Fostul șef al Comunității serviciilor de informații, Daniel Moldoveanu, a venit la mine în 2009 și mi-a spus: MI S-A DAT VOIE să fac, să rezolv niște retrocedări de la ANRP și vreau să îmi dai 50 la sută dintr-una din retrocedările tale, a dezvăluit luni seară la B1 Tv în emisiunea Dosar de Politician  omul de afaceri Horia Simu. La câțiva ani după aceea, în 2015, Moldoveanu l-a denunțat pe Simu la DNA, iar acesta a fost arestat 4 luni de zile, dar fostul șef al Comunității de Informații a rămas cu banii și nu a fost pus sub acuzare,scrie flux24.ro

Simu nu a dat detalii despre persoanele invocate de Daniel Moldoveanu i-ar fi dat voie să facă bani din retrocedări, dar a sugerat că acestea provin din serviciile secrete.

Horia Simu a fost denunțat la DNA de Daniel Moldoveanu după ce a acceptat să îi cedeze la notar 25%, nu 50% cât acesta solicitase, dintr-una din retrocedările de drepturi litigioase pe care le cumpărase. În aceeași zi, Simu a fost denunțat la DNA și de cei doi intermediari folosiți de Daniel Moldoveanu în tranzacție. Moldoveanu era la data când i-a solicitat o parte din afacere lui Simu șeful Comunității de Informații și consilier de stat la Administrația Prezidențială.

Horia Simu l-a mai acuzat pe Daniel Moldoveanu că este un pericol pentru securitatea națională datorită afacerilor în care a fost implicat.

El a mai spus că anterior Moldoveanu i-ar fi solicitat și o donație de 30.000 de euro pentru a-și opera mama.

Simu a afirmat că a făcut o plângere împotriva scoaterii de către DNA a lui Daniel Moldoveanu din dosar. El a prezentat și cele trei declarații în cazul său ale fostului șef al Comunității de Informații care se bat cap în cap.

Horia Simu a mai prezentat și o declarație a unui martor din dosar care afirma în fața procurorilor DNA că este cunoscut ca un apropiat al serviciilor secrete.

E copy paste din afacerea Microsoft. Denunțătorii sunt scoși din dosar și au rămas și cu banii, a mai spus el.

Simu a spus că va face mai multe dezvăluiri în fața instanței în momentul în care va depune mărturie. El a acuzat că serviciile secrete se implică în business și că DNA nu verifică companiile străine care fac afaceri în România dar că oamenii de afaceri români sunt obligați în urma anchetelor să își vândă afacerile 

Am fost șantajat, a mai afirmat Simu.

El a precizat că potrivit fostului vicepreședinte al ANRP Ingrid Mocanu fiecare caz de restituiri făcea obiectul unei informări detaliate a SRI.

Horia Simu a mai susținut că fostul șef al Comunității de Informații Daniel Moldoveanu a făcut afaceri private folosind informații obținute în urma funcției pe care o deținea.

Horia Simu a mai mărturisit că s-au încercat presiuni împotriva sa. I s-au solicitat denunțuri și când a fost arestat a stat în celulă cu bolnavi de SIDA și alte boli transmisibile care erau acuzați de omor, iar soția sa a născut cel de al treilea copil în timp ce el era în închisoare.

Întrebat de cât timp a fost interceptat pe siguranță națională, Simu a răspuns: Cred că dintotdeauna…

El a acuzat DNA că i-a refuzat un denunț privind adevărații beneficiari ai restituirilor de la ANRP: este vorba de Fondul Proprietatea, dar că procurorul Dănuț Volintiru nici măcar nu a vrut să îl înregistreze.

Horia Simu care a lucrat în bănci britanice și americane a spus că a identificat adevăratul beneficiar al acțiunilor de la Fondul Proprietatea sunt mai multe fonduri de investiții americane.

ADEVARATII BENEFICIARI AI DIVERSELOR AFACERI CU STATUL NU SUNT ROMANI –“FOLLOW THE MONEY” IN CAZUL FONDULUI PROPRIETATEA BENEFICIARII SUNT FONDURILE AMERICANE DE INVESTITII CARE AU PREMEDITAT INCA DIN 2006 ACAPARAREA FIRMELOR DIN SECTOARELE STRATEGICE PRIN CONTROLUL FP – ELLIOT, FRANKLIN TEMPELTON SI CARTESIA. ACUM SE INCEARCA ACOPERIREA URMELOR PRIN LICHIDAREA RAPIDA A FP SI MARCAREA PROFITULUI. MAI MULT STATUL A INDUS IN EROARE INVESTITORII, a precizat Simu.

Fondul Proprietatea este condus de fostul ambasador american în România, Mark H. Gitenstein.