politist_accident_95004500

Marţi, 20 octombrie, un poliţist motociclist din coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea a murit după ce a intrat într-o groapă. Nota bene: Gabriel Oprea NU avea dreptul la coloană oficială, scrie flux24.ro

ordonanta 1
Miercuri, 21 octombrie, printr-o ordonanţă de urgenţă publicată în Monitorul Oficial, nr. 785, guvernul Ponta modifică legea SPP şi dă dreptul la protecţie şi pentru preşedinţii partidelor parlamentare, adică și pentru preşedintele UNPR Gabriel Oprea, cel care până acum beneficia ilegal de coloană oficială.

ordonanta 2
Conform ordonanței de urgență publicată în Monitorul Oficial, informațiile despre SPP sunt SECRET DE STAT. Este o altă modificare CHEIE făcută la legea de funcționare a SPP:

Deci, în caz de accident la deplasarea unui lider politic cu protecția SPP, informațiile NU pot fi transmise organelor judiciare fiind SECRET DE STAT. 

ordonanta 3
ATENȚIE! Ordonanța fusese anterior aprobată în CSAT, deci are și acordul președintelui Klaus Iohannis.

Ordonanța de urgență este semnată de premierul Victor Ponta și de toți șefii serviciilor secrete.

NU este semnată de vicepremierul și ministrul de interne Gabriel Oprea, ci de secretarul de stat Ilie Botoș, fost procuror general al României.

ordonanta 4
MAI SEMNEAZĂ în ordine: Ion Moraru (secretar general al Guvernului), Mircea Dușa (ministrul apărării naționale),  Eduard Raul Helwig (șeful SRI), Mihai Răzvan Ungureanu (șeful SIE),  Lucian Silviu Pahonțu (șeful SPP),  Marcel Opriș (șeful STS),  Marius Petrescu (șeful ORNISS) și alții, printre care ministrul finanțelor, Orlando Teodorovici.

Greu de crezut că șefii serviciilor secrete NU știau de accidentul petrecut cu o seară înainte cu coloana oficială la care NU avea dreptul Gabriel Oprea.

În acest caz avem de-a face cu infracțiunea de favorizare a infractorului.

Surse au precizat pentru FLUX 24 că ideea acestei modificări a legii a aparținut vicepremierului Gabriel Oprea, speriat după primul accident din septembrie când un alt politișt a fost rănit. Atunci Oprea a decis să aibă OFICIAL drept la girofar, dar și secretizarea informațiilor.

7 COMENTARII

 1. eu zic sa ne rugam la bunul DUMNEZEU ca sa-i vada pe toti conducatorii Romaniei si sa le dea precum au facut ei bine tarii si poporului asa pt ”interesul national”

 2. Politicienii, in special cei cu rang de inalti functionari ai statului, au devenit o „patura” sociala favorizata. in defavoarea celorlalti catateni ai tarii. Fac parte din randul capuselor care au devenit imune in fata legilor tarii, iar daca legile nu le sunt favorabile au ei grija sa le schimbe in beneficiul lor.
  Rusine ? Onoare ? Demnitate ? Omenie ? Compasiune ? Alte calitati umane ?
  Nu prea cred ca le vom gasi la asa zisii reprezentanti ai poporului.
  Vorbesc in numele nostru, dar actioneaza in numele lor.
  Privesc la noi din inaltul lor statut de inalti functioanari, ca la niste slugi.
  Vor respectul si recunoasterea noastra dar nu dau doi bani pe dorintele si necesitatile noastre.

 3. Care era urgebta? Musamalizarea! Dar parchetul i-l poate acuza de abuz in serviciu. La data de 20 10 oug nu era in vigoare. Iar Ciorbica sa nu doarma si sa atace la CCR ordonanta. Daca i-i lasam in pace ne incaleca rau de tot.

 4. RUSINE!,DEMISIA!!!!.si asta tuturor celor implicati in semnarea acestei modificari aduse Legii 191.

Comments are closed.