Atașatul militar al Ambasadei României la Chișinău, Danicu Tănasă, a fost prins băut la volan, potrivit site-ului de știri Unimedia. Ministrul Apărării a declarat că acesta va fi retras din Republica Moldova.

Diplomatul român a fost prins circulând beat la volanul unei mașini VW cu numere diplomatice în cadrul campaniei „Nopți Albe”, desfășurată de Poliția Rutieră. Tănasă a recunoscut că a consumat băuturi tari, în sângele acestuia fiind descoperite 0.52 promile de alcool, față de limita de 0.15 admisă.

Ministerul Apărării Naționale a dispus rechemarea în țară a atașatului apărării de la Chișinău și constituirea unei comisii care să analizeze incidentul.

‘Ministerul Apărării Naționale a luat act de situația creată la Chișinău în seara zilei de 10 noiembrie în care a fost implicat atașatul român al apărării’, se arată într-un comunicat emis duminică de Biroul de presă al instituției.

Zeci de șoferi sunt prinși beți la volan în cadrul fiecarei operațiuni a Poliției Rutiere din Republica Moldova. Printre aceștia au fost prinși anterior și procurori, ofițeri CCCEC sau polițiști.

Precizăm că la sfârșitul lunii septembrie, în cadrul verificărilor a fost oprit un șofer în stare avansată de ebrietate, care a prezentat legitimație de atașat al unei ambasade străine în Chișinău și a refuzat să se conformeze solicitărilor poliției. Poliția Rutieră nu a oferit informații despre ce diplomat era vorba.

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.