Procurorii DNA Arges au dat publicitatii, vineri, cateva fragmente din interceptarile telefonice care se afla la dosarul fostului secretar de stat pentru problemele revolutionarilor George Costin.

Fostul secretar de stat si cei doi membri ai asociatiei de revolutionari de Metrou, Mihai Bolocan si Serafim Cotenescu, au fost arestati preventiv, marţi, pentru 29 de zile. Costin este acuzat de comiterea infractiunilor de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine de bani sau de foloase necuvenite, in forma continuata, spalare a banilor, in forma continuata si constituire a unui grup infractional organizat. Conform DNA, Costin si-a suplimentat conturile personale cu 2,47 de milioane de lei noi, in urma tranzactiilor cu certificate de revoluţionar.

Procurorii DNA sustin in motivarea arestarii preventive ca inculpatii “au efecutat demersuri pentru a compromite credibilitate organului de urmarire penala”, livrand informatii catre media, in special catre OTV.

In stenogramele procuraturii,  Costin discuta cu doi dintre “adjunctii lui” Serafim Cotenescu si Mihai Bolocan si le cere informatii despre procurorii care ii anchetau. Intr-o discutie telefonica, datata 10 ianuarie 2012, Costin i-a cerut lui Cotenescu să obţină informaţii despre procurorii care erau pe urmele lor. „Da, domnu` ministru… si… va spun eu… Il aranjez… Daca nu… daca vreti sa va aduc o mana, o mana va aduc, daca vreti”, a spus Serafim Cotenescu, presedintele unei asociatii de revolutionari din Campulung Muscel. Costin raspunde: „Spune sau nu spune, nu are importanta ca dupa aia eu ajung in instanta, dar eu vreau sa-i omor pe astia, intelegi? Eu pana nu-l omor pe procurorul asta, nu ma las!”.

In alta convorbire telefonica, Costin ii solicita unui tert suma de 1.5 milioane de euro:

George Costin: -Daca imi trimiti in cont un milion jumate de euro…
Tertul (neidentificat): De unde, ce esti nebun?
George Costin: Vii tu cu geamantanul…
Tertul: Doamne…
George Costin: Cu vreo trei-patru milioane
Terţul: Ce, eu sunt Becali, mai, nene, ma
George Costin: Nu stiu ma! Pai, ba, ieri ai plecat ca un nabab de aicea cu treizeci de adeverinte!.
Convorbire telefonica din 2 iulie 2010 – Costin: „Jigodie ordinara! Unde-s carnatii mei?”

George Costin a încheiat contracte de reprezentare cu revoluţionarii din asociaţia sa, „Metrou”, obligându-i pe aceştia să cedeze un procent însemnat din sumele primite retroactiv de la bugetul de stat, cu titlul de indemnizaţie. Este vorba de sume care depăşeau, de cele mai multe ori, 100 de milioane de lei vechi. Într-o discuţie din 2 iulie 2010, Costin şi Bolocan (preşedintele filialei Buzău a Asociaţiei Metrou) vorbesc despre aceste tranzacţii:

Costin: Ai venit iarasi, ti-ai umplut geanta cu certificate…

Bolocan: Da, beli-mi-ai, da…

Costin: … si n-ai avut adeverinte. Da. Bun. Neinteligibil… si-ai taiat-o, nu?

Bolocan: Pai, ce sa mai stau?

Costin: Fara sa zici … neinteligibil

Bolocan: N-am dat mâna cu dumneavoastra? F…-va-n gură! Am dat mana!

Costin: neinteligibil. Jigodie ordinară! Unde-s carnaţii mei?

Bolocan: La F. Desteptule! Am invatat-o şi pe F. cum să-i prepare.

Costin. Ai scapat!

Bolocan: Domnule, tin sa-ti mulţumesc din suflet ca m-ai înţeles. M-ai inţeles, nu mai zic mai multe. Marti am sa vin sa discutam problema aia serioasa, da?

Costin: Bine.

Bolocan: Ai găsit carnaţii ma, sau nu? Ce dracu, tu esti… neinteligibil. Crezi ca am plecat cu ei la Buzau? I-am dat lui F. în mana, nebunule!

Costin: neinteligibil.

Bolocan: I-ai bagat în frigider, ma?

Costin: Cauta-i p-aia care ti i-am dat pe lista!

Bolocan: Da, dragul meu, sigur ca da. Marti am sa aduc cel puţin unul, doi să mai plateasca.

 

13 COMENTARII

 1. Si ce jargon au acesti ”revolutionari” ramai perplex. Astia nu au nimic de a face cu oamenii care au iesit in strada in Decembrie’89 si mai ales cu cei care au murit. Incredibil ce sfidare !!!

