar cred ca nu puteau face altfel .Sanatate si numai bine

  • Nemultumiti adevarati, cei in NEVOI trebuie AJUTATI, ROMANIA dispune de capital a ajuta aceasta populatie dar NU DISPUNE DE IDENTIFICAREA EXACTA a EI.

   SE FAC MULTE ABUZURI, nu mai departe
   “revolutionarii”

   ABUZURILE sunt in toate domeniile, cele din sanatate au condus la eliberarea permiselor de conducere sau la pensii de invaliditate.

   SISTEMUL este PUTRED si nu de ieri ci din dec 89.

   Cum poti sa ajuti cand nu dispui de un sistem informatizat, la fel si pensiile cum sa justifici vechimea si grupele cand totul a fost parjolit si dorit sa fie compromis.

   Incapabili care au preluat puterea in dec 89 au COMPROMIS ROMANIA si NATIUNEA.

   De unde vreti valori cand sistemul de invatamant a fost distrus si invatamantul superior de stat si privat scot diplome be banda.
   Cand s-a dorit reforma in invatamant, JOS FUNERIU si asa mai departe.

   Cred ca este momentul sa alegem calea, nu se mai poate, MODERNIZAREA statului si REFORMA CONTINUATA

 4. O SINGURA INTREBARE,

  DUPA DISCURSUL PRESEDINTELUI Nicolas SARKOZY pentru crearea locurilor de munca se gandeste sa repatrieze delocalizarile printre care si fabricatia Renault DACIA din ROMANIA.

  In aceste conditii uzina va fi disponibila sau de vanzare.

  Intrebarea mea, in aceste conditii de vanzare sau disponibilitate Domnul Ion TIRIAC este capabil sa investeasca in cumparare sau locatie si sa fabrice un AUTOMOBIL ROMANESC ?

  Ii transmit multa sanatate.

  Ca statul poate sa cumpere sau sa fabrice trebuie uitat !!!

 5. Ion Tiriac nu este doar o legendă a tenisului romanesc!Este singurul capitalist autentic roman,singurul miliardar care nu s-a imbogătit prin jaful economiei nationale!In rest,chiar nu mă intereseaza viata,afacerile sau problemele sale cu Fiscul german!Este realist,stie să radiografieze societatea pragmatic,rational.lucid.Are viziune corectă asupra crizei economice nationale,pe care nu o separă-asa cum fac unii-de contextul international inerent,inevitabil si cu ceritudine motivul major pentru care Romania se află in impas.

 6. oamenii de afaceri sint cei ce creeaza locuri de munca ,ce nu abandoneaza un muncitor la greu.- tiriac e un om de afaceri,e ce o fi el,dar nu tresa-si dea cu parerea pe la gindul,sa mai faca o politica ascunsa.
  -tiriac e un milionar si gata.de nu stie politica si nu are curaj ,dupa cum recunoaste,sa nu se arate prea mult pe la tv.asta e o parere a unui roman

 7. Atunci cand nimeni la nivel mondial nu stie ce sa faca, intreaba un roman. Toata lumea de la un anumit nivel de cunostinte in sus cunoaste acesta sintagma. Toti asteapta sa vada ce miscam noi si apoi misca si ei.
  Tiriac a pus punctul pe I legat de frica celor din politica de acum daca toti “jos” cine e “sus” in mintea romanilor? Iar raspunsul este dureros de trist pentru politicieni: nu politicienii sus. La asta s-a ajuns prin lipsa de respect a politicienilor mai ales la nivel local. Ce vrea acest popor? Parerea mea este ca isi doreste ca si cei de la varfurile societatii sa isi vada de treaba constient si cu responsabilitate, iar reprezentantii partidelor sa nu mai fure.
  Daca politicienii nu vor intelege nici in al 12 lea ceas sa respecte acest popor, ma repet, vor fi scosi pe usa din dos a istoriei.
  Ei ar trebui sa aiba rolul lor, de a face legi care nu pot fi indoite de un avocat abil, sa cunoasca sau sa invete macroeconomie si sa isi respecte cuvantul dat la electorat. (parerea mea)
  Este irelevant ca “marii” conducatori europeni sau a sua nu au habar ce sa faca. Sunt oricum, exceptie d-na Merkel, oameni fara coloana vertebrala si fara caracter. Nu au cum sa dea rezultat

  • corect admin,are experienta si in sistemul privat si in cel bancar….de fapt i s-au adresat diverse intrebari care au atins aprox.toate pct.sensibile,dar nu a fost dat raspunsul de domnia sa la toate pct. dupa cate imi reamintesc.. 😉

 8. No-i fi eu de acord cu denumirea de javră a preşedintelui dar nici pupincuristul lui nu o să fiu nicodată.
  El a fost primul care a pornit ura de clasă şi între instituţii stat vs privat.
  Înainte de preşedinţia sa, cel puţin în sistemul sanitar şi la interne se intra cât de cât în mod corect prin şcoală sau concurs, mici excepţii de la regulăîn schimb sub preşedinţia lui s-au făcut cele mai mari angajări prosteşti chiar dacă Tăriceanu era premier, nu cred că nu ştia sistemul, putea atunci să iasă public şi să atragă atenţia, nu a făcut-o. Poporul avea încredere în el.
  El a reînviat pizma şi ura în România.
  El e cel care a adus în derâdere sistemul bugetar, spunând că e o povară, ori din sistemul ăsta bugetar fac parte cei din sănătate, învăţământ, administraţie, interne şi armată, fără de care nu există nici un stat de drept.
  Îl chinuie 800 de milioane de euro anual câştigaţi prin salarii de bugetari dar nu îl chinuie miliardele de euro furate de clasa politică.
  Te-am mai întrebat: Cui încerci să-i vinzi gogoşi?

