gen-elena-istode-sri-6

Generalul SRI Elena Istode, pînă nu demult șefă a Direcției de Securitate Economică, în prezent Șefa acoperiților din SRI, a fost prezentată joi seară de jurnalistul Ion Cristoiu în mai multe fotografii în plină petrecere a vacanțelor de lux la Monaco și Cannes cu fostul deputat PSD, Cristian Rizea, inculpat de DNA, scrie flux24.ro

Scandalul urmează după cel supranumit Sebastia Ghiță-Florian Coldea, care a dus la trecerea în rezervă a prim adjunctului directorului SRI.

Elena Istode a fost secretară la o centrală sindicală din Giurgiu și a absolvit Școala de la Grădiștea.

Porecla ei era Anaconda din timpul școlii SRI.

Există multe mărturii picante despre Anaconda povestite pentru FLUX 24 de absolvenți ai școlii SRI.

gen-elena-istode-sri-4

Conform surselor FLUX 24 în acest moment Elena Istode este șeful acoperiților SRI din presă, ANAF și Ministerul de Interne.

Despre Elena Istode se spune că ar avea o relație cu generalul Sorin Cosma, șeful antitero din SRI.

sorin-cosma-sri

Elena Istode a fost șef al Diviziei C din SRI și a ajuns șeful acoperiților datorită relației cu generalul Cosma, protejatul fostului prim adjunct generalul Florian Coldea.

Trebuie menționat că există documente care atestă că Divizia C s-a ocupat de monitorizarea presei. 

În calitate de șef al Divizei C, Istode a coordonat personal atacurile la mai multe firme care nu erau agreate de SRI în acest sens fiind folosite controalele ANAF.

Sorin Cosma (foto) a ajuns în SRI în 1992 grație faptului că soția sa de atunci, Pompilia Cosma, era nepoata directorului de la aceea vreme al SRI, Virgil Măgureanu. Între timp, Pompilia Cosma a ajuns adjunct la Direcția F din SRI, care se ocupă de sistemele informatice.

sorin-cosma-sri

Generalul Sorin Cosma a fost subiectul mai multor scandaluri în SRI.

În anii 1998-1999, numele său a apărut în Ministerul Lucrărilor Publice condus de Nicolae Noica. Ofițerul SRI ar fi fost implicat în mai multe afaceri dubioase, iar Noica l-a reclamat la șeful SRI de la aceea vreme, Costin Georgescu, cerând să fie dat afară. Nu  a fost însă dat afară, ci a fost numit pe zona de agricultură.

În 2006, Sorin Cosma era șeful Direcției C-Economică din SRI, unde mai apoi a pus-o șef pe Istode, și a ordonat o anchetă a SRI îndreptată împotriva jurnalistului Răzvan Belciuganu de la Jurnalul Național care scrisese o anchetă despre construirea Spitalului SRI de la Balotești. Este vorba de același spital care s-a aprovizionat cu substanțe dezinfectante de la Hexi Pharma, firma patronată de Dan Condrea.

În ancheta sa, Răzvan Belciuganu dezvăluia că, pentru dotarea spitalului, statul a garantat un credit extern de 15 milioane de euro. O parte din acești bani au fost folosiți pentru achiziționarea de echipamente medicale de la firma MEDICARE TEHNICS SRL. Achiziția s-a făcut din „sursă unică”, semn că această societate comercială era agreată de SRI.

sorin-cosma-coldea-sri

Potrivit declarațiilor făcute FLUX 24 de fostul ofițer SRI, Adrian Radu, „în MEDICARE TEHNICS SRL îl găsim la data de 5 martie 2008, ca reprezentant, în calitate de director general, pe Coldea George Tudor, din Cluj Napoca. Presa a scris că George Coldea este verișorul primar al adjunctului directorului SRI, generalul Florian Coldea ”.

Imediat după scandal, Cosma a fost schimbat de la șefia Diviziei C, condusă acum de partenera sa și numit șef la Antitero, una din cele mai puternice structuri din SRI, iar între timp a ajuns să controleze o structură a SRI care se ocupă de ORNISS.

Cosma a mai fost acuzat de fostul ofițer SRI, Adrian Radu, că ar fi furat din fondurile operative ale SRI. 

FLUX 24 ANUNȚĂ NOI DEZVĂLUIRI  EXPLOZIVE ÎN CURÂND DIN SRI