 2. Paradoxal, lui George Costin trebuie sa-i facem statuie, sa-l urcam pe soclu.
  Fara tagma lui Costin, nu era inlaturat Ceausescu.
  Aceasta drojdie era in plina floare in anii 70. Intamplator prin ’70 am intalnit un avocat care mi-a prezentat situatia existentei acestei drojdii sociale. Asa a fost macinat/erodat si sistemul comunist. Acum drojdia e la ea acasa,stapana, dar se pare ca i-a sosit timpul pritocirii.
  Ridicati-l sus pe soclu, folosind franghia 🙂

 3. Eu i-as condamna la munca pana la sfarsit.Trist este ca sunt convins ca facaturile astea faceau ce faceau cu acordul celor sus-pusi si sigur cotizau.

 4. PENTRU CINE AU MURIT PESTE 1000 DE OAMENI LA REVOLUTIE? PENTRU ASTIA? AR TREBUI SA STEA IN PUSCARIE TOATA VIATA.

 5. Insa criminalul sef este tot Iliescu, nu am liniste pana nu se va face dreptate, vreu sa-l vad in instanta, ar trebui sa fie un proces televizat, asa cum au facut la rivoluti ci ceusescu!

 6. L-am văzut la ”Nașul”, care impreună cu Grigore Cartianu căuta să lămurească in ce imprejurări s-a decis scoaterea din rindul revolutionarilor a martirului erou de la USLA, locotenentul Trosca.George Costin era de o impasibilitate vecină cu nesimtirea ,cu toate argumentele care infirmau hotărirea prin care Trosca era UCIS a doaua oară!Argumente prezentate succint de Cartianu(tare mult imi place omul ăsta),dar ignorate cu cinism atit de Raymond Luca si de nenorocitul ăsta ajuns!
  Cred că ar trebui făcută o analiză de tip anchetă de investigatii pentru a se stabili cu precizie in ce imprejurări,cind,cine a pus pe trapet ”colaborarea de tip politie politică a unui cadru militar!”Am serioase indoieli că nu a fost o comandă,pentru că ofiterul avea,in mod cert,dovezi asupra apartenentei unor decidenti politici la KGB sau GRU.Prea mare ,prea grea,prea barbară a fost pedeapsa hotărita de clica kaghebistă,in frunte cu Militaru.Iar cei care au sunat goarna razbunării sunt incă printre noi,din moment ce se acoperă CRIMA,ASASINAREA ofiterului roman cu această sentintă post mortem,care l-ar acoperi cu lipsă de onoare,marcat a fi infractor si nu EROU
  S-ar putea ca memoria să imi joace feste și să fi gresit,in locul lui Grigore Cartianu să fi fost Victor Roncea!?Ii stimez pe amandoi la fel de mult!

  • Aşa este Mark, ASASINII SUNT PRINTRE NOI, încă îşi mai bat joc de noi unii. Totuşi ne-a rămas satisfacţia că vor da socoteală chiar şi post mortem. Mi-aş dori tare mult să fie adus în instanţă dosarul lui Ion Iliescu şi complicii încă în viaţă cât şi cei ce nu mai sunt.
   TREBUIE SĂ SCĂPĂM ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA DE ACESTE FANTOME CARE NE BÂNTUIE.

   • Despre judecata fostilor presedinti, e dificil de a fi pus in practica, de teama de a nu intra in traditie;)

 7. Cârnăţari de genul acesta puteau fi aruncaţi la coşul de gunoi de mult. La SSVR se ştia de făcăturile lor de foarte multă vreme. Încă de pe vremea când era condus de o doamnă Rada Istrate. De ce nu a făcut nimeni nimic până în prezent?
  Dacă se luau măsuri pe vremea când au fost sesizate primele făcături de dosare de revoluţionari fenomenul nu ar fi luat o asemenea amploare. Nu s-ar fi ajuns ca minori în 1989 să fie „revoluţionari cu acte”, hoţi care erau în închisoare în decembrie 1989 au ajuns „revoluţionari”, soacre de candidaţi la preşedinţie au ajuns „revoluţionar”. Tupeul unora chiar nu are limite.
  Sunt tare curios să văd dacă acest cârnăţar şi alţii ca el vor păţi ceva. Dacă li se va confisca ceva. Dacă vor fi condamnaţi cu suspendare. Câţi dintre cei „ajutaţi” să devină revoluţionari vor fi la râdul lor scoşi din drepturi şi condamnaţi pentru dare de mită şi primirea de foloase necuvenite?
  Plata pentru meseria de revoluţionar ar trebui să înceteze.
  Să nu li se ia nimic din ce s-a dat până în prezent, dar să nu li se mai dea nimic în viitor.
  Nu şi victimelor şi urmaşilor acestora.
  Chiar nu poate nimeni să stopeze anomalia creată de Ion & Iliescu camarila pentru a masca contrarevoluţia din decembrie 1989.

 8. Sa vedem cati „carnati” ii da instanta, cu destinatia „frigider” Jilava! Asta conteaza…

 9. pai unu de asta ar trebui sa faca 5 ani in picioare si 10 ani la munca silnica sa recuperam banii

 10. Fara comentari.L-am vazut pe acest individ la emisiunea lui Turcescu cu cata nonsalanta vorbea, ca ce face el este legal.

Comentariile sunt închise.