oana-stancu

Până unde pot merge argumentația și mijloacele jurnaliștilor Antenei 3? Oana Stancu reacționează la articolele lui Dan Tăpălagă printr-un articol adresat nu jurnalistului, ci fiicei acestuia, în vârstă de 10 ani.

Articolul a fost reluat de Antena 3 de-a lungul zilei, în jurnalele de azi.

Un articol care nu are nevoie de niciun alt comentariu, din care redăm fragmente, scrie paginademedia.ro:

Din scrisoare:

Îți încredințez astăzi această scrisoare ca pe un manifest pentru viitor. Pentru un viitor nu foarte îndepărtat, în care tu vei trece pragul maturității, iar tatăl tău pe cel al senectuții. (…)

Poate că atunci când vom veni acasă cu pungi pline de medicamente, voi, copii buni, ne veți îngriji și ne veți mângâia și vă veți ruga la Dumnezeu să mai stăm puțin alături de voi, să nu ne ducem încă. Poate că nu-ți va fi nici rușine și nici nu-ți vor crea nervozitate sau dispreț momentele de familie din care tatăl tău se va extrage des pentru a merge la toaletă, pentru că vezi, așa e vârsta. Poate că îi vei cumpăra tu însăți mult hulitul Urinal de azi. Poate că nu vei simți că îți strică masa cu prietenii dacă i se mișcă proteza.(…)

Astăzi abia ai împlinit zece ani. Ești încă la vremea poveștilor. Roagă-ți tatăl să-și amintească de hârtia de calc pe care bunica ta ținea prăjiturile și el așeza litere. De băncuța din fața casei pe care bunicul lui, cu piciorul țeapăn, se așeza pentru a spune povești din război. De oamenii din Șeica Mare sau din Copșa Mică, acolo unde s-a născut. Oare mai au dinți? Oare ei se înghesuie la piață vinerea “pentru că sunt reduceri la urzici”? Oare „se bucură de niște mici moca”? (…)

Întreabă-l dacă nu cumva „adunătura asta de zombie” cu ale ei „cupoane de pensie, proteze, bastoane, băști, căciuli cu urechi, pastile și rețete compensate” în urmă cu 26 de ani câștiga libertatea pe seama căreia el, tatăl tău, și-a câștigat pâinea. Întreabă-l dacă adunătura de zombie nu avea atunci chiar vârsta lui de azi: 40 de ani! Ilinca,

Și te mai rog ceva: ai putea, când îi pui aceste întrebări să fie și bunicii tăi prin preajmă? Iar televizorul ar putea fi pe BBC sau CNN? Că doar nici Christiane Amanpour n-o mai fi vreo tinerică! Oare și despre Wolf Blitzer tatăl tău crede că e „indecent să mai fie jurnalist”? (…)

Îți doresc ca aceste întrebări să-ți aducă un tată care să îmbătrânească mai frumos decât trăiește azi!

Reacția Oanei Stancu vine după articolul publicat de Dan Tăpălagă pe HotNews, despre mitingul Antena 3, în care acesta vorbea de publicul din piață, în majoritate pensionari:

“Vă bateți joc de amărâții ăia în ultimul hal cu mascarada voastră (…) Ați scos sărmanii âia în stradă sperând că veți pune statul în genunchi cu totul, a scris jurnalistul în articolul Mulțumim, Antena 3.

După ce Antena 3 a anunțat că-l va reclama pe Tăpălagă la Consiliul Național al Discriminării, jurnalistul a revenit cu precizări într-un alt articol:

“Am condamnat manipularea fără scrupule a unui public demn de milă și compasiune, batjocorit de măscările si minciunile lui Gâdea&Co. Antena 3 a scos mulțimi de pensionari în stradă sperând să apere averea unui condamnat penal, gest de un cinism fără margini”.