igor-dodon-baie-copca

Ne-am obisnuit sa il vedem pe presedintele rus, Vladimir Putin, in ipostaze inedite, cand pescuieste la bustul gol, salveaza tigri sau calareste. Iata ca acum, presedintele moldovean, Igor Dodon, ii urmeaza exemplul, relateaza ziare.com

Presedintele Republicii Moldova a postat pe Facebook mai multe imagini si filmulete realizate in timp ce facea baie la copca sarbatorind Boboteaza.

„Boboteaza e o sarbatoare nu doar a sufletului, ci si a trupului, pentru ca, intru credinta, trebuie sa fim caliti si duhovniceste, si fizic. Iata de ce consider ca traditia scaldatului in apa rece depaseste semnificatia simbolica.

Ea are un rol de intremare si calire trupeasca. Pentru ca Biserica are nevoie de crestini sanatosi si vigurosi. De ani de zile practic scaldatul in apa rece. Nu renunt la el nici acum, fiind presedinte. Inca o data felicitari cu prilejul acestei frumoase sarbatori religioase”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Insa nu acest fapt l-a facut pe Dodon sa fie senzatia zilei pe Internet, ci halatul pe care era cusuta stema Moldovei si pe care scrie „presedinte”. Imaginile au fost postate pe contul de Facebook Dodon Igor.

Si sotia presedintelui, Galina Dodon, a facut baie la copca.