  • Desi nu sunt de acord cu cele comentate,este opinia ta pe care o respect,Am o singură nedumerire:Unde erai cind Traian Băsescu a fost suspendat? Stii măcar pentru ce?Are un presedinte posibilitatea de a gestiona fonduri bugetare?CUM?

 9. @Stefan RADOVEANU
  Tu trăieşti în România sau încerci să vinzi gogoşi? Dacă nu… atunci află că ar fi prea lung afişajul pe blog ca să pot să-ţi explic lucrurile reale.
  Deci te invit la puţină logică reală şi nu la baliverne politicianiste gen TV Mania. Eu scriu doar ce am văzut în realitatea de zi cu zi în jurul meu nu baliverne TV.
  Uită-te în cifrele oficiale la comerţul intern de larg cumsum, cunsum alimentar şi electrocasnice şi te vei lămuri singur.
  Piloşii au rămas în sistem în continuare, am o grămadă de prieteni şi cunoştinţe care au plecat după peste 20 de muncă din sistem cu şcoli pe domeniu, profesionişti — ca o mică paranteză – pe unii chiar iau rechemat temporar la muncă pentru o perioadă petru că cei noi nu făceau faţă pe posturi fiind depăşiţi de funcţie, adică pe scurt erau nişte “puţe blege” care habar nu aveau ce au de făcut pe posturile ocupate —.
  N-are rost s-o lungesc… vino cu picioarele pe pământ.

  Sănătate că-i mai bună decât toate.

  • Nu pot sa accept ca pilosii au ramas in sistem si Guvernul Emil BOC este vinovat

   Miscarile de care vorbiti probabil sunt adevarate dar nu uitati administratia locala apartine la toate culorile politice, deci putina analiza si cazurile concrete anuntate.

   Sa strigi JOS GUVERNUL, JOS PRESEDINTELE sau cea cu JAVRA cred ca cei care o fac sunt …,

   Competitivitatea statului este recunoscuta de toata lumea ca este mai apropiata de zero, nu inteleg dece nu se doreste MODERNIZAREA.

   GELOZIA vis a vis de COTROCENI ca inovarea vine de acolo si nu dela OPOZITIE hraneste RAUTATEA in ROMANIA.

 10. @
  Ion TIRIAC

  Nicolas SARKOZY a anuntat ca Renault DACIA ar putea reveni in FRANTA, la fel si alte produse germane de se repatria in GERMANIA.

  Made FRANCE sau Made Gremany ve reveni, ce spune Ion TIRIAC ???

  Deci revenim la ce este capabil sa faca individul, flexibilitate si din nou CURAJ si adaptabilitate.

  Aceast CRIZA va reaseza Valorile si Competentele fiecarei NATIUNII fiecarui cetatean.

  Deci ROMANIA va deveni o regiune si cetatenii vor circula liber si in functii de competente.

  In asemenea situatii va interveni statul social, din resurse si nu din imprumuturi.

  Tot ce vine din afara europei trebuie taxat si transmis la fondul social!!!

 11. Cum a facut Tiriac afacerile, e o alta intrebare, dar stim ca omul acesta e cunoscut, e stimat, e credibil si stie ce vorbeste.
  Daca nimeni nu stie ce e de facut in criza aceasta, ce e de facut?
  Schimbam pe Basescu si Boc? Care pe criza acesata au facut bine, dupa parerea lui Tiriac?
  Schimbam pe Boc? Care pana acuma a facut bine, care nu stie ce e de facut, dar munceste si munca-ti arata la fiecare pas ce e de facut.
  Schimbat Boc? Cu vre-un un mare ganditor, care nu stie ce e de facut, dar se va crede buricul tarii si aproape garantat ca se va certa cu Basescu. Avem nevoie de asa ceva?
  Schimbat Boc? Cu un uselist oarecare, care nu stie ce e de facut, care stim ca vrea tare sa conduca, care garantat se va certa cu Basescu, pe care vor sa i-l schimbe cu un alt uselist.
  Schimbat Basescu? Care nu stie ce e de facut dar care, dupa parerea lui Tiriac, pana acuma a facut bine, cu un uselist care nu stie ce e de facut, dar stim, dupa spusele lor, ca vor strica tot binele ce sa facut.
  Schimbat Basescu? Care pana acuma a facut bine, care nu stie ce e de facut, dar gandeste si indazneste, si toti suntem convinsi ca v-a naste vre-o idee.
  Sun convins ca scimarea lui Basescu la momentul acesta il vor numai prostii si rauvoitorii.
  Scimbarea lui Boc, daca toti nu stiu ce e de facut, daca munceste si se intalege cu Basescu.
  Eu cred ca multi vor sa fie schimba Boc, nu ca cel ce vine sa faca ceva mai bun, dar macar sa se certe cu Basescu.
  Exista o placere a prostilor, cand cineva indrzneste ca se certe cu unul mai bun ca ei.

