orban-iohannis-gorghiu

Congresul popularilor europeni, reunit la Madrid în ultimele două zile, a găsit o modalitate dureroasă, dar fermă, de a sancționa atitudinea sfidătoare a președintelui Klaus Iohannis, care a boicotat ultimele trei reuniuni ale PPE.

Motivul, aflat de Inpolitics.ro din surse liberale și confirmat ulterior de deputatul Vlad Nistor într-o emisiune TV, este refuzul popularilor de a o promova vicepreședinte pe Alina Gorghiu, protejata președintelui.

După ce Iohannis a refuzat să participe chiar și la congresul PPE, cel mai puternic grup politic european, congresul de la Madrid a refuzat, la rîndul său, după cum relatează România liberă, să o mai voteze pe Anca Boagiu, dintre cei 12 candidați, pentru una dintre cele 12 funcții de vicepreședinte.

În acest moment, România, deși însumează una dintre cele mai mari grupări din PPE, cu patru partide membre, nu mai are niciun reprezentant în conducere. Și mai grav încă, PDL obținuse postul de vicepreședinte pentru Boagiu, la precedentul congres, deși acesta nu se întărise, pe atunci, cu echipa europarlamentarilor PNL, ceea ce face lovitura de azi și mai usturătoare

15 COMENTARII

 1. Johannis face tot posibilul să nu ajungă în troaca porcină a politicienilor de peste tot și bine face.În primul rând trebuie să aibă o poziție distantă de toată mascarada politică.Dacă abandonează acest principiu o să ajungă cum spune proverbul:cine se amestecă în cocină îl mănâncă porcii.Iar pe de altă parte amestecându-se unde nu îi fierbe oala unui președinte nu ar mai putea fi echidistant, adică un președinte al tuturor cum se dorește,cu toate că tată ai tuturor copiilor nu poți fi oricât de onest ai fi.Să auzim numai de bine.

  • johannis face tot posibilul să nu ajungă în troaca porcină a politicienilor de peste tot și bine face.

   …………………..
   aha, si d’aia nu face nimic. e principial. sau, e_vita ?!

  • La ce-i foloseste distanta ?intr-un an de cind ne- lovit norocul ai observat ceva?

  • Daca in troaca porcina a politicienilor, cum ii spui tu, se afla cei mai influenti oameni politici din Europa, atunci inteleg de ce a lipsit Klaunus. El n-are nicio treaba cu astia, e mult prea sus!

 2. …orgoliu este arma prostului cu diploma ….in rest credeti ce vreti ..”o altfel de politica „de fapt ascunde prostia si neputinta acestui presedinte de carton ,de mobila de distractii ,plimbari si viata pe vatrai nenica !

 3. odata usl’amist, usl’amist in vecii vecilor, amin.
  pai ce, el e ca base ?! el este presedintele tutulor, nu mai poate reprezenta un partid. stie ce’a patit base pe cand mergea la adunarile ppe.
  sau, poate, n’a fost invitat…cu sotia. 🙂

 4. DUMNEALUI, nu se inhaita cu prostimea ,la pretentiile de domn profesor nu serveste decat oameni de acelasi nivel de cultura si desteptaciune ,restul sunt gunoaie ca toti trepanatii care se fac ca nu observa tacerea sau prostia acestui presedinte de 2 parale !…pe care-l cautam cu lumanarea sa ne mai spuna si noua ce se mai intampla cu tara numita ROMANIA !….in ce directie se indreapta ce impozite ne mai pregatesc ce se mai fura pe dedesupt sau in ce concedii de placeri pe banii nostri se mai duc !…sau cum le place dansilor sa spuna „intalniri bilaterale „!

 5. aşa au fost obişnuiţi unii de pe vremea lui băse să se zică că el rezolvă totul.propagandă ieftină a securisului care îşi vâră capul pe unde poate fiind vorba de promovarea jegului prin lovitură cu manta, adică a fost bun securistul,iar teutonul nu! preşedintele româniei nu aparţine nici unui partid ca să participe la adunările ppe! articolul demonstrează de fapt că dreptacii sunt de tot râsul şi în cadrul ppe!

  • Ai comentat pe langa subiect. Teutonul de care vorbesti, dupa cum apare in alte postari pe acelasi internet pe care ne aflam cu totii, se pare ca ar fi fost invitat.
   România se scrie cu R mare ca altfel mai credem ca nu-ti iubesti tara si ne putem explica de ce comentezi in felul asta.
   Daca nu iti este cu suparare incearca sa-ti asumi raspunderea si sa spui despre ce securist ai vorbit aici si poate aduci si ceva probe in sprijinul afirmatiei tale ca asa putem spune orice unii despre altii.

   • pentru cei care au nevoie de hartii ca sa demonstreze ca isi respecta cuvantul, si vor o familie, logica si bunul simt nu ii caracterizeaza ca si pe securistul basescu!dar ptr ca prostiei ii trebuie dovezi cred ca declaratiile proprii celui in cauza,ca si marturia unui fost prim ministru si a unui fost presedinte poate ca sunt de ajuns!

  • teuton ?! sasul dedulcit a fi roman, de secole ?! ca vaca si chilotii.:)
   teutonii erau triburi germanice, din zona danemarcei, din jutland, ajunse in prusia.
   sasii au fost adusi din saxonia, un regat mic, de la granita de nord a austriei.
   o amestecatura de austrieci, si ei o amestecatura din toate natiile imperiuli, polaci, unguri, de limba aproximativ nemtzeasca.
   deci, sasii, in cele cateva secole petrecute in ro, au pastrat numai numele si limba. apucaturile sunt neaose romanesti. iar cele, numai opt ore de munca nu’s de lauda nici pt. sasii din transilvania, oameni renumit ca fiind vrednici.
   deci, teutonu’ este o ironie, inteleg, nu ?!:)

   • multam de lectie! era o ironie bineinteles,eu fiind unul dintre admiratorii calitatilor nemtilor,mai ales ca am lucrat cu ei,si m-am cam saturat de asa zisa lor superioritate. ar trebui pusi la locul lor,care nu este chiar de frunte, dupa mine!

Comments are closed.