alexandru florian
Klaus Iohannis
a promulgat în aceste zile Legea 217/2015, supranumită „Legea antilegionari”, prin care oricine face o apreciere la adresa lui Constantin Noica sau Mircea Vulcănescu riscă 3 ani de închisoare. Iniţiatorii acestei legi sînt Crin Antonescu (!!!), ministrul Andrei Gerea şi George Scutaru, fost consilier al lui Iohannis, actualmente client al DNA. Fie-le numele uitat!

Ce surprinde în mod absolut este că, din toţi cei aproape 600 de parlamentari, nu a existat nici măcar unul care să voteze împotriva acestui act normativ. La fel s-a întîmplat şi la Cotroceni, unde Klaus Iohannis, atît de grijuliu în privinţa Codului fiscal, nu s-a gîndit nici măcar o clipă la consecinţele acestei aberaţii legislative. Parcă toţi vor să se pună bine cu cineva care dă certificate de bună purtare!

„Legea antilegionari” nu conţine nici măcar o dată cuvîntul „comunism”

Primul lucrul care a trezit reacţii împotriva acestei legi a fost faptul că ea nu condamnă comunismul, alături de celelalte doctrine incriminate: fascism şi legionarism. Comunismul a căzut în România în urma unei Revoluţii sîngeroase, şeful statului comunist fiind condamnat la moarte şi executat sub acuzaţie de „genocid”, iar acest fapt nu este menţionat explicit în actuala lege! Să înţelegem din această observaţie că autorii acestei legi consideră legitim comunismul, din moment ce acest cuvînt nu figurează niciodată în Legea 217/2015, iar sentinţele date în timpul comunismului reprezintă baza juridică a sancţiunilor propuse?

Dar, adevăratul motiv pentru care această lege nu conţine cuvîntul comunism este acela că reprezentantul Institutului „Elie Wiesel”, care a contribuit decisiv la redactarea acestei legi, este Alexandru Florian, fiul unuia dintre cei mai odioşi propagandişti ai comunismului, Radu Florian! Şi, ca atîţia alţi fii de nomenclaturişti, ar face orice pentru ca nimeni să nu aducă vorba despre originile educaţiei sale comuniste.

Răutatea cu care acest Alexandru Florian vorbeşte despre Mircea Vulcănescu, Emil Cioran, Mircea Eliade, Constantin Noica sau Petre Ţuţea te face să crezi că dumnealui urăşte din rărunchi cultura românească şi este total complice tăcerea intelectualilor care, cu excepţia lui Andrei Pleşu, acum tac de parcă ar sta cineva cu pistolul la tîmpla lor!

Alexandru Florian vrea execuţia publică a marilor intelectuali, dar îşi apără tatăl stalinist

Cine crede însă că directorul Institutului „Elie Wiesel” Alexandru Florian este exponentul unei moralităţi totale se înşală, căci, în timp ce pune la zid tot grupul de mari intelectuali români din perioada interbelică, atunci cînd vine vorba de tatăl său, stalinistul Radu Florian, îl apără în faţa celor care l-au criticat!

În nr. 226 din iunie 2014 al revistei „Observator cultural”, Alexandru Florian a scris un articol imens, în care, practic, încearcă lamentabil să-l prezinte pe tatăl său, propagandistul stalinist Radu Florian, ca pe un mare disident anticomunist!

Acest intransigent „călău” al lui Mircea Vulcănescu, Emil Cioran, Mircea Eliade, Constantin Noica sau Petre Ţuţea mărturiseşte în articol că aştepta de la opinia publică să-i ia apărarea tatălui său, deşi acum se revoltă cînd cineva ia apărarea marilor intelectuali români din perioada interbelică: „Mărturisesc că, de cîte ori aflam de vreuna dintre manifestările detractorilor săi, speram ca, în numele solidarităţii de breaslă, al sincerităţii sau corectitudinii, se va gasi un fost student sau coleg care să dea o replică normală. Nu a fost să fie”. Deci, cînd e vorba de tatăl lui, criticii sînt detractori şi ar vrea o solidaritate de breaslă cu stalinistul, dar cînd e vorba de cei mai mari intelectuali ai României, aceştia trebuie puşi la zid, iar cei care sînt solidari cu ei trebuie băgaţi la puşcărie!

Legea Antonescu-Iohannis îngrădeşte libertatea exprimării libere a opiniilor

initiatorii.i8v5q9m3zs

Să vedem însă care sînt, pe fond, aberaţiile acestei legi. Două articole duc la îngrădirea libertăţii de expresie, încălcînd unul dintre drepturile fundamentale garantate atît de Constituţia României, cît şi de toate documentele europene ce rezidă din Carta Drepturilor Omului: LIBERTATEA CONŞTIINŢEI. Iată textul art. 29 din Constituţia noastră:

Citește articolul integral, aici: http://www.cotidianul.ro/directorul-institutului-elie-wiesel-este-fiul-odiosului-ideolog-stalinist-radu-florian-266320/