 12. Bună seara la toată lumea.
  Da… “omul de afaceri Ion Ţiriac”…
  HABAR NU ARE CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA ÎN PLAN SOCIAL ŞI NU NUMAI. CUM A SPUS ŞI EL.. MAI MULT PRIN STRĂINĂTĂŢI ARE TREABĂ.
  Ştie doar generalităţile:
  1.- măsuri de austeritate, guvernul a tăiat salarii şi bine a făcut că bla bla bla…
  2.- reformă în sistem că bla bla bla…
  3.- Europa e şi nu e bla bla bla…
  4.- Guvernul rezistă că bla bla bla…
  5.- Leu – euro e un miracol bla bla bla…

  1.Habar nu are că tăierile de salarii au fost făcute AIUREA micşorând consumul şi automat scăzând cifra de afaceri a celor din sistemul privat.
  Cei care aveau până în 2500 – 3000 de lei / familie, au scăzut consumul la produsele de larg consum şi consum alimentar cu 25% şi chiar mai mult. Industria de produse textile, piele şi sintetice a scăzut. Industria alimentară şi transport a scăzut.
  Nu cei care aveau salarii mari crează consumul şi bunul mers al industriei alimentare şi a celei de larg consum.
  În industria electronică nici nu se mai pune discuţia.

  2.Reforma în sistem a fost făcută pe bază de pile cunoştinţe şi relaţii. PDLiştii, UNPR-iştii, UDMR-iştii şi unii USL-işti “IN” iar restul “OUT”. Nu tu profesionalism, concurs pe post, aptitudini, vechime în muncă, etc.

  3.Europa e în suferinţă dar nu ca şi românii. Un şomer spaniol are 400 de euro la noi ăsta e un salariu frumuşel şi zici mersi dacă-l ai. Acolo se fac afaceri în mod corect aici încă mai plătim bani grei pe drumuri şi construcţii, iar banii merg în buzunarele unor băieţi deştepţi ai sistemului.

  4.Guvernul trebuia să plece demult, pentru încredere şi pentru implementarea corectă a măsurilor de austeritate şi a reformei sistemului. Ăştia au făcut praf tot iar Udreasca şi-a plătit bine mersi toate datoriile, se plimbă cu poşete de mii de euroi în timp ce românii mor de foame şi aici sper ca Băse să se ţină de cuvând în ceea ce priveşte nota de plată pentru politicieni. E vremea lor să trăiască austeritatea, românii au făcut-o cu vârf şi îndesat.

  5.Euro e chiar el în dificultate majoră datorită refuzului unor state la aplicarea măsurilor de asteritate ceea ce clar nu mai e nici un miracol ci chiar din contră putea să scadă mult mai mult. Aici a jonglat puţin Isărescu băgând în piaţă peste 6 miliarde de lei.

  Sănătate că-i mai bună decât toate.

  • @
   denicasian

   In primul rand va transmit un sincer multumesc pentru incercarea a va aventura in mesajul lansat.

   Ma voi referi :

   1. Salariile au fost articulate pe noua lege a functionarilor, reducerile au afectat numai aceasta zona, functionarii, si nu masa mare a salariatilor din privat.
   Deci putina frana in exprimari generale.

   2. Reengeneringul a fost facut de oficialitatile locale, toate culorile politice confundate, deci inca odata frana sau atentie velo.
   A fost lansat de Presedintele ROMANIEI si asumat de GUVERN.
   Guvernarea hermafrodita cu ofcina psd ISTA a FRANAT REFORMA.
   Guvernarea precedenta trimis ROMANIA in INFERN !
   Deci calm, PRUDENTA si CURAJ a accepta RENASTEREA INCEPUTA !!!

   3. Aici putem detalia si nu generaliza.
   ORA de ADEVAR va veni foarte curand, MODERNIZAREA trebuie continuata !!!

   4. GUVERNUL trebuie sa-si inchei mandatul si la sfarsit sa-l analizam, sa-l judecam
   Pe tusa toti stiu footbal dar nu baga gol.

   Sa va abtineti este mai bine.

   5. BNR a jucat bine interesul NATIUNII, 1 EURO la 6 sau 7 RON baga ROMANIA in mormant.
   Deci si aici sunteti de partea celor care vand VISE !!!

 13. Tiriac este un om de afaceri pragmatic si stie ce spune. Nimeni nu are solutia, dar are paleative sa nu ajunga in situatia Greciei. Basescu si Boc au reusit sa mentina Romania pe linia de plutire.

