2013_11_13_victor_ponta_17_rszCodrin Ștefănescu a povestit joi seara culisele demisiei lui Victor Ponta, care l-ar fi informat pe Liviu Dragnea doar cu o oră înainte de anunț că a luat decizia de renunța la postul de premier. A lăsat partidul in ofsaid, a spus Ștefănescu, unul dintre apropiații liderului PSD, informeaza revista22.ro.

Demisia lui Victor Ponta i-a șocat pe toți social-democrații, care nu au putut înțelege cum acesta a luat decizia de a trimite PSD în opoziție, a povestiti Codrin Ștefănescu.

„Victor Ponta și Gabriel Oprea au purtat o discuție să-și dea demisia in corpore și nu s-au înțeles. Dimineața, a doua zi când și-a dat demisia, l-a informat pe Liviu Dragnea că-și va da demisia, lăsându-ne mască pe toți.

Liviu Dragnea l-a sunat și i-a spus ‘noi suntem șocați, ne anunți acum că peste o oră îți dai demisia împreună cu întregul Guvern, nu se procedează așa. Dându-ți demisia, împingi PSD-ul în Opoziție. Nu poți să dai vina pe presiunea străzii pentru așa ceva. Dacă spui că sunt miniștrii vinovați, dai cu ei de pământ, îi ceri demisia lui Piedone, îi ceri demisia vicepremierului și așa mai departe, dar nu-ți dai demisia tu, luând tot cabinetul cu tine și punându-ne pe noi într-o situație delicată în fața lui Iohannis’.

L-a anunțat pe Liviu Dragnea, nu pe noi, cu o oră înainte de a-și da demisia. Sarcina lui Liviu Dragnea a fost de a mai scăpa ce se poate scăpa din beneficiile guvernării PSD pozitive pentru români. (…) Noi am fost lăsați în ofsaid în condițiile astea”, a relatat Codrin Ștefănescu.

„De vină a fost colegul nostru, Victor Ponta”

„Toată chestia asta grea a căzut pe președintele PSD, pe Liviu Dragnea, care, norocul lui, a fost votat, de vreo 15.000 de membri, că, dacă nu, îl rupeau, de parcă ar fi fost el de vină. Nu, de vină a fost, după mine colegul nostru Victor Ponta, care ne-a lăsat în ofsaid fără să ne anunțe. Cu o săptămână înainte vorbea despre guvernarea cea bună (…) și toate le uiți și-l anunți pe Dragnea cu o oră înainte să-și dai demisia. Eram șocați. Cum să faci una ca asta? Am promis oamenilor niște lucruri, nu poți să pleci pur și simplu.

(…)

De când a pierdut alegerile prezidențiale, Victor Ponta nu și-a mai revenit vreo două luni de zile. Pe urmă și-a revenit, am crezut că o să fie în regulă și mergem mai departe cu programul de guvernare, apoi a început ancheta și-n momentul ăla a început să…”, a mai spus secretarul general adjunct al PSD.

Trădarea UNPR

„PSD-ul a venit la Cotroceni cu propunere de premier, în persoana lui Liviu Voinea, dar Liviu Dragnea a fost lăsat a doua oară în ofsaid.

Înainte cu o oră de a se întâlni cu noi în BPN, a avut o întâlnire în coaliție cu Tăriceanu și cu Oprea, au discutat această propunere privind Liviu Voinea susținut de coaliție, un tehnocrat cunoscut, au vorbit cu Mugur Isărescu, care a dat garanții că și BNR îl va sprijini cu toate programele. Asta a fost propunerea.

La consultări, UNPR a spus că ‘nu, noi votăm cu ce vreți dumneavoastră, președinte Iohannis’.

S-au predat. La maniera, ‘șefu’, vreți o rață prim-ministru și un guvern cârd de gâște? aia votăm!’. Noi, PSD, am venit cu o propunere solidă, dar în care PNL, UDMR, UNPR, minorități au spus ‘dl Iohannis, cum vreți dumneavoastră, tehnocrați, aia votăm’, am rămas, pentru a doua oară în ofsaid.”

***

“Incepand cu ziua de astazi imi depun mandatul de prim ministru si implicit pe cel al Guvernului Romaniei“, anunta pe 4 noiembrie Victor Ponta, la cinci zile de la incendiul din Club Colectiv.
Am obligatia sa constat supararea legitima care exista in cadrul societatii si dorinta legitima de a avea responsabilitati mai mari decat patronii unei firme. Nu cred ca este corect sa las aceasta responsabilitate nici pe seama celor care au fost pe teren. Nu ma bat cu oamenii, cred ca ar fi o mare greseala si am avea toti de suferit“, a afirmat Victor Ponta.

“Sper ca depunerea mandatului meu si a guvernului sa satisfaca cererile protestatarilor.”
Pana la formarea unui nou guvern vom asigura interimatul. La ora 4 vom avea o sedinta de guvern ca sa le multumesc tuturor colegilor si sa asiguram tranzitia catre un nou guvernCei care speculeaza politic acest moment vor plati scump“, a mai spus premierul.