sri

Istoria ascunsa si nescrisa a proiectului “ SII ANALYTICS Sistemul Informatic de integrare şi valorificare operaţională şi analitică a volumelor mari de date, formare personal şi interconectare reţele LAN şi SAN” nu numai ca starneste furia societatii civile (pe buna dreptate) dar ascunde si interese financiare si politice extrem de concrete.

Totul a inceput acum mai bine de 6-8 luni ( la finalul anului 2015 ) pentru cel putin doua firme din cele “ 3-4 firme care au castigat pana acum toate proiectele din IT in ultimii 10 ani “ asa cum spunea premierul Ciolos in data de 2 August 2016.

In concret vorbim de ASESOFT ( prin una din noile firme infiintate de Sebastian Ghita in Noiembrie 2015 odata cu intrarea in faliment a firmei mama Asesoft – si anume firma numita Nova Tech Integrated Solutions ), eterna abonata la proiecte in sectorul public – SIVECO, si nu in ultimul rand UTI, (dar cu o parte mai mica de aceasta data)

Sa detaliem putin cine este Directorul General al firmei Nova Tech Integrated Solutions , dl. Andrei Cruceru, fostul Director pentru proiectele din Public Sector de la ASESOFT , cel care ani buni s-a ocupat de clientul SRI. Odata cu intrarea Asesoft in insolventa acest client important nu putea fi uitat si astfel s-a infiintat sub coordonarea directa a lui Sebastian Ghita si a cumnatului sau Cristian Anastasescu firma Nova Tech Intergated Solutions care se spune ca are in actionariat ( printr-un interpus ) inclusiv un fost angajat SRI .

Mai jos redam datele concrete publicate de Andrei Cruceru pe Linkedin pentru spulbera orice dubiu despre UNUL DIN PUII defunctei firmei ASESOFT care este Nova Tech Integrated Solutions.

ANDREI CRUCERU

General Manager Nova Tech Integrated Solutions
– Present (10 months) Bucharest, Romania

Public Sector Sales Manager Asesoft International
– (2 years 7 months) Bucharest, Romania

Asa cum spuneam mai sus inclusiv colegii nostrii jurnalisti de la RISE Project au confirmat/detaliat mult mai concret in anchetele lor despre un ALT PUI ASESOFT ( tot o firma infiintata de Sebastian Ghita ) – firma SunSmart Integrare SRL coordonata de Diana Comanici.

Astfel in anul 2016 dupa implicarea acestei firme ( SunSmart Integrare SRL ) in cateva scandaluri pe care le redam in linkurile de mai jos :

a ) http://www.flux24.ro/dna-mita-de-la-sebastian-ghita-o-vila-pentru-primarul-din-ploiesti/

b ) http://cursdeguvernare.ro/ce-se-intampla-cu-contractele-publice-derulate-de-sebastian-ghita-prin-companiile-pe-care-i-s-a-pus-sechestru.html

c) http://www.riseproject.ro/dosarul-ghita-firmele-secrete-si-interpusii/.

Firma s-a “ transformat “ in Smart Factor Solutii IT asa cum se vede din aplicatia free Linkedin incercand sa “ uite “ trecutul legat de ASESOFT.

DIANA COMANICI

Executive Director Smart Factor Solutii IT
– Present (5 months)Bucharest, Romania

General Manager SunSmart Integrare IT
– (3 years 10 months)Bucharest, Romania

Dar care este legatura dintre Nova Tech Integrated Solutions , Smart Factor Solutii IT , SIVECO si proiectul de la SRI – SII Analytics ?

Raspunsul este cu siguranta : dl. Gabriel Nicolaescu ( fostul angajat SunSmart si actualul angajat/colaborator Nova Tech Integrated Solutions ) , cel care de mai bine de 6-8 luni impreuna cu o echipa de tehnicieni “ s scris si a conceput cuvant cu cuvant “ caietul de Sarcini aparut pentru acest proiect. Evident pentru a avea acces la acest document “ intrarea “ la SRI este facuta pe traseul Andrei Cruceru – Cristian Anastasescu – Sebastian Ghita. Astfel documentul aparut ( nota redactiei : Caietul de Sarcini ) are inserate in clar solutiile tehnice specifice pe care echipa coordonata de dl. Nicolaescu le-a “ recomandat “, acest lucru il vom documenta cu evidente putin mai departe in articol.

Pentru conformitate prezentam mai jos datele d-lui Gabriel Nicolaescu ( fost director IT la Secretariatul General al Guvenului prin anii 2000) asa cum apar ele pe linkedin si internet.

Gabriel Nicolaescu

Senior Solution Architect and Business Development Manager
SunSmart SRL ( firma din Grupul Asesoft )

Din nov.2015 la Nova Tech Integrated Solutions

Aceste “amanunte” sunt de de notorietate in piata de IT din Romania si arata cum se poate “ construi “ un proiect chiar la cel mai important serviciu secret din Romania – SRI, teoretic garantul luptei impotriva coruptiei si cum se aranjeaza licitatiile in continuare.

Revenind la declaratiile oficiale ale d-lui Prim Ministru Ciolos de saptamanile trecute afirmam cu siguranta ca ele sunt mai actuale ca niciodata , tot aceleasi firme vor castiga proiectul si anume firmele SIVECO si ASESOFT, evident ascunse sub cateva firme pui ! (oarecum paradoxal de data asta, se pare ca UTI nu apare decat cu o parte minora – celebrul PKI instalat in aproape toate institutiile publice controlate de Gabriel Oprea), astfel ca triada ultimilor aproape 4 ani – patronata direct de la palatul Victoria de dl VV Ponta este prezenta in corpore, ca de obicei la un proiect strategic si foarte banos.