 14. La cald mesajul lui Nicolas SARKOZY, tva social la 21,5 % et sans toucher cel de alimente si imobilier

  35 heures / saptamana esec total, socialisti bagati in subsol.

  Locuinte si constructiile succesul FRANTEI.

  DECI CURAJUL Guvernului Emil BOC singura cale a iesirii din CRIZA !!!

 15. GRATUIT pentru Domnul Ion TIRIAC,

  Nu vă criticaţi niciodată soţia pentru lipsa de inteligenţă.
  Poate că tocmai acesta a împiedicat-o să-şi găsească un soţ mai bun ..

  Directorul îl cheamă pe Gigel la el în birou şi îi spune:
  – Gigele, am o veste proastă şi una bună: Cea proastă e ca ai picat BAC-ul…
  – Şi cea bună?
  – Cea bună este că ai ieşit şef de promoţie!

  Cum de ai căzut la BAC ?
  – Încă nu ştiu, sunt în stare şoc.
  – Nu ai fost pregătit?
  – Ba da. Dar aveau camere.

  Doi studenţi:
  -Din ce trăieşti?
  -Scriu.
  -Ce anume scrii?
  -Acasă, să-mi trimită bani!

  Am trecut azi pe lângă o fată SUPER!…
  Era atât de frumoasă încât am şi uitat să mă uit la sânii ei …

  – Eşti fata visurilor mele! Frumoasă, spirituală, amuzantă…
  – Spui toate astea, doar ca să mă culc cu tine!
  – Şi incredibil de inteligentă!

  – Fiica mea, când ţi-am spus să vii acasă ca şi Cenuşăreasa, m-am gândit că vei veni la ora 24:00 şi nu că vei veni cu un singur pantof şi fără rochie!

  ATENŢIE!

  Angajaţii care vin la muncă un pic mai târziu sunt rugaţi să meargă pe partea dreaptă
  a coridorului, ca să nu se ciocnească cu angajaţii care pleacă mai devreme!

  O blonda intra în aprozar:
  – Buna ziua, aş dori nişte cartofi.
  – De cât? întreabă vânzătoarea.
  – Decât cartofi!

  Preşedintele a promis că în curând drumurile noastre vor fi tot aşa cum sunt în Germania .
  În acest scop în Germania au fost trimise primele două sute de buldozere.

  – Daţi-mi 1 litru de lapte de vaca! ceru o blonda.
  – Nu încape in sticla dvs., e prea mica.
  – Atunci daţi-mi 1 litru de lapte de oaie…

  La scoala profa intreaba:
  – Cine a zis ca pamantul se invarte?
  – Galileo Galilei
  – Cand?
  – Cand iesea de la carciuma…

  Un politist pe malul unui lac ii zice unei tinere:
  – Domnisoara, aici este interzisa baia!
  – Dar de ce nu mi-ati spus asta inainte de a ma dezbraca?
  – Pentru ca dezbracatul nu e interzis…

  • S-ar putea ca ”reflexiile” expuse consistent despre miliardar să fie deteriorate prin complectări cu bancuri si poezii.Să luam aminte la scopul blogului ,aruncarea in derizoriu a unei teme nu face parte din intentia gazdei!

 16. Intrebat dacă sugerează că premierul ar trebui să demisioneze, Ţiriac a răspuns negativ.

  “Eu nu sugerez nimic. Dacă domnul Boc şi-ar da demisia, după părerea mea ar fi foarte de respectat, pentru că ce a făcut, a făcut ca lumea. Târziu, cum am spus, dar ca lumea. Ba poate este criticat pentru că a făcut prea mult”, a afirmat Ţiriac.

  E a adăugat că deşi Guvernul Boc a luat multe din măsurile pe care trebuia să le ia, nu a găsit “cheia” pentru a încuraja pe antreprenori să producă mai mult.

  Parerea mea.

  GUVERNUL A FACUT MAXIMUL INTR-O TARA UNDE NIMIC NU SE PUTEA MISCA.

  AR FI PUTUT FACE MAI MULT DACA OPOZITIA ERA CONSTRUCTIVA SI ACCEPTA MODERNIZAREA SI DEBIOCRATIZAREA ADMINISTRATIEI NATIONALE.

  Referindu-se la intervenţiile premierului Emil Boc cu ocazia ninsorilor din ultimele zile, Ţiriac a spus că acesta a avut unele reacţii demonstrative şi populiste.

  ” Asta a fost o treabă, respectos spun, populistă. A venit acolo ca să vadă lumea că este alături de popor. Şi sunt convins că este alături de popor, dar după părerea mea, în loc să dea cu lopata, ar fi trebuit să-i ia de gât pe ăştialalţi care erau acolo, să-i pună pe ei să dea cu două lopeţi, dacă aveau două mâini. Un prim-ministru nu prea are timp să dea cu lopata. A dat demonstrativ, e în regulă, nu o consider negativă “, a spus Ţiriac.

  Parerea mea.

  A FOST O IESIRE PEDAGOGICA, TREBUIE SA DISPUI DE O ANUMITA CULTURA A INTELEGE, DOMNUL ION TIRIAC A RAMAS PE VECHI !!!

