traian-basescu

Demisie grea din PMP Diaspora. După ce în decembrie 2014 a fost decorat de Traian Băsescu prin decret prezidențial, iar în 2016 s-a luptat pentru un loc de candidat al PMP în diaspora, Mihai Rusu și-a dat demisia, acuzând falsificarea acelei competiții interne din partid, dar și poziția duplicitară a PMP față de protestele recente din țară și străinătate legate de anticorupție. Mihai Rusu fost redactor la radio Europa Liberă, stabilit la München, unul dintre cei mai activi militanți ai PMP în diaspora, scrie Ziarul Românesc din Germania, citat de stiripesurse.ro

În ultimele zile, Mihai Rusu a participat la protestele din fața consulatului României la München contra ordonanței 13 și a guvernului de la București.

„Vă transmit decizia mea referitoare la demisia din “toate funcţiile” avute în PMP precum şi calitatea de membru PMP. Motivul acestei demisii este legat de întreaga procedură inacceptabilă cu ocazia desfăşurării alegerilor interne din PMP pentru posturile de deputaţi şi senatori.

Scenariul cu cei 20 de susţinători proprii faţă de alţi 50 de fani veniţi din Republica Moldova pentru fiecare candidat, a creat de la bun început un dezechilibru/dezacord (dorit sau întâmplător!) faţă de propunerea Dvs, astfel încât renunţ la titlul de membru PMP.

Decepţia mea cuprinde şi protocolul de desfăşurare al prezentărilor cu timpul stabilit ulterior de 3 minute faţă de comunicarea iniţială de 10-12 minute, la care adaug surpriză neplăcută de transmitere a rezultatelor de către o persoană şi nu în plen aşa cum este protocolar.

Constat un statut PMP departe de cel al Partidelor Populare Europene-Crestin-Democrate ceea ce îmi simplifica decizia şi argumentele prezentate. Pentru poziţia Dvs, subliniez faptul că trăiesc de 40 de ani în Germania/Bavaria unde am votat mereu Partidul Creştin Democrat cu valorile europene.

Departe de aceste etaloane constat un management personal de partid astfel încât nu vreau să particip la acest “one man show”, precizându-vă că atât subsemnatul cât şi cei din Diaspora-partea germana, v-am votat de două ori cu mari speranţe.

Întâlnirea noastră de la Berlin din 2011, a marcat simpatia noastră faţă de Preşedintele României transformată în cadrul PMP într-o mare eroare. Cu această ocazie, renunţ la premiul ce mi l-aţi acordat prin Decretul Prezidenţial din decembrie 2014 în contextul raţional al unei mari decepţii.”, și-a motivat Rusu demisia.