Inca odata, din pacate, aveati dreptate d-le Prim Ministru Ciolos!

Intrebarea logica este cum au actionat SIVECO si ASESOFT in acest proiect ? Din nou raspunsul este foarte simplu si arata cum se procedeaza cand vrei sa creezi un avantaj competitiv “ in avans “ intr-o licitatie publica , adica “contribui” la scrierea caietului de sarcini, evident inainte de a fi publicat.

Firma SIVECO s-a ocupat cu dezvoltarea fluxurilor aferent Demo-ului cerut de Caietul de Sarcini (cerinta eliminatorie) – INCA DE ACUM 6 LUNI CAND CAIETUL DE SARCINI NICI MACAR NU EXISTA OFICIAL . Cum spuneam acest DEMO este o etapa eliminatorie in cadrul proiectui mai sus mentionat si intreaga piata romanesca de IT&C stie clar ca totul este deja “ pregatit “ de SIVECO (Siveco angaja din ianuarie 2016, chiar daca Irina Socol era in puscarie, specialisti de Analytics pentru acest proiect). Acest demo este esential in alegerea castigatorului si doar cei care il vor trece vor putea spera la castigarea proiectului mai sus mentionat.

Daca cineva credea ca, chiar in conditiile in care dl Sebastian Ghita este urmarit penal si dna Irina Socol a fost in inchisoare, sistemul de fraudarea a fondurilor Europene nu merge inainte cu puzderia de firme patronate de acestia, se inseala.

Din pacate toate intrebarile posibililor competitorilor din ultimele 2 saptamani aferente amanarii depunerii datorita complexitatii proiectului si a demo-ului aferent ( cel putin 10 firme au cerut deja amanarea depunerii ) s-au lovit de raspunsul consecvent al autoritatii contractante : NU SE ACCEPTA AMANAREA DEPUNERII OFERTEI ( ofertele se vor depune pe data de 22 august – in mijlocul concediilor a mai bine de 80% din industria de IT&C la nivel mondial ! )

Si ca totul sa concure la castigarea acestei licitatii de catre firmele SIVECO si Nova Tech Integrated Solutions ( adica grupul ASESOFT) avem deja confirmarea ca furnizorii de hardware si software si cei de infrastructura pe partea de securitatea informatiilor ( care evident sunt alesi la nivelul caietului de sarcini scris si conceput de echipa d-lui Gabriel Nicolaescu prin poarta deschisa de dl. Ghita Sebastian/Asesoft, Irina Socol/Siveco si oarecum Ioan Cordos/UTI la Beneficiar ) au “ protejat “ deja in sistemul intern al producatorilor de acordare a discounturilor de mai bine de 3-4 luni ( in jargonul IT se numeste – “ deal registration “ ) aceste doua firme ( Nova Tech si Siveco ) si care vor avea un discount suplimentar de 20%-30% fata de orice alt competitor. Acest discount ( pret mai bun cu 30% fata de orice alt competitor ) face aproape imposibila castigarea proiectului de catre altcineva in afara consortiului format din SIVECO / Nova Tech Integrated Solutions ( ex: Asesoft ) si UTI (pentru partea de PKI).

Astfel ca exemple concrete ( care pot fi verificate direct, oricand, la Distribuitorii si Producatorii acestor echipamente hardware si software) sunt :

– solutia de securitate de la Palo Alto Networks Inc ( https://www.paloaltonetworks.com) , – balansoarele de trafic de la F5 Networks Inc. ( http://www.f5.com ) ,

– solutia de networking si comunicatii de la CISCO Systems ( http://www.cisco.com )

, au deja “ INREGISTRATE “ in sistemele interne ale acestor firme DE MAI BINE DE 4 LUNI ca “ partener preferat “ cu discount suplimentar firma Nova Tech sau intermediari care reprezinta in final aceasta firma.

 Intrebari de final, la care unele persoane din SRI ar trebui sa raspunda. :

1. – De ce lansarea acestui proiect s-a facut DOAR dupa pensionarea loctiitorului tehnic al SRI dl general cu 4 stele Dumitru Cocoru ?.

Nu cumva datorita faptului ca acesta a incercat pe tot timpul mandatului sau, sa creeze o atmosfera de corectitudine in institutie si nu a marsat niciodata la presiunile politice ale grupului ASESOFT / SIVECO / UTI (prin VV Ponta, Gabriel Oprea si a oamenii lor din SRI) ?

Ba chiar mai mult decat atat, generalul Dumitru Cocoru a si anulat in ultimii ani aproape toate licitatiile interne din SRI care fusesera “alocate” in acelasi mod catre dl Sebastian Ghita si dna Irina Socol ?

2. Cum a fost posibil ca firmele celor doi (Sebastian Ghita si Irina Socol) si anume Nova Tech Integrated Solutions si Siveco, sa stie cu 4-5 luni inainte de structura caietului de sarcini, sa contribuie direct la scrierea acestuia si sa si anunte, fara nici o retinere structura acestuia la producatorii de echipamente ?

O simpla verificare la producatorii mentionati mai sus poate confirma acest lucru.

 3. Cum este posibil ca cel mai important proiect de “Intelligence” din Romania sa fie derulat de firmele unui inculpat penal (dl Sebastian Ghita), a unei condamnate definitiv pentru coruptie si spalare de bani cu tiganii din Sintesti (dna Irina Socol) si a unui arestat la domiciliu pentru flagrant de spaga (Tiberiu Urdareanu) ?

 

Cititi mai mult pe: comisarul.ro