  Legat de subiectul manifestaţiilor care au avut loc în România, în ultima perioadă, omul de afaceri a afirmat că el nu ar fi optat pentru proteste publice.

  “Eu nu m-aş duce în piaţă. După părerea mea, aş lua 5-6-7-8-9-10 cunoştiinţe, prieteni, şi aş face o cerere la domnul preşedinte sau la domnul Boc. «Ia uite domnule, ia primeşte-ne, pentru că ne-a ajuns oarecum cuţitul la ochi şi noi asta credem». Şi-atunci poţi să te duci chiar la domnul preşedinte, sau la domnul Boc, să-i spui «Domnule, eu cred că dumneata trebuie să demisionezi» (…). Aceşti puţini, mulţi, câţi sunt, pentru că nu sunt foarte mulţi, mulţumim lui Dumnezeu, pentru că numai asta nu ne trebuie, o răscoală pe aceste vremuri, complexe, pentru că depindem mult de altul, şi complicate, pentru că ceea ce putem să facem noi poate n-o facem ca lumea. Eu pe oamenii ăştia i-am văzut, îi respect foarte mult, dar nu înţeleg ce vor. Sigur că a început, înţeleg, nu eram în ţară, treaba asta cu un domn Arafat, şi cu SMURD. Dar aia după 24 de ore s-a stins, iar oamenii aştia vor, înţeleg, jos Băsecu, jos Boc, jos Ponta, jos Antonescu, jos Roberta … Dar cu cine mai rămâi dacă toţi jos?”, afirmat Ţiriac.

  Parerea mea,

  DEMOCRATIA ESTE BUNA CHIAR EXCELENTA, TREBUIE INTELEASA SI APLICATA, SPER CA DOMNUL TIRIAC A INTELES DEMOCRATIA CAND ERA LA CIRUIT MISTRETI SI NU A INTERVENIT PUBLIC.

  MAI SUNT SI LIPSURI !!!

  SPER CA DOMNUL ION TIRIAC A INTELES, ATUNCI CAND NU CASTIGA DECE SA STEA IN SCORBURA !!!

  Întrebat de ce nu intră în politică, omul de afaceri a reiterat că nu este interesat de această activitate.

  “Eu nu pot să-mi iau responsabilitatea pentru o naţiune. Nu sunt laş, sunt realist”, a spus el.

  Parerea mea,

  DOMNUEL ION TIRIAC IUBESTE SA FIE MANGAIAT PE CRESTET DAR SA NU AIBA REPONSABILITATI.
  Dsa STIE SA PLATEASCA SI SA NU RASPUNDA !!!

  bravo !!!

  Fostul tenisman, unul dintre cei mai bogaţi români, controlează grupul Ţiriac Holdings, cu activităţi în principal pe segmentele auto, imobiliare, servicii financiare, leasing şi transport aerian.

  Parerea mea,

  DACA POTI SA SCAPI DE LUPA FISCULUI SI SA AMANI DATORIILE DECE NU ???

  ESTE O MODA SI IN ALTE TARI, GRECIA, SPANIA PORTUGALIA IRLANDA SI ASA S-A AJUNS, concursul lui ION TIRIAC A URGENTAT CRIZA IN ROMANIA. !!!

  Cher Ion TIRIAC, trebuie sa acceptati

  – ADEVARUL !!!
  – CAPITALULé PRIVAT INVESTIT
  – PARTENARIATUL PUBLIC / PRIVAT
  – SPITALE, AUTOSTRAZI, VIADUCTE, PODURI, SATUL
  – DEPOZITE AGRO INDUSTRIALE, SERE, SOLARE
  – PERMANENTE MEDICALE, LABO ANALIZE MEDICALE
  – PARCURI SPORTIVE,
  – ACADEMII DE TENIS SI GIMNASTICA
  – UN ALT AEROPORT,
  – AEROPORTURI IN PROVINCIE
  – INSTITUTE DE CERCETARI, CLINICI MODERNE

  LISTA ESTE LUNGA. SI DECE NU IN MANAGEMENTUL STATULUI, GUVERNANTA METROPOLITANA, GUVERNANTA SPITALELOR UNIVERSITARE, REGIONALIZAREA ROMANIEI, ETC.

  PROBABIL ANUMITE THEME DEPASESC NIVELUL DVS DE GANDIRE, VA AMINTESC UNUL DIN OAMENII MARI DE AFACERI A LUMII , spune sunt prea prost ca sa le stiu pe toate, calitatea mea este cand nu stiu ceva gasesc solutia unde pot fi ceea ce nu stiu.

  Merci Domnule Ion TIRIAC, sper sa avem inca anii in fata sa putem comunica despre ADEVAR si REALITATE.

  Va lipseste CURAJUL !!!

  Cordialement

  Ţiriac: Discursul lui Băsescu – “o radiografie” pentru situaţia României, dar fără soluţii (sursa: Mediafax)
  “Eu aşteptam acest discurs, îl aşteptam exact cum a venit”, a declarat omul de afaceri .

  Odata si Dsa de accord cu presedintele dar doream sa-l vad in confruntare cu piata universitati nu in SCORBURA !!!

