Soc si groaza printre chestorii „initiati” in ale sistemului de la MAI, alertati de zvonul ca, in premiera, cel mai dificil minister din intreg guvernul s-ar putea sa aiba la conducere o „ministresa”. Iar in locul hohotelor de ras initiale s-a instalat usor-usor panica prin birourile nenumaratilor sefi din fostul sediu central al CC, dupa ce primele verificari facute au confirmat ca, intr-adevar, Gabriela Firea ar fi in carti pentru un post de ministru dupa alegeri.

Iar portofoliul vizat de catre actuala purtatoare de cuvant a PSD ar fi, nici mai mult, nici mai putin, decat cel al Internelor. Astfel ca, puternic angrenata pe frontul scandalului privind „neimplinirea” politicienilor fara copii, bataioasa pesedista se roaga la randul sau sa se confirme informatia ca „obstacolul” Gabriel Oprea va fi depasit prin detasarea acestuia, dupa alegeri, la conducerea Serviciului Roman de Informatii. Pe care, de altfel, vicepremierul pe probleme de securitate nationala o vizeaza de mult.

Pepiniera Ilfov

Sotia primarului de Voluntari a intrat in politica direct din prolifica pepiniera ilfoveana de politicieni. Si s-a facut remarcata prin lupta barabateasca, purtata aproape de una singura si pe care a dus-o, in numele PSD, cu fostii aliati de la PNL, liberalii avand la Ilfov cel mai puternic fief din toata tara.

Dar Gabriela Firea i-a biruit pe niste adversari de temut ca Marian Petrache sau Radu Stroe, astfel ca recompensa, pe linie de partid, nu a intarziat sa apara. Asa ca fosta jurnalista a ajuns purtator de cuvant al principalului partid de guvernamant, pozitie pe care o imparte cu retrogradatul Dan Sova. Pe care, de altfel, il surclaseaza fara probleme. Insa exista surse chiar din interiorul PSD care sustin ca „infierarea” principalului contracandidat al lui Victor Ponta in cursa prezidentiala, Klaus Iohannis, facut cu ou si cu otet ca nu are copii, nu ar fi o simpla „scapare”  personala, ci parte a unei strategii bine puse la punct. Cu alte cuvinte, pe Gabi Firea nu a luat-o gura pe dinainte, ci si-a indeplinit cu brio o misiune primita din partea strategilor de la Palatul Victoria. Iar rasplata mult asteptata ar fi portofoliul MAI, post pe care, pura coincidenta sau nu, momentan il ocupa un alt politician provenit din pepiniera ilfoveana, nimeni altul decat vicepremierul Gabriel Oprea. Si chiar daca se vor gasi carcotasi care sa susoteasca departe de urechile pleostite ale „puilor de Vulpe” de la „Doi s’un sfert” ca, dupa Radu Stroe si Gabriel Oprea, Internele raman in „marea familie” transpartinica din Ilfov, ramane de vazut pana atunci daca visul de marire al Gabrielei Firea se va si implini.

Conditie obligatorie

Deocamdata, parghiile care se trag pentru preluarea controlului MAI se pot actiona doar subteran, pentru ca pozitia lui Gabriel Oprea la sefia Internelor este de nezdruncinat. Insa multi trag sperante bazandu-se pe informatia tot mai insistent vehiculata ca, dupa alegeri, vicepremierul ar putea accede in fruntea principalului serviciu de informatii al tarii. Bineinteles ca si aceasta varianta este una controversata, chiar daca exista indicii rezonabile ca Gabriel Oprea nu ar avea de ce sa nu isi doreasca o asemenea functie.

Care, la randul sau, ar urma sa devina vacanta dupa trecerea lui George Maior la sefia Guvernului. Deci, conditia obligatorie pentru trecerea la aceste permutari la varful actualei coalitii guvernamentale este ca actualul director al SRI sa devina premier. Si, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, ea deja poate fi bifata ca si indeplinita.

Nici Rus nu ar zice pas

Insa sperantele Gabrielei Firea s-ar putea ineca la malul Internelor, pentru ca este de asteptat ca, fie si in conditia in care partidul ar nominaliza-o pe ambitioasa politiciana, greii din minister sa opuna o apriga rezistenta. De altfel, unii dintre ei deja calculeaza sarcina pesedistei, tragand sperante ca nimeni nu ar putea pune o lauza in fruntea celui mai dur minister din Guvern. Unde cei mai multi il vad din nou pe Ioan Rus, cel care deja da semnale ca s-a plictisit la conducerea Transporturilor, satul sa calce in oalele sparte aici de predecesorul Dan Sova. Iar daca Rus vrea cu adevarat Internele, s-ar putea ca drumul expres al Clujului sa fie de aceasta data mai scurt decat centura Capitalei din Ilfov, chiar daca pe masterplan iese altceva…

 

Sursa: enational.ro

2 COMENTARII

  1. doamne ,dane tarie si putere ca sa nu o luam razna ….cum sa ajunga aceasta furfuza ministereasa la interne ?…imaginati-va numai in ce hal ar ajunge romanica ..parasuta ,parasutelor cu cascheta la margine de centura !….bravo misule !!!!!!!!!!!!…chiar a inebunit lupul !

Comments are closed.