9 COMENTARII

 1. DOMNULE DANIEL ROXIN!! ESTI IN TOTALA EROARE!!!! Legea nu contine cuvantul COMUNISM pentru ca societatea (epoca cum spuneti voi) NU A EXISTAT!!!!Nici o tara nu s-a numit REPUBLICA COMUNISTA……toate tarile au ajuns pana la nivelul de socialism multilateral dezvoltat(inclusiv fostul U.R.S,S.).V-ati obisnuit sa folositi termeni a caror semnificatie nu o cunoasteti iar lucrul asta nu sta in picioare in fata legiuitorului.
  PENTRU DUMNEATA SI CEI CE VOR CITI !!! In COMUNISM dispare banul ca mijloc de schimb,ideea de comunism si filozofia comunista e veche de aproape 2000 de ani si este cea mai apropiata filozofie de CRESTINISM…..Diferenta dintre comunisti si burghezocomunisti este egala cu diferenta dintre virus si antivirus .DACA EU AS INCURCA SEMNIFICATIILE VIRUS SI ANTIVIRUS mi-ar sari in cap tot internetul.
  Eu zic sa nu ma crezi si sa te documentezi …si….daca am dreptate sa-mi multumesti in gand pentru ca randurile mele te vor impiedica in viitor sa faci tot felul de speculatii gresite.N-am nici o legatura cu institutl pe care-l amintesti.Si tot pentru dumneata ar fi bine sa faci o paralela intre anii 1947-1972 si anii 1990-2015 in tot ce inseamna economie ,sanatate ,invatamant,nivel de trai,protectie sociala, dezvoltare demografica.Amandoua perioade de timp(un sfert de secol) pot da o imagine adevarata asupra romanilor si a dezvoltarii Romaniei ,dar fara patos ,doar rece ,matematic si fara partinire sau mila.

  • Domnule,debitezi numai tampenii! Dar ce,Republica Legionara a existat,ce dracu,despre ce vorbim? Incerci sa faci hocus-pocus cu niste termeni,dar nu aburesti pe nimeni.Aici e vorba despre doctrine/miscari politice si cat de folositoare/daunatoare au fost ele pentru natia asta.Eu nu absolutizez legionarismul,dar pana si un idiot face lejer o comparatie si vede ce dezastru a insemnat pentru tara asta comunismul pe care incerci dumneata sa il imbrobodesti cu alta basma, ca sa fie mai putin hidos.In partea cealalta,vad oameni care au luptat pentru ca natia asta sa nu isi piarda identitatea, sa nu se piarda pe sine. Crezi ca toata crema intelectualitatii de la acea vreme era tampita si a simpatizat cu legionarismul in necunostinta de cauza? Hai sa n-o mai lungim,ca nu are rost…Ti-am mai citit o data comment-ul si m-am enervat si mai tare,este cel putin jenant ce scrii,rusine!

 2. Comunismul criminal bolsevic e mai rezistent decat buruienile… Scoate mereu capul atunci cand da de conditii prielnice. Aici se cere o operatie de extractie totala a radacinilor…
  Dar Iohannis e liberal sau bolsevic, de a promulgat asa usor aberatiile stalinistilor astora?!

 3. Nasule , minti si manipulezi ! Sti foarte bine ca nu
  Antonescunu a facut ultimile modificari la lege si nici nu stia forma finala a legii !

  • Nu va suparati,dar am citit pozitia oficiala a lui Crin Antonescu referitor la forma finala a legii si am vazut ca nu are absolut nimic de obiectat,in schimb a avut multe de obiectat in privinta criticilor lui Andrei Plesu.Rusine acestui ,,mare” politician si tuturor cretinilor care au creat-o/votat-o! Nu mai incercati sa il scoateti basma curata pe Antonescu pentru ca nu merita efortul!

 4. Pai de ce sa contina cuvantul comunism kktul ala de lege? Ca sa-l incrimineze pe tatal lui florian? Sau pe al lui ioanid, sau pe al vreunui mentor de-al lor – alde vass, brucan, pauker, etc? Niste jigodii! Nu exista nenorocire mai mare pentru un popor decat aceea prin care apartinatorii lui hulesc si comploteaza impotriva lui! Sa le piara numele in veci tuturor celor care se comporta asa!

 5. pai cum sa fie folosit si cuvantul „comunist” cand cel care a facut procesul comunismului, v. tismaneanu, profitor ordinar al oricarui sistem, e fiu de politruc comunist, iar radu florian vine din aceeasi stirpe de criminali comunisti? Dar politicienii si publicul de ce ii tolereaza si le fac jocurile? Aceasta e intrebarea.

 6. Puneti-l alaturi de cei trei pe tractoristul Iohanis ca „promulgator” caci habar n-are cu ce se maninca presedentia, vede doar plimbari sterpe prin lume !
  Sa-ti fie rusine, Iohanis, ti se apropie „ultimul pas”. Nu asta asteapta tara de la tine !

 7. Initiatorii acestei legi trebuie sa se spele pe dinti inainte sa pomeneasca de,, eliade,,petre tutea,,s.a.m.d,, sunt niste gunoaie ale societatii care nu au facut nimic bun pt romania…

Comentariile sunt închise.