A stock investor gestures as she checks share prices at a security firm in Fuyang, east China's Anhui province on May 28, 2015. Chinese stocks plunged 6.5 percent on May 28 on concerns over tight liquidity and stricter requirements for margin trading, after closing at a more than seven-year high the previous day, dealers said. AFP PHOTO CHINA OUT (Photo credit should read STR/AFP/Getty Images)

 

 

A stock investor gestures as she checks share prices at a security firm in Fuyang, east China's Anhui province on May 28, 2015. Chinese stocks plunged 6.5 percent on May 28 on concerns over tight liquidity and stricter requirements for margin trading, after closing at a more than seven-year high the previous day, dealers said.  AFP PHOTO  CHINA OUT    (Photo credit should read STR/AFP/Getty Images)

Bursele din China continua sa inchida pe pierdere. Declinul inceput saptamana trecuta a inregistrat luni un record pentru ultimii opt ani. Bursa din China a pierdut in doar cateva ore jumatate de trilion de dolari.

Bursele din Europa au inregistrat si ele pierderi: Marea Britanie, Germania, Franta, Italia înregistrează minusuri şi de peste 1,2%.

Bursele din China au scăzut luni cu 8,48% sau 345 de puncte, chiar dacă Executivul chinez a anunţat recent o serie de măsuri menite să oprească prăbuşirea pieţei bursiere chineze.

Niciun sector nu a scăpat de acest veritabil carnagiu. Energia, industria, materialele, sistemul de sănătate, tehniologia şi telecomunicaţiile au peirdut toate peste 8%. Utilităţile, care au scăzut 7,68%, reprezintă cel mai relativ neperformant sector.

Guvernul de la Beijing le-a cerut companiilor de stat şi directorilor să achiziţioneze acţiuni, majorând nivelul titlurilor de valoare ce pot fi deţinute de companiile de asigurări şi promiţând mai multe credite pentru finanţarea tranzacţiilor bursiere. Sute de companii au oprit tranzacţionarea acţiunilor lor după ce precedentele măsuri nu au reuşit să oprească turbulenţele care au provocat de la mijlocul lunii iunie un declin de 30% al indicelui Shanghai Composite Index, scrie Agerpres.

Specialistii se tem ca acest declin al bursei din China poate aduce o noua criza financiara mondiala, noteaza stiripesurse.ro

5 COMENTARII

 1. Personal ca economist urmărind de mulți ani cum evoluează economia chineză mă așteptam la treburi mai grave decât chestia cu bursa.Un stat hibrid din punct de vedere politic și social în care partidul comunist chinez face orice ca să nu piardă puterea este de așteptat să se întâmple multe lucruri.De ce îți este frică nu scapi până la urmă.Boomurile economice fără o bază solidă socială nu durează mult timp.Este începutul unor destructurări evidente ale puterii comuniste,culmea ajunsă la putere, cu Mao în frunte, datorată Americii care l-a abandonat pe rivalul său de dreapta Cian-Kai-Șec.Au și Americanii ăștia niște scheme geopolitice foarte alambicate care nu se descoperă așa de ușor, dar care în timp au funcționat perfect conform planurilor,sunt niște alergători de curse lungi.

 2. si ce-i mai lauda cretinii pe chinezi! acum incep sa iasa la iveala toate matrapazlacurile lor in materie de „economie”! aproape tot ce fac este de proasta calitate, kitchiuri, copii nereusite, intr-un cuvant: chinezarii! si mizerabilul de ponta vroia sa faca „afaceri” cu chinezii!? alt cretin!

  • Mare prost esti. Toata lumea buna face afaceri cu chinezii, SUA si Germania inclusiv. Daca tu ai avut bani doar de tenisi si de chiloti prosti chinezesti, e problema ta.La fel cum ce se intampla la bursa chineza e rezultatul altor combinatii care te depasesc. Intre timp China a mai dezvoltat niste proiecte de avioane si trenuri de mare viteza, mult mai bune ca ale noastre. Ups, stai, ale noastre nu exista! Ia hai, ca v-am vazut pe toti experti in criza economica din Grecia, ia bagati ceva la nivel geo, si cu China. Intre timp va fura toti „occidentalii” tara de sub cururi, de bine ce va pricepeti voi la toate alea. Hai sictir!

 3. Oportunitate pentru oricine!
  Aceasta
  oportunitate este unica, rodul muncii unei echipe de profesionisti inimosi,
  gata sa va ofere si dvs o cale de a va rotunji veniturile! Va asteptam sa
  incepeti si sa castigati bani acum, din prima luna, in ritmul dvs, fara stres,
  fara obligatii! Proiectul vizeaza piata de
  carte online.Se asigura contract legal
  Cereti mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

Comentariile sunt închise.