  El a arătat că nu a fost dezamăgit de mesajul preşedintelui, dar că acesta nu a inclus soluţii.

  “Mie nu mi-a găsit încă nici antibioticul, nici aspirina, ca să mă trateze (…) Nu le-a găsit pentru că probabil nu le are. Nu-l are nimeni”, a spus omul de afaceri.

  Dupa reflexiile lui Ion TIRIAC va voi prezenta solutiile.

  Pentru inceput, prima CURAJULö a accepta defiul cu aceasta CRIZA !!!

  Ţiriac a afirmat că oamenii care au ieşit să protesteze au făcut-o şi pentru demnitate şi nu au fost organizaţi, adăugând că s-ar fi aşteptat la mai multe din partea studenţilor.

  SUNTETI GRESIT, daca ati fi fost patriot veneati in mijlocul PROTETATARILOR.

  SUNTETI FANTEZITS !!!

  “Foarte adevărat că din când în când, toate aceste măsuri drastice – necesare, dar nepopulare, care au fost date – nu au avut în spate explicaţia. (…) Au părut măsuri arogante, iar cei care le-au transmis poporului erau oarecum aroganţi”, a spus Ţiriac.

  AROGANTA sta si in ramanerea in SCORBURA a oamneilor de afaceri, sunteti solidari cu acela guverne care va ofera faciulitati si retractari cu cele care va solicita SOLIDARITATEA.

  FARA A FI EXAGERAT sunteti niste SPAGARI !!!

  “Reţeta nu există. N-o are nici dumnealui, n-o are nici Merkel, n-o are nici Monti, nici Sarkozy, şi mi se pare că nici Obama nu o are”, a mai spus Ţiriac.

  ATUNCI care este SOLUTIA DVS ???

  SUNTETI CAPABILI NUMAI SA RAMASATIU SAU SA SI PARTICIPATI LA SA TRAITI BINE !!!

 17. Imi place dl. Tiriac, pentru ca este destul de obiectiv, realist.
  De aceeasi parere sunt si eu , ca guvernul Boc, ce a facut pana acum, a facut bine, dar cu intarziere…(insa inteleg ca este greu sa dai peste manuta mafiei, sa nu mai fure … cere timp si tactica).
  In schimb nu sunt de acord cu observatia in ceea ce priveste implicarea domnului Boc in “a da cu lopata” intr-un moment de “cod portocaliu de ninsoare si viscol”. Mai bine spus, eu nu sunt de acord cu conceptia societatii “de a nu te cobori la un nivel inferior pozitiei tale”. Exista momente in viata, cand “seful” trebuie sa fie primul care are initiativa si care face ceea ce este necesar pentru salvarea grupului sau. A fi sef, nu inseamna sa dai doar ordine din spatele pericolului, inseamna a fi in fruntea lor, responsabil si a fi un exemplu pentru comunitatea respectiva.

 18. http://www.youtube.com/watch?v=qlFyoEKV0dE&feature=player_embedded

  MARE ATENTIE LA ACTA!!!
  Zilele acestea Victor Ponta a facut o declaratie pe Facebook prin care condamna Guvernul Romaniei ca semnat tratatul ACTA fara dezbatere publica. Pana aici totul corect, insa Ponta e un ipocrit pentru ca el sustine, atentie, “suspendarea” ACTA. Adica vrea sa castige capital politic pentru alegerile care urmeaza, iar la 2-3 luni dupa campanie, scoate
  suspendarea si ramanem cu legea. Am mai vazut scheme de astea, nu mai suntem atat de prosti. In schimb pentru parlamentarii PDL care au semnat acest tratat – RUSINE RUSINE RUSINE!!!! Din prostie sau inconstienta prin ACTA
  veti subjuga ROMANIA si cetatenii ei. Le transmit urmatorul mesaj: Domnilor Parlamentari, ganditi-va la copii dvs., ganditi-va ca veti trai in aceasta tara in care totul va fi controlat, orice email, orice fisier pe care il veti trimite si TOTI BANII DIN LUME NU VA VOR ASIGURA DREPTUL LA INTIMITATE, LA PROTECTIA DATELOR PERSONALE SI DREPTUL DE A VORBI LIBER. Nu va vindeti tara ACUM pentru ca o data cu votarea acestei legi, veti vinde LIBERTATEA copiilor dvs. care vor deveni sclavi pe plantatie indiferent de cat de multi bani veti avea. Pentru un singur fisier veti putea face puscarie sau veti deveni santajabili. POATE ACUM NU CONSTIENTIZATI dar legea ofera un control enorm al datelor. Nu subestimati si nu mergeti pe premiza ca nu se
  poate ajunge la un control total al datelor, pentru ca se poate ajunge foarte usor. GANDITI IN VIITOR! O data semnata aceasta lege care urmareste interese obscure va fi greu de modificat. V-ati intrebat de ce legea nu a fost discutata in niciuna din cele 21 de tari care au semnat-o??? E SIMPLU, PENTRU CA DACA AR FI FOST IN DEBATERE PUBLICA, OAMENII NU AR FI ACCEPTAT ASEMENEA ABERATII, ASA AU INCERCAT SA O APROBE IN SECRET.
  Mai mult decat atat: Europarlamentarul francez Kader Arif a demisionat joi dupa ce statele UE au semnat acest controversat tratat, acesta spunand ca tratatul este o mascarada si criticand faptul că n-a existat niciun fel de transparenţă în cee ce priveşte tratatul şi că societatea civilă n-a avut niciun cuvânt de spus în privinţa acestuia.

