Deputatul Mihail Boldea, fost pedelist pina in septembrie 2011, este cercetat de procurorii DIICOT (Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata) in cazul care priveste inselaciunea cu terenuri din Galati. Ca demnitar, Boldea a reusit sa faca tranzactii de sute de mii de euro, sa imprumute ori sa dea cu imprumut sume de ordinul sutelor de mii de euro, sa fie manager de proiect intr-o asociatie galateana, respectiv sa fie prezent la zeci de procese ca aparator, desi nu si-a declarat nici un fel de venit din aceasta activitate.

 

Cine este deputatul acuzat de inselaciune cu terenuri din Galati

 O descriere pitoreasca a deputatului Boldea o gasim pe blogul personal: “Trage zilnic de fiare, are pistol cu gaze, desi nu stim la ce-i foloseste fiindca are centura neagra la Aikido. Nu fumeaza, nu bea cafea, in timpul liber colinda muntii, se azvirle in cascade imbracat in neopren si aspira la brevetul de scufundator. Mihai Boldea este mijlociul familiei si singurul avocat”. Tot pe blogul personal, Boldea afirma: “avocatura se fura, nu se invata. Important este sa ai de la cine sa furi, iar cind nu ai de la cine, furi de peste tot”. In comunicatul emis astazi de DIICOT despre deputat aflam ca face parte dintr-un grup infractional organizat, specializat in savirsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals. Inselaciunile cu terenuri din Galati de care sint acuzati membrii gruparii din care face parte si Boldea aveau un traseu bine pus la punct: “Invinuitii au folosit hotariri judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotariri arbitrare, pronuntate fals. Membrii gruparii instrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala depaseste suma de 1 milion de euro, prin raportare la un numar de 9 imobile.” (citat din comunicatul emis astazi de catre DIICOT).

 

Averea lui Boldea

 Inca din 2008, cind a fost ales deputat, in declaratiile de avere pe care le-a completat Mihail Boldea apar mentionate sapte apartamente si o casa, conturi de sute de mii de euro, imprumuturi date catre terti ori facute in nume personal de sute de mii de euro. In plus, a reusit sa semneze antecontracte de vinzare de terenuri in valoare de sute de mii de euro. De exemplu, in declaratia din 2009, Boldea mentioneaza ca a semnat doua antecontracte in valoare de 525.000 euro. Pentru unul dintre antecontracte mentioneaza ca vinde un teren de 0,5 hectare, de altfel singurul pe care il avea mentionat in declaratia de avere. In schimb, pentru contractul de 350.000 euro nu spune ce anume vinde. Si cum nu l-a intrebat nimeni de la ANI (Agentia Nationala de Integritate) despre tranzactiile in speta, Boldea si-a vazut linistit de afaceri.

In ultima declaratie de avere, completata in mai 2011, Boldea ne incinta cu aceleasi sume fabuloase, fie date cu imprumut, fie imprumutate. Plus multe imobile detinute si terenuri. Sa le luam pe rind. La capitolul terenuri mentioneaza un numar de doua, ambele in Galati, unul de 550 de metri patrati, iar un altul de 500. La capitolul imobile, mentioneaza ca detine o casa si patru apartamente, toate situate in Galati. In plus, mentioneaza ca a donat trei apartamente lui Stefan Boldea, unul din fratii sai. Boldea se mai lauda cu trei ceasuri in valoare de 23.000 euro si cu doua conturi: unul de 110.000 euro si unul de 60.000 lei. Tot la capitolul bani, mentioneaza ca a imprumutat 270.000 euro si ca are datorii la banci in valoare de 45.000 euro, respectiv 55.000 franci elevetieni. Cea mai mare suma imprumutata – 500.000 euro – o are de la fratele Stefan, caruia i-a donat cele trei apartamente. Venitul declarat de Boldea insumeaza 81.000 RON.

 

Ce nu a declarat deputatul Mihail Boldea

 Boldea nu spune suma pe care a cistigat-o prin biroul de avocatura pe care il detine. Si cu siguranta a cistigat bani frumosi, pentru ca este foarte activ la Judecatoria Galati, avind procese in care apara cele mai variate cauze: de la revendicare imobiliara, la contestatii la executare si somatii de plata.

