Diana Tudose, fiica premierul Mihai Tudose, este patroana unei firme specializate în distribuţia energiei electrice încă de la vârsta de 19 ani. Ea este asociată cu afaceristul Victor Nicolae Popescu, care a prins contracte de peste 10 milioane de euro cu statul, atâta timp cât a avut-o angajată pe soţia actualului prim-ministru, relatează b1.ro

 

Diana Tudose este din 2011 asociată cu 50% în Energreen Distribution SRL Bucureşti, firmă specializată în distribuţia energiei electrice. Restul de 50% revine lui Victor Nicolae Popescu, un vechi prieten de familie al actulului premier, informează jurnalul.ro.

Firma Dianei Tudose cerea în 2012 autorizaţii pentru o investiţie de 12 milioane de euro într-un parc fotovoltaic din Brăila. A primit aviz de la Electrica Muntenia și aprobarea administraţiei locale din Ianca. Anii au trecut, iar despre parcul fotovoltaic nu se mai ştie nimic. Firma Dianei Tudose este în stare de funcţionare, dar nu a declarat nici un fel de activitate de la înfiinţare până în prezent.

Victor Nicolae Popescu și soţia sa, Cristina Carmen Popescu, controlează EN Electric Proiect Office SRL Bucureşti, o firmă de construcţii înfiinţată tot în 2011, unde a angajat-o ca manager pe Corina Tudose, soţia prim-ministrului, mai informează jurnalul.ro. EN Electric Proiect Office a primit în 2015 şi 2017 mai multe contracte cu statul în valoare de peste 10 milioane de euro. Este fix perioada în care Tudose era ministrul Economiei, în cabinetele Ponta, respectiv Grindeanu.

Tudose a spus că nu există nici o legătură între faptul că el era ministru şi contractele primite de la stat pentru firma condusă de soţia sa.