  Alte pareri ale parlamentarilor europeni:
  The European Parliament has had no representation in ACTA negotiations. Just accepting or rejecting an agreement is not an exercise of democracy as under the Lisbon Treaty.
  Zuzana Roithova, Member of European Parliament, EPP, Czech Republic

  It is extremely regrettable that democratic debate has been eliminated from talks that could have a major impact on such a fundamental freedom as free expression.
  Reporters without Borders, European Parliament Sakharov Prize Winners

  Any measures concerning people’s right to go online need to be brought in through the proper democratic channels, not via self-regulation, and made into EU law
  Andrea D?Incecco, public affairs manager from EuroISPA (Business association of European Internet Service Providers)

  Third party liability for Internet Server Providers is like making the post office responsible for what is inside the letters they send.
  Alexander Alvaro, Member of European Parliament, ALDE, Germany.

  We can only assume that the final text could do great harm in developing countries and undermine the balance between the protection of intellectual property and the need to provide affordable medicines for poor people.
  Rohit Malpani, OXFAM, from a press release criticising possible impact of ACTA.

  We are in danger of ending up with the worst of both worlds, pushing IP rules, which are very effective at stopping access to life-saving drugs but are very bad at stopping or preventing fake drugs.
  Michelle Childs of Médecins Sans Frontières, Nobel Peace Prize winners, has issued a very critical statement on ACTA.

  Domnule Moraru, astept cu interes un articol si parerea dvs., asupra acestui subiect.

  • Imi cer scuze daca s-au mai strecurat unele erori in text, dar l-am scris pe telefon si e un pic mai greu de verificat cand scrii texte mari.

  • Nu inteleg chestiunea cu datele personale???
   Atata timp cat pe tichetele de masa, (care le dai la vanzator), scrie CNP-ul tau, atata timp cat cardurile noastre sunt atacate cu usurinta, atata timp cat site-uri, baze de date importante (ex. NASA) sunt sparte cu usurinta etc. nu vad unde este problema.
   Din punctul meu de vedere, un control mai sever al activitatii de pe internet, trebuie sa avem.
   Sau gresesc?
   Eu nu am citit acest tratat ACTA, deci nu pot sa imi spun o parere clara si sigura. Dar o voi studia in amanunt cand va fi publica.

   • BALADA AGATATULUI PE NET

    Va spun un lucru strict secret
    M-am abonat la internet
    In prima zi de stat pe chat
    9 gagici am agatat

    Si le-am chemat la 7 fix
    La barul din cartierul X
    Cand le-am zarit pe toate 9
    Doamne, parc-am intrat la ZOO

    Prima-i bruneta cu par drept
    Pe maini, pe fatza si pe piept
    Si m-a privit zimbind usor
    Trantita intr-un carucior

    A doua insa m-a uimit
    Cu nasul ei cel ascutit
    Putea sa taie castraveti
    Dintr-un judetz in alt judetz

    A treia mi-a rinjit cuminte
    Cu gura fara nici un dinte
    C-un jet de stropi s-a prezentat:
    “Salut, sunt Silvia Scarlat”

    A patra tipa cred c-avea
    Vreo 4 tone si ceva
    Din fusta-i stramta de nailon
    Faceai trei huse la camion

    Pe-a cincea n-o vedeam de loc
    Doua grisine-n virf c-un smoc
    Spre mine cand s-a indreptat
    De la efort a lesinat

    A sasea-i buna, ma incita
    Insa de-a saptea e lipita
    Vai ce mirifice fapturi
    Trei maini, un ochi si doua guri

    A opta arata beton
    Proptita-n carja si-n baston
    La 83 de ani si-un pic
    Mi-a zis c-ar vrea sa-i fiu gagic

    A noua tipa, dragii mei,
    Te dizolvai in ochii ei
    “Eu sunt Marina ” mi-a soptit
    O noapte-ntreaga ne-am iubit

    Acuma daca vreti sa stiti
    De ce am ochii obositi
    Si merg mai cracanat putin
    Marina mea era… Marin

   • Apropo de datele personale:
    Sursa avocatnet, un comentariu interesant.

    ” Lasciate ogne speranza, voi ch’entrate … pe Internet !

    Suntem mici chibiti, mici pestisori care se misca brownian, intre limitele impuse de Internet.
    Prea tarziu intelegeti ca “ei” vor face orice doresc, cu noi.

    Ati intrat pe Internet, s-a dus intimitatea dvs..

    Mai ieri, pionier fiind in lumea informatica, ma chinuiam cu colegii, cum sa ne protejam programele vandute, prin interventii hard pe calculatoarele beneficiarilor de programe scrise de noi.