In aceeasi masura, Mihail Boldea nu a declarat ce suma incaseaza ca manager de proiect al Asociatiei pentru Dezvoltare Sociala si Economica (ADSE) din Galati. Asociatia mentionata deruleaza un proiect finantat din fonduri europene intitulat “Galati – Arta si Arhitectura, Vechi si Nou”. Contractul de finantare a fost semnat in august 2011 cu Ministerul Dezvoltarii prin POR (Programul Operational Sectorial) 2007-2013, iar valoarea acestuia este de 1 milion de lei. Presedintele ADSE este Mircia Bivol, care este si consilierul personal al deputatului Mihail Boldea. Atit deputatul, cit si consilierul, nu au raspuns la telefon, iar numerele de telefon de la Asociatie nu sint valide. Numarul de la cabinetul deputatului nu este alocat. De asemenea, nu a mentionat nici una din firmele la care este asociat: Sun Park SRL – detine 10 procente si este infiintata in 2010 – si Agrical Fruct SRL – detine 90 de procente si este infiintata in 2011. Nici una din cele doua firme nu are vreun bilant depus.

Alina Moscalu, Roxana Jipa

 

 

 

11 COMENTARII

 1. Sunt foarte multi cei care fac ce a facut acest Boldea ; numarosi avocati se folosesc de procuri false cica venite din america sau alte tari ale lumii , personajele alea care cica au emis procurile nu apara niciodata sa-i vada careva si ei castiga procese si proprietati pe banda rulanta in Romania . Totul se face cu complicitatea judecatorilor si a Parchetului , bineinteles care stie si tace .
  Pot sa va anunt ca au trecut de la praduirea fabricilor , fermelor de tot felul si alte obiective economice la avuturile personale ale oamenilor .
  Aveti grija !

 2. Eu l-as trimite ,dupa toate cele scrise aici in „Papua-Guinee” Poarta-Alba se poate si asa nu? Sau astia nu ajung acolo, si numai in iad primesc pedeapsa,ca dupa cum se vede, Nastase e „bien merci”si ca el sunt multi

 3. Sunt de acord cu puscaria, dar i-as pune sa-si plateasca cazarea ca hotel de cinci stele, cum le place dumnealor.

 4. Pnetru un proiect european de 70 000 de euro pentru amenajarea unei gradinite ce deja functiona sa muncit 30 de zile zi si noapte.Documente, statistici parteneriate, semnaturi,si dupa 60de zile raspuns; Nu se aproba .Nu tu punctaj, nu tu trimitere, nimic.Concluziile la care am ajuns; suntem prinsi intr-o administratie corupta,indiferenta incuscritasi, lașa,… cu ceva exceptii pe undeva!

 5. sincer as vrea ca toti care au banii nemunciti cinstit sa si-i dea pe toti pe medicamente din alea care lipseau mai deunazi stiti voi care sunt alea …sa le ajunga la toata vita lor de la mic la mare…

  • gygy, asa ceva nu se face, poate cineva din toata vita lor nu are nimic de-a face cu cei la care te refereai tu.
   eu ma gandesc la puscariile comuniste in care erau numai detinuti politici, de ce nu ar fi si niste puscarii exclusiv pentru politicienii corupti, cu ore de vizita pentru public, unde detinutii sa fie intr-o curte si publicul sa le poata vorbi de la un balcon ceva si sa-si poata aduce de acasa oua, rosii….. si ce mai gaseste omul pe acasa.

 6. mama mia,dar cum curg in RO.valuri de’ EUROI’ si bogatii pe toate’ gaurile’ la unii,indiferent din ce partid provin,si oamenii cinstitzi care muncesc o viata nu au nici cu ce sa se inmormanteze….oameni buni este asta o normalitate???!!!!

  • Asta este „normalitatea” pe care si-a dorit-o populatia prin vot…din pacate! Cum dracu se face ca doar politicienii sunt putrezi de bogati…restul muritorilor de rand, 18 milioane la numar, urla saracia-n ei ca sirena lui Roaita! Sa ai o casa comunista, o masina SH si bani de pe o luna pe alta…nu este bunastare!

Comentariile sunt închise.