Este destul de greu sa te decizi cu care dezvaluire sa incepi mai repede, cea ca Sorin Grindeanu este „sogor” cu Gelu Oltean, fostul sef al serviciului secret „Doi s’ un sfert” sau faptul ca tot cel dintai pare sa fi ajuns „sifonul” miliardarului Ion Tiriac!  Si chiar daca baieteste este ca „tot ce a fost in Vegas sa ramana in Vegas!”,totusi, ambele semnale de alarma trase de puternica directie de contrainformatii a unui important serviciu secret sunt prea importante pentru a le acoperi la nesfarsit. Fie si tinand cont ca atat suspiciunea privind „incumnatirea” cu controversatul Gelu Oltean, prin politista cu numele conspirativ in fisele „acoperitilor” DGPI de „Puica”, cat si cea despre acceptarea „spatelui” informativ alternativ asigurat de catre Ion Tiriac, prin intermediul „nemuritorului” Virgil „Vulpea” Ardelean reprezinta serioase riscuri de vulnerabilitate, pentru  ca este vorba totusi de insusi premierul Romaniei!

Oricum, se pare ca pana si sustinatorii politici ai lui Grindeanu, care au sprijinit venirea acestuia in fruntea guvernului tocmai pentru presupusa sa „cumintenie” banateana au ajuns acum sa-si piarda rabdarea, fiind tot mai convinsi ca amorezatului Grindeanu nu-i mai sta deloc capul la aplicarea programului guvernamental, ci mai degraba la o discreta locatie din complexul rezidential de lux North Area Lake View, de pe strada Zagazului, din zona de fite a Herastraului. Unde, fara ca macar premierul sa aiba habar, locuieste fix peste o aruncatura de alee si „sogorul” sau, Gelu Oltean! Oricum, aproape ca nici nu mai are importanta faptul ca temerile cele mai negre ale lui Liviu Dragnea, exprimate public inca de la nominalizarea lui Sorin Grindeanu, privind nefasta posibilitate a instalarii unei camarile proprii a acestuia la Palatul Victoria tocmai sunt pe cale sa se adevereasca. Si asta pentru ca, pentru structurile de contrainformatii, mult mai importanta decat latura politica a problemei, si chiar decat „picanteria” galanteriei lui Sorin Grindeanu, identificat ca fiind unul dintre misteriosii sponsori care ar contribui discret la plata exorbitantei chirii a „cuibusorului” din spatele Spitalului Medlife, cea mai serioasa ingrijorare o reprezinta posibila vulnerabilitate pe filiera Gelu Oltean – Virgil „Vulpea” Ardelean – Ion Tiriac si de aici mult mai departe…

„Slabiciunea” de la DGA

Fiind vorba de o ancheta interna in curs de desfasurare a structurilor de contrainformatii nu vom da toate datele concrete din incendiarul raport informativ intrat in posesia noastra cu privire la „prinderea” numelui lui Sorin Grindeanu in itele unei povesti care era pe cale sa explodeze o data cu anularea unei misiuni sub acoperire a Directiei Generale Anticoruptie din cauza unei erori umane. Oricum, inca de la acel moment se vorbea despre „performanta” profesionala a unei subofiterese, agent sef principal de Politie, originara din judetul Timis, care de la structura teritoriala a Politiei Rutiere ajunsese sa activeze in cadrul Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI. De unde, la un moment dat, ar fi blocat pur si simplu baza de date a Politiei Rutiere Timis, afectand astfel inclusiv actiunea in desfasurare a unei misiuni secrete a ofiterilor acoperiti ai DGA. Insa scandalul a fost musamalizat din fasa, prin transferul la Bucuresti, la o alta structura de elita, Oficiul National al Protectiei Martorilor. Si stranie coincidenta, transferul ar fi avut loc la putina vreme dupa ce timisoreanul Sorin Grindeanu ajungea si el in Capitala, acesta fiind numit pentru o perioada de timp la conducerea Ministerului Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala.

Pe filiera Gelu Oltean

Cum asemenea lui Sorin Grindeanu, si Gelu Oltean este un mare amator de sprijinire a tinerelor talente muzicale, exista si probabilitatea unei coincidente in intersectarea numelor celor doi barbati de stat in aceasta poveste care le da acum atat de furca structurilor de contrainformatii. Mai ales tinand cont de antecedentele lui Gelu Oltean, care orice, s-ar spune, asemenea mentorului sau Virgil Ardelean, este un „vulpoi” batran al serviciilor secrete, uns cu toate alifiile muncii si manipularii operative. Asa ca daca Sorin Grindeanu a preluat aceasta pasiune secreta direct de la Gelu Oltean, atunci lucrurile sunt privite intr-o cu totul alta perspectiva. Mai ales ca nimeni nu-l crede pe Gelu Oltean, cel in fata caruia, sa nu uitam, pana si sefii unor directii importante din cadrul MAI, precum comisarul sef Aurelian Miu „simteau impulsul launtric” de a ingenunchea in fata lui, atat de naiv incat sa nu fi pus la adapost ceva „mape profesionale” in momentul debarcarii sale din fruntea serviciului secret al Internelor.

„Menaj a trois” in Herastrau

Debarcare care, sa nu uitam, a venit deupa dezvaluirea din „National” privind achizitiile imobiliare socante ale lui Gelu Oltean in exclusivistul complex rezidential situat pe Soseaua Nordului, intre „Blocul Tiriac” si Carterul Francez. Unde, la discreta intersectie dintre Intrarea Epocii si strada Barajul Argesului, fostul sef al DGPI, pe cand se afla pe functie, si-ar fi cumparat doua apartamente, unul pentru sine si unul pentru „mama soacra”, desi pretul de piata al acestora sare de 300.000 de euro bucata. Si, stranie coincidenta, pe strada Zagazului, la o aruncatura de bat, se afla si North Area Lake View, unde deja ochii structurilor de contrainformatii sunt deja bine atintiti. Mai ales ca este vorba de o locatie unde chiria exorbitanta nu poate fi platita nici dintr-un salariu de politista, dar nici macar din unul de premier. Cel putin nu pe de-a intregul. Asta cu toate ca, pana anul trecut, „Puica” era recompensata cu cate 10.000 de lei lunar de catre gruparea de la „Doi s’ un sfert” care a infiltrat-o in „zona zonelor”. Iar tot la o aruncatura de bat se afla si sediul unde isi are biroul atat magnatul Ion Tiriac, dar unde se afla si „filiala” firmei specilaizate in filaj si investigatii informative a lui Virgil „Vulpea” Ardelean. Si dincolo de picanteriile acestui insolit „menaj a trois”, care fac deja deliciul initiatilor sistemului, cel putin vestea buna este ca toata aceasta poveste desprinsa parca din manualele serviciilor de spionaj rusesti se desfasoara, iata, pe doar cateva sute de metri distanta. Ceea ce, indiscutabil, usureaza considerabil misiunea celor care, desi au vazut multe la cariera lor, nu mai la astfel de vulnerabilitati banale, la un nivel atat de inalt, nu se mai gandeau sa intalneasca acum. Tocmai cand Administratia SUA par sa nu mai suporte ca demnitarii romani sa stea si in luntrea germana, austriaca sau rusa, in timp ce fac declaratii sforaitoare despre „cartea americana”, singura pe care ne-am fi decis sa o jucam la masa geo-strategica din aceasta parte a lumii…

 

Sursa: national.ro