    Azi pina si o imprimanta, producatorul iei, zburda printre secretele noastre, punindu-te sa-ti fumezi linistit o tigara, pina fac ei un … “setup”!

    Asa ca stati linistiti, profitati de partea frumoasa a lucrurilor, oferite de internet si puneti-va badiguarzi, la degetele care tasteaza, sa va impiedice, sa dati drumul la intimitati, vizibile, asa cum am spus, si de vinzatorul de imprimante.

    “Aia” mai mari si-au bagat de mult pe dracul, in casele noastre! ”

    Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_27566/Despre-ACTA-sfarsitul-internetului-liber-si-servilismul-autoritatilor-romane-Episodul-1.html#ixzz1kwFuBroP

 19. Daca si Ion Tiriac spune ca acest guvern a facut ce trebuia sa faca si ca manifestatiile de strada nu sunt de dorit, atunci oare ce mai vor Ponta si Antonescu?

  Daca nimeni nu are o reteta sigura, nici Merkel, nici Sarkozy, nici Monti, poate ca nici Obama, atunci cine se crede azi USL-ul?

  In sfarsit si-a spus parerea un om cu greutate in lumea afacerilor si sper ca acest lucru sa fie luat in seama de catre cei care se agita prosteste in ultima perioada.

  Solutiile sunt aici doar continuitate ne trebuie!

 20. “Mie nu mi-a găsit încă nici antibioticul, nici aspirina, ca să mă trateze (…) Nu le-a găsit pentru că probabil nu le are. Nu-l are nimeni”,
  a spus omul de afaceri.

  Astept reflexiile Domnui Ion TIRIAc si va voi prezenta solutiile pentru ROMANIA !!!

  • de ce trebuie sa asteptati sa spuna sau sa declare cineva ceva, sunteti liber sa spuneti ce credeti dvs ca merge pentru Romania. M-am saturat de crinutze si pontasi care declara sa stiu ei cum sa salveze tara dar asteapta pastele cailor ca sa vorbeasca

 21. f.bine punctat totul in interviul Dlui Tiriac,dar vreau doar sa fac referintza la ultima fraza publicata 😉 Hmmmm! daca puternicii lumii nu au solutii (vorba vine.. ;)) nu ar trebui cautate putzin in “COARNE” bancile????!!!De unde Doamne iarta-ma vine toata aceasta criza???!!!! In ultimii 10 ani a crescut procentul milionarilor!Cum se explica??!!(este si inflatia una din cauze(o cunosc pe propria-mi piele 🙂 ),dar mai exista multi de “DAR” ptr.oamenii simpli..

 22. Ati gasit bine GEAMBASUL, cel care a traficat ce a fost mai interesant si a devenit mare om de afaceri.

  Accept si acest adjectif daca ar fi actif pe piata europeeana si nu fara concurenta, ajutat de ILIESU pe piata interna.

  Nu i-a lipsit nimic, a facut FACILITY MANAGEMENT, nimic altceva decat a luat cu stanga si a incasat cu dreapta platind stanga.

  NIMIC gresit pana la un anumit moment, momentul cand a fentat STATUL NATIONAL si NATIUNEA !!!

  Batranelul are si idei dar nu doreste sa si transpire camasa, apare in fata Romanilor ca un om care lucreaza 28 ore /zi dar in realitate el, Ion TIRIAC a transferat, a geambasat ROMANIA.

  De altfel nici nu trebuie atacat, daca a mers, DECE NU sa -i harnachezi (TEPEZI) si sa devii erou national.

  Si totusi a nu fi dator ce a creat acest Ion TIRIAC, in afara de negocieri si geambasii.

  Un aeroport à Bucarest vetu, agentii de reprezentare fara valoarea adaugata in productie sau atunci cand cateva el solicita sa devina erou national.

  Care este valoarea adaugata a celui care cirueaza mistreti sau cel care sta in scorbora si mai asteapta sa speculeze slabiciuni de guverne sau politici ?

  Am crezut ca acest DUM DUM pe smecherie usoara are o pozitie demna de entrepreneur, dar limita constiintei sale politice este mult in urma si a celor din strada si cu atat mai mult a celor de la guvernare.

  Ii aduc la vedere acestui “om de afaceri” ca numai in Romania lui ILIESCU poate deveni un ion tiriac cu MINISCULE.

  Dar sa nu-l trimitem undeva fara adresa, el cel care se crede dumnezeul ROMANIEI cum sta cu fiscalitatea si mai ales cu datoriile.

  Este el capabil sa inteleaga ce inseamna capitalismul si globalizarea ?

  El este capabil ce inseamna,

  – CIVILIZATIE,
  – legea sanatati si a invatamantului,
  – ce inseamna datoria statului
  – concurenta ?????

  ASTEPT sa-i vad reflexiile daca este ROMAN !!!

 23. Tot respectul,nu este multumit pentru-ca oamenii de afaceri cinstiti nu prea au fost ajuta-ti, dar este un om realist masurile au fost dure dar necesare.

Comments are closed.