UPDATE (8 septembrie): Polițiștii au reținut un suspect în cazul incendiului de la depozitele Gărzii Financiare. Acesta este un inspector vamal de 40 de ani și este audiat la secția 25 poliție. Din primele informatii, suspectul ar fi incendiat unul dintre depozite pe fondul unei supărări. El urmează să fie dus la Parchetul Sectorului 6 pentru noi audieri.

„Din verificările și cercetările efectuate de polițiștii Secției 25 s-a stabilit că principalul suspect este un bărbat de 42 de ani, inspector vamal și gestionarul mărfurilor. Acesta este bănuit că, în jurul orei 16.00, s-a prezentat la depozit și a incendiat autoturismele care se aflau în interior. Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 25 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cu bărbatul în stare de reținere, urmând a fi prezentat Judecătoriei Sectorului 6 București cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Parchetul a inceput urmarirea penala in acest caz.

Procurori din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sectorului 6 București au dispus confirmarea începerii urmăririi penale față de învinuitul NICULAE IULIAN IOAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prevăzută de dispozițiile art. 217 alin. 1 și 4 C.pen.
Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situație de fapt:
În data de 07.09.2012, în jurul orei 1630, învinuitul NICULAE IULIAN IOAN – angajat al Direcției Municipiului București pentru Accize și Operațiuni Vamale – în timp ce se afla la locul de muncă situat în București, B-dul Timișoara, nr. 90, Sector 6, a incendiat în mod intenționat depozitul B7 în care se aflau mai multe bunuri, respectiv : 25 autoturisme și alte produse textile, ce aparțineau Direcției Municipiului București pentru Accize și Operațiuni Vamale.
Ulterior, incendiul s-a propagat și la depozitul alăturat ce aparținea părții vătămate S.C. T. I., în care erau depozitate mai multe bunuri. Partea vătămată S.C. T. I. a estimat valoarea prejudiciului produs prin fapta învinuitului la suma de 150.000 lei.
Analizând probatoriul administrat în cauză și circumstanțele personale ale învinuitului, procurori din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sectorului 6 București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și au solicitat, totodată, arestarea preventivă a inculpatului NICULAE IULIAN IOAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prevăzută de dispozițiile art. 217 alin. 1 și 4 C.pen.
Cercetările vor continua în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor comiterii faptei și stabilirii răspunderii judiciare
, se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6.

Două depozite din București ale Gărzii Financiare în care se află mărfuri confiscate, printre care și autoturisme de lux, au fost cuprinse de flăcări în această după-amiază. Incendiul se extinde cu repeziciune, iar autoritățile se tem că ar putea exista un risc de explozie. Pompierii intervin pentru stingerea incendiului cu zece autospeciale. Cel puțin 20 de autoturisme aflate în depozit au fost făcute scrum. Flăcările s-au extins și la alte mașini parcate din apropiere, din cauza vântului.

În cele două depozite de pe bulevardul Timișoara, din Capitală, se află mărfuri confiscate, printre care mai multe mașini de lux confiscate de Garda Financiară.

„În jurul orei 17:20 am primit mai multe apeluri la numărul unic de urgență 112 prin care ni se solicita intervenția pe Bd. Timișoara, nr. 90. Este vorba de două depozite în care se află autoturisme. Din primele informații se pare că ar fi autoturisme confiscate ale Vămii. Incendiul s-a extins de la primul la cel de-al doilea depozit. Ard autoturisme. Se intervine destul de dificil. La fața locului sunt prezente 6 autospeciale și alte 4 se află pe drum”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București.

În momentul de față, fumul este atât de dens încât nu se poate vedea câte autoturisme sunt în depozite. Pompierii au cerut degajarea căilor de acces în depozite, pentru a facilita acțiunea mașinilor de intervenție.

După lichidarea incendiului, va fi demarată o anchetă pentru identificarea cauzei care a dus la izbucnirea incendiului. În astfel de situații, nu poate fi exclusă nici ipoteza ca focul să fi fost pus cu intenție. Martorii susțin că că au văzut un o personă care a aruncat cu benzină într-unul dintre depozite. Cele două hale sunt dotate cu camere de supraveghere, iar vizionarea înregistrărilor ar trebui să-i ajute pe anchetatori în identificarea autorilor.

2 COMENTARII

  1. Eu cred ca aici este mana celor NECURATZI de la GARDA FINANCIARA sau a celor carora le-au fost confiscate averile,lucrurile(nici nu stiu cum sa le cataloghez)dobandite prin diverse cai care contravin legii.
    Hmmmmm!!! aici trebuie serios investigat de specialisti….
    Succes va doresc ….este mult de lucru…

  2. Cum a intrat „cineva strain” si a dat foc??? Ca doar nu suntem prosti sa credem ca e un…ACCIDENT! Asta dovedeste ca Garda Financiara are inca ANGAJATI CORUPTI. de ce n-au luat foc- daca tot „trebuia” sa se intample- lazile de gunoi???

    De ce am impresia ca evazionistii(sau rau platnicii) executati silit de Garda Financiara n-au vrut sa lase avutul pe mana nimanui? Ceva de genul: daca nu e sa fie al meu, atunci sa nu fie al nimanui